Όχι, είναι στοιχείο της φύσης να μην μπορούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Άσε που για να επιτύχουν όσα λες τότε θα πρέπει να μιλάμε για απόλυτο κρατισμό γιατί μόνο με αυτό το τρόπο θα επιτευχθεί οι ίδιοι μισθοί, ίδιες ευκαιρίες κλπ. Αλλά με κάτι τέτοιο σημαίνει ότι καταπιέζεις την ιδιωτική πρωτοβουλία και αναγκάζεις το κόσμο να ζει σε ένα απέραντο κρατικό μονοπώλιο και χωρίς να έχει το δικαίωμα να επενδύσει τα χρήματα του και να μπει στο κόσμο των επιχειρήσεων. Για εμένα αυτό προσκρούει σε μία άλλη ηθική άποψη, της ελευθερίας των χρημάτων. Αν θέλω να ξεκινήσω μία επιχείρηση κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να με λέει να μη το κάνω και γενικότερα να ελέγχει το που ξοδεύω τα χρήματα μου. Βλέπεις πόσο περιπλέκονται τα πράγματα; Βέβαια εγώ προσωπικά σαν Γιάννης ούτε έχω τη θέληση να ασχοληθώ με επενδύσεις γιατί είμαι και στις χαμηλές κοινωνικοοικονομικές τάξεις αλλά ούτε και θέλω ιδιαίτερα να μπλέξω με κρατικούς-δημόσιους τομείς.
Είναι τέρμα λάθος και ανήθικες. Το να κλέβεις τις περιουσίες πλουσίων, μεσαίων και μικρομεσαίων και εν συνεχεία να κρατικοποιείς για το και καλά κοινό καλό και τις μικρές περιουσίες των απλών ανθρώπων ( π.χ. σπίτια κλπ ) δεν μπορεί να είναι ηθικό ούτε δίκαιο. Το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας είναι συνταγματική ελευθερία και κατακτήθηκε με κόπο και αίμα για να μην έχουν οι άνθρωποι τον φόβο των Αυτοκρατόρων, των τοπικών προυχόντων, τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ και όχι να το χάσουν τώρα. Οι χώρες αυτές και είχαν και έκαναν πόλεμο σε άλλους απλά η οικονομία τους δεν άντεξε. Η κολλεκτιβοποίηση είναι μία ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της γιατί και χωρίς τον ανταγωνισμό των άλλων οδήγησε σε φρικτές επιπτώσεις ( Ουκρανικός Λιμός, γενοκτονία του Γολοντομορ 1932-1933, Μεγάλος Κινεζικός Λιμός 1958-1961 ).