Φταίνε πάντα οι γονείς;

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Πέρα από ορισμένες σχολές και υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις δεν αξίζει να σπουδάσει στην Ελλάδα κανένας και τις περισσότερες φορές δεν αξίζει να κανεις ουτε μεταπτυχιακά ουτε διδακτορικά (εκτός πάλι υπό ορισμένες προυποθέσεις). Αν πχ μάθει και φτιάχνει μόνος του ηλεκτρονικά παιχνιδια θα είναι πιο ωφέλιμο για αυτό από το να περάσει σε μια πληροφορική σχολή.

Όταν εμείς ειμασταν μικροί υπήρχαν άλλα δεδομένα και δεν πρέπει να τα συγχέουμε.

Με θλήβει που στο φιλικό φορουμ ischool τα παιδιά όλα θέλουν να ασχοληθούν να πανε στην τάδε σχολή και να ασχοληθούν με την έρευνα...(που ουτε γνωρίζουν τι είναι η έρευνα) Ενώ έπρεπε να διαλέγουν σχολές με βάση το επάγγελμα που βγαίνει από αυτή.

Ποιο το νόημα να πας ιατρική για έρευνα αν δε μπορείς να ακουμπήσεις έναν άνθρωπο.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Ναι, πάντα φταίνε οι γονείς. Και αρνητικά και θετικά. Το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τι αξίες ή απαξίες θα τους δώσουν, καθορίζει τη μετέπειτα ζωή τους.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,801 μηνύματα.
Εχω δεί και γονεις που δεν είναι θρησκευομενοι και συντηρητικοί και μιά χαρα εξουσιαστικοί είναι αλαζόνες χειριστικοί κ πνεύματα αντιλογίας.

Δηλαδη σε τι διαφέρει ενας φανατισμένος αριστερός απο έναν φανατισμένο δεξιό - θρησκευόμενο - συντηρητικο ;

απλα ο μεν ένας θα του περάσει δεξιές ιδέες ο δέ αλλος τις αριστερες... αυτες τις ειρωνιες δε πα να πνιγουν ολοι... ειρωνιες συνεχώς , ξυλο με τα ΜΑΤ μπατσοι γουρουνια δολοφονοι κτλ.

Η δε Μανούλα θα κάνει βλαμένη κ την κόρη... ο ενας ειναι σεξιστης αν σ πει ενα καλημέρα ο αλλος ειναι φαλοκράτης κτλ.

Το θεμα ειναι ενας άνθρωπος να είναι συγκροτημένος και να μην έχει ολα αυτα τα μαλακισμένα κόμπλεξ στο κεφάλι του.

Εμενα προχθές με πήρε ενας φίλος απο το γυμναστηριο που ο γιός του δινει μηχανογραφικό. Να ρωτησει τη γνώμη μου. Μου εστειλε κιολας στο βαιμπερ φωτο με το συμπληρωμένο μηχανογραφικο.

Καταρχας εχει πολυ άγχος με το γιο του. Αχρείαστο για μένα κατα δευτερον του λεω το παιδί θα επιλέξει οτι του αρέσει. Η πρωτη μου συμβουλή αυτη ειναι.

Να είσαι φίλος με το γιό σου και να του μιλάς χαλαρά. Οχι ειρωνίες οχι εντάσεις - μη το κανεις το παιδι νευρωτικό. Θα κανει οτι του αρέσει. Και βεβαια εμεις σαν γονείς εκει ειμαστε να παρακολουθουμε διακριτικά αυτη τη πορεία.

Θελει να βγει το βράδυ ας βγει. Ας γυρισει και αργά. Το κινητο του γονιού θα ειναι ανοιχτό αν χρειαστει κάτι να επεμβει και ως εκεί. τα υπόλοιπα ειναι υπερβολές για μένα.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,601 μηνύματα.
Ξέρεις τι συμβαίνει ;πολλοί γονείς αρνούνται να συνειδητοποιήσουν πως έχουν μπροστά τους πια μια αυτόνομη προσωπικότητα για την διαβίωση, ανατροφή, γαλούχηση της οποίας σε παιδική/ εφηβική ηλικία ήταν εκ των πραγμάτων υπευθυνοι.. Και συνεχίζουν και. Μετά την ενηλικίωση να κάνουν προβολή των δικών τους επιθυμιών ή αντιλήψεων περι ορθού στο παιδί. Ακόμη και το παράδειγμα που έθεσες Devil σχετικά με το μηχανογραφικό δείχνει ότι ο γονιός παίρνει προσωπικά σαν να αφορούσε 100% το δικό του μέλλον η πορεία του σχεδόν ενήλικα πια παιδιού( ξέρω ένα σωρό τέτοια παραδειγματα ) . Αν το παιδί δεν έχει αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις, αφήνεται έρμαιο στην γονεικη καθοδήγηση , "ευνουχιζεται " ως προσωπικότητα κοινώς, εξελίσσεται σε προβληματικό ενήλικα ανίκανο να παρει τη ζωή στα χέρια του
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,887 μηνύματα.
Αν το παιδί δεν έχει αναπτύξει ισχυρές αντιστάσεις, αφήνεται έρμαιο στην γονεικη καθοδήγηση , "ευνουχιζεται " ως προσωπικότητα κοινώς, εξελίσσεται σε προβληματικό ενήλικα ανίκανο να παρει τη ζωή στα χέρια του
Υπάρχει όμως και η ανάποδη: να αφήνεται έρμαιο στην γονεϊκή αδιαφορία.
Εσύ να παλεύεις να ξαναθυμηθεί την προπαίδεια και η άλλη να σου λέει "το παιδί μου θα γίνει μοντέλο".
Φλύκταινες...:rant::angry:
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,601 μηνύματα.
Υπάρχει όμως και η ανάποδη: να αφήνεται έρμαιο στην γονεϊκή αδιαφορία.
Εσύ να παλεύεις να ξαναθυμηθεί την προπαίδεια και η άλλη να σου λέει "το παιδί μου θα γίνει μοντέλο".
Φλύκταινες...:rant::angry:
Αυτό δεν είναι ακριβώς αδιαφορία τουλάχιστον η γυναίκα οραματίζεται " κάποιο μέλλον".Αδιαφορία είναι να σκοτώνεται το παιδί στο διάβασμα ( πανελλήνιες γάρ) , ο πατέρας να μην έχει πάρει χαμπάρι σε τι δυσκολία βρίσκεται το παιδί και να του πετάει ένα " ποτέ είπαμε πως δίνεις εξετάσεις;" 3/4 μέρες πριν τις εξετάσεις... Κάφροι γαμώτο
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,801 μηνύματα.
Ξέρεις τι συμβαίνει ;πολλοί γονείς αρνούνται να συνειδητοποιήσουν πως έχουν μπροστά τους πια μια αυτόνομη προσωπικότητα για την διαβίωση, ανατροφή, γαλούχηση της οποίας σε παιδική/ εφηβική ηλικία ήταν εκ των πραγμάτων υπευθυνοι.. Και

Ναι γιατι για να γίνει κάποιος γονιός πρεπει να ειναι συγκροτημένος και ισορροπημένος ! Δεν γίνεται δηλαδη να αφησεις και το παιδι στη μοίρα του κ να μην ενδιαφέρεσαι κάν.

Απλά θελει ισορροπίες.

Τωρα κάτι τυπισες κ κάτι τύπους που έχω δει εκτός που να γινουν γονείς αυτοι οι άνθρωποι. Δεν ειναι τυχαιο που δεν έγιναν ακόμη.

Η μία θα ετρεχε στα κλάμπ καθε εβδομάδα να γνωρισει άλλον γκόμενο και ο άλλος θα εμενε ακομη με τους γονείς του στο πατρικό.

Αμα ψυχικά και συναισθηματικά δεν εισαι σταθερός οικογενεια σωστη ΔΕΝ μπορείς να κάνεις.

Αυτα δεν υπάρχουν.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,067 μηνύματα.
Πολύ υπεύθυνοι γονείς. Κατά τα άλλα για να υιοθετήσεις ένα παιδάκι από ορφανοτροφείο σε περνάνε από κόσκινο για χρόνια. Αυτή όμως που απλά πηδήχτηκε κι έκανε παιδιά είναι πιο καλή μάνα.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,851 μηνύματα.
Πολύ υπεύθυνοι γονείς. Κατά τα άλλα για να υιοθετήσεις ένα παιδάκι από ορφανοτροφείο σε περνάνε από κόσκινο για χρόνια. Αυτή όμως που απλά πηδήχτηκε κι έκανε παιδιά είναι πιο καλή μάνα.
Γενικά το λένε: πιο εύκολα κάνεις νομικά παιδιά με παρένθετη (δλδ δικά σου παιδιά), παρά θα σου δώσουν να υιοθετήσεις άλλου το παιδί. Το να κάνεις δικό σου παιδί θεωρείται δικαίωμά σου. Το να υιοθετήσεις είναι μεν δικαιώμά σου, όμως δεν το εκπληρώνεις εύκολα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top