Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση που νέοι άνθρωποι χωρίς πολιτικά συμφέροντα (όπως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι) κάθεστε και τσακωνεστε για το ποιος έφταιγε και ποιο πολιτικό κόμμα την έχει μεγαλύτερη (την ευθύνη) αντί να σωπάσουμε για λίγο από σεβασμό στα αδικοχαμένα θύματα αυτής της φωτιας. Γιατί ο θύτης για μένα δε ήταν κανεις άλλος εκτός της φωτιάς. Τώρα το τί θα μπορούσε να είχε γίνει και πώς θα διορθωθεί ενδεχομένως στο μέλλον νομίζω ότι είναι έργο της δικαιοσυνης. Αιωνία η μνήμη των νεκρών και κουράγιο στους ζωντανούς που έμειναν πίσω...
Έργο της δικαιοσύνης για το πως θα διορθωθεί; Η δικαιοσύνη έχει δικαστική εξουσία, όχι νομοθετική. Για το πως θα διορθωθεί στο μέλλον το έργο το έχει η κυβέρνηση.
Όσον περνούν οι μέρες ο Συριζα έχει όλο και περισσότερες ευθύνες. Έχει νεκρούς στα χέρια του.
Όσον αφορά τα αυθαίρετα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προβεί σε ενέργειες που οδηγούν στην κατεδάφιση αυτών των σπιτιών. Ο Κουρουμπλής (Συριζα) το 2-10-2015 στέλνει έγγραφο στο ΥΠΕΣ να σταματήσει η διαδικασία επειδή υπάρχει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση (μην χάσουμε ψήφους).
Όσον αφορά το σύστημα με το sms στα κινητά. Έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν το έργο τρία χρόνια τώρα, δίχως κάποια σοβαρή δικαιολογία. Απλά μάλλον το θεωρούσαν ασήμαντο, πιο σημαντικό ήταν να χώσουν φίλους τους στο δημόσιο. Με αυτά ασχολούνται όλη τη μέρα αυτοί οι άνθρωποι.
Για τις ενέργειες την μέρα της πυρκαγιάς πάλι υπήρχε ολιγωρία παντού. Ακόμα και πριν ξεκινήσει η φωτιά, έφυγαν πυροσβεστικά οχήματα από τη Ραφήνα για να πάνε στη Κινέτα. Δε θα μιλήσω για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της φωτιάς που έστελναν τους ανθρώπους μέσα από το Μάτι, μέσα από τη χειρότερη περιοχή δηλαδή. Φυσικά δε χρειάζεται να πω ότι δε δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης. Ο ένας αντιπεριφερειάρχης λέει ότι δόθηκε, ο άλλος λέει ότι δε δόθηκε, μεταξύ τους μπερδεύονται. Ακόμα και να μην υπήρχε χρόνος ολοκληρωτικής εκκένωσης, την εντολή τη δίνεις! Και 10 λεπτά νωρίτερα να το έβλεπε κάποιος ίσως προλάβαινε να πάει στην ακτή. Μια ερώτηση που έχω εγώ. Είχαν το χρόνο να στέλνουν τα αυτοκίνητα στο Μάτι, αλλά όχι να δώσουν εντολή εκκένωσης;
Ο Συριζα από την πρώτη μέρα της πυρκαγιάς προσπαθεί να δει πως θα φανεί καλός στο φακό. Αφού είδαν την τίμια στάση της αντιπολίτευσης σε αυτήν την τραγωδία, και δεν μπορούσαν να μαλώσουν με κάποιον σαν νταήδες που είναι, έπρεπε να βρουν εχθρούς αλλού. Βρήκαν στον ΣΚΑΙ και στους ίδιους τους πολίτες που τους έλεγαν φταίτε εσείς ενώ οι ίδιοι ως κυβέρνηση τους έπαιρναν τον ενφια. Ο Συριζα μόνο με αντιπαραθέσεις πολιτεύεται. Τέλος, όταν έχεις τόσους νεκρούς, δεν βγαίνεις να πεις ότι τα έκανες όλα τέλεια. Ατιμάς τους νεκρούς.
Ενας δειλός Πρωθυπουργός Πηγή: Protagon.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που δεν δίστασε να μετατοπίσει την ευθύνη μίας τραγωδίας στους πολίτες. Από τη μια τους χαρακτηρίζει καταπατητές και από την άλλη τους διορίζει. Να πάει τώρα στους γονείς των διδύμων, να τους δώσει το ΦΕΚ με τον διορισμό τους. Ας μην αρχίσουν πάλι οι διάφοροι να λένε ότι δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο. Αυτό μας αξίζει και τίποτα περισσότερο. Πηγή: Protagon.gr
Μαρτυρίες στο iefimerida: Δεν μας προειδοποίησαν αστυνομικοί ή πυροσβέστες, μεταξύ μας φωνάζαμε τρέξτε να σωθείτε
https://www.iefimerida.gr/news/43424...opoiisan-astynomikoi-i-pyrosvestes-metaxy-mas
VIDEO
https://www.iefimerida.gr/news/43424...opoiisan-astynomikoi-i-pyrosvestes-metaxy-mas
Οι τύποι που έκαναν καριέρα με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, σήμερα καλύτερα να σωπάσουν. Ο Σπιρτζής λέει ότι πρέπει να τα νομιμοποιήσουν.
Προκαλεί ο Ζουράρις: Εγώ δεν θα υπέβαλα παραίτηση
Η selfie που «πρόδωσε» την ολιγωρία και η λάθος σύγκριση με το 2007
Όταν ασχολείσαι με σέλφι και με επικοινωνιακά παιχνίδια, προφανώς δεν υπάρχει χρόνο ούτε για αντιδράσεις ούτε για εκκενώσεις. Απλά βγαίνεις μετά και λες ότι τα έκανες όλα τέλεια
Τι μάθαμε μέσα σε 5 εργάσιμες:
-σαν το θράσος δεν έχει...
-για όλα φταίνε οι άλλοι, ακόμη και οι νεκροί
-τα σχέδια μας είναι τέλεια, αδιάφορο αν τα αποτελέσματα είναι οικτρά
-η πολιτική ευθύνη μπορεί να μείνει μόνο στα λόγια
-τίποτα δεν αξίζει μία παραίτηση, ούτε 87 νεκροί
Συνεπώς Χιμέλα, μπορεί να μην έχω πολιτικό κέρδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σιωπώ. Κάθε φορά που θα βλέπω πολιτικούς να νοιάζονται μόνο για την καρέκλα, εκνευρίζομαι. Ας πούμε με τα μνημόνια εντάξει, με τις μειώσεις των συντάξεων εντάξει, με τις μειώσεις μισθών εντάξει. Όχι όμως πάνω σε καμένους ανθρώπους. Όχι στην τρίτη μεγαλύτερη τραγωδία της Ελλάδας μετά τον πόλεμο. Δεν ανέχομαι να έχουμε έναν πρωθυπουργό κάποιον άνθρωπο που και σε αυτήν την ώρα μόνο για την καρέκλα νοιάζεται. Έναν κυβερνητικό εταίρο που βγαίνει στο BBC και λέει αυτό που είπε. Ε όχι, παραπάει.
Αν δεν ντρέπεται ο Τσίπρας, οι υπουργοί του και ο Καμμένος να κάνουν τέτοιες δηλώσεις, σιγά μην ντραπώ εγώ να γράψω την άποψη μου στο φόρουμ.
Αν έβγαιναν και έλεγαν, κάναμε λάθη και έδειχναν να νοιάζονται πραγματικά τότε δε θα έγραφα τίποτα. Σου φαίνεται ο Καμμένος όμως στα βίντεο που κυκλοφορούν να έχει ίχνος ανθρωπιά πάνω του; Σου φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή νοιάζεται για τους ανθρώπους; Δε βρίσκεις αυτή την στάση της κυβέρνησης επιεικώς απαράδεκτη;
@Himela