Καλά εκεί στο ''εις άτοπο απαγωγή'' χάθηκα τελείως.Ίσως μόνο σε πιο ''μαθηματική'' έκφραση αν εκφραστεί εγώ έτσι δεν τα συλλαμβάνω.
Πάντως η ημιμάθεια θα μπορούσε να είναι μισή αλήθεια, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι είναι εσφαλμένη γνώση και όταν είπα ότι η γνώμη είναι μεταξύ γνώσης και άγνοιας ...όχι ότι προέρχεται από γνώση ή άγνοια ,αλλά ότι εκεί που δεν θα ήξερες τίποτα και θα είχες πλήρη άγνοια ας πούμε, έχεις μια γνώμη τουλάχιστον και ας μη έχεις γνώση και την απόλυτη αλήθεια. Γνώμη κάτι σαν ημιμάθεια ας πούμε..
Εγώ λέω ότι άμα δεχτούμε ότι υπάρχει μια αλήθεια, θέλουμε την γνώση / αντικειμενικότητα και την ψάχνουμε με την έννοια ότι θέλουμε να ξέρουμε την ολότητα ενός θέματος γιατί η γνώμη θα θεωρείται εσφαλμένη και επιβλαβής . Αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει αλήθεια και ότι όλα είναι υποκειμενικά , θέλουμε την άποψη γιατί έτσι και αλλιώς αλήθεια δεν υπάρχει . Πάλι θέλουμε την ολότητα των απόψεων όμως για να πούμε ότι καταλήξαμε σε αυτό που μας ταιριάζει και όχι αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστεύομαστε..
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θεωρούμε ότι υπάρχει μια αλήθεια, πχ στα γκομενικά του Valder υπάρχει μια αλήθεια που δεν ξέρουμε και τις δυο γνώμες να είχαμε του Valder και της κοπέλας του, θα της προσθέταμε και θα της αφαιρούσαμε για να βγάλουμε μια τρίτη πιο αντικειμενική γνώμη που θα ήταν γνώση ή θα παρέμενε μια τρίτη πιο αντικειμενική γνώμη... γιατί είναι και αυτό που λέει eva ότι θα προβάλαμε τις δικές μας εμπειρίες και εμπάθειες για να τα ζυγίσουμε και να καταλήξουμε , άρα πάλι γνώση μπορεί να μην είναι .
Άρα υπάρχουν αλήθειες αλλά είναι δύσκολο να τις βρούμε , άρα καλό είναι να μη έχουμε άποψη όχι με την έννοιας της πλήρους άγνοιας αλλά με την έννοια της αντικειμενικότητας. Αλλά δεν γίνεται να λες ''εν οίδα'' συνέχεια, τότε ποιος είσαι ας πούμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 4 Ιανουαρίου 2021
Δλδ; από την άγνοια πως να καταλήξω σε συμπέρασμα; αφού έχω άγνοια