Φύση, περιβάλλον και λουλούδια (φωτογραφίες και ιστορίες)

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.032 μηνύματα.
ποιο βιβλιο ειναι;;;; τιτλος-συγγραφεας-ετος εκδοσης αν ειναι ευκολο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

υπαρχει θεμα για τα κατοικιδια μας, οχι γενικα για ζωα που μπορει να βγαλουμε εξω στο δρομο στη φυση κλπ γιαυτο ειπα να ρωτησω
Πλήρης οδηγός για τα βότανα, Richard Mabey, εκδόσεις Ψυχαλου. Απλά καταπληκτικό

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.
Πλήρης οδηγός για τα βότανα, Richard Mabey, εκδόσεις Ψυχαλου. Απλά καταπληκτικό
1739139281633.png

είχα βάλει στο μάτι αυτό για βότανα
τώρα με έβαλες σε σκέψεις μην τα πάρω και τα δυό :P

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.032 μηνύματα.
View attachment 144957
είχα βάλει στο μάτι αυτό για βότανα
τώρα με έβαλες σε σκέψεις μην τα πάρω και τα δυό :P
Πραγματικά είναι καταπληκτικό χόμπι σε καταλαβαίνω, το βιβλίο που παρέθεσα έχει και βοτανοθεραπεια, δημιουργία καλλυντικών, ιδιότητα αλλά και την χρήση κάθε βοτάνου οποτε θα σου έλεγα να πάρεις του Mabey. αυτό που παρέθεσες φαίνεται εξίσου ωραίο, αν δεν είχα δώσει όλα τα χρήματα μου σε βιβλία ιστορίας θα είχα παραγγείλει κι αυτό 🥲

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Από μικρά παιδιά οι παλιοί μας δίδασκαν να χαιδευουμε τον βασιλικό και μετά να μυρίζουν τα χέρια μας. Εγώ λατρεύω και τη μέντα (να τη μυριζω οχι ρόφημα).
Και την ρίγανη...και όλα αυτά που βγάζουν ωραία μυρωδιά οταν τα χαιδευεις :happy:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.
Πραγματικά είναι καταπληκτικό χόμπι σε καταλαβαίνω, το βιβλίο που παρέθεσα έχει και βοτανοθεραπεια, δημιουργία καλλυντικών, ιδιότητα αλλά και την χρήση κάθε βοτάνου οποτε θα σου έλεγα να πάρεις του Mabey. αυτό που παρέθεσες φαίνεται εξίσου ωραίο, αν δεν είχα δώσει όλα τα χρήματα μου σε βιβλία ιστορίας θα είχα παραγγείλει κι αυτό 🥲
το μονο βιβλιο για βοτανα που ειχα απο μικρος θυμαμαι ειναι αυτο
1739142259954.png

@Ουριήλ επειδή φαίνεται πως ασχολείσαι με αυτά, ξέρεις αν τα βότανα και η βοτανοθεραπεία είναι αξιόπιστα, αν κάνουν δουλειά, αν θεωρούνται κανονική ιατρική ή αν είναι ψευδοεπιστημη και εναλλακτικη ιατρικη; στο ιντερνετ που ψαχνω ειναι ντεμι, δεν ειναι τερμα αναξιοπιστα οπως η ομοιοπαθητικη αλλά δεν ειναι και αυστηρώς ιατρικά εγκεκριμενα φαρμακα

Τελευταία επεξεργασία:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

επειδή φαίνεται πως ασχολείσαι με αυτά, ξέρεις αν τα βότανα και η βοτανοθεραπεία είναι αξιόπιστα, αν κάνουν δουλειά, αν θεωρούνται κανονική ιατρική ή αν είναι ψευδοεπιστημη και εναλλακτικη ιατρικη; στο ιντερνετ που ψαχνω ειναι ντεμι, δεν ειναι τερμα αναξιοπιστα οπως η ομοιοπαθητικη αλλά δεν ειναι και αυστηρώς ιατρικά εγκεκριμενα φαρμακα
Με συγχωρείς, δεν είχα δει το μήνυμα σου.

Είναι ένα μεγάλο θέμα που μπορεί να το επαληθεύση και η @Grand Duchess

Παλιά όντας φοιτητής γεωπονίας και έχοντας αγάπη για τα φυτά και τα βότανα (τα οποία ακόμα λατρεύω), είχα διαβάσει ότι από την ιστορία για να αντιμετωπίσουμε αρκετές ασθένειες χρησιμοποιούσαμε βότανα και φλοιούς δέντρων (βλέπε ασπιρίνη ) για την θεραπεία.

Σήμερα ως φοιτητής ιατρικής, ουδέποτε δεν θα έλεγα ασθενή μου π.χ με λοίμωξη να χρησιμοποιήσει βότανα για θεραπεία. Τα φάρμακα τα οποία κατασκευάζονται σήμερα μπορεί να είναι τροποποιημένες και πιο χρήσιμες μορφές ουσιών που βρίσκονται στα φυτά.

Αλλά αν είναι για μια ήπια μορφή π.χ υπνηλία, πόνος στο λαιμό, ζαλάδες κι όλα φυσικά σε ήπια μορφή τότε ναι, μπορείς να κάνεις έναν συνδιασμό φαρμάκων και βοτάνων.

Τα βιβλία που δείχνουν την βοτανοθεραπεία είναι για ήπιες μορφές συμπτωμάτων από ασθένειες. Δεν είναι placebo οπως τα ομοιοπαθητικά.

IMG_5186.jpeg

Μαργαριτες ( Leucanthemum vulgare) διαφόρων χρωμάτων δίπλα από το γραφείο μου (είναι και το λουλούδι του μήνα που έχω γεννηθεί :girl_angel:)

Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.416 μηνύματα.
το μονο βιβλιο για βοτανα που ειχα απο μικρος θυμαμαι ειναι αυτο
View attachment 144958

@Ουριήλ επειδή φαίνεται πως ασχολείσαι με αυτά, ξέρεις αν τα βότανα και η βοτανοθεραπεία είναι αξιόπιστα, αν κάνουν δουλειά, αν θεωρούνται κανονική ιατρική ή αν είναι ψευδοεπιστημη και εναλλακτικη ιατρικη; στο ιντερνετ που ψαχνω ειναι ντεμι, δεν ειναι τερμα αναξιοπιστα οπως η ομοιοπαθητικη αλλά δεν ειναι και αυστηρώς ιατρικά εγκεκριμενα φαρμακα
Ευχαριστώ για την πάσα @Ουριήλ !
Μιλάμε για έναν τεράστιο κλάδο.
Με την βοτανοθεραπεία με την έννοια της λέξης, μπορείς να τα χρησιμοποιείς για ΗΠΙΕΣ καταστάσεις στις οποίες ναι μπορεί να βοηθήσουν, πχ.μελι για το πονόλαιμο ως αντισηπτικό φυσικό κτλ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα εμπιστευτεί κάνεις ως μονοθεραπεια για σοβαρες παθήσεις.

Υπάρχουν περιπτώσεις φυτών που είναι πλούσια σε ουσίες που εν τέλει έγιναν φαρμακευτικές σε βιομηχανική κλίμακα. Πχ. Η δακτυλιτιδα (διγοξινη), η παπαρούνα (μορφίνη), ατροπίνη, ανθελεμικα (αρτεμησινη) κτλ. Για την απομόνωση των δραστικών συστατικών χρειάζεται ειδικός χειρισμός (συχνά από συγκεκριμένο μέρος του φυτού) και γνώση των δοσεων. Μιλάμε όμως για πολύ μεμονωμένα περιστατικά που ανήκουν στην επιστήμη της φαρμακογνωσιας.

Εν ολίγοις, έχουν τα φυτά και οι φυσικές πηγές μεγάλο ερευνητικό (ακόμη και τα τοξικά φυτά) ενδιαφέρον; Ναι έχουν, όχι όμως όλα, είναι επιστήμη που ακόμη τρέχει (από την αρχαιότητα).

Μπορείς να θεραπεύσεις τρελα πράγματα μόνος σου με τυχαία φυτά; Οποιο φυτό έχει δυνατότητα να γίνει φάρμακο, θα έχει πάρει άδεια στην αγορά για βιομηχανική κλίμακα.
Οπότε να αρχίσεις μόνος σου τον πειραματισμό..τότε ξεγελας τον εαυτό σου.

. Τα φάρμακα τα οποία κατασκευάζονται σήμερα μπορεί να είναι τροποποιημένες και πιο χρήσιμες μορφές ουσιών που βρίσκονται στα φυτά.
Πολύ σωστά!

@Ουριήλ περισσότερο ενδιαφέρον βρίσκω στις τοξικές χρήσεις ορισμένων φυτών παρά στα θεραπευτικά φυτά😂
Το κώνειο, τα σπορια στριγχυνης, κτλ.
Μεγάλο ενδιαφέρον

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Κάπου στη Μακεδονία

IMG_20240718_131729.jpg

IMG_20240718_131544.jpg

Θυμάμαι που μου είχε κοπεί η ανάσα από το θέαμα τότε (μιλάω για την πρώτη φωτογραφία), καθώς και το πόσο μου χαλούσε τη φωτογραφία αυτό το πεταμένο μπουκάλι αναψυκτικού. Σκέφτηκα να την κόψω, αλλά αποφάσισα να την κρατήσω όπως ακριβώς βγήκε, για να θυμάμαι πάντα πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε όλους τους χώρους, ιδιαίτερα αυτούς της φύσης, καθαρούς.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

IMG_0110.jpeg

Μονακό όταν είχα πάει πριν κάποια χρόνια

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.536 μηνύματα.
Κεράκι ή Χόγια ή Ασκληπιός (Hoya carnosa)

Ασκληπιός 1.jpg

Ασκληπιός 2.jpg

Υπέροχο!!!
Πραγματικά υπέροχο!!!
Και συνοδεύεται από γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας όταν όλη η γωνία του μπαλκονιού της γιαγιάς μου, είχε κατακλυστεί απ΄αυτό.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Κεράκι ή Χόγια ή Ασκληπιός (Hoya carnosa)

View attachment 145162

View attachment 145163

Υπέροχο!!!
Πραγματικά υπέροχο!!!
Και συνοδεύεται από γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας όταν όλη η γωνία του μπαλκονιού της γιαγιάς μου, είχε κατακλυστεί απ΄αυτό.
Όντως υπέροχο ! (Και καταλαβαίνω γιατί το λένε κεράκι, αν ήμουν εγώ θα το έλεγα και μπισκοτάκι)

Λένω

Διάσημο μέλος

Όντως υπέροχο ! (Και καταλαβαίνω γιατί το λένε κεράκι, αν ήμουν εγώ θα το έλεγα και μπισκοτάκι)
Αν θυμάμαι καλά, από το κέντρο του λουλουδιού, έβγαιναν σταγονίτσες γλυκού υγρού.
΄Οπως καταλαβαίνεις, δεν τις άφηνα να πάνε χαμένες.:lol:

Λένω

Διάσημο μέλος

Φρέζια (Freesia)

F.JPG

Μοσχομυρίζουν και πολύ τις αγαπώ αλλά αυτές που είναι στην φωτογραφία και όχι τις άλλες που πουλάνε στα μαγαζιά.
Δυστυχώς αυτές τις βλέπω πια μόνο σε κήπους παλιών σπιτιών.΄Εχω "κλέψει" κάποιους βολβούς και κάθε χρόνο που ανθίζουν, τις χαίρομαι.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.901 μηνύματα.
1739967866845.jpeg

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

IMG_5622.jpeg

IMG_5617.jpeg
IMG_5618.jpeg
IMG_5616.jpeg

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.416 μηνύματα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια