Φιλίες στα 28

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Δεν είμαι καχύποπτη αλλά δυστυχώς πολλοί σκέφτονται έτσι 😅

Ή μπορεί απλά να έχουν γράψει όλους τους φίλους τους επειδή βρήκαν σχέση (κλασικό) . Έχουν κ τις υπόλοιπες φίλες γραμμένες ή μόνο εσένα ;
Το καχυποπτος πήγαινε στον Τζακ 😝
Η μια δεν έχει φίλες, η άλλη νομίζω πως ναι τις γράφει, η άλλη φίλη δεν τις γράφει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δύσκολο να βρεις στα 30 φίλους να λες τα εσώψυχά σου .

Για παρέα και βόλτες είναι δύσκολο μες στην καθημερινότητα αν δουλεύουν οι άλλοι .

Για να έβγαινες συνέχεια η θα έπρεπε να βρεις μια φίλη να μη δουλεύει ή να έβρισκες πολλά άτομα να σου καλύπτουν τις μέρες.

Αν έβρισκες μια δουλειά μπορεί να σου έφτανε αυτό το μια στο τόσο που λες με 2,3 άτομα.
Όταν είχα δουλειά και είχα τις ίδιες φίλες (πριν 6 μήνες δηλαδή), πάλι δεν βγαιναμε συχνά. Συχνά εννοώ 1-2 φορές την εβδομάδα. Τώρα βγαίνω ανά 2 εβδομάδες 1 φορά. Για 28 χρονών δεν το βρίσκω φυσιολογικό

Ααα εδώ θα διαφωνήσω ... Το ακριβώς αντίθετο έχω δει μέχρι στιγμής. Οι άντρες βρέξει χιονίσει με τους φίλους τους μια χαρά θα βγουν κ δεν θα τους παρατήσουν ακόμα κ σχέση να βρουν (κ συμφωνώ μαζί τους σε αυτό ) . Ενώ οι κοπέλες συχνά παρατάνε τις φίλες τους όταν βρουν σχέση.......
Και εγώ αυτό έχω παρατηρήσει. Οι κοπέλες αφήνουν τις φιλίες για τους άντρες... Οι άντρες πολύ δύσκολο να δώσουν προτεραιότητα στην κοπέλα και στην σχέση.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
η άλλη φίλη δεν τις γράφει
Εσένα όμως ναι (απ'οσο λες ) ... Οποτε αντιμετώπισε την κι εσυ αναλόγως ...
Όταν είχα δουλειά και είχα τις ίδιες φίλες (πριν 6 μήνες δηλαδή), πάλι δεν βγαιναμε συχνά. Συχνά εννοώ 1-2 φορές την εβδομάδα. Τώρα βγαίνω ανά 2 εβδομάδες 1 φορά. Για 28 χρονών δεν το βρίσκω φυσιολογικό
Μπορείς να βγαίνεις κ κάποιες φορές μόνη σου ή και με την οικογένειά σου .
Και εγώ αυτό έχω παρατηρήσει. Οι κοπέλες αφήνουν τις φιλίες για τους άντρες... Οι άντρες πολύ δύσκολο να δώσουν προτεραιότητα στην κοπέλα και στην σχέση.
Γενικώς θέλει μια ισορροπία ....

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
Καλησπέρα στην παρέα! είμαι καινούρια εδω. σας βρήκα μέσω του chatgpt :P

Ένα θέμα που με καίει τον τελευταίο 1 χρόνο είναι πως δεν μπορώ εύκολα να βρω φίλες. Είμαι 28 χρονών και πριν ένα χρόνο σταμάτησα να κάνω παρέα με μια "καλή" μου φίλη, νόμιζα πως ήταν καλή και για αυτό τα εισαγωγικά.
Ποτέ δεν ήμουν άτομο που είχε πολλές παρέες, μου έφτανε να έχω 2-3 άτομα. Δεν είμαι και σε σχέση, ούτε εργάζομαι (ψάχνω για δουλειά όμως κανονικά) και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αυτή την στιγμή εχω 2-3 άτομα που βγαινω μια στο τοσο είτε γιατί ειναι όλες δεσμευμένες, είτε γιατί η κάθε μια έχει το δικό της πρόγραμμα, είτε γιατί δεν θέλει κλπ κλπ
Αυτό που άρχισα να καταλαβαίνω είναι πως αν είσαι κοντά στα 30 ή και στα 30+ και δεν έχεις σχέση ή φίλες από μικρή ηλικία, μένεις "μόνη". Όλοι έχουν την ζωή τους, δεν ασχολούνται με το τι κάνεις και τι θες εσύ.

Προσπάθησα να βρω χόμπι που να μου αρέσει για να γνωρίσω καινούρια άτομα. Λόγω ενός προβλήματος στα γόνατα, δεν μπορώ να κάνω χορό που μου αρέσει. Σκέφτηκα να ξεκινήσω στην ομάδα σκραμπλ που υπάρχει αλλά είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι 50 χρονών. Υπάρχει ένα μαγαζί με επιτραπέζια που διοργανώνουν events αλλά ντρέπομαι να πηγαίνω μόνη. Δίπλα στο σπίτι έχω εργαστήριο ζωγραφικής αλλά δεν τρελένομαι για ζωγραφική....

Γενικά είμαι σε μια δύσκολη κατάσταση.
Τι θα μου προτείνατε;
Μένω Θεσσαλονίκη,αν βοηθάει αυτό για την ιστορία.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα της δουλειάς είναι ζωτικότατο και πολύ καλά κάνεις και το έχεις θέσει ως προτεραιότητά σου.

Κοίτα, το να είσαι άτομο που δεν κάνει "πολλές παρέες" με το να δυσανασχετείς επειδή τα 2-3 άτομα που συναναστρέφεσαι έχουν περάσει σε μια άλλη φάση ζωής, αντικρούονται.

Αν έκανες περισσότερες παρέες, θα ήταν πιθανότατο να μην βρίσκονται όλοι στην ίδια φάση ζωής οπότε σίγουρα με κάποιους θα συμπορευόσασταν.
Τι εννοώ;
Στα μαθητικά σου χρόνια, σίγουρα με 1-2 άτομα θα είχατε συνδεθεί στενά, το ίδιο και στα πανεπιστημιακά σου χρόνια, το ίδιο και στις προηγούμενες δουλειές σου, στις δραστηριότητές σου, με μια ξαδέλφη σου κτλ.
Δηλαδή από τους χώρους που έχουμε περάσει μπορεί να έχουμε γνωρίσει πχ 100 άτομα εκ των οποίων θα μας έχουν μείνει τα 10.

Αυτά τα 10 άτομα, δεν θα κάνουν παρέα μόνο με σένα. Σίγουρα θα έχουν και άλλες παρέες. Κάποιες φορές θα καλέσουν και σένα στις άλλες παρέες τους και θα γνωρίσεις και άλλα άτομα.
Δεν ξέρω αν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά κάπως έτσι διευρύνεται ο κύκλος των γνωριμιών μας.
Η προσωπική κατάσταση αυτών των ατόμων, δεν είναι σταθερή. ΄Αλλοι δεν έχουν βρει ακόμα τον άνθρωπό τους, άλλοι τον έχουν βρει, άλλοι έχουν χωρίσει κτλ.
Πάντα δηλαδή θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σένα και θα μπορείτε να κάνετε παρέα.

Επίσης σε μια τέτοια ευρεία παρέα, οι "ζευγαρωμένοι" μπορεί να βγαίνουν μεταξύ τους αλλά θα κάνουν και παρέα με τους φίλους τους που την συγκεκριμένη περίοδο είναι μόνοι τους.
Βλέπω πολύ συχνά παρέες με πχ 2 ζευγάρια και 3 μόνους τους.
Χθες είχε βγει ο αδελφός μου με ένα ζευγάρι και μ΄έναν άλλον φίλο του.
Και γω βγαίνω με "μικτές" παρέες.

Αυτές οι φίλες σου ή τα αγόρια τους, δεν έχουν άλλους φίλους για να βγείτε όλοι μαζί;

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα της δουλειάς είναι ζωτικότατο και πολύ καλά κάνεις και το έχεις θέσει ως προτεραιότητά σου.

Κοίτα, το να είσαι άτομο που δεν κάνει "πολλές παρέες" με το να δυσανασχετείς επειδή τα 2-3 άτομα που συναναστρέφεσαι έχουν περάσει σε μια άλλη φάση ζωής, αντικρούονται.

Αν έκανες περισσότερες παρέες, θα ήταν πιθανότατο να μην βρίσκονται όλοι στην ίδια φάση ζωής οπότε σίγουρα με κάποιους θα συμπορευόσασταν.
Τι εννοώ;
Στα μαθητικά σου χρόνια, σίγουρα με 1-2 άτομα θα είχατε συνδεθεί στενά, το ίδιο και στα πανεπιστημιακά σου χρόνια, το ίδιο και στις προηγούμενες δουλειές σου, στις δραστηριότητές σου, με μια ξαδέλφη σου κτλ.
Δηλαδή από τους χώρους που έχουμε περάσει μπορεί να έχουμε γνωρίσει πχ 100 άτομα εκ των οποίων θα μας έχουν μείνει τα 10.

Αυτά τα 10 άτομα, δεν θα κάνουν παρέα μόνο με σένα. Σίγουρα θα έχουν και άλλες παρέες. Κάποιες φορές θα καλέσουν και σένα στις άλλες παρέες τους και θα γνωρίσεις και άλλα άτομα.
Δεν ξέρω αν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια αλλά κάπως έτσι διευρύνεται ο κύκλος των γνωριμιών μας.
Η προσωπική κατάσταση αυτών των ατόμων, δεν είναι σταθερή. ΄Αλλοι δεν έχουν βρει ακόμα τον άνθρωπό τους, άλλοι τον έχουν βρει, άλλοι έχουν χωρίσει κτλ.
Πάντα δηλαδή θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σένα και θα μπορείτε να κάνετε παρέα.

Επίσης σε μια τέτοια ευρεία παρέα, οι "ζευγαρωμένοι" μπορεί να βγαίνουν μεταξύ τους αλλά θα κάνουν και παρέα με τους φίλους τους που την συγκεκριμένη περίοδο είναι μόνοι τους.
Βλέπω πολύ συχνά παρέες με πχ 2 ζευγάρια και 3 μόνους τους.
Χθες είχε βγει ο αδελφός μου με ένα ζευγάρι και μ΄έναν άλλον φίλο του.
Και γω βγαίνω με "μικτές" παρέες.

Αυτές οι φίλες σου ή τα αγόρια τους, δεν έχουν άλλους φίλους για να βγείτε όλοι μαζί;
Σε μια προηγούμενη απάντηση, έγραψα πως είμαι πολύ άτυχη με το θέμα των φίλων και θα σου πω..

Απο τα σχολικα χρονια ειχα μια "κολλητή" και ακομα μια κοπέλα που στην ηλικία των 19 χρονών σταματησαμε να κανουμε παρεα.

Μετα, στις σπουδες, δεν κρατησα επαφη με κανενα ατομο διοτι δεν ηθελα, ηταν Ολοι με την μυτη ψηλα.

Στις δουλειές, μετα το τελευταίο μου περιστατικο εμαθα, οτι δεν υπαρχουν φιλιες. Ολοι μεσα στην δουλεια θελουν να σε φανε.

Παμε στο τωρα. Ειχα μια φιλη που αυτη ηταν που με παρατησε πριν 2 χρονια περιπου η οποια δεν ηθελε να μπλεκει τις παρεες μεταξυ τους γιατι δεν θα εχουμε κοινα.
Εκανα παρεα με αυτη και αλλες 2. Και οι 2 οι αλλες δεν θελανε να βγαινουμε ολες μαζι αλλα ουτε με αλλα στομα (δγλαδη να παει μια μερα για καφε μια με παρεα της αλλης). Κοψαμε και με αυτες γιατι η μια ειχε θέματα (μου ελεγε ψεματα, δεν μου ελεγε που ειναι το σπιτι της, με χρησιμοποιουσε) και η αλλη με ειρωνευοταν συνεχεια, με ζηλευε και γενικα ειχε ασχημη συμπεριφορά.
Εχω μια ξαδέρφη που βγαινουμε και εχει αγορι και δεν με καλει να βγουμε 3αδα αλλα ουτε και οτςν βγαινουν με ενα ζευγαρι φιλικο δεν μου λενε. Φανταζομαι γιατι εχουν κομπλεξ να ειναι και ενα αλλο ατομο χωρις σχεση.

Γενικα εχω πετυχει ατομα που ουτε θελανε να με γνωρίσουν σε άλλες παρεες αλλά ούτε να με καλέσουν αν βγουν ζευγάρια.
Οταν ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό μου είπαν όλοι ότι δεν θέλουν να μπλεκουν τις παρεες τους και ότι "τι θα βγουμε και θα κρατάς το φανάρι; Όχι όχι...."
Υπάρχει πολύ κομπλεξ έξω.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
Σε μια προηγούμενη απάντηση, έγραψα πως είμαι πολύ άτυχη με το θέμα των φίλων και θα σου πω..

Απο τα σχολικα χρονια ειχα μια "κολλητή" και ακομα μια κοπέλα που στην ηλικία των 19 χρονών σταματησαμε να κανουμε παρεα.

Μετα, στις σπουδες, δεν κρατησα επαφη με κανενα ατομο διοτι δεν ηθελα, ηταν Ολοι με την μυτη ψηλα.

Στις δουλειές, μετα το τελευταίο μου περιστατικο εμαθα, οτι δεν υπαρχουν φιλιες. Ολοι μεσα στην δουλεια θελουν να σε φανε.

Παμε στο τωρα. Ειχα μια φιλη που αυτη ηταν που με παρατησε πριν 2 χρονια περιπου η οποια δεν ηθελε να μπλεκει τις παρεες μεταξυ τους γιατι δεν θα εχουμε κοινα.
Εκανα παρεα με αυτη και αλλες 2. Και οι 2 οι αλλες δεν θελανε να βγαινουμε ολες μαζι αλλα ουτε με αλλα στομα (δγλαδη να παει μια μερα για καφε μια με παρεα της αλλης). Κοψαμε και με αυτες γιατι η μια ειχε θέματα (μου ελεγε ψεματα, δεν μου ελεγε που ειναι το σπιτι της, με χρησιμοποιουσε) και η αλλη με ειρωνευοταν συνεχεια, με ζηλευε και γενικα ειχε ασχημη συμπεριφορά.
Εχω μια ξαδέρφη που βγαινουμε και εχει αγορι και δεν με καλει να βγουμε 3αδα αλλα ουτε και οτςν βγαινουν με ενα ζευγαρι φιλικο δεν μου λενε. Φανταζομαι γιατι εχουν κομπλεξ να ειναι και ενα αλλο ατομο χωρις σχεση.

Γενικα εχω πετυχει ατομα που ουτε θελανε να με γνωρίσουν σε άλλες παρεες αλλά ούτε να με καλέσουν αν βγουν ζευγάρια.
Οταν ρώτησα γιατί συμβαίνει αυτό μου είπαν όλοι ότι δεν θέλουν να μπλεκουν τις παρεες τους και ότι "τι θα βγουμε και θα κρατάς το φανάρι; Όχι όχι...."
Υπάρχει πολύ κομπλεξ έξω.
Ειλικρινά, τέτοιο σκηνικό που περιγράφεις, πρώτη φορά το ακούω.
Και γνωρίζω αρκετό κόσμο αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι παρόμοιο.

Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.
΄Ολοι επεδίωκαν το "ανακάτεμα" των γνωστών τους ανθρώπων επειδή η εκάστοτε σύνθεση της παρέας είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Γνωρίζαμε νέους ανθρώπους, κάτι καινούργιο ακούγαμε, κάποια νέα συζήτηση ανοίγαμε, υπό κάποια διαφορετική οπτική γωνία εξετάζαμε ένα θέμα κτλ.

Θυμάμαι μια φορά, είχαμε φτάσει να βγούμε καμιά τριανταριά άτομα, σε σημείο δηλαδή να μην ξέρουν πώς να τοποθετήσουν τα τραπέζια για να μας χωρέσουν.
Και αυτό έγινε με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω. Ο φίλος έφερε τον φίλο του, ο φίλος του τον δικό του φίλο κτλ.
Φροντίσαμε βέβαια να μην ξανασυμβεί σε τέτοιο βαθμό επειδή καταλήξαμε να κάνουμε πηγαδάκια με τους διπλανούς μας αφού ήταν αδύνατον να μπορέσουμε να μιλήσουμε μ΄αυτούς που κάθονταν στην άλλη άκρη.

Και δυνατές φιλίες έχουν δημιουργηθεί και επαγγελματικές συνεργασίες έχουν δημιουργηθεί και φλερτ έχουν δημιουργηθεί και δεσμοί έχουν δημιουργηθεί και δεσμοί έχουν διαλυθεί και γάμοι έχουν γίνει...

Χίλια συγγνώμη κιόλας αλλά μήπως φταις και συ κάπου;
Μου φαίνεται περίεργο να φταίνε πάντα οι άλλοι.
΄Ολοι είχαν την μύτη ψηλά, όλοι ήθελαν να σε φάνε, η μία σου έλεγε ψέματα, η άλλη σε ειρωνευόταν, η άλλη σε ζήλευε, η άλλη είχε κόμπλεξ...
Ακόμα και αν ήταν τόσο ιδιόρρυθμοι όσο λες, εσύ γιατί τους επέλεξες για παρέα σου;
Ψάξτο λιγάκι με τον εαυτό σου.
Τι να σου πω...

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Ειλικρινά, τέτοιο σκηνικό που περιγράφεις, πρώτη φορά το ακούω.
Και γνωρίζω αρκετό κόσμο αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι παρόμοιο.

Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.
΄Ολοι επεδίωκαν το "ανακάτεμα" των γνωστών τους ανθρώπων επειδή η εκάστοτε σύνθεση της παρέας είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Γνωρίζαμε νέους ανθρώπους, κάτι καινούργιο ακούγαμε, κάποια νέα συζήτηση ανοίγαμε, υπό κάποια διαφορετική οπτική γωνία εξετάζαμε ένα θέμα κτλ.

Θυμάμαι μια φορά, είχαμε φτάσει να βγούμε καμιά τριανταριά άτομα, σε σημείο δηλαδή να μην ξέρουν πώς να τοποθετήσουν τα τραπέζια για να μας χωρέσουν.
Και αυτό έγινε με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω. Ο φίλος έφερε τον φίλο του, ο φίλος του τον δικό του φίλο κτλ.
Φροντίσαμε βέβαια να μην ξανασυμβεί σε τέτοιο βαθμό επειδή καταλήξαμε να κάνουμε πηγαδάκια με τους διπλανούς μας αφού ήταν αδύνατον να μπορέσουμε να μιλήσουμε μ΄αυτούς που κάθονταν στην άλλη άκρη.

Και δυνατές φιλίες έχουν δημιουργηθεί και επαγγελματικές συνεργασίες έχουν δημιουργηθεί και φλερτ έχουν δημιουργηθεί και δεσμοί έχουν δημιουργηθεί και δεσμοί έχουν διαλυθεί και γάμοι έχουν γίνει...

Χίλια συγγνώμη κιόλας αλλά μήπως φταις και συ κάπου;
Μου φαίνεται περίεργο να φταίνε πάντα οι άλλοι.
΄Ολοι είχαν την μύτη ψηλά, όλοι ήθελαν να σε φάνε, η μία σου έλεγε ψέματα, η άλλη σε ειρωνευόταν, η άλλη σε ζήλευε, η άλλη είχε κόμπλεξ...
Ακόμα και αν ήταν τόσο ιδιόρρυθμοι όσο λες, εσύ γιατί τους επέλεξες για παρέα σου;
Ψάξτο λιγάκι με τον εαυτό σου.
Τι να σου πω...
προερχομαι απο μια οχι και τοσο καλη οικογενεια με αποτελεσμα τους φιλους μου να τους βλεπω σαν οικογενεια.
πιανομουν απο αυτους χωρις να βλεπω τα red flags. και συνηθως ενα ευαισθητο ατομο, το εκμεταλλευονται.
ελεγα οκ σε συμπεριφορες που με πονουσαν και με πληγωναν επειδη δεν ειχα και κανεναν αλλο.
αν και κοινωνικη, ημουν πολυ κλειστη στο να γνωριζω καινουρια ατομα. και αν γνωριζα, περιμενα απο εκεινους να κανουν το βημα για να μην "πιεζω καταστασεις". εβλεπα οτι δεν κανουν, οποτε και εγω ειχα μεινει με αυτα τα 1,2,3 ατομα.

το λαθος ειναι που επετρεπα τετοιες συμπεριφορες. χρονια προβληματιζομαι στο αν εκανα πραγματικα κατι που μπορουσε να τις απομακρυνει...το αντιθετο, οτι θελανε, οποτε το θελανε εγω ετρεχα.

παντως, σιγουρα οι φιλες μου ηταν ολες μια και μια, για αυτο λεω οτι η τυχη δεν με ηθελε.
(δεν μπορω να γραψω τοσο αναλυτικα γιατι θα βγει σεντονι) :P

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Το καχυποπτος πήγαινε στον Τζακ 😝
Η μια δεν έχει φίλες, η άλλη νομίζω πως ναι τις γράφει, η άλλη φίλη δεν τις γράφει

Σαπούνια , καλλυντικά, ξένη γλώσσα, φωτογραφία , decoupage , καφέ η βιβλιοθήκες για διάβασμα, σεμινάρια από ΙΕΚ.

Εναλλακτικά κάτσε εδώ που και τα μέλη κανουν τις γνωριμίες τους. Έχουμε και πολιτική και γκομενικα και κοινωνικές συζητήσεις :P

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.

Κοψαμε και με αυτες γιατι η μια ειχε θέματα (μου ελεγε ψεματα, δεν μου ελεγε που ειναι το σπιτι της, με χρησιμοποιουσε) και η αλλη με ειρωνευοταν συνεχεια, με ζηλευε και γενικα ειχε ασχημη συμπεριφορά.

Νιώθω ότι αυτό το μήνυμα είναι περισσότερο σημαντικό κι απ' το εναρκτήριο.
Εγώ αυτό, ενδεχομένως και λανθασμένα, το μεταφράζω ως "κουβαλάω μπαγκάζια". Είναι προφανές ότι έχεις πληγωθεί από φιλίες, ότι θεωρείς ότι επένδυσες περισσότερο απ' ότι θα χρειάζοταν σε κάποια άτομα κι ότι με λίγα λόγια η όποια επιλεκτικότητα μπορεί ήδη να είχες όσον αφορά τα άτομα που θα επέλεγες για παρέα, έχει αυξηθεί μετά κι από κάποιες κακές εμπειρίες.
Κατα βάση δηλαδή, αυτή τη στιγμή, αν είχες δουλειά ή/και σχέση, όποιο εκ των δύο (ή και τα δύο) επιθυμείς αυτήν την περιόδο, μάλλον δύσκολα θα επενδύες σε κάποια καινούρια φιλία.
Και αν επένδυες, μάλλον θα το έκανες λίγο με το στάνιο, προσπαθώντας να γεμίσεις και το κενό που σου προκαλείται από την έλλειψη των άλλων δύο.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Ένα τελείως ανθρώπινο κομμάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα λόγω όποιου μπαγκαζίου μπορεί να κουβαλάει την εκάστοτε περίοδο. Και μπορεί τη Χ περίοδο το μπαγκάζι να φαίνεται ελαφρύτερο, την Υ βαρύτερο. Μπορεί την μία να μας πιπιλάει το μυαλό, την άλλη να είμαστε "δε γαμίεται μωρέ".

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι στην "δε γαμίεται" περίοδο. Το ότι αναφέρεις ότι δεν έχεις σχέση και δουλειά δε νομίζω ότι γίνεται για να μας paint the picture αλλά γιατί θα ήθελες να έχεις σχέση ή/και δουλειά αυτήν την περιόδο. Και συνήθως αν ένα ή και δύο πράγματα δεν μας πάνε όπως θα θέλαμε κάποια περίοδο κάνουμε ένα ντόμινο κι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πόσο μας κόφτει που δεν μας πηγαίνει καλά και το τρίτο/τέταρτο πράγμα αυτήν την περίοδο.

Κατά βάση λοιπόν, θεωρώ ότι είσαι σε μία φάση "εσωστρεφείας" γι' αυτό και αποζητάς εκείνη που φαινομενικά θα ήταν μία φάση "εξωστρέφειας"=φιλίες. Το πόσο βαριά νιώθεις αυτή τη στιγμή τα μπαγκάζια όμως, στην πραγματικότητα θα σε έκαναν εντέλει να μην αφεθείς ή να αφεθείς βεβιασμένα όπως είπαμε πριν.

Συνεπώς πρέπει να έρθεις σε μία περίοδο που θα νιώθεις ελαφρύτερα τα μπαγκάζια για να κυλήσουν και αβίαστα και νηφάλια τα πράγματα.
Πως θα το κάνεις αυτό; Με το να νιώθεις "ενεργή" και να λαμβάνεις τις όποιες υπόλοιπες ικανοποιήσεις μπορείς με κάποιο τρόπο.
Κακά τα ψέματα, σε αυτό περισσότερο θα βοηθούσε μιά δουλειά. Είσαι στο ψάξιμο όπως λές, οπότε πάει αυτό, και με το καλό. Βρες ό,τι άλλο θέλεις (και σε παίρνει οικονομικά αυτήν την περίοδο) να κάνεις. Δες την τάδε σειρά, διάβασε το τάδε βιβλίο και κυρίως βγες.
Όχι σε μαγαζία αναγκαστικά, όχι σε μέρη που θα πας και μπορεί να σκεφτείς "γαμώτο, εδώ θα ήταν καλύτερα να έχω παρέα/σχέση μάζι". Κάνε πράγματα που όσο εργαζόσουν ανέβαλες, δες μέρη που δεν έχεις δει ακόμα, οτιδήποτε.

Φέρε δηλαδή τον εαυτό σου πρώτα σε μία θέση που θα είναι πράγματι ανοιχτός για φιλίες και μετά εξέτασε όλους τους πιθανούς τρόπους/χώρους που έχουν ειπωθεί.

Έτσι λέει ένας άκυρος στο ίντερνετ τουλάχιστον που διαβάζει δύο-τρία μηνύματα και κάνει υποθέσεις, εσύ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Κατα βάση δηλαδή, αυτή τη στιγμή, αν είχες δουλειά ή/και σχέση, όποιο εκ των δύο (ή και τα δύο) επιθυμείς αυτήν την περιόδο, μάλλον δύσκολα θα επενδύες σε κάποια καινούρια φιλία.
οχι δεν ισχυει αυτο γιατι ολο αυτο συμβαινει εδω και ενα χρονο και μεσα σε αυτο το χρονο ειχα και δουλεια και σχεση, απλα εδινα περισσοτερο βαση στις φιλιες γιατι αυτο εχω αναγκη.
Φέρε δηλαδή τον εαυτό σου πρώτα σε μία θέση που θα είναι πράγματι ανοιχτός για φιλίες και μετά εξέτασε όλους τους πιθανούς τρόπους/χώρους που έχουν ειπωθεί.
πως θα το κανω αυτο, το να ειμαι σε θεση ανοιχτη για φιλιες? το μονο που με ζοριζει τωρα ειναι η δουλεια. χωρισα προσφατα, οποτε δεν αναζητω μια σχεση.
νιωθω οτι ειμαι ανοιχτη, αν γνωρισω καποια καινουρια κοπελα και νιωσω οτι ταιριαζουμε, θα ανοιχτω παραπανω. και αυτο συναιβει προσφατα μπορω να σου πω. αν και δεν βλεπω ανταποκριση. μεσα στην κουβεντα την ειπα πως εχει η τωρινη μου κατασταση και ενω ειχε χρονο για να βγουμε (το ξερω επειδη η ιδια μου ειπε οτι ειχε χρονο) δεν μου ειπε να βγουμε αλλα εβγαινε με αλλες παρεες. και φυσικα, απογοητευτηκα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Ποιός το είπε αυτό;

Έλα να δεις τους άντρες φίλους μου.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Με αυτα που βλέπω ως τώρα, αυτό μου δείχνει η ζωή 😝
Αμα η ζωή σου έφτασε στο σημειο να ρωτησεις το ChatGPT για να βρεις το στέκι να ρωτησεις πως θα βρεις φιλους στα 28, αγνοώντας ότι και μόνο η εγγραφή σου στο στεκι ειναι απο μονο του ενα χόμπι και ένας τρόπος για να γνωρίσεις φίλους, κοινώς ότι ήδη έλυσες το πρόβλημά σου μπαίνοντας για να λύσεις το πρόβλημά σου...

...φαντάσου τι άλλο μπορει να αγνοείς για τη ζωή.

Ζωή δεν ειναι μονο η στενή παρατήρησή μας. Η ζωή είναι κι όσα δεν βλέπουμε ή αρνούμαστε να πιστέψουμε.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Αμα η ζωή σου έφτασε στο σημειο να ρωτησεις το ChatGPT για να βρεις το στέκι να ρωτησεις πως θα βρεις φιλους στα 28, αγνοώντας ότι και μόνο η εγγραφή σου στο στεκι ειναι απο μονο του ενα χόμπι και ένας τρόπος για να γνωρίσεις φίλους, κοινώς ότι ήδη έλυσες το πρόβλημά σου μπαίνοντας για να λύσεις το πρόβλημά σου...

...φαντάσου τι άλλο μπορει να αγνοείς για τη ζωή.

Ζωή δεν ειναι μονο η στενή παρατήρησή μας. Η ζωή είναι κι όσα δεν βλέπουμε ή αρνούμαστε να πιστέψουμε.
Εγώ εννοούσα ότι μέχρι τώρα η ζωή μου δείχνει ότι οι γυναίκες παράτανε πιο εύκολα τις φιλίες για άντρες.
Βέβαια και αυτό που είπες, δεν έχεις άδικο....to the point Θα ελεγα.
Με αποστομωσες. 🫡

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Εγώ εννοούσα ότι μέχρι τώρα η ζωή μου δείχνει ότι οι γυναίκες παράτανε πιο εύκολα τις φιλίες για άντρες.
Βέβαια και αυτό που είπες, δεν έχεις άδικο....to the point Θα ελεγα.
Με αποστομωσες. 🫡

Nice to meet you too.

Enjoy!

palio_melos

Διάσημο μέλος

Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.
οχι δεν ισχυει αυτο γιατι ολο αυτο συμβαινει εδω και ενα χρονο και μεσα σε αυτο το χρονο ειχα και δουλεια και σχεση, απλα εδινα περισσοτερο βαση στις φιλιες γιατι αυτο εχω αναγκη.

πως θα το κανω αυτο, το να ειμαι σε θεση ανοιχτη για φιλιες? το μονο που με ζοριζει τωρα ειναι η δουλεια. χωρισα προσφατα, οποτε δεν αναζητω μια σχεση.
νιωθω οτι ειμαι ανοιχτη, αν γνωρισω καποια καινουρια κοπελα και νιωσω οτι ταιριαζουμε, θα ανοιχτω παραπανω. και αυτο συναιβει προσφατα μπορω να σου πω. αν και δεν βλεπω ανταποκριση. μεσα στην κουβεντα την ειπα πως εχει η τωρινη μου κατασταση και ενω ειχε χρονο για να βγουμε (το ξερω επειδη η ιδια μου ειπε οτι ειχε χρονο) δεν μου ειπε να βγουμε αλλα εβγαινε με αλλες παρεες. και φυσικα, απογοητευτηκα.

Για αυτό και είπα ότι προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα και τις ανάγκες σου και τη φάση στην οποία βρίσκεσαι σε αυτήν την περίοδο.

Νομίζω παραμένω στο γενικό πλαίσιο που έθεσα πριν πάντως, πέραν των μπαγκαζιών δηλαδή, φαίνεται να έχεις πολύ αυτή την αναζήτηση στο μυαλό σου αυτή την περίοδο και όσο την έχεις και θα σε τρώει, και μπορεί να σε οδηγήσει σε βεβιασμένες κινήσεις. Να διαλέξεις κάποια άτομα που εντέλει θα αποδειχθούν λάθος πχ. και να απογοητευτείς εκ νέου.

Συνεπώς κάνε πράγματα που θα σε φέρουν σε μια γενικά πιο ευχάριστη/χαλαρή ψυχολογία σαν αυτά που λέγαμε παραπάνω, ώστε να σου φύγει λίγο από το μυαλό και εντέλει, θα γίνεις θες-δε θες, πιο ανοιχτή και θα πάνε όλα πιο αβίαστα.

Πως λένε πχ ότι ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις (🤮), ε, κάτι τέτοιο.

Αν ειδικά αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να σου φέρουν και νέες γνωριμίες, ακόμα καλύτερα, αλλά μην το βάζεις αυτοσκοπό. Μην σκέφτεσαι ότι θα ξεκινήσεις πχ φωτογραφία για να γνωρίσεις κόσμο σε μια λέσχη φωτογραφίας αλλά ότι θα ξεκινήσεις γιατί γουστάρεις την φωτογραφία.

Κι ότι γίνει, άμα γίνει.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Για αυτό και είπα ότι προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα και τις ανάγκες σου και τη φάση στην οποία βρίσκεσαι σε αυτήν την περίοδο.

Νομίζω παραμένω στο γενικό πλαίσιο που έθεσα πριν πάντως, πέραν των μπαγκαζιών δηλαδή, φαίνεται να έχεις πολύ αυτή την αναζήτηση στο μυαλό σου αυτή την περίοδο και όσο την έχεις και θα σε τρώει, και μπορεί να σε οδηγήσει σε βεβιασμένες κινήσεις. Να διαλέξεις κάποια άτομα που εντέλει θα αποδειχθούν λάθος πχ. και να απογοητευτείς εκ νέου.

Συνεπώς κάνε πράγματα που θα σε φέρουν σε μια γενικά πιο ευχάριστη/χαλαρή ψυχολογία σαν αυτά που λέγαμε παραπάνω, ώστε να σου φύγει λίγο από το μυαλό και εντέλει, θα γίνεις θες-δε θες, πιο ανοιχτή και θα πάνε όλα πιο αβίαστα.

Πως λένε πχ ότι ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις (🤮), ε, κάτι τέτοιο.

Αν ειδικά αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να σου φέρουν και νέες γνωριμίες, ακόμα καλύτερα, αλλά μην το βάζεις αυτοσκοπό. Μην σκέφτεσαι ότι θα ξεκινήσεις πχ φωτογραφία για να γνωρίσεις κόσμο σε μια λέσχη φωτογραφίας αλλά ότι θα ξεκινήσεις γιατί γουστάρεις την φωτογραφία.

Κι ότι γίνει, άμα γίνει.
μου το εχουν πει και αλλοι αυτο, οποτε ετσι θα ειναι!!
σε ευχαριστω για την εμψυχωση!! :happy::happy:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.
For the millionth time, κόψτε τις σαπουνόπερες μπας κι ερωτευτείτε ποτέ κάποιον/α πραγματικά, ο έρωτας ούτε έρχεται «εκεί που δεν το περιμένεις» (κάτι άλλο έρχεται έτσι, αλλά ας μην επεκταθώ:rolleyes:) ούτε «προκύπτει», θέλει δουλειά με τον εαυτό μας και «τριβή» με το άλλο φύλο...

@Friday_k νομίζω το εξαντλήσαμε: τακτοποιείς τα επαγγελματικά κ.λπ. σου θέματα, δουλεύεις τις αδυναμίες σου τώρα που 'χεις χρόνο, σταματάς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενσυναίσθησης κ.λπ. απ' τους/τις άλλους/ες (γιατί, κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι εκεί έξω είναι γενικά για το λιλί), σταματάς και να το κυνηγάς/σκέφτεσαι υπέρ του δέοντος κι όλα θα πάνε καλά!

Friday_k

Δραστήριο μέλος

For the millionth time, κόψτε τις σαπουνόπερες μπας κι ερωτευτείτε ποτέ κάποιον/α πραγματικά, ο έρωτας ούτε έρχεται «εκεί που δεν το περιμένεις» (κάτι άλλο έρχεται έτσι, αλλά ας μην επεκταθώ:rolleyes:) ούτε «προκύπτει», θέλει δουλειά με τον εαυτό μας και «τριβή» με το άλλο φύλο...

@Friday_k νομίζω το εξαντλήσαμε: τακτοποιείς τα επαγγελματικά κ.λπ. σου θέματα, δουλεύεις τις αδυναμίες σου τώρα που 'χεις χρόνο, σταματάς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενσυναίσθησης κ.λπ. απ' τους/τις άλλους/ες (γιατί, κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι εκεί έξω είναι γενικά για το λιλί), σταματάς και να το κυνηγάς/σκέφτεσαι υπέρ του δέοντος κι όλα θα πάνε καλά!
θενκς τζακ! :happy:
ελπιζω να πανε ολα καλα

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Καλησπέρα στην παρέα! είμαι καινούρια εδω. σας βρήκα μέσω του chatgpt :P

Ένα θέμα που με καίει τον τελευταίο 1 χρόνο είναι πως δεν μπορώ εύκολα να βρω φίλες. Είμαι 28 χρονών και πριν ένα χρόνο σταμάτησα να κάνω παρέα με μια "καλή" μου φίλη, νόμιζα πως ήταν καλή και για αυτό τα εισαγωγικά.
Ποτέ δεν ήμουν άτομο που είχε πολλές παρέες, μου έφτανε να έχω 2-3 άτομα. Δεν είμαι και σε σχέση, ούτε εργάζομαι (ψάχνω για δουλειά όμως κανονικά) και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αυτή την στιγμή εχω 2-3 άτομα που βγαινω μια στο τοσο είτε γιατί ειναι όλες δεσμευμένες, είτε γιατί η κάθε μια έχει το δικό της πρόγραμμα, είτε γιατί δεν θέλει κλπ κλπ
Αυτό που άρχισα να καταλαβαίνω είναι πως αν είσαι κοντά στα 30 ή και στα 30+ και δεν έχεις σχέση ή φίλες από μικρή ηλικία, μένεις "μόνη". Όλοι έχουν την ζωή τους, δεν ασχολούνται με το τι κάνεις και τι θες εσύ.

Προσπάθησα να βρω χόμπι που να μου αρέσει για να γνωρίσω καινούρια άτομα. Λόγω ενός προβλήματος στα γόνατα, δεν μπορώ να κάνω χορό που μου αρέσει. Σκέφτηκα να ξεκινήσω στην ομάδα σκραμπλ που υπάρχει αλλά είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι 50 χρονών. Υπάρχει ένα μαγαζί με επιτραπέζια που διοργανώνουν events αλλά ντρέπομαι να πηγαίνω μόνη. Δίπλα στο σπίτι έχω εργαστήριο ζωγραφικής αλλά δεν τρελένομαι για ζωγραφική....

Γενικά είμαι σε μια δύσκολη κατάσταση.
Τι θα μου προτείνατε;
Μένω Θεσσαλονίκη,αν βοηθάει αυτό για την ιστορία.

Πιστεύω προέχει να βρείς πρώτα εργασία και μετά μέσω αυτής θα κοινωνικοποιηθείς πιο εύκολα... όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι λόγω του καθημερινού προγραμματος που δεν αφήνει χρονικές πολυτέλειες τόσο για να κάνουν επαφές χρειάζονται κοινές καταστάσεις και μια απο αυτές ειναι βέβαια η δουλειά.

Για τις κοπέλες που λές οτι ειναι δεσμευμένες αυτές ειναι σε άλλη φάση τωρα λογικά δε θα βγαινουν και συχνά επειδη θα κρατανε λεφτά για εκδρομές με το αμόρε ή θα βγαινουν με άλλα ζευγάρια στα οποία εσυ άντε να πάς μια φορά και πολύ λέω.... τι να πάς να κάνεις τωρα μέσα στα ζευγάρια ; εμενα δεν θα μου άρεσε.

όσο για τον χορό γιατι να μη μπορείς ; e;inai τοσο σοβαρό αυτο το θέμα ; το χεις ψάξει ; μπορεί να σου πεί ο δάσκαλος μερικά τίπς και να μπορείς να κάνεις χωρις να σε ενοχλούν τα γονατά σου.

Το ίδιο συμβαίνει και με το γυμναστήριο δεν σημαινει οτι αμα είσαι τραυματισμένος το κόβεις απλά δεν κάνεις τα κιλά που έκανες ή αλλαζεις ασκησειολόγιο. Μια μέση λύση δηλαδή δεν ειναι ανάγκη το ύψος ή το βάθος σαν λύσεις.

θα σου πρότεινα να εστιάσεις στο να βρείς την εργασία που επιθυμείς πρώτα και τα άλλα θα έρθουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια