Φεύγουν οι παρενέργειες από αντικαταθλιπτικά;

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.039 μηνύματα.
Η τεστοστερόνη δεν επηρεάζει την γενικότερη διάθεση ενος άντρα ; δηλαδη μπορεί να έχεις κατάθλιψη και υψηλή τέστο ταυτόχρονα ;;;
Εννοείται ότι την επηρεάζει όπως και τους νευροδιαβιβαστες που είχα αναφέρει αλλά θα υπήρχαν άλλα συμπτώματα γιατί για να έχει χαμηλή τεστοστερόνη κάτι άλλο θα συμβαίνει είτε ορμονικό είτε με τους όρχεις.

Θεωρώ προσωπικά πως 3 φορές την εβδομάδα να θέλει ένας άντρας ή μια γυναικα να έρχεται σε οργασμό είτε με αυνανισμό είτε με σέξ το θεωρώ απλά κανονικό... απο εκει και πάνω ναι ειναι υψηλό όπως λες πχ 4-5 φορές την εβδομάδα.
Είναι το κανονικό αλλά Επισης το κανονικό είναι και μια φορά ή καθόλου.
Γιατι η λίμπιντος σου ειναι σχεδόν μηδενική ; θεωρεις οτι ειναι φυσιολογικό αυτό ; ερώτηση.
Αν και δεν είναι το θέμα μας, είναι η φιλοσοφία μου. Ο αυνανισμός για εμένα μου φαίνεται ως κάτι λυπηρό (προσωπική άποψη για εμένα φυσικά). Ο οργασμος όπως το βλέπω προέρχεται από την ένωση μεταξύ δυο ατόμων με κριτήριο και παντα κριτήριο την αγάπη. Αν δεν υπάρχει αγάπη το βλέπω ως κάτι ξερό και ανούσιο αλλλαααα δεν είναι το θέμα μας μιλάμε και στις σχέσεις για αυτά 🩴🩴🩴

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που οι γιατροί που πάς δεν ενδιαφέρονται για τη λίμπιντο.
Μόνο σε έναν γιατρό πηγαίνω.

Με ρωτάει ο χριστιανός (όποτε βρισκόμαστε κάθε 40 μέρες): «Γιατί δεν βρίσκεις κάποιο αγόρι;» ή «Έχεις γκόμενο;» ή «Αυνανίζεσαι;» και εγώ του λέω ότι θέλω να έχω αγόρι, αλλά πρώτα πρέπει να λύσω άλλα βασικότερα θέματα.

Ενδιαφέρεται δηλαδή ο γιατρός μου :P
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση... δηλαδη τι ειναι για να γράφουν φάρμακα μόνο ;
Δεν είναι όλοι καλοί στη δουλειά τους (όπως και στα άλλα επαγγέλματα προφανώς).
δηλαδη μπορεί να έχεις κατάθλιψη και υψηλή τέστο ταυτόχρονα ;;;
Δεν το έχω ψάξει το θέμα, αλλά νομίζω πως όχι.
Να σταματήσει να κάνει πράγματα που επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστες του όπως παρακολούθηση περιεχομένου για ενήλικες, ινστα, ριλς, εξάρτηση από το οτιδήποτε όπως το διαδίκτυο.
Έχω τρομερό πρόβλημα με αυτά που λες, Ουριήλ.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.039 μηνύματα.
Έχω τρομερό πρόβλημα με αυτά που λες, Ουριήλ.
Το καταλαβαινω, το έχουμε κάνει και στα μαθήματα συμπεριφοράς. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι νευροδιαβιβαστες και ο εγκέφαλος μας γεμίζει με σκουπίδια και προσωρινή απόλαυση. Αν σταματήσεις αυτά και μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και την ίδια την ζωή τότε θα δεις το αληθινό φως της ύπαρξης (προσωπική μου φιλοσοφία όπως παντα)

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.489 μηνύματα.
Εννοείται ότι την επηρεάζει όπως και τους νευροδιαβιβαστες που είχα αναφέρει αλλά θα υπήρχαν άλλα συμπτώματα γιατί για να έχει χαμηλή τεστοστερόνη κάτι άλλο θα συμβαίνει είτε ορμονικό είτε με τους όρχεις.

Να σου πώ την αμαρτία μου αμα ένιωθα κατάθλιψη και έπεφτε τελείως η ορεξη μου (κτύπα ξύλο) θα πηγαινα να μετρησω τέστο...

και αμα ήταν χαμηλή θα πήγαινα Τουλιάτο για να την φτιάξουμε.

Θα προσπαθουσα να αποφυγω εντελώς τα αντικαταθληπτικά που ρίχνουν και άλλο τη λίμπιντο.

Για μένα ειναι σοβαρό να χάσεις τον ερωτισμό σου ναί.
Είναι το κανονικό αλλά Επισης το κανονικό είναι και μια φορά ή καθόλου.

Αν και δεν είναι το θέμα μας, είναι η φιλοσοφία μου. Ο αυνανισμός για εμένα μου φαίνεται ως κάτι λυπηρό (προσωπική άποψη για εμένα φυσικά). Ο οργασμος όπως το βλέπω προέρχεται από την ένωση μεταξύ δυο ατόμων με κριτήριο και παντα κριτήριο την αγάπη. Αν δεν υπάρχει αγάπη το βλέπω ως κάτι ξερό και ανούσιο αλλλαααα δεν είναι το θέμα μας μιλάμε και στις σχέσεις για αυτά 🩴🩴🩴

Άρα έχεις λίμπιντο απλά την καταπιέζεις.... η αγάπη δεν θα έρθει ξαφνικά απο κάπου θα αρχίσει. Θα αρχίσει απο το 0 που θα είναι μια έλξη ... τέλοςπαντων εσύ ξέρεις... μη χάνεις τα χρόνια σου πάντως. Μπές στο παιχνίδι. Προσωπικη μου γνώμη.

Κάτι άλλο... η λίμπιντος πέφτει με τα χρόνια ;;; πχ στα 45-50 μπορεί να έχει μειωθεί ;;;;;;;

αν τώρα ειδικά κάποιους μήνες μπορεί να ειναι και καθημερινή ας πούμε (εντάξει όχι κάθε μήνα) αλλα κάποιους μήνες παίζει και αυτό.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.292 μηνύματα.
Δυστυχώς έχουν. Μειωμένη λίμπιντο, μερικές φορές πρόβλημα με την στύση κτλ τα οποία προφανώς επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή κάποιου. Θέλει υπομονή και κατανόηση και από τις δύο πλευρές.
Το χειρότερο για εμένα όμως είναι η κουετιαπίνη που παίρνω το βράδυ η οποία ναι μεν βοηθά εκεί που πρέπει να βοηθά, αλλά με κάνει χώμα. Τι να κάνουμε όμως; Πρέπει.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.489 μηνύματα.
Δυστυχώς έχουν. Μειωμένη λίμπιντο, μερικές φορές πρόβλημα με την στύση κτλ τα οποία προφανώς επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή κάποιου. Θέλει υπομονή και κατανόηση και από τις δύο πλευρές.
Το χειρότερο για εμένα όμως είναι η κουετιαπίνη που παίρνω το βράδυ η οποία ναι μεν βοηθά εκεί που πρέπει να βοηθά, αλλά με κάνει χώμα. Τι να κάνουμε όμως; Πρέπει.

Η ερωτική διάθεση σε οδηγεί σε οργασμό και παράγεται ντοπαμίνη άρα πέφτει η κατάθλιψη.

Αυτα δεν τα λένε οι ψυχιατροι... γιατι θα σταματήσουν να γράφουν και φάρμακα.

Θεωρώ οτι η κατάθλιψη ρυθμίζεται ως ενα βαθμό και απο την λίμπιντο πχ δεν μπορείς να εισαι καταθλιπτικός όταν έχεις ορεξη για σέξ φαγητο φλέρτ κτλ.

Προσωπικές απόψεις.

ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ. Η Σωματοδόμηση με το βλέμμα του Ιατρού

ΙΑΤΡΙΚΟ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ. Η Σωματοδόμηση με το βλέμμα του Ιατρού

Δώσε πόνο γιατρέ... πάμε να μπούμε σε ενα καλό σέτ στον πάγκο. :weak::weak:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Να σου πώ την αμαρτία μου αμα ένιωθα κατάθλιψη και έπεφτε τελείως η ορεξη μου (κτύπα ξύλο) θα πηγαινα να μετρησω τέστο...

και αμα ήταν χαμηλή θα πήγαινα Τουλιάτο για να την φτιάξουμε.

Θα προσπαθουσα να αποφυγω εντελώς τα αντικαταθληπτικά που ρίχνουν και άλλο τη λίμπιντο.

Για μένα ειναι σοβαρό να χάσεις τον ερωτισμό σου ναί.
Λογικο η τεστοστερόνη έχει γίνει πλέον καθημερινή συζήτηση, ναι μεν βοηθάει στη λειτουργία όπως όλες οι ορμόνες αλλά το να εμφανιστούν προβλήματα λόγω χαμηλής τεστοστερόνη πρέπει κάτι άλλο να συμβαίνει.

και για εμένα είναι, ο ερωτισμός και η αγάπη είναι ότι πιο ωραίο υπάρχει στη ζωή, αλλά η ξερή ότι πιο απαίσιο για εμένα.
Άρα έχεις λίμπιντο απλά την καταπιέζεις.... η αγάπη δεν θα έρθει ξαφνικά απο κάπου θα αρχίσει. Θα αρχίσει απο το 0 που θα είναι μια έλξη ... τέλοςπαντων εσύ ξέρεις... μη χάνεις τα χρόνια σου πάντως. Μπές στο παιχνίδι. Προσωπικη μου γνώμη.
Δεν την καταπιέζω αλλά την ρυθμίζω. Αν δω ένα ωραίο σώμα για παράδειγμα θα πω ωραίο αλλά υπό καλλιτεχνικής και ιατρικής φύσεως. Για να αυξηθεί πρέπει να έχουν περάσει κάποιες προϋποθέσεις, να αγαπάω και να νοιάζομαι πραγματικά για το άλλο άτομο, να υπαρχει αγάπη εννοείται και να γνωριζόμαστε. Αλλιώς σπίτι, γλυκά, βιβλία, φύση, με παρέες και οικογένεια, δεν θα χάσω κάτι, το παιχνιδι που λες όσο όμορφο κι αν είναι τόσο επικίνδυνο Επισης είναι.
Κάτι άλλο... η λίμπιντος πέφτει με τα χρόνια ;;; πχ στα 45-50 μπορεί να έχει μειωθεί ;;;;;;;

αν τώρα ειδικά κάποιους μήνες μπορεί να ειναι και καθημερινή ας πούμε (εντάξει όχι κάθε μήνα) αλλα κάποιους μήνες παίζει και αυτό.
Εννοείται όσο περνάνε τα χρόνια τόσο μειώνονται τα παντα στο σώμα μας όπως και η λίμπιντο, ναι μεν θα είναι υπαρκτή αλλά εννοείται όχι σε τέτοιο βαθμό όπως αναφέρεις. Στην ηλικία που λες θα μειωθεί αρκετά λίγο, μετά από τα 55 αρχίζει η μειώσει που την διακρίνεις.

Κάποιους μήνες μπορεί να πέφτει λόγω περιβαλλοντικών και συναισθηματικών παραγόντων. Για να υπάρξει λίμπιντο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες

και για να το κλείσω, όπως είχα πει ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, είτε η συνεχής ύπαρξη είτε λιγοστή και τα δυο μπορεί να ειναι φυσιολογικά αλλά σε αυτή την περίπτωση που υπάρχει αιτία, είναι μη φυσιολογική

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.
Η ερωτική διάθεση σε οδηγεί σε οργασμό και παράγεται ντοπαμίνη άρα πέφτει η κατάθλιψη.
Δεν είναι τόσο απλό. Κατάθλιψη σημαίνει να έχεις αρνητικές εικόνες για τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε κάνουν δυσλειτουργικό ή σε παραλύουν.

Εννοείται πως είναι βασικό το σεξ για τη ψυχοσυναισθηματική υγεία του ατόμου, αλλά δεν είναι το φάρμακο για όλα τα κολλήματα του μυαλού.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εννοείται όσο περνάνε τα χρόνια τόσο μειώνονται τα παντα στο σώμα μας όπως και η λίμπιντο, ναι μεν θα είναι υπαρκτή αλλά εννοείται όχι σε τέτοιο βαθμό όπως αναφέρεις. Στην ηλικία που λες θα μειωθεί αρκετά λίγο, μετά από τα 55 αρχίζει η μειώσει που την διακρίνεις.

Αν έχουμε στα 55-60 3-4 καλές την εβδομάδα δεν θέλω τίποτα αλλο χαχα

Και στα 70 2-3 την εβδομάδα... καλές ομως να σου βγαίνει η ψυχή απο τον οργασμό.Οχι χλιαρά πράγματα. :laugh:
Κάποιους μήνες μπορεί να πέφτει λόγω περιβαλλοντικών και συναισθηματικών παραγόντων. Για να υπάρξει λίμπιντο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες

και για να το κλείσω, όπως είχα πει ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, είτε η συνεχής ύπαρξη είτε λιγοστή και τα δυο μπορεί να ειναι φυσιολογικά αλλά σε αυτή την περίπτωση που υπάρχει αιτία, είναι μη φυσιολογική

Το θέμα δεν είναι μόνο πως το βλέπεις το θέμα ειναι ότι πρέπει και να τελειώνει ο άντρας..... αλλιώς έχουν αναφέρει ακόμη και για θέματα στο προστάτη.

Για τα υπόλοιπα που έγραψες τα βλέπεις πολύ ρομαντικά και εύχομαι να μην απογοητευτείς.

Η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση δεν υπάρχει ούτε η απόλυτη πριγκίπισσα ουτε ο πρίγκιπας που θα μας υπερ αγαπησουν ανευ όρων.

Το θεμα ειναι ο καθένας να βρίσκει τρόπους να περνάει όμορφα. Ξεκίνα μια γνωριμία και βλέπεις κανείς δεν θα σου εγγυηθεί ότι δεν θα τη πατήσεις. That's life.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Η κατάθλιψη είναι σαν ένα χαλασμένο ποτήρι. Όσο γεμίζει τόσο πιο γρήγορα μειώνεται

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δεν είναι τόσο απλό. Κατάθλιψη σημαίνει να έχεις αρνητικές εικόνες για τον εαυτό σου και τον κόσμο που σε κάνουν δυσλειτουργικό ή σε παραλύουν.

Εννοείται πως είναι βασικό το σεξ για τη ψυχοσυναισθηματική υγεία του ατόμου, αλλά δεν είναι το φάρμακο για όλα τα κολλήματα του μυαλού.

Αυτές οι σκέψεις ξεπερνιούνται μόνο με φάρμακα δηλαδη ; τα οποια ριχνουν και την ερωτική διάθεση και σε οδηγούν σε εναν φαύλο κύκλο.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Αυτές οι σκέψεις ξεπερνιούνται μόνο με φάρμακα δηλαδη ; τα οποια ριχνουν και την ερωτική διάθεση και σε οδηγούν σε εναν φαύλο κύκλο.
Αν έχεις φίλο ψυχίατρο να τον ρωτήσεις πόσους έχει θεραπέψει. εκει να δεις μια έκφραση που θα έχει.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα είναι όπως τα μεταβολικά, ένας φαύλος κύκλος που χρίζει περισσότερη έρευνα αλλά η κατάθλιψη μπορεί κατά ένα ποσοστό να θεραπευτεί ευτυχώς

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Mόνο ;;;

ειναι άλλη αίσθηση να νιώθεις πρόστυχα και ότι τρελαίνεσαι και βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο κάψας και έντασης. Ότι γούστα και αν έχεις εγω πχ ειμαι στρέητ αλλα δεν έχει σημασία αυτό.

Για μένα βρές τρόπους να επαναφέρεις την λίμπιντο.

Ειναι τραγικό να μην δίνουν σημασία σε αυτά οι ψυχίατροι.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Τα φάρμακα δεν αρκούν από μόνα τους. Η ψυχοθεραπεία είναι απαραίτητη.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Αν έχεις φίλο ψυχίατρο να τον ρωτήσεις πόσους έχει θεραπέψει. εκει να δεις μια έκφραση που θα έχει.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα είναι όπως τα μεταβολικά, ένας φαύλος κύκλος που χρίζει περισσότερη έρευνα αλλά η κατάθλιψη μπορεί κατά ένα ποσοστό να θεραπευτεί ευτυχώς

Δηλαδη δεν μπορώ να καταλάβω... τα φάρμακα θα αλλάξουν το τρόπο που σκέφτεσαι ;

η ψυχοθεραπεία ναί... εκει συμφωνω. Αλλα τα φάρμακα ;

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Δηλαδη δεν μπορώ να καταλάβω... τα φάρμακα θα αλλάξουν το τρόπο που σκέφτεσαι ;

η ψυχοθεραπεία ναί... εκει συμφωνω. Αλλα τα φάρμακα ;
Τα φάρμακα είναι σαν ένα σελοτέιπ. Φτιάχνει το ποτήρι αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο χαλάει το σελοτέιπ. Μέχρι που να ανοίξουν οι ρωγμές και να φυγει πάλι το περιεχόμενο του ποτηριού

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλα τα φάρμακα ;
Τα φάρμακα, απ' όσο έχω καταλάβει, σταθεροποιούν τη χημεία του εγκεφάλου. Είναι απαραίτητα για να μπορείς να δουλέψεις με τον γιατρό τις φοβίες και τα τραύματά σου.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Τα φάρμακα, απ' όσο έχω καταλάβει, σταθεροποιούν τη χημεία του εγκεφάλου. Είναι απαραίτητα για να μπορείς να δουλέψεις με τον γιατρό τις φοβίες και τα τραύματά σου.

Άλλα φάρμακα που να σταθεροποιούν τη χημεία του εγκεφάλου και να μη μας διαλύσουν την όρεξη για έρωτα δεν υπάρχουν ;

απο περιεργεια ρωτάω :P

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Άλλα φάρμακα που να σταθεροποιούν τη χημεία του εγκεφάλου και να μη μας διαλύσουν την όρεξη για έρωτα δεν υπάρχουν ;

απο περιεργεια ρωτάω :P
Μακάρι να υπήρχαν τέτοια φάρμακα, Ντέβιλ :P

Εδώ που τα λέμε, από φάρμακο σε φάρμακο υπάρχει διαφορά, όπως και από άτομο σε άτομο. Το ίδιο αντικαταθλιπτικό που παίρνω εγώ, εσένα μπορεί να μη ρίχνει τόσο τη λίμπιντο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μακάρι να υπήρχαν τέτοια φάρμακα, Ντέβιλ :P

Εδώ που τα λέμε, από φάρμακο σε φάρμακο υπάρχει διαφορά, όπως και από άτομο σε άτομο. Το ίδιο αντικαταθλιπτικό που παίρνω εγώ, εσένα μπορεί να μη ρίχνει τόσο τη λίμπιντο.

Αποκλείεται φίλε... ολα αυτα τα διαβόλια σου διαλύουν την όρεξη και πιστεύω σε ρίχνουν και άλλο μέσα στο βάλτο.

Τελοςπαντων αυτα ειναι προσωπικές μου απόψεις εγω σου ειπα θα έκανα μια μέτρηση στην τέστο να δώ που βρίσκομαι.... και μετά θα κοιταζα πως μπορώ να ανεβάσω τις ορμόνες αυτές με φυσικό τροπο.

Ερωτηση @Ουριήλ μπορείς με κάποια εξέταση να δείς αυτή την δυσλειτουργια των ορμονών που προκαλούν την καταθλιπτική διαταραχή ; αν υπάρχει όντως και δεν ειναι στο μυαλό μας όποτε οι ψυχιατροι και τα χάπια να λειτουργούν ως placebo.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια