Θεωρώ οτι ο φεμινισμός έκανε κακό στις γυναίκες των δυτικών χωρών (δεν ξέρω για τις άλλες χώρες) γιατί οι γυναίκες κράτησαν τις υποχρεώσεις του παρελθόντος αλλά προστέθηκαν και υποχρεώσεις μετά φεμινισμού. Στην πράξη οι γυναίκες σήμερα είναι υποχρεωμένες να σπουδάζουν και να εργάζονται, αλλά είναι κι υποχρεωμένες να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά.
Δεν είναι υποχρεωμένες να κάνουν τίποτα από τα 2. Ούτε οι γυναίκες, ούτε οι άντρες. Υπάρχουν γυναίκες που κάνουν καριέρα χωρίς να κάνουν ποτέ παιδιά, υπάρχουν γυναίκες stay at home moms, υπάρχουν άντρες stay at home dads, πλέον η έννοια του τι κάνει κανείς τείνει να αποδεσμευτεί από την έννοια του φύλου.
Στο εξωτερικό φυσικά περισσότερο, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις το φεμινισμό ως κίνημα από τα αποτελέσματα στη βλαχοελλαδίτσα. Οι Έλληνες έχουν παράδοση στη διαστροφή και την αχρήστευση κάθε noble ιδέας.
Γενικά για μένα ο φεμινισμός είναι ένα "κίνημα" που με πολλή εξυπνάδα έφεραν στην κοινωνία οι άντρες, κάνοντάς το να φαίνεται ιδέα γυναικών.
Οι άντρες δεν κάνουν τέτοιες κατινιές αγαπητή μου, αυτά είναι δικές σας συνήθειες.
Δε λέω οτι ο φεμινισμός δεν έχει καλά αποτελέσματα, αλλά είναι σε ένα στάδιο που πιο πολύ αποπροσανατολίζει τον κόσμο και τις συμπεριφορές παρά βοηθάει ουσιαστικά.
Ποιά είναι αυτά τα καλά αποτελέσματα αλήθεια; Διότι μέχρι και το δικαίωμα ψήφου φαίνεται να απαξιώνεις.
Mάιστα... Να σε ρωτήσω καλή μ Ηιμελα.
1) Φοράς στηθόδεσμο;
2) Αποτριχώνεσαι;
3) Επισκέπτεσαι το κομμωτήριο για βαφές;
4) Φοράς μεηκ απ κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι;
...Εάν ναι, τότε ο Φεμινισμός α π ε τ υ χ ε
Όχι αγαπητέ μου, ο φεμινισμός επέτυχε, διότι πλέον αντίστοιχα κάνουν και οι άντρες.

Και δεν είναι κακό τίποτα από τα 2, είναι φυσικό ο καθένας να θέλει να αρέσει στο άλλο φύλο (ή και το ίδιο σε περίπτωση ομοφυλοφιλίας).
υγ. σκέψου γιατί πρέπει να ντυθείς και να βαφείς για να πας σε συνέντευξη για δουλειά.
Αναλόγως την εταιρεία. Σε casual tech companies όπως πχ η Google, περισσότερο αρνητικά μετράει η πολλή κυρίλα.
Δεν είπα οτι είναι κακό να σπουδάζει, να παντρεύεται, να κάνει παιδιά κι οικογένεια. Είπα όμως οτι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ αναγκάζεται να τα κάνει και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (20 χρόνια) κι αυτό δίνει ένα άγχος. Έχει υποχρεώσεις που είχε παλιά (οικογένεια, παιδιά, νοικοκυριό) μαζί με υποχρεώσεις του σήμερα (σπουδές, καριέρα).
Παρομοίως αυξήθηκαν και οι υποχρεώσεις του άντρα: Δεν είναι πλέον κοινωνικά αποδεκτό να του μεγαλώνει η γυναίκα-δούλα τα παιδιά και αυτός να μένει αμέτοχος. Ούτε είναι αποδεκτό να μην κάνει δουλειές του σπιτιού, στις πολιτισμένες κοινωνίες (εκτός αν η σύζυγος είναι stay at home mom).
Καλά μην είσαι τόσο σίγουρη οτι όλοι οι άντρες βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού και στο μεγάλωμα του παιδιού. Κοίτα λίγο στην ελληνική επαρχία τι γίνεται από νέους ανθρώπους ακόμα... Εκεί είναι ντροπή για τον άντρα να κάνει δουλειές του σπιτιού.
Again, δεν θα κρίνει το φεμινισμό η ελληνική επαρχία.
Όσο για το οτι οι άντρες τα βρίσκουν όλα πιο εύκολα και δε χρειάζεται να παντρεύονται, το αρνείσαι; Παλιά για να πιάσεις το χέρι μιας γυναίκας έπρεπε να την αρραβωνιαστείς το λιγότερο. Σήμερα τους τα δίνουμε όλα στο πιάτο. Ποιος ο λόγος τη σημερινή ημέρα ένας άντρας να παντρευτεί, τη στιγμή που και σχέση μπορεί να έχει, και σεξ όποτε θέλει, και το φαγητό του - τα ρουχαλάκια του έτοιμα, κι όποτε θέλει την κάνει και πάει γι' άλλες πολιτείες; (εξαιρούνται αυτοί που θέλουν παιδιά).
Δηλαδή ρε Χίμελα, θες να σε παντρευτεί κάποιος για να έχει σίγουρο πήδημα και καθαρά ρουχαλάκια; Τι νόημα έχει ο γάμος ως έμμεσος εκβιασμός των ανδρών; Είσαι τόσο άχρηστη δηλαδή που δεν έχει κανένα άλλο λόγο να σε παντρευτεί κάποιος; Τόσο λίγο εκτιμάς τον εαυτό σου;
Για μένα, χίλιες φορές καλύτερα που τώρα οι άνθρωποι παντρεύονται επειδή πραγματικά πιστεύουν ότι θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με το άλλο άτομο (ασχέτως αν τελικά αποδεικνύεται ότι έκαναν λάθος), και όχι επειδή είναι απαραίτητο για να ικανοποιήσουν βασικές βιολογικές ανάγκες.
ο φεμινισμος ειναι ΛΑΘΟΣ
ο φαλοκρατισμος ειναι ΛΑΘΟΣ
δεν ειναι ο αντρας ανωτερος
δεν ειναι η γυναικα ανωτερη
ειμαστε διαφορετικοι
αλλα εχουμε ισα δικαιωματα και πρεπει να αντιμετωπιζομαστε ΙΣΑ.
ο φεμινισμος βοηθησε στην εξισωση, ναι αλλα η ιδεα πως η γυναικα ειναι ανωτερη του αντρα ειναι λανθασμενη, καθως δν υπαρχει και κρητηριο πρωτα απ'ολα για να θεωρηθει καποιο φυλο ανωτερο. τεσπα ωφελησε στη εξισωση και αυτο ειναι καλο. το κακο ειναι οτι οι γυναικες αντι να εξισωθουν απλα, διατηρωντας τον τιλτο γυναικα, αρχιζουν να αφομοιωνουν και τις κακες αντρικες (αντρικες παλαιοτερα) συνηθειες (καπνισμα, αλκοολ κτλ)
Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν. Ανάθεμα αν έχεις ιδέα τι σημαίνει φεμινισμός και ποιά τα κίνητρα του.
Οποία πρόοδος... Αυτά ονειρευόμαστε να διδάξουμε στα παιδιά μας; Οτι η έννοια του έρωτα πέθανε κι έγινε μια φτηνή ένωση όπως - όπου - όποτε;
Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου είναι να κάνω κόρη και να μου βγει τέτοια... Πώς θα προστατέψω το παιδί μου Θεέ μου από αυτήν την κατρακύλα; Πώς θα την κάνω να ζήσει τον έρωτα υπό το πρίσμα της αγάπης όπως τον έζησα και τον ζω εγώ;
Η πρόοδος αγαπητή μου είναι ότι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ να κάνει είτε το ένα, είτε το άλλο, είτε και τα δύο χωρίς κανείς να τολμήσει να την κατακρίνει μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα (εκτός από κάτι κατινούλες που θεωρούν το moony τους το μεγαλύτερο τους προσόν, οπότε αναφωνούν "οποία κατρακύλα" για όποια χαλάει την πιάτσα αλλά ποιός τις χ3ζει αυτές μωρέ, άσε που σιγά σιγά μπαίνουν στη θέση που τους ανήκει: το χρονοντούλαπο της ιστορίας)