Με ποιον τρόπο φοροδιαφεύγουν, δεν ξέρω.
Εδώ είναι και το κλειδί όλης της υπόθεσης. Να σου φέρω ένα παράδειγμα για παραλληλισμό. Κάποιος έμπορος ναρκωτικών βγάζει πολλά λεφτά, τα ξεπλένει και τα κάνει ακίνητα, κινητά και άλλα. Εγώ ως εξωτερική το βλέπω αυτό και λέω «τέλεια, πάω να γίνω έμπορος ναρκωτικών για να πλουτίσω». Την πρώτη μέρα που θα το κάνω αυτό θα με συλλάβει η αστυνομία. Γιατί πολύ απλά δεν διαθέτω τις πλάτες, τα μέσα και τις σχέσεις που απαιτεί αυτή «η δουλειά» ώστε να τη βγάζω καθαρή.
Σε αντίστοιχο βαθμό, καταλαβαίνεις βέβαια πως αναφέρομαι σε μικρότερη κλίμακα, και αυτοί οι τεχνίτες ή ο οποιοσδήποτε θα πώ, κάποιος γιατρός ή άλλη ειδικότητα, καταφέρνει να μετατρέψει αυτά τα χρήματα σε ακίνητα γιατι έχει τα αντίστοιχα μέσα να το κάνει χωρίς να πηγαίνει φυλακή ή να έχει μπλεξίματα με την εφορία κάθε Δευτέρα απόγευμα.
Γιαυτό είναι δύσκολο να προτείνουμε σε κάποιον για παράδειγμα «κάνε αυτό το επάγγελμα γιατι με μαύρο χρήμα θα πλουτίσεις» καθώς δεν μπορείς να ξέρεις τι μέσα και ποιους ανθρώπους γνωρίζει αυτός που το κάνει και ξεφεύγει έτσι και χτίζει περιουσίες.
Θα μου επιτρέψεις να το φέρω και ως παράδειγμα για τον δικό σου υδραυλικό, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ποιους έχει απο πίσω και πως το Καταφέρνει αυτό.
Αντίστοιχα έχουμε στην πόλη μου έναν οδοντίατρο στην ηλικία του πατέρα μου ο οποίος έχει αμύθητη περιουσία που έχτισε «μόνος του».Στην πραγματικότητα είναι πρόεδρος στον οδοντιατρικό σύλλογο της περιφέρειας, κατεβαίνει με την ΝΔ και είναι αυτοκόλλητος φίλος του Γεωργιάδη.
Αυτά σαν προσθήκη σε αυτο που παρέθεσα, γενικότερα όμως συμμερίζομαι αυτά που λες γιατι στο προσκήνιο συμβαίνουν ακριβώς όπως τα αναφέρεις, αλλά εκ των πραγμάτων δεν βλέπουμε στην άλλη όψη.