Φεύγουν οι παρενέργειες από αντικαταθλιπτικά;

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.039 μηνύματα.
Αποκλείεται φίλε... ολα αυτα τα διαβόλια σου διαλύουν την όρεξη και πιστεύω σε ρίχνουν και άλλο μέσα στο βάλτο.

Τελοςπαντων αυτα ειναι προσωπικές μου απόψεις εγω σου ειπα θα έκανα μια μέτρηση στην τέστο να δώ που βρίσκομαι.... και μετά θα κοιταζα πως μπορώ να ανεβάσω τις ορμόνες αυτές με φυσικό τροπο.

Ερωτηση @Ουριήλ μπορείς με κάποια εξέταση να δείς αυτή την δυσλειτουργια των ορμονών που προκαλούν την καταθλιπτική διαταραχή ; αν υπάρχει όντως και δεν ειναι στο μυαλό μας όποτε οι ψυχιατροι και τα χάπια να λειτουργούν ως placebo.
Ναι και όχι δυστυχώς. Είναι αρκετά δύσκολο να δεις τον βαθμό των νευροδιαβιβαστων, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να δουν τα μεταβολικά προϊόντα τους δηλαδή μετά την διάσπαση αλλά αυτό γίνεται κυρίως για ερευνητικούς σκοπούς κι όχι απλής εξέτασης

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.489 μηνύματα.
Ναι και όχι δυστυχώς. Είναι αρκετά δύσκολο να δεις τον βαθμό των νευροδιαβιβαστων, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να δουν τα μεταβολικά προϊόντα τους δηλαδή μετά την διάσπαση αλλά αυτό γίνεται κυρίως για ερευνητικούς σκοπούς κι όχι απλής εξέτασης

Υπάρχει περιπτωση κάποιος να παθει κατάθλιψη ενώ δεν το έχει παθει ποτε ας πουμε μέχρι τα 40 του ;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τι να σου πω; :P

Εμένα όπως και πολλοί άλλοι που παίρνουμε αντικαταθλιπτικά δεν μας έριξαν στον βάλτο.

Σου ειπα για μένα βάλτος είναι να μην έχω ερωτική ζωή... Προσωπική άποψη. Για μένα βάλτος... Βαλτωνω δηλαδή αυτό εννοώ δεν περναω καλα.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.039 μηνύματα.
Υπάρχει περιπτωση κάποιος να παθει κατάθλιψη ενώ δεν το έχει παθει ποτε ας πουμε μέχρι τα 40 του ;
Εννοείται, δεν έχει ηλικία. Μέχρι και στα ζωα εμφανίζεται

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί έχουν κατάθλιψη και δεν το αναγνωρίζουν. Είχε γίνει μια έρευνα σε αρκετούς γιατρούς και ψυχιάτρους όπου ένα μεγάλο ποσοστό ειχε κατάθλιψη

Αλλά να διευκρινίσω @Devil, οι λόγοι είναι από περιβαλλοντικοί μέχρι και γενετικοί. Το να είμαι στεναχωρημένος κάποιες μέρες δεν σημαίνει ότι έχω κατάθλιψη. Ένα σημάδι της κατάθλιψης είναι ο μηδενισμός δηλαδή ότι τίποτα δεν έχει σημασία κι όταν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια άβυσσο για να καταλάβεις την διαφορά

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
απο προσωπικη εμπειρια θα πω πως οντως χαμηλωνουν την λιμπιντο και σε φερνει σε μια μορφη νιρβανας. με την εννοια οτι δεν αισθανοσουν χαρα ή λυπη. μπορει να χαιροσουν, αλλα καμια σχεση με την χαρα που εχεις χωρις αυτα. τουλαχιστον εγω ετσι το ενιωθα..
ορεξη για σεξ -1000 και ΑΝ γινοταν ποτε (ας πουμε 1-2 φορες τον μηνα), δεν ενιωθες το τετοιο σου, ηταν μουδιασμενο. (επικ καταστασεις) :jumpy:

αυτα τα χαπια επικεντρωνονται στην λυπη και στην σκεψη, σε αυτα βοηθαει παρα πολυ!
αλλα δυστυχως εχει παρενεργειες και αλλου.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.489 μηνύματα.
Εννοείται, δεν έχει ηλικία. Μέχρι και στα ζωα εμφανίζεται

Το περίεργο είναι ότι αρκετοί έχουν κατάθλιψη και δεν το αναγνωρίζουν. Είχε γίνει μια έρευνα σε αρκετούς γιατρούς και ψυχιάτρους όπου ένα μεγάλο ποσοστό ειχε κατάθλιψη

Αλλά να διευκρινίσω @Devil, οι λόγοι είναι από περιβαλλοντικοί μέχρι και γενετικοί. Το να είμαι στεναχωρημένος κάποιες μέρες δεν σημαίνει ότι έχω κατάθλιψη. Ένα σημάδι της κατάθλιψης είναι ο μηδενισμός δηλαδή ότι τίποτα δεν έχει σημασία κι όταν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια άβυσσο για να καταλάβεις την διαφορά

Ε ναί έτσι είναι. Άμα για 1 μήνα δεν μπορείς να σηκωθείς απο το κρεβάτι... δεν έχεις όρεξη για σέξ για φαγητο για βολτα κτλ τοτε... κάτσε 2-3 μήνες ακομη να το τεστάρεις κάνε μερικές αλλαγές ξεκινα γυμναστικη πχ άλλα ενδιαφέροντα και βλέπεις.

Παντως πιστεύω οτι η άυξηση της τέστο και της ντόπα μέσω της γυμναστικής θα βοηθήσουν.

Το γενετικοί που λές επίσης σωστο πχ αν κάποιος ειναι καταναγκαστικός (OCD) ειναι πιο πιθανό να εμφανίσει καταθληπτικά συμπτώματα.

Ξαναλέω για μένα πρέπει να το παλέψεις με φυσικούς τρόπους.... να είσαι λειτουργικός.
απο προσωπικη εμπειρια θα πω πως οντως χαμηλωνουν την λιμπιντο και σε φερνει σε μια μορφη νιρβανας. με την εννοια οτι δεν αισθανοσουν χαρα ή λυπη. μπορει να χαιροσουν, αλλα καμια σχεση με την χαρα που εχεις χωρις αυτα. τουλαχιστον εγω ετσι το ενιωθα..
ορεξη για σεξ -1000 και ΑΝ γινοταν ποτε (ας πουμε 1-2 φορες τον μηνα), δεν ενιωθες το τετοιο σου, ηταν μουδιασμενο. (επικ καταστασεις) :jumpy:

αυτα τα χαπια επικεντρωνονται στην λυπη και στην σκεψη, σε αυτα βοηθαει παρα πολυ!
αλλα δυστυχως εχει παρενεργειες και αλλου.

Οπότε μιλάμε για 0 οργασμούς.... το μήνα + στυτική δυσλειτουργία. Εντάξει η κατάσταση αυτή ειναι χάλια προσωπικά θα έκοβα ότι φάρμακο έπαιρνα και θα με οδηγούσε αυτη την άσχημη κατάσταση.

Εγω ανέφερα 3-4 φορές την εβδομάδα οργασμικές.....

να το νιώθεις με πάθος... να έχεις ορμές.

δυστυχως έτσι όπως το περιγράφετε ειναι εφιαλτικό και κρίμα.

Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος ειναι να χάσει την όρεξη του για αναπαραγωγή... ενα απο τα πιο δυνατά ένστικτα στα θηλαστικά.

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

δεν ενιωθες το τετοιο σου, ηταν μουδιασμενο. (επικ καταστασεις)
Εγώ θυμάμαι πολλές φορές δεν μπορούσα να εκσπερματώσω. Με τίποτα όμως :P

Ή αν εκσπερμάτωνα (μετά κόπων και βασάνων), δεν ένιωθα οργασμό.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Εγώ θυμάμαι πολλές φορές δεν μπορούσα να εκσπερματώσω. Με τίποτα όμως :P

Ή αν εκσπερμάτωνα, δεν ένιωθα οργασμό.

Ότι χειρότερο.

Και αυτο που είπατε για 1 μήνα.. τι 1 μήνα ρε παιδιά... στην βδομάδα πάνω πρέπει να νιώθεις οτι θα εκραγείς.

Τελοςπαντων πολύ το κακομελετάμε :P :P :P

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Λείπει και ο @Valder με τις ωραίες του περιγραφές :P

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
ο οργασμος δεν εχει καμια σχεση με τον οργασμο χωρις τα χαπια.
και φυσικα εκανες παρα πολυ ωρα μεχρι να ερθεις σε οργασμο.

φανταζομαι ειτε ανδρας ειτε γυναικα, το αισθανεται το ιδιο. μια δυσλειτουργια γενικοτερα :P

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

ο οργασμος δεν εχει καμια σχεση με τον οργασμο χωρις τα χαπια.
και φυσικα εκανες παρα πολυ ωρα μεχρι να ερθεις σε οργασμο.

φανταζομαι ειτε ανδρας ειτε γυναικα, το αισθανεται το ιδιο. μια δυσλειτουργια γενικοτερα :P

Δηλαδη αναφορικά με την ένταση με χάπια ειναι 6 στα 10 το μέγιστο και χωρίς χάπια 9 στα 10. Οκ κατάλαβα.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Εγω ανέφερα 3-4 φορές την εβδομάδα οργασμικές.....
ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ! :lol:
(νομιζω εχει να κανει με το φυλο βεβαια)

Δηλαδη αναφορικά με την ένταση με χάπια ειναι 6 στα 10 το μέγιστο και χωρίς χάπια 9 στα 10. Οκ κατάλαβα.
με τα χαπια ο οργασμος σε ενταση με αριστα το 10 ειναι 3-4 και χωρις τα χαπια ειναι 9-10. μεγαλη διαφορα :P

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ! :lol:
(νομιζω εχει να κανει με το φυλο βεβαια)

Στα καλά μας έχουμε 7 σίγουρα την εβδομάδα... έχει τυχει και 10

τώρα όμως που πέσαμε στις 3-4 δεν μας βλέπω καλά....

:P

Ευτυχώς ζήσαμε ωραία χρόνια... με πάθος. Υπάρχει κανένα φάρμακο να έχουμε τέτοια και στα 50 και βάλε ;;

αχ αυτο θα πάρω :P

τέλοςπαντων πλάκα κάνω.. απλά ήθελα να ρωτησω 2-3 πράγματα ειδικά τον Ουριηλ που τα ψάχνει κ τα σπουδασει απο οσο έχω καταλάβει.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Ευτυχώς ζήσαμε ωραία χρόνια... με πάθος. Υπάρχει κανένα φάρμακο να έχουμε τέτοια και στα 50 και βάλε ;;
επειδη ειδα οτι εχουμε ηλικιακη διαφορα, θα συμφωνησω στο οτι υπηρχαν ωραια χρονια τοτε.
αν και δεν ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα μας, πιστευω οτι 20 χρονια πισω, δεν υπηρχαν ολα αυτα που υπαρχουν τωρα (τοσο αγχος, τοση πιεση) κλπ.

τοσα χαπια υπαρχουν για την λιμπιντο! μην αγχωνεσαι!

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

επειδη ειδα οτι εχουμε ηλικιακη διαφορα, θα συμφωνησω στο οτι υπηρχαν ωραια χρονια τοτε.

Τωρα μωρέ μέχρι και πριν κανα μήνα λέω :laugh:

αν και δεν ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα μας, πιστευω οτι 20 χρονια πισω, δεν υπηρχαν ολα αυτα που υπαρχουν τωρα (τοσο αγχος, τοση πιεση) κλπ.

τοσα χαπια υπαρχουν για την λιμπιντο! μην αγχωνεσαι!

Δε ξέρω ποσο χρονών είσαι εγω ειμαι 38 και κάτι μήνες... θα πάω σε εναν ψυχίατρο και θα του πώ
ήρθα γιατι εκεί που κάθε μέρα ήμουν μέσα στη τρελή χαρά τώρα ειμαι μονο τις μισές ημέρες

θα με πετάξει έξω θα πεί αυτο το τρόλ που βρέθηκε εδω μέσα !

Azur

Πολύ δραστήριο μέλος

Για εμένα, χειρότερη παρενέργεια των αντικαταθλιπτικών είναι η αυξημένη όρεξη για φαγητό (σε σημείο ψυχαναγκασμού) παρά η χαμηλή λίμπιντο, γιατί αν γίνεις χοντρός το πιο πιθανό είναι να έχεις χαμηλή λίμπιντο :P

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Για εμένα, χειρότερη παρενέργεια των αντικαταθλιπτικών είναι η αυξημένη όρεξη για φαγητό (σε σημείο ψυχαναγκασμού) παρά η χαμηλή λίμπιντο, γιατί αν γίνεις χοντρός το πιο πιθανό είναι να έχεις χαμηλή λίμπιντο :P

Ποσο καιρό ειναι η θεραπεία με τα χάπια ;

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Τωρα μωρέ μέχρι και πριν κανα μήνα λέω :laugh:

Δε ξέρω ποσο χρονών είσαι εγω ειμαι 38 και κάτι μήνες... θα πάω σε εναν ψυχίατρο και θα του πώ
ήρθα γιατι εκεί που κάθε μέρα ήμουν μέσα στη τρελή χαρά τώρα ειμαι μονο τις μισές ημέρες

θα με πετάξει έξω θα πεί αυτο το τρόλ που βρέθηκε εδω μέσα !
διαβασα οτι εισαι 40 πιο πανω (ειδα λαθος?)...για αυτο εκανα αυτο το σχολιο περι διαφορα ηλικιας. εγω θα γινω σε λιγους μηνες 29 :P

γιατι το εχεις τοσο αγχος? καποιες φορες θα ειναι 5, αλλες 6, αλλες 2... μπορει επειδη το σκεφτεσαι μονο και μονο, για αυτο να κατεβαινει ο αριθμος. :P

ευτυχως δεν ειχα αυξημενη ορεξη! αλλα μαρεσει ετσι οπως το βλεπεις!

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.292 μηνύματα.
Θεωρώ οτι η κατάθλιψη ρυθμίζεται ως ενα βαθμό και απο την λίμπιντο πχ δεν μπορείς να εισαι καταθλιπτικός όταν έχεις ορεξη για σέξ φαγητο φλέρτ κτλ.
Έχω συνήθως όρεξη για όλα αυτά αλλά συνεχίζω να είμαι καταθλιπτικός. Τα "προβλήματα" δηλαδή, δεν παύουν να υφίστανται. Θέλω να πω, επειδή για εσένα το σεξ, το φλερτ κτλ είναι στο τοπ επίπεδο (και καλά κάνει, εφόσον έτσι το νιώθεις) και είσαι γενικά στα τοπ σου όταν αυτές σου οι ανάγκες καλύπτονται, δε σημαίνει ότι είναι για όλους το ίδιο. Και το σεξ το έχω και το φλερτ και το φαγητό κτλ τα οποία θα μου δώσουν μια προσωρινή ξεγνοιασιά. Το πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο και δεν διαγράφεται έτσι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια