Φεμινισμός στον 21ο αιώνα και ισότητα των 2 φύλων

Lancelot

Well-known member

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,830 μηνύματα.
@Himela
Με κάλυψε ο GoddamnRight . Δεν είναι τυχαία που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν επιθέσεις βιασμών διασήμων ηθοποιών . Επίσης για μένα ο φεμινισμός αποτελεί τροχοπέδη και τον κοινωνιών και των γυναικών. Ακόμη θεωρώ ότι αποτελεί μια μόδα των γυναικών , να αποκαλούνται φεμινίστριες , είναι πιασάρικο στις μέρες μας . Αλλά τι ακριβώς διεκδικούν οι γυναίκες τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη ;

Πω πω τι καταπίεση που τρώνε και αυτοί οι καημένοι λευκοί άντρες :(
Ενώ οι λευκές γυναίκες ....αλλάζουν φανελάκια από την κούραση ;;;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,423 μηνύματα.
Επίσης για μένα ο φεμινισμός αποτελεί τροχοπέδη και τον κοινωνιών και των γυναικών.
Συμφωνώ 100%. Στις δυτικές κοινωνίες (δεν πιάνω τις υπόλοιπες) ο φεμινισμός είναι αχρείαστος πιστεύω και κάνει τους ανθρώπους να χάνουν χρόνο από τη ζωή τους ασχολούμενοι όχι με το τί έχουν αυτοί αλλά με το τί έχουν οι υπόλοιποι.
 

Stitchpunk

New member

Η Eternal Sunshine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 558 μηνύματα.
Επίσης για μένα ο φεμινισμός αποτελεί τροχοπέδη και τον κοινωνιών και των γυναικών. Ακόμη θεωρώ ότι αποτελεί μια μόδα των γυναικών , να αποκαλούνται φεμινίστριες , είναι πιασάρικο στις μέρες μας .
Είναι λίγο μόδα κ γενικά αυτό το βλέπεις σε οποιοδήποτε κίνημα υπερασπίζεται είτε μειονότητα ή κάποιον που δεν έχει τη δική του φωνή, εμφανίζεται κάθε καρυδιάς καρύδι, από SJWs, μέχρι σκληροπυρηνικούς ακτιβιστές. Όλο αυτό έχει δώσει μια πολύ άσχημη εικόνα σε όλα αυτά τα κινήματα, σε σημείο που αν κάποιος πει, είτε ότι είναι φεμινιστής/τρια ή ξέρω γω vegan, αμέσως βάζει μια άσχημη ταμπέλα στον εαυτό του.
Το θέμα ξέρεις ποιό είναι? Ότι από το πλήθος που υποστηρίζει κάτι, δεν μπορείς να βγάλεις απαραίτητα συμπέρασμα για αυτό το κάτι. Το βλέπεις αυτό κ πχ στη θρησκεία μας. Τα λάθη των Χριστιανών ή της εκκλησίας δεν σημαίνουν απαραίτητα κάτι για τον χριστιανισμό.
Δεν είναι τυχαία που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν επιθέσεις βιασμών διασήμων ηθοποιών
Μπορεί να έχεις δίκιο. Μπορεί όλο αυτό να υποκινείται. Η διαφωνία μου είναι στο εξής. Δεν ξέρω στο εξωτερικό τι γίνεται σε αυτόν τον χώρο, στην Ελλάδα πάντως είναι πολλές οι περιπτώσεις σε αυτόν τον χώρο που δεν έχουν ανοίξει στόματα ακόμη, για να δει ο κόσμος πόσο σάπιοι είναι κάποιοι ευυπόληπτοι του καλλιτεχνικού χώρου. Έχει δίκιο η Himela, δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι με τα προβλήματα των υπολοίπων. Στην τελική, τι με νοιάζει εμένα όταν ακούω ότι πασίγνωστος οικογενειάρχης ηθοποιός παρενοχλεί 19χρονες wannabe ηθοποιούς. Φωνή έχουν, δικαστήρια υπάρχουν. Σωστά? Λάθος. Γιατί αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ'το χαλί.
Και το ίδιο συμβαίνει στους περισσότερους χώρους. Δεν είναι εξαίρεση ο χώρος της showbiz, απλά αυτός ο χώρος έχει ένα βήμα κ μπορεί να αρχίσει να μιλάει κάποια στιγμή.
Ναι, ίσως έχεις δίκιο, τίποτα δεν θα επιτρεπόταν να γίνει γνωστό και να πάρει τέτοιες διαστάσεις αν δεν συνέφερε στην ατζέντα κάποιων. Όμως εν έτει 18 π είπες κ εσύ, δεν γίνεται και να κρύβουμε κάτω απ'το χαλί τη βρωμιά για να φαινόμαατε ότι έχουμε προοδεύσει. Αυτό το "αν είναι δυνατόν εν έτει τάδε" το ακούω πάρα πολλά χρόνια τώρα, όμως κ από τις δύο πλευρές. Αν λοιπόν είναι δυνατόν εν έτει 18 να παρενοχλούνται, να βιάζονται, να "παραιτούνται εθελοντικά", να τρώνε ξύλο μες το σπίτι (για να μην πάω στα πιο βαριά) κ ένα σωρό ακόμη, τότε ναι, είναι δυνατόν να εμφανίζονται κ άνθρωποι να τους υπερασπιστούν.
Γιατί ναι, υπάρχουν κ άνθρωποι που δεν ασχολούνται μόνο με τα δικά τους, είτε γιατί θεωρούν ότι θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί οι ίδιοι στη θέση τους, είτε από καθαρή αλληλεγγύη, αν κάποιος θεωρεί τροχοπέδη το να κοιτάμε και τον διπλανό μας, εγώ νομίζω ότι κατρακυλάμε επειδή ακριβώς κοιτάμε μόνο την πάρτη μας.
Κ δεν μιλάω μόνο για γυναίκες. Άλλωστε τέτοια κινήματα αλλάζουν μορφή ανάλογα κ με τις ανάγκες της κοινωνίας, κι εκτός κ αν θεωρούμε πως ζούμε σε ιδανική κοινωνία, υπάρχει ακόμη ανάγκη για τέτοιες κινήσεις.
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,590 μηνύματα.
Στην τελική, τι με νοιάζει εμένα όταν ακούω ότι πασίγνωστος οικογενειάρχης ηθοποιός παρενοχλεί 19χρονες wannabe ηθοποιούς. Φωνή έχουν, δικαστήρια υπάρχουν. Σωστά? Λάθος. Γιατί αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ'το χαλί.
Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα Stitchpunk είναι να εξετάσουμε τα πράγματα εντελώς επιφανειακά, γεμάτοι συναισθηματισμό για το φαινομενικό θύμα και να καταλήγουμε να πάρουμε το μέρος του καλύτερου ηθοποιού, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι η γυναίκα, και λόγο του φυσικού χαρίσματος της στην συναισθηματική χειραγώγηση αλλά και λόγο του όλου φεμινιστικού κοινωνικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί και της έχει χαρίσει την ύψιστη θέση του (φαινομενικού) θύματος.

Disclaimer! Ακολουθεί θεωρητικό σεντόνι.

Για να δούμε λίγο καλύτερα την αναλογία κοινωνικής δύναμης μεταξύ των φύλων πρέπει να εξετάσουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους.

Άντρας: Στα θετικά του άντρα έχουμε πρώτον τη σωματική δύναμη, η οποία του επιτρέπει να κάνει μια πληθώρα εργασιών οι οποίες είναι απαγορευτικές για τις γυναίκες αλλά ταυτόχρονα απαραίτητες για την ζωή, όπως οι κατασκευές, το κυνήγι, η απώθηση εχθρών κ.ο.κ. Δεύτερον, πρακτική ευφυΐα, οι άντρες είναι καλύτεροι στο να λύνουν πρακτικά προβλήματα από τις γυναίκες (I don't care what femminists say) καθώς το κάνουν από την απαρχή του κόσμου. Αυτό τους δίνει περισσότερες δυνατότητες ανέλιξης σε πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα όπως μηχανικοί π.χ. Τρίτον, τεστοστερόνη. Δέκα φορές περισσότερη από τη μέση γυναίκα, που σημαίνει ανταγωνιστικότερος χαρακτήρας, καλύτερες διαπραγματευτικές ικανότητες λόγο χαμηλότερου agreeableness, μεγαλύτερη πιθανότητα ανάληψης ρίσκου, άρα και μεγαλύτερα γενικά κέρδη.

Φαινομενικά λοιπόν, με μια επιφανειακή ματιά βλέπουμε πως ο άντρας έχει τρομερά πλεονεκτήματα μπροστά σε μια γυναίκα και πως η λογική λέει ότι σε μια κοινωνική σύγκρουση η γυναίκα δεν έχει καμία πιθανότητα νίκης. Άρα βγάζει απόλυτο νόημα οι άντρες να έχουν τις γυναίκες σαν σκλάβες και αντικείμενα για να κάνουν το κέφι τους. Ας αφήσουμε όμως την επιφάνεια και ας δούμε και τα μειονεκτήματα του άντρα.

Τεστοστερόνη. Δέκα φορές περισσότερη τεστοστερόνη δέκα φορές περισσότερη λίμπιντο, δηλαδή δέκα φορές μεγαλύτερη ανάγκη για σεξ. Χαμηλή κοινωνική νοημοσύνη σε σχέση με την γυναίκα. Ο μέσος άντρας έχει αρκετά πιο χαμηλή κοινωνική νοημοσύνη λόγο της problem solving φύσης του που του χαρίζει την πρακτική ευφυίας. Ο άντρας σκέφτεται πρακτικά, πως πάμε από το Α στο Β με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως δεν είναι μαθηματικά, αλλά διέπονται από άλλους νόμους. Αυτό αφήνει τον άντρα τραγικά ευάλωτο στη συναισθηματική χειραγώγηση.

Γυναίκα: Σωματικά αδύναμο ων το οποίο μεγάλο μέρος της ζωής του είναι πρακτικά ανάπηρο καθώς πρέπει να θηλάζει και να προσέχει μικρά παιδιά. Συνεπώς χρειάζεται τον άντρα για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν. Συναισθηματική αστάθεια πράγμα που την καθιστά πολλές φορές ακατάλληλη στο να πάρει σκληρές αλλά σωστές αποφάσεις όταν πρέπει. Μεγάλη κοινωνική ευφυία που καλλιεργήθηκε τόσο λόγο της σωματικής τους αδυναμίας αλλά και της ενασχόλησής του με παιδιά τα οποία δεν συμπεριφέρονται λογικά. Χαμηλή λίμπιντος. πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται το σεξ πολύ λιγότερο από τον άντρα και αυτό την καθιστά στην ηγετική θέση της διαπραγμάτευσης.


Το όπλο της γυναίκας απέναντι στο άντρα ήταν ανέκαθεν το σεξ. Αυτή το έχει ανάγκη πολύ λιγότερο, συνεπώς ο άντρας θα πρέπει να πληρώσει έξτρα για να το αποκτήσει. Σε εποχές προ φεμινισμού αυτή η διαπραγμάτευση ήταν που δημιουργούσε την οικογένεια και ισορροπούσε τα πράγματα. (Η παραδοσιακή οικογένεια είναι μια ισορροπία δύναμης, όχι υπέρ του άντρα, είναι σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό). Η γυναίκα για να ικανοποιήσει τις ορμές άντρα, έπρεπε να λάβει υπόσχεση δέσμευσης και παροχής πόρων για αυτή και τα παιδιά της, δηλαδή γάμο. Επίσης η γυναίκα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική καθώς το να επιλέξει τον λάθος άντρα, ή να πάει επιπόλαια με κάποιο και να έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σήμαινε αυτομάτως το τέλος της. Αυτό ανέβαζε ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική της ισχύ και την ικανότητά της να επιλέγει άντρες. Μέσα στο γάμο ο άντρας ήταν φαινομενικά ο αρχηγός του σπιτιού, καθώς αυτό είχε πρακτικό νόημα, αλλά ποτέ η γυναίκα δεν έχανε την ικανότητα συναισθηματικής χειραγώγησης του. Υπήρχε συνεπώς μια ισορροπία.

Αυτό που άλλαξε την ισορροπία ήταν η αντισύλληψη, πράγμα που έδωσε τρομερή κοινωνική ισχύ στη γυναίκα. Από τη στιγμή που μια γυναίκα δεν έχει πια το κίνδυνο μιας καταστροφικής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί το σεξ ή την υπόσχεση του σεξ για να αποσπά πράγματα από τους άντρες. Πλέον δεν είναι εξαναγκασμένη να κάνει σεξ μόνο με τον άντρα που θα παντρευτεί λόγο εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί να κάνει με πάρα πολλούς αποσπώντας διαφορετικά πράγματα από τον καθένα. Επίσης η γυναίκα έχει τη δύναμη να μείνει "κατά λάθος" έγκυος πρακτικά όποτε αυτή θέλει, καθώς ο μόνος τρόπος αντισύλληψης για τον άντρα είναι το προφυλακτικό. Μια γυναίκα λοιπόν μπορεί να προκαλέσει μια "ανεπιθύμητη" εγκυμοσύνη και να εγκλωβίσει οικονομικά έναν άντρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Το δικαστήριο είναι πάντα υπέρ της γυναίκας, μια προμελετημένη εκ της γυναικός εγκυμοσύνη δεν μπορεί να αποδειχθεί, η γυναίκα μπορεί πάντα να παίξει το ρόλο του θύματος για να πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη κτλ. Τεράστια δύναμη λοιπόν. Ακόμη βέβαια και αν γυναίκα κάνει το λάθος και όντως μείνει έγκυος χωρίς να το θέλει, μπορεί όποτε θέλει και χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν να τερματίσει την εγκυμοσύνη.


Όταν λοιπόν ακούω πως ο μεγάλος καναλάρχης παρενοχλεί σεξουαλικά 19χρονα κορίτσια πραγματικά γελάω. Ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες δεν μιλάνε για τέτοια θέματα είναι επειδή μαζικά τους συμφέρει. Από την σεξουαλική συνεύρεση του καναλάρχη με την 19χρονη ο πρώτος κερδίζει 3-5 λεπτά σωματικής ικανοποίησης, ενώ η δεύτερη κερδίζει μια δουλειά, προοπτικές καριέρας, φήμη, και πιθανόν και άλλες απτές υλικές παροχές. Δεν το λες και κακό deal. Από την άλλη αν η 19χρονη όντως δεν βρίσκει το deal αρκετά ικανοποιητικό μπορεί απλά να πει όχι και αν ο καναλάρχης επιμείνει ή προσπαθήσει να την εκβιάσει μπορεί να προσφύγει στη δημοσιότητα, να το παίξει ένα αθώο κορίτσι στα δόντια ενός φαλλοκράτη και να πάρει με το μέρος της αυτομάτως όλη την κοινή γνώμη, πράγμα που θα της χαρίσει επίσης αρκετά πράγματα ενώ προκαλέσει μεγάλη ζημιά τόσο στη φήμη αλλά στα οικονομικά του καναλάρχη. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν νόμοι που να εξαναγκάζουν ποσοστώσεις σε διάφορες εργασίες και ένα κάρο άλλα πράγματα ώστε η γυναίκα να έχει "ίσα" δικαιώματα με τον άντρα, αλλά ταυτόχρονα η γυναίκα διατηρεί όλα τα φυσικά σεξουαλικά πλεονεκτήματα της απέναντι στον άντρα επαυξημένα κιόλας με την δύναμη της αντισύλληψης.

Όπως βλέπετε ζούμε σε μια κοινωνία όπου η γυναίκα έχει τρομερά περισσότερη κοινωνική δύναμη απέναντι στον άντρα και το γεγονός πως ακόμη πιστεύουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο είναι η απόλυτη απόδειξη της γυναικείας ισχύος. Δεν θα ασχοληθώ καν με το γεγονός πως η γυναίκα διατηρεί στο ακέραιο όλα τα κοινωνικά πλεονεκτήματα της σωματικής της αδυναμίας, όπως το να μην χρειάζεται να πολεμήσει και πεθάνει, να αντιμετωπίσει εγκληματίες, φυσικές καταστροφές, επικίνδυνες εργασίες κτλ.ω


Η φύση όμως τείνει πάντα να ισορροπεί και θα δείτε αυτήν την εξισορροπητική δύναμη τις επόμενες δεκαετίες. Δεν θα αρέσει σε καμία σας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

hameleon

New member

Η hameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Όπως βλέπετε ζούμε σε μια κοινωνία όπου η γυναίκα έχει τρομερά περισσότερη κοινωνική δύναμη απέναντι στον άντρα και το γεγονός πως ακόμη πιστεύουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο είναι η απόλυτη απόδειξη της γυναικείας ισχύος. Δεν θα ασχοληθώ καν με το γεγονός πως η γυναίκα διατηρεί στο ακέραιο όλα τα κοινωνικά πλεονεκτήματα της σωματικής της αδυναμίας, όπως το να μην χρειάζεται να πολεμήσει και πεθάνει, να αντιμετωπίσει εγκληματίες, φυσικές καταστροφές, επικίνδυνες εργασίες κτλ.ω
Η φύση όμως τείνει πάντα να ισορροπεί και θα δείτε αυτήν την εξισορροπητική δύναμη τις επόμενες δεκαετίες. Δεν θα αρέσει σε καμία σας.
Ναι έχουμε τεράστια κοινωνική δύναμη και αποδοχή απο όλους, απλά και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες.Είναι κοινωνική δύναμη να σε αντιμετωπίζει εκ προοιμίου ως δυνητική πόρνη ο κάθε ηλίθιος απλά επείδη του ζητάς μια εργασία.Ναι η νομοθεσία είναι με το μέρος μας σε αυτές τις περιπτώσεις με την προυπόθεση να έχεις χρήματα για δικαστήρια και αδιάσειστα στοιχεία να το αποδείξεις(αλλιώς χαμένος κόπος).Είναι κοινωνική δύναμη να σε χουφτώνουν στα μμμ,να περπατάς και να ακούς την προσβολή του καθενός που το παίζει εραστής και τέλος είναι κοινωνική δύναμη να φοβάσαι να γνωρίσεις κάποιον άντρα γιατί έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη οπότε οτι ακολουθήσει εξαρτάται απο την καλή του πρόθεση,ενώ σε περίπτωση που δεν έχει καλή πρόθεση πέραν απο την όποια σωματική και ψυχική βλάβη,θα ξεσκονιστεί και όλο σου το παρελθόν και μια αξιοσημείωτη μερίδα ανθρώπων θα σου πεί οτι προκάλεσες την τύχη σου.Βέβαια όλα αυτά είναι γυναικείοι συναισθηματισμοί,οι πραγματικοί και συνειδητοποιημένοι άνδρες δεν παρασύρονται απο αυτά γιατί είναι ορθολογιστές.Για κάποιο λόγο όλα είναι με το μέρος μας,όλοι μας σέβονται απλά είμαστε γυναίκες και γκρινιάζουμε.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,590 μηνύματα.
Για κάποιο λόγο όλα είναι με το μέρος μας,όλοι μας σέβονται απλά είμαστε γυναίκες και γκρινιάζουμε.

Ισχύει. Τα περισσότερα είναι με το μέρος των γυναικών και ιδιαίτερα στα σημαντικά πράγματα. Η γκρίνια είναι απλά εγγενές χαρακτηριστικό σας, υπήρχε και στο παράδεισο.
 

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 5,027 μηνύματα.
Μετά από το περιστατικό με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (ένας ποδοσφαιριστής) που έστειλε ένα "σεξιστικό μήνυμα"H Τραγουδίστρια (η ότι είναι τεσπα) έγραψε στο fb:Aπ’την αρχή!Έλαβα ένα μήνυμα στα direct του Instagram.’Ενας άνδρας μετά από ένα like και ένα follow, μου έστειλε μήνυμα..μου έστειλε « Καλημέρα !τι κάνεις εσύ;»...λες και έχει καιρό να ακούσει νέα μου...λες και είμαστε φίλοι ή συνεργάτες ή γνωστοί ή πρώην....η όλα μαζί τα προηγούμενα...Ατύχησε όμως γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν είναι- συν ότι αυτή τη φορά δεν διάβασε το μήνυμα κάποια που ίσως και να έσκιζε το βρακί της για κάποιον που κλωτσάει μια μπάλα,διακρίνεται και αμοίβεται υψηλά.
Όπως και να ‘χει το θέμα δεν είναι προσωπικό καθώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την καριέρα του ανθρώπου αυτού και το σημερινό αποτελεί το γνωστό κερασάκι.Με τον τρόπο που του απάντησα μπορεί να έχασα την ευκαιρία μου να με καλέσει vip στα μπουζούκια την επόμενη Κυριακή ή κάποια άλλη Κυριακή και να γνωριστούμε(εικάζω την έκβαση της γνωριμίας βάσει της εμπειρίας μου σε παρόμοια περιστατικά).... απεναντίας μου είπε «είσαι άρρωστη που ανέβασες τη συνομιλία μας θα κινηθώ δικαστικώς»...Θα μπορούσε να μου ζητήσει ταπεινά να το κατεβάσω ..όμως όχι ήθελε να με κάνει να φοβηθώ να νιώσω ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΜΩΡΕΕΕΕ...κοινοποίησα τη συνομιλία οπως πολύ συχνά κάνω σε περιπτώσεις που με εξοργίζουν.Δεν ήθελα να κάνω κάποια διάκριση επειδή είναι επώνυμος.Εχω ξεχειλίσει από ολα αυτά τα καθημερινά.Ίσα ίσα ενας λόγος παραπάνω περίμενα αυτός ο διάσημος να υποπτεύεται τι περνάω κάθε μέρα....Έχω σιχαθεί όλη αυτή την ευκολία και το θράσος μερικών και ότι πω παρακάτω αφορά τους άνδρες που έστω και μια φορά έχουν εκμεταλλευτεί την εκ φύσεως υπεροχή του ανδρικού τους φύλου ως προς τη δυνατότητα του να επιβάλλεται ΣΩΜΑΤΙΚΑ στο γυναικείο.Είμαι μια γυναίκα.Είμαι μια γυναίκα 29 χρόνων που από πάντα δεχόμουν σεξιστικά σχόλια,σεξιστικές απειλές,ματιές με λαγνεία να με ξεβρακώνουν, βρισιές πολλές μια συνεχόμενη απειλή στην ατμόσφαιρα από ανδρικά μόρια γύρω μου.Γυναίκα που πνίγεται καθημερινά από επιθετικές φωτογραφίες με ανδρικά μόρια σε στύση με επικεφαλίδες «Κοίτα τι μου έκανες», «θα σε σκίσω μωρή καριόλα», «αν δε σε δω να πεθαίνεις από το γ@ να μη με λένε Βασίλη », «Θέλω να σε γαμήσω μωρή πουτάνα» και διάφορα ξερατά με Καλησπέρες,Καλημέρες και σχόλια από ανώμαλους,προβληματικούς.Στο δρόμο να περπατάω και να ακούω λέξεις και φράσεις κάθε μέρα.Ο Θεός «άνδρες» σας έδωσε παραπάνω μύες για να κυνηγάτε τροφή να δημιουργείτε ηπείρους ,να αντέχετε τις κακουχίες,να νικάτε κινδύνους υπεράνθρωπους,να προστατεύετε γυναίκα και παιδί
... Ήμουν 14 όταν παρενοχλήθηκα σεξουαλικά από τον υπάλληλο του δήμου που δούλευε στο μπαλέτο που πήγαινα.Πριν 7 χρόνια ένας μασέρ μου έβαλε χέρι και όταν τον σταμάτησα μου είπε «Έλα αφού σε όλες αρέσει» και μετά έκλαιγε για να μην το μάθει η γυναίκα του ..ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ .ΤΟ «ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ που είναι ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ και δεν την θέλω έχω σιχαθεί..
κάθε φορά που σχολιάζετε και ξερνάτε τις ορέξεις σας πάνω μας ,τραυματιζόμαστε δεν κολακεύομαστε.ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΤΙΛΑ.Μην ξεδιπλώνετε άλλο την τραγική πλευρά σας αγόρια και άνδρες.Ψαχτείτε στους ψυχολόγους και δουλέψτε με την πάρτη σας.Αν η μάνα σας σας κακομεταχειρίστηκε και έχετε βγεί σα σκατά θεραπευτείτε please.Μην διαιωνίζετε το πρόβλημα.Οχι άλλη σκατιλα please.
ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΕΣΑ από την ιδιότητα μου ως καλλιτέχνης ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ.ΟΛΟ ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ.
Το γεγονός ήταν η αφορμή να μιλήσω.Ολοι το ξέρουν ότι μιλάω ανοιχτά για όλα.Ειναι επειδή παρατηρώ και συμπονώ τον άνθρωπο.Θέλω και Ελπιζω στην εξέλιξη .Με αγάπη Τραϊάνα Ανανία.
Stay tuned

«Είναι και το φεγγάρι μου σήμερα 28η μέρα. Νέα αιματηρή γιορτή θα ξεπλύνει τα πάντα»
To κακό με τον φεμινισμό παρά έγινε
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,423 μηνύματα.
Αυτά που περιγράφεις όμως @hameleon δεν έχουν να κάνουν με τον φεμινισμο ή την έλλειψη του αλλά με ηλίθιους, αγενείς, άξεστους, εγωκεντρικους κλπ άντρες. Θέλω να πω, τέτοιου είδους άντρες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, ακόμα κι αν ο φεμινισμός πετύχει στο 100% θεωρητικά. Θέλω να οω, οι άντρες που σέβονται τις γυναίκες και τις θεωρούν ισες δεν το κάνουν επειδή υπάρχει ο φεμινισμός αλλά επειδή έχουν μεγαλώσει με αυτές τις σωστές αρχές.
 

hameleon

New member

Η hameleon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Αυτά που περιγράφεις όμως @hameleon δεν έχουν να κάνουν με τον φεμινισμο ή την έλλειψη του αλλά με ηλίθιους, αγενείς, άξεστους, εγωκεντρικους κλπ άντρες. Θέλω να πω, τέτοιου είδους άντρες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, ακόμα κι αν ο φεμινισμός πετύχει στο 100% θεωρητικά. Θέλω να οω, οι άντρες που σέβονται τις γυναίκες και τις θεωρούν ισες δεν το κάνουν επειδή υπάρχει ο φεμινισμός αλλά επειδή έχουν μεγαλώσει με αυτές τις σωστές αρχές.
Συμφωνώ,και δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό αντρών είναι έτσι.Το ζήτημα είναι οτι με τα νομικά δικαιώματα μας πολλοί φοβούνται ακόμα και να δεσμευτούν/παντρευτούν και όλη αυτή τη φοβία τους την βγάζουν σε επίθετικότητα.Παρ όλα αυτά δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά που τους λές γιατί δεν τα έχουν βιώσει οι ίδιοι.Και το ακόμα χειρότερο είναι οτι καλλιεργούν και σε νέες γενιές οτι οι γυναίκες είναι είτε κατώτερες,είτε επικίνδυνες.
 

Silver Queen

Active member

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 151 μηνύματα.
*****
Π.Γ.

Πολλές σελίδες για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχω μπορέσει να τις διαβάσω λόγω ελλειψης χρόνου, πιστεύω θα έχουν απαντηθει πολλά ερωτήματα κι άλλα τόσα θα έχουν ανεγερθει.

Όπως κι αν έχει, θα ήθελα να εκφράσω τη δική μου άποψη πανω στο ζήτημα αυτό.

*****


Φεμινισμος λοιπόν.

Δυστυχώς, ο λογος που έχει δοθεί αρνητική χροιά στον εν λόγω ορισμό, είναι η ημιμάθεια και οι ανιστόρητοι.

Οι γυναικες επι αιώνες θεωρούνταν κατώτερες σε σχέση με τους άντρες, κι έτσι οι κοινωνίες διαμόρφωθηκαν πάνω σε αυτήν την αντίληψη. Ακόμα και η βίβλος, αναφερει ότι η Εύα βγήκε από τον ώμο του Αδάμ και ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη γη, καθως επίσης κι η αιτία δίωξης τους από τον Κήπο της Εδέμ.

Συνεπως, η γυναίκα έχει θεωρηθεί κατώτερη κι έτσι έχει μεταχειριστεί εκτοτε. Κάποτε η γυναίκα ήταν απλά ένα κτημα πρωτίστως του πατέρα της κι υστέρως του άντρα της (τον οποίον δεν επέλεγε η ίδια), δεν είχε δικαίωμα στη μόρφωση και ήταν σκεύος ηδονης για τις οποιες σεξουαλικες φαντασιώσεις του ανδρός.

Αν και ανθρώποι και οι δύο, η γυναίκα εθεωρείτο υποδεέστερη. Η οσφαλμικη (φυσική) υπέροχη του άνδρα, επέβαλε το αντίθετο φύλο ως κατώτερο.

Πλέον γνωρίζουμε,, ότι σωματικα ο ανδρας ειναι ισχυρότερος, αλλά οργανικά η γυναίκα υπερισχύει. Παρατηρώντας επίσης τη φύση, θα διαπιστώσει κάνεις, ότι αυτες που αντέχουν στο χρόνο και τις κακουχίες, είναι οι γυναίκες. Η φύση κράτα,, όποιον χρειαζεται περισσότερο. Δε θα καθίσω να αναλύσω τις βιολογικές διαφορες και που υπερισχύει το κάθε φύλο. Βιβλία έχουν γράφει, no need for me to explain further.Ο φεμινισμος λοιπόν, ήταν το κίνημα αυτό του διαφωτισμού, (μαζί με τα δικαιώματα του ανθρώπου /άνδρα), που ισχυρίστηκε ότι ΚΑΙ οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Το κίνημα αυτό, ήταν πολιτικοκοινωνικο, όπου ήθελε τη γυναίκα να φέρει τα ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΆ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ δικαιώματα με τους άνδρες. Δικαίωμα στην εκπαίδευση πρωτίστως, έπειτα στο εκλέγειν - εκλέγεσθαι και δικαίωμα εν τέλει στην αγορά εργασιας, διεκδικωντας και αυτή μερίδιο στην κοινωνική προσφορά/εργασία. Ο καπιταλισμός, έδωσε αυτήν τη δυνατότητα στη γυναίκα. Από τον 19ο αιώνα όμως κι έπειτα, όταν όλο και περισσότεροι οπαδοί του φεμινισμού άρχισαν να αναδύονται, ο όρος πήρε διαφορετική χροια/χρήση.

Με την είσοδο της γυναίκας στην αγορα εργασίας, άλλαξε όλο το οικογενειακό/κοινωνικό πρότυπο. Η γυναίκα απέκτησε οικονομική ανεξαρτησία, άρα και δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που οφελουσαν την ίδια κι όχι τον άνδρα της. Σιγά σιγά άρχισε η γυναίκα να νιώθει πιο δυνατή,, και οι νόμοι του κράτους άρχισαν να την bach her up. Συνεπως,, η γυναίκα έχει εξουσία πλέον. Εξουσιάζει πάνω από όλα το Σώμα της, που τόσα χρόνια της είχε στερηθεί αυτό το δικαίωμα. Όμως, η εξουσία και η ελευθερία που άρχισε να γεύεται η γυναίκα,, την ώθησαν στο άλλο άκρο. Να θεωρεί ότι δεν έχει ανάγκη τον άντρα, να επηρεάζεται (πολύ) από την σεξουαλικη απελευθέρωση που χαρακτηρίζει τον 20-21ο αι.,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί την τόση ελεύθερια που ξαφνικά απέκτησε. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Το ΞΑΦΝΙΚΑ.Έτσι λοιπόν, έχουμε έναν όρο όπως ο φεμινισμος, τόσο σημαντικό και καταλυτικό για την πορεία της γυναίκας μέσα στην κοινωνία, αλλά από την άλλη, ο όρος αυτός έχει καταντήσει να θεωρείται αρνητικός και προσβολή.Ξεχνάμε να διαβάζουμε. Και ξεχνάμε να διαβαζουμε την Ιστορία. Άνθρωπος ανιστόρητος, είναι ερμαιο πολιτικών και οικονομικο/κοινωνικών στρεβλωσεων.


_____________________________________


Ο καθείς πρέπει να γνωρίζει τη θέση του. Άνδρας και γυναίκα θα πρέπει να συνυπάρχουν,, όχι να πολεμούν μεταξύ τους. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Η γυναίκα δεν πρέπει να ξεχνάει τη γυναικεία της φύση (τρυφερότητα, γλυκύτητα, ευαισθησία και τρωτη φύση) ουτε ο ανδρας (σύμβολο προστασίας) το δικό του ρολο. Αν αρχίσουμε και μπερδεύουμε τους ρόλους, τότε εκεί είναι που αρχίζει η κατηφόρα.Η γυναίκα μπορεί να είναι μορφωμένη και εργαζόμενη, χωρίς να ξέχνα ότι είναι γυναίκα. Δε χρειάζεται να αφομοιώσει ανδρικου τύπου συμπεριφορες.


Αυτα από εμένα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 982 μηνύματα.
Ενα λαθος που εχω παρατηρησει ειναι το να ταυτιζεται ο φεμινισμος με την ισοτητα μεταξυ των φυλων και γενικα την επιλυση των πραβληματων μεταξυ τους ως διαδηκασια αυτη καθ'αυτη, ενω στην πραγματικοτητα ειναι μια εκφραση αυτης, με συγκεκριμενες υποθεσεις και θεσεις. Ξεκινωντας απο τον ορισμο της ισοτητας, ο φεμινισμος δεχεται την ισοτητα του αποτελεσματος, κατι που φαινεται απο το οτι πχ στηριζει να υπαρχουν ποσοστα γυναικων περιπου 50% ή αναλογα του πληθυσμου σε διαφορες θεσεις.Το προβλημα ειναι οτι τα φυλα διαφερουν βιολογικα και εχουν διαφορετικη ψυχοσυνθεση, παρουσιαζοντας διαφορες στα big five personality traits τους, με αποτελεσμα η κλισεις και το αποτελεσμα των ενεργειων ανδρων-γυναικων να διαφερει by default. Αυτο σημαινει πως δεν βγαινει το συμπερασμα υπαρξης σεξιστικων διακρισεων οπωσδηποτε απο τα ποσοστα συμμετοχης γυναικων σε μια θεση, κατι για το οποιο χτυπιεται συνεχεια ο φεμινισμος. Για να σταθω στο παραδειγμα της εργασιας, αυτο που θα επρεπε να στηριζουν οι γυναικες δεν ειναι quotas, αλλα να ειναι οσο πιο ανταγωνιστηκη γινεται η οικονομια, ετσι ωστε οι εταιρειες που προσλαμβανουν τα ικανοτερα ατομα χωρις διακρισεις να ειναι πιο κερδοφορες και να επιβιωνουν. Αλλιως γινεται πολυ ευκολο, και αρκετες φορες να ειναι η αληθεια, να δημιουργειται ηεντυπωση πως οι προσληψεις γυναικων γινοννται μονο για να πιαστουνε τα quotas και οχι βασει merit. Ενα αλλο θεμα που υπαρχει με την συγκεκριμενη λογικη, και για εμενα ενας ευκολος λογος να απορριφθει, ειναι οτι λαμβανονται υποψη μονο οι περιπτωσεις "ανισοτητων" που πρεπει να διορθωθουν υπερ των γυναικων, και οχι αυτες που ειναι ηδη υπερ τους. Ναι μεν υπαρχουν λιγοτερες γυναικες CEOs, αλλα πχ ειναι λιγοτερες σε φυλακες, γενικα επικινδυνες θεσεις, καθως και εχουν περισοτερη υποστηριξη σε πεπιπτωση που μεινουν αστεγες. Μια αλλη τοξικη θεση του φεμινισμου ειναι ο τροπος που προβαλλει τους ανδρες στις γυναικες. Προωθωντας ενα ειδος fixed pie fallacy, οπου οτιδηποτε δεν εχουν οι γυναικες σε "ισο" βαθμο με τους ανδρες ή γενικοτερα και ο,τι grievance υπαρχει ειναι σεξισμος των τελευταιων προς αυτες, κανει πολυ μεγαλη ζημια στις σχεσεις τους. Αυτο φαινεται απο το πως φαινονται οι ανδρες στις περισσοτερες κοπελες, ως ατομα που δεν μπορουνε να τα εμπιστευτουνε, που τις καταπιεζουν, τις χαρτζιλικωνουν οταν γουσταρουν και ειδικα αν δεν υπηρχε το κινημα θα τις ειχαν ως δουλαρες. Το προτυπο για τις γυναικες ειναι ουσιαστικα να γινουν περισσοτερο ανδρες, να ειναι μονες - το οποιο κρυβεται πισω απο μια δυναμη και ανεξαρτησια - και, χωρις να αμφισβητω οτι υπαρχουν εξαιρεσεις, κατα τη γνωμη μου ενα κομπλεξ με την δουλεια, που πιο πολυ υπαρχει να να δειξει οτι ειναι δυνατες, ανεξαρτητες και ισες, μπορει και γιατι επειδη φοβουνται πως σε μια σχεση οπου δεν δουλευουν κινδυνευουν να γινουν δουλαρες, παρα καποια ουσιωδη ευτυχια ή νοημα.

Δεν αμφισβητω οτι μαλλον υπηρχαν θεματα στις σχεσεις των δυο φυλων πριν τον φεμινισμο, αλλωστε απαραιτητο συστατικο ενας καλου ψεμματος ειναι μια δοση αληθειας. Αλλα αυτο που εφερε, ενθαρρυνωντας τις γυναικες να φερονται αθλια και να υιοθετισουν τις χειροτερες λογικες των ανδρων γιατι και αυτοι φερονται ασχημα και να διαλυσει τη σχεση μεταξυ τους, δεν ειναι λυση. Η εναλακτικη της ισοτητας του αποτελεσματος που ειχα αναφερθει πριν ειναι η ισοτητα της ευκαιριας/δικαωματων-υποχρεωσεων. Να δινονται ισα broad δικαιωματα, οπως πχ η μη ασκηση βιας, ενω παραλληλα γινονται δεκτες οι διαφορες των φυλων.


Παντως πολλες φορες κατι τετοια κινηματα μου θυμηζουν αυτη τη σκηνη απο το Life of Brian
 
Τελευταία επεξεργασία:

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,590 μηνύματα.

Δεν υπάρχει εκεί ποσόστοση? Strange.


Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα του να καλλιεργείς από μικρά στα κορίτσια την νοοτροπία ότι δεν μπορούν να καταφέρουν κάποια πρέπει και μάλιστα δεν πρέπει καν να τα προσπαθούν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,026 μηνύματα.
Το θέμα με τον φεμινισμό στις μέρες μας είναι ότι έχει μεταμφιεστεί σε μισανδρισμό.

Ειδικά όταν βλέπω αυτή την ανεκδιήγητη την Καλογεροπούλου να αυτοαποκαλειται φεμινιστρια στο Facebook, μου ανάβουν τα λαμπάκια.
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,590 μηνύματα.

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,026 μηνύματα.
Γιατί το λες αυτό;

Γιατί έχω μπει σε αρκετές σύγχρονες "φεμινιστικές" σελίδες και, από τον τρόπο που διατυπώνουν τις απόψεις τους, συγχέουν (επίτηδες) τον straight, λευκό άντρα με τον σεξιστή, πατριάρχη, μισογύνη. Από την άλλη αγιοποιούν τις γυναίκες, ότι είναι "όλες μοναδικές και υπέροχες", αγνοώντας ότι ο σκάρτος άνθρωπος είναι απλά σκάρτος, ανεξαρτήτως φύλου. Όλο αυτό δεν το αποδίδω κάπου, απλώς περιγράφω ό,τι παρατηρώ.
 

Εχέμυθη

Well-known member

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Η Καλογεροπούλου λέει κάποια πράγματα σωστά ωστόσο θεωρώ ότι η σελίδα της δεν έχει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο και επίσης ξενέρωσα άπειρα όταν έβαλε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος και τα προεκλογικά της posts ήταν κακά για εμένα.
Μία σελίδα που παρακολουθώ τώρα τελευταία λέγεται φεμινιστικά παραληρήματα στο Facebook όπου είναι κάτι αντίστοιχο των ανομολογητων . Θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον να βλέπεις διάφορες ιστορίες . Κρατάω μια επιφύλαξη αν όλες αυτές είναι όντως αληθινές αλλά δεν έχει τόση σημασία πιστεύω γιατί έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τι γίνεται στην Ελλάδα του 21 αιώνα. Επίσης θεωρώ ότι γενικά υπάρχει σύγχυση με την έννοια του φεμινισμού
 
Τελευταία επεξεργασία:

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,026 μηνύματα.
Η Καλογεροπούλου λέει κάποια πράγματα σωστά ωστόσο θεωρώ ότι η σελίδα της δεν έχει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο και επίσης ξενέρωσα άπειρα όταν έβαλε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος και τα προεκλογικά της posts ήταν κακά για εμένα.
Μία σελίδα που παρακολουθώ τώρα τελευταία λέγεται φεμινιστικά παραληρήματα στο Facebook όπου είναι κάτι αντίστοιχο των ανομολογητων . Θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον να βλέπεις διάφορες ιστορίες . Κρατάω μια επιφύλαξη αν όλες αυτές είναι όντως αληθινές αλλά δεν έχει τόση σημασία πιστεύω γιατί έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τι γίνεται στην Ελλάδα του 21 αιώνα. Επίσης θεωρώ ότι γενικά υπάρχει σύγχυση με την έννοια του φεμινισμού
Τα μόνα σωστά που λέει είναι για την LGBTQI+ κοινότητα, και αν. Κατά τ' άλλα έχει φάει ένα τεράστιο κόλλημα με την περίοδο (ένας Θεός ξέρει γιατί), τις αξύριστες και την πατριαρχία. Καλά, όσο για την προεκλογική καμπάνια, δεν το σχολιάζω καν. Τώρα έχει και δικό της e-shop, άλλος ένας λόγος για να προκαλεί και να εκμεταλλευεται την ιδεολογία του κοινού της.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σύγχυση ή όχι, αλλά αυτό που παρατηρώ και στενοχωριεμαι είναι ότι τα δύο φύλα ολοένα και απομακρύνονται μεταξύ τους. Διαβάζω συνεχώς σχόλια στο ίντερνετ που μου βγάζουν έναν μισανδρισμό ή μισογυνισμο, αντίστοιχα. Από παιδιά της ηλικίας μου κιόλας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου χει καρφωθεί αυτή η εντύπωση τα τελευταία 2-3 χρόνια.
 

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,590 μηνύματα.
Γιατί έχω μπει σε αρκετές σύγχρονες "φεμινιστικές" σελίδες και, από τον τρόπο που διατυπώνουν τις απόψεις τους, συγχέουν (επίτηδες) τον straight, λευκό άντρα με τον σεξιστή, πατριάρχη, μισογύνη. Από την άλλη αγιοποιούν τις γυναίκες, ότι είναι "όλες μοναδικές και υπέροχες", αγνοώντας ότι ο σκάρτος άνθρωπος είναι απλά σκάρτος, ανεξαρτήτως φύλου. Όλο αυτό δεν το αποδίδω κάπου, απλώς περιγράφω ό,τι παρατηρώ.

Δηλαδή δεν είναι όλοι άντρες γουρούνια; Κάτσε γιατί κλωνιζεις βασικές αρχές του σύμπαντος τώρα.
 

Agaphbou

Well-known member

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,026 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top