Χορτοφαγία Vs Κρεοφαγία

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Αν τα αλλαντικά αυξάνουν κατά 20% την πιθανότητα καρκίνου αλλά τα λαχανικά τη ρίχνουν κατά 20% -και άλλο τόσο η άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα και το στρες- τότε είναι στατιστικώς ασφαλές να καταναλώνεις καθημερινά το αλλαντικό της αρεσκείας σου αν ταυτοχρόνως διάγεις υγιεινιστικό βίο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Θα ειχε ενδιαφερον να εβγαζε ο ΠΟΥ report για τον κινδυνο λευχαιμιας και αλλων μορφων καρκινου απο τα φυτοφαρμακα στα λαχανικα και τα φρουτα, οπως επισης και απο την παραγωγη ακρυλαμιδιου στο μαγειρεμα ορισμενων λαχανικων (πατατα, ψωμι). Σε αυτα ομως προτιμαμε να κανουμε τα στραβα ματια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
μια ερώτηση προς τους χορτοφάγους της παρέας: πως νιώθετε τώρα που έχετε κόψει το κρέας? αισθάνεστε πιο ανάλαφροι, με περισσότερη ενέργεια? είδατε κάποια αλλαγή στο σώμα σας?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
μια ερώτηση προς τους χορτοφάγους της παρέας: πως νιώθετε τώρα που έχετε κόψει το κρέας? αισθάνεστε πιο ανάλαφροι, με περισσότερη ενέργεια? είδατε κάποια αλλαγή στο σώμα σας?

νιωθουν σιγουρα ανωτεροι των παμφαγων :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
νιωθουν σιγουρα ανωτεροι των παμφαγων :P
Χαχαχαχα ναι αυτό κυρίως. :P Διαφέρουν από εμάς τους δολοφόνους που τρώμε κρέας. :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Στην τελική τι να το κάνεις αν ζήσεις 3 χρόνια παραπάνω αν είναι να τρως μόνο ραδίκια, άντε και κανέναν αχινό στις γιορτές;

Άσε που τελικά οι χορτοφάγοι δε ζουν περισσότερο από τους παμφάγους, όπως διάβαζα σε μια έρευνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Θα ειχε ενδιαφερον να εβγαζε ο ΠΟΥ report για τον κινδυνο λευχαιμιας και αλλων μορφων καρκινου απο τα φυτοφαρμακα στα λαχανικα και τα φρουτα, οπως επισης και απο την παραγωγη ακρυλαμιδιου στο μαγειρεμα ορισμενων λαχανικων (πατατα, ψωμι). Σε αυτα ομως προτιμαμε να κανουμε τα στραβα ματια.
Ο ΠΟΥ εχει βγαλει απειρες ερευνες.ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ;Επισης ειμαι υπερμαχος των βιολογικων προιοντων.Η και σε αυτα θια βρεις κατι;Μα τελικα..τι θες απο την ζωη σου;Απλα να συμφωνουν μαζι σου;:hehe:

μια ερώτηση προς τους χορτοφάγους της παρέας: πως νιώθετε τώρα που έχετε κόψει το κρέας? αισθάνεστε πιο ανάλαφροι, με περισσότερη ενέργεια? είδατε κάποια αλλαγή στο σώμα σας?
Εχμ..σοβαρα τωρα,περιμενετε να σας απαντησει κανενας χορτοφαγος;Εδω πεφτετε και τρωτε στην κυριολεξια εναν ανθρωπο που λεει απλα ΝΑΙ στην καταναλωση ,αλλα ΜΕ ΜΕΤΡΟ...βαζοντας μεσα ολους τους παραγοντες,υγεια,ζωα ,περιβαλλον..και περιμενετε να συμμετασχει στην συζητηση χορτοφαγος;:hehe:

Στην τελική τι να το κάνεις αν ζήσεις 3 χρόνια παραπάνω αν είναι να τρως μόνο ραδίκια, άντε και κανέναν αχινό στις γιορτές;

Άσε που τελικά οι χορτοφάγοι δε ζουν περισσότερο από τους παμφάγους, όπως διάβαζα σε μια έρευνα.
Για βαλε σε λινκ αυτην την ερευνα να την δω και εγω η ασχετη..Διοτι και εγω μπορω να λεω οτι ειμαι Κουλιανου,αλλα αν δεν βαζω κατι που να το δειχνει..μαμακιες λεω.
Αλλα εκτος των αλλων.εδω δεν συζηταμε μονο για χορτοφαγια αλλα και για μειωση καταναλωσης κρεατος.Για λεγε...η μειωση καταναλωσης κρεατος δειχνει οτι ζουν το ιδιο με αυτους που υπερκαταναλωνουν κρεας;ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ...ΓΙΑ ΛΕΓΕ..
Οπως και να εχει.,..ο πολιτισμος του καθε ανθρωπου φαινεται απο την σταση ζωης του και τα λεγομενα του.Και τα γραπτα μενουν ευτυχως.:D
Μην περιμενετε να σας απαντησει χορτοφαγος.
Εδω δεν μπορειτε καν να συζητησετε με ανθρωπους που λενε το αυτονοητο,και που πλεον ειναι στατους.ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ.
Φατε και σκαστε απο το κρεας.Σε λιγα χρονια ελατε να συζητησουμε τα προβληματα υγειας σας.:hehe:
:hehe::hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
μια ερώτηση προς τους χορτοφάγους της παρέας: πως νιώθετε τώρα που έχετε κόψει το κρέας? αισθάνεστε πιο ανάλαφροι, με περισσότερη ενέργεια? είδατε κάποια αλλαγή στο σώμα σας?
Εγώ πάντως είδα τεράστια διαφορά με πριν. ΄Εχω απείρως περισσότερη ενέργεια, νοιώθω πιο ανάλαφρη μια και έχασα και κιλά και η ενέργεια που κέρδισα με κάνει να ασκούμαι περισσότερο. Για μένα πολλά τα ωφέλη.
Και για να απαντήσω και σε κάποιους άλλους που το μόνο τους όπλο είναι η ειρωνία, δεν νοιώθω ούτε ανώτερη από αυτούς που τρώνε κρέας, μια και πριν 2 χρόνια έτρωγα κι εγώ αλλά ούτε κάτι σαν αγία ενώ οι άλλοι είναι δολοφόνοι ή πτωματοφάγοι όπως εσείς είπατε. Δεν τα είπα εγώ.
Και τέλος να πω πως το να πει κάποιος τι στάση ζωής ακολουθεί σε ένα συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ούτε κατήχηση ούτε τίποτα τέτοιο. Το να χλευάζει όμως κάποιος έναν άνθρωπο για κάτι που κάνει και δεν βλάπτει κανέναν, αλλά αντιθέτως σώζει κάποια έρμα ζώα από την σφαγή, είναι τουλάχιστον ανάγωγο, ελαφρώς παιδιάστικο και δείχνει και και κάτι από την ανατροφή του πιστεύω, αλλά οι χορτοφάγοι το έχουμε συνηθίζει και δεν μας καίγεται καρφάκι.:)
Μην περιμενετε να σας απαντησει χορτοφαγος.
Να που απάντησε κάποιος.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Myth #3: Vegans live longer

It would be nice if that were true I guess; that veganism was somehow the 'fountain of youth'. It's something that I've seen repeated a lot by both vegetarians and vegans, as well as on some 'green living' websites. In this post I'll go through the studies that have been done on vegetarians, vegans and how long they live, as well as look at some of the possible reasons for the findings.
Picture
Fountain Of Youth by Garelito-Photos

Most of what I've seen said online seems to be based on a study by Fraser (1999). In this study, vegetarian Seventh-day Adventists were found to live about 2.5-3.2 years longer than their non-vegetarian counterparts. This study is not the only one to show such a link. A meta-analysis of 7 studies found that mortality rates were 9% lower in vegetarians (Huang et al 2012). Kendler's (2003) book review of “Vegetarian nutrition” stated that five out of six studies showed people with low meat intakes having lower mortality rates. This does not mean that the same results will be found for vegan diets, although vegans were included amongst the vegetarians in the studies that were analysed. There are also other factors at play beyond diet that may influence the outcomes of these studies, such as smoking. Kendler (2003) mentioned that 'several' studies controlled for factors such as smoking, alcohol consumption and physical activity and still got similar results though. This means that there may, in fact, be a link. However, none seemed to go into processed foods versus whole foods, which may also have an effect.

A 2013 study by Rohrmann et al indicated that high red meat consumption and high processed meat consumption were both linked with higher mortality rates. However, consumption of chicken flesh seemed to have no such association. Links between red meat consumption and increased chance of death are not uncommon and are usually due to a higher chance of cardiovascular disease (heart problems), diabetes and cancer (Cross 2012; Pan et al 2012). By reducing the amount of red meat eaten however, it seems that these effects can be managed. There are differences in how different kinds of meat effect a person's health, which are also influenced by the amount of meat consumed. Then again, a study that involved 17, 611 people indicated no mortality rate association with meat consumption, no matter the type of meat (Kappeler, Eichholzer & Rohrmann 2013).

Another meta-analysis of a few studies indicated no or little difference between mortality rates of vegetarians (including vegans) and “health conscious” non-vegetarians (Ginter 2008). It was suggested that it was the higher consumption of antioxidants and healthy foods, along with a lower overall consumption, that was the cause for the longevity that is talked about (Ginter 2008). The study on Seventh-day Adventists (Fraser 1999) also leant towards this conclusion; “It is important to note that vegetarians may have lower disease risk because of their lack of meat consumption, but it is equally possible that this protection could be due to increased consumption of fruits, vegetables, or nuts. Upon multivariate analysis, the latter often appeared to be the case.”

Genetics may play a part in longevity (Perls & Terry 2003), as might calorie restriction (Omodei & Fontana 2011; Roth & Polotsky 2012). Yet another study has indicated that there are no significant lifestyle factor differences between people who live longer (BMI, exercise, alcohol consumption and calorie intake) (Rajpathak et al 2011).

The link between longevity and diet seems rather complex, with a variety of factors coming in to play. There is evidence to support the idea that vegetarians (and, maybe, vegans) live longer than non-vegetarians. There is, however, also a small amount of evidence of no difference between the groups. It seems that a variety of things, such as calorie restriction, genetics and the protective properties of plant-based foods, might be the reason that people on vegetarian or vegan diets appear to live longer. It may be that small amounts of unprocessed meat can be eaten with a healthy diet and lifestyle while maintaining the same length of life as a vegetarian or vegan with a healthy lifestyle. There seems to be some conflicting evidence, but also some strong trends. It is definitely an interesting subject and I look forward to reading more studies.
______________________________________________________________________________
References
Cross, A 2012, “Higher red meat consumption is associated with increased risk of all-cause, cardiovascular, and cancer mortality”, Evidence Based Nursing, vol. 15, no. 4, pp. 121 – 122.
Fraser, G 1999, “Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white Californian Seventh-day Adventists”, American Journal of Clinical Nutrition, vol. 70, no. 3, pp. 532s – 538s.
Ginter, E 2008, “Vegetarian diets, chronic diseases and longevity”, Bratislava Medical Journal, vol. 109, no. 10, pp. 463 – 466.
Huang, T, Yang, B, Zheng, J, Li, G, Wahlqvist, M & Li, D 2012, “Cardiovascular disease mortality and cancer incidence in vegetarians: A meta-analysis and systematic review”, Annals of Nutrition and Metabolism, vol. 60. no. 4, pp. 233 – 240.
Kappeler, R, Eichholzer, M & Rohrmann, S 2013, “Meat consumption and diet quality and mortality in NHANES III”, European Journal of Clinical Nutrition, vol. 67, no. 6, pp. 598 – 606.
Kendler, B 2003, “Vegetarian nutrition: Edited by Joan Sabat, Boca Raton: CRC Press, 2001, ISBN 0-8493-8508-3”, Reviewed in: Nutrition, vol. 19, no. 3, pp. 285 – 289.
Omodei, D & Fontana, L 2011, “Calorie restriction and prevention of age-associated chronic disease”, FEBS Letters, vol. 585, no. 11, pp. 1537 – 1542.
Pan, A, Sun, Q, Bernstein, A, Schulze, M, Manson, J, Stampfer, M, Willett, W & Hu, F 2012, “Red meat consumption and mortality: results from 2 prospective cohort studies”, Archives of Internal Medicine, vol. 172, no. 7, pp. 555 – 563.
Perls, T & Terry, D 2003, “Genetics of exceptional longevity”, Experimental Gerontology, vol. 38, no. 7, pp. 725 – 730.
Rajpathak, S, Liu, Y, Ben-David, O, Reddy, S, Atzmon, G, Crandall, J & Barzilai, N 2011, “Lifestyle factors of people with exceptional longevity”, Journal of the American Geriatrics Society, vol. 59, no. 8, pp. 1509 – 1512.
Rohrmann, S, Overvad, K, Bueno-de-Mesquita, H, Jakobsen, M, Egeberg, R, Tjønneland, A, Nailler, L, Boutron-Ruault, M, Clavel-Chapelon, F, Krogh, V, Palli, D, Panico, S, Tumino, R, Ricceri, F, Bergmann, M, Boeing, H, Li, K, Kaaks, R, Khaw, K, Wareham, N, Crowe, F, Key, T, Naska, A, Trichopoulou, A, Trichopoulos, D, Leenders, M, Peeters, P, Engeset, D, Parr, C, Skeie, G, Jakszyn, P, Sánchez, M, Huerta, J, Redondo, M, Barricarte, A, Amiano, P, Drake, I, Sonestedt, E, Hallmans, G, Johansson, I, Fedirko, V, Romieux, I, Ferrari, P, Norat, T, Vergnaud, A, Riboli, E & Linseisen, J 2013, “Meat consumption and mortality – results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition”, BMC Medicine, vol. 11, no. 1, pp. 63.
Roth, L & Polotsky, A 2012, “Can we live longer by eating less? A review of caloric restriction and longevity”, Maturitas, vol. 71, no. 4, pp. 315 – 319.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Myth #3: Vegans live longer

It would be nice if that were true I guess; that veganism was somehow the 'fountain of youth'. It's something that I've seen repeated a lot by both vegetarians and vegans, as well as on some 'green living' websites. In this post I'll go through the studies that have been done on vegetarians, vegans and how long they live, as well as look at some of the possible reasons for the findings.
Picture
Fountain Of Youth by Garelito-Photos

Most of what I've seen said online seems to be based on a study by Fraser (1999). In this study, vegetarian Seventh-day Adventists were found to live about 2.5-3.2 years longer than their non-vegetarian counterparts. This study is not the only one to show such a link. A meta-analysis of 7 studies found that mortality rates were 9% lower in vegetarians (Huang et al 2012). Kendler's (2003) book review of “Vegetarian nutrition” stated that five out of six studies showed people with low meat intakes having lower mortality rates. This does not mean that the same results will be found for vegan diets, although vegans were included amongst the vegetarians in the studies that were analysed. There are also other factors at play beyond diet that may influence the outcomes of these studies, such as smoking. Kendler (2003) mentioned that 'several' studies controlled for factors such as smoking, alcohol consumption and physical activity and still got similar results though. This means that there may, in fact, be a link. However, none seemed to go into processed foods versus whole foods, which may also have an effect.

A 2013 study by Rohrmann et al indicated that high red meat consumption and high processed meat consumption were both linked with higher mortality rates. However, consumption of chicken flesh seemed to have no such association. Links between red meat consumption and increased chance of death are not uncommon and are usually due to a higher chance of cardiovascular disease (heart problems), diabetes and cancer (Cross 2012; Pan et al 2012). By reducing the amount of red meat eaten however, it seems that these effects can be managed. There are differences in how different kinds of meat effect a person's health, which are also influenced by the amount of meat consumed. Then again, a study that involved 17, 611 people indicated no mortality rate association with meat consumption, no matter the type of meat (Kappeler, Eichholzer & Rohrmann 2013).

Another meta-analysis of a few studies indicated no or little difference between mortality rates of vegetarians (including vegans) and “health conscious” non-vegetarians (Ginter 2008). It was suggested that it was the higher consumption of antioxidants and healthy foods, along with a lower overall consumption, that was the cause for the longevity that is talked about (Ginter 2008). The study on Seventh-day Adventists (Fraser 1999) also leant towards this conclusion; “It is important to note that vegetarians may have lower disease risk because of their lack of meat consumption, but it is equally possible that this protection could be due to increased consumption of fruits, vegetables, or nuts. Upon multivariate analysis, the latter often appeared to be the case.”

Genetics may play a part in longevity (Perls & Terry 2003), as might calorie restriction (Omodei & Fontana 2011; Roth & Polotsky 2012). Yet another study has indicated that there are no significant lifestyle factor differences between people who live longer (BMI, exercise, alcohol consumption and calorie intake) (Rajpathak et al 2011).

The link between longevity and diet seems rather complex, with a variety of factors coming in to play. There is evidence to support the idea that vegetarians (and, maybe, vegans) live longer than non-vegetarians. There is, however, also a small amount of evidence of no difference between the groups. It seems that a variety of things, such as calorie restriction, genetics and the protective properties of plant-based foods, might be the reason that people on vegetarian or vegan diets appear to live longer. It may be that small amounts of unprocessed meat can be eaten with a healthy diet and lifestyle while maintaining the same length of life as a vegetarian or vegan with a healthy lifestyle. There seems to be some conflicting evidence, but also some strong trends. It is definitely an interesting subject and I look forward to reading more studies.
______________________________________________________________________________
References
Cross, A 2012, “Higher red meat consumption is associated with increased risk of all-cause, cardiovascular, and cancer mortality”, Evidence Based Nursing, vol. 15, no. 4, pp. 121 – 122.
Fraser, G 1999, “Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white Californian Seventh-day Adventists”, American Journal of Clinical Nutrition, vol. 70, no. 3, pp. 532s – 538s.
Ginter, E 2008, “Vegetarian diets, chronic diseases and longevity”, Bratislava Medical Journal, vol. 109, no. 10, pp. 463 – 466.
Huang, T, Yang, B, Zheng, J, Li, G, Wahlqvist, M & Li, D 2012, “Cardiovascular disease mortality and cancer incidence in vegetarians: A meta-analysis and systematic review”, Annals of Nutrition and Metabolism, vol. 60. no. 4, pp. 233 – 240.
Kappeler, R, Eichholzer, M & Rohrmann, S 2013, “Meat consumption and diet quality and mortality in NHANES III”, European Journal of Clinical Nutrition, vol. 67, no. 6, pp. 598 – 606.
Kendler, B 2003, “Vegetarian nutrition: Edited by Joan Sabat, Boca Raton: CRC Press, 2001, ISBN 0-8493-8508-3”, Reviewed in: Nutrition, vol. 19, no. 3, pp. 285 – 289.
Omodei, D & Fontana, L 2011, “Calorie restriction and prevention of age-associated chronic disease”, FEBS Letters, vol. 585, no. 11, pp. 1537 – 1542.
Pan, A, Sun, Q, Bernstein, A, Schulze, M, Manson, J, Stampfer, M, Willett, W & Hu, F 2012, “Red meat consumption and mortality: results from 2 prospective cohort studies”, Archives of Internal Medicine, vol. 172, no. 7, pp. 555 – 563.
Perls, T & Terry, D 2003, “Genetics of exceptional longevity”, Experimental Gerontology, vol. 38, no. 7, pp. 725 – 730.
Rajpathak, S, Liu, Y, Ben-David, O, Reddy, S, Atzmon, G, Crandall, J & Barzilai, N 2011, “Lifestyle factors of people with exceptional longevity”, Journal of the American Geriatrics Society, vol. 59, no. 8, pp. 1509 – 1512.
Rohrmann, S, Overvad, K, Bueno-de-Mesquita, H, Jakobsen, M, Egeberg, R, Tjønneland, A, Nailler, L, Boutron-Ruault, M, Clavel-Chapelon, F, Krogh, V, Palli, D, Panico, S, Tumino, R, Ricceri, F, Bergmann, M, Boeing, H, Li, K, Kaaks, R, Khaw, K, Wareham, N, Crowe, F, Key, T, Naska, A, Trichopoulou, A, Trichopoulos, D, Leenders, M, Peeters, P, Engeset, D, Parr, C, Skeie, G, Jakszyn, P, Sánchez, M, Huerta, J, Redondo, M, Barricarte, A, Amiano, P, Drake, I, Sonestedt, E, Hallmans, G, Johansson, I, Fedirko, V, Romieux, I, Ferrari, P, Norat, T, Vergnaud, A, Riboli, E & Linseisen, J 2013, “Meat consumption and mortality – results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition”, BMC Medicine, vol. 11, no. 1, pp. 63.
Roth, L & Polotsky, A 2012, “Can we live longer by eating less? A review of caloric restriction and longevity”, Maturitas, vol. 71, no. 4, pp. 315 – 319.
Δεν καταλαβες.Για την μειωση καταναλωση κρεατος ζηταω ερευνα..ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ/.Δεν ειμαι χορτοφαγος..
Για την μειωση καταναλωση κρεατος τι εχεις να πεις;Εγω πρωτη λεω οτι ειμαστε παμφαγα ζωα και χρειαζομαστε κρεας.Κατι αλλο;Απαντηση σε αυτο που σε ρωταω;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Αν γυμνάζεσαι, δεν καπνίζεις, δεν έχεις στρες και τρως τουλάχιστον ένα κιλο φρουτα/λαχανικά τη μέρα, και να μη μειώσεις την κατανάλωση κρέατος, πάλι θα φτάσεις τα 100 αν σε ευνοούν τα γονίδια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Αν γυμνάζεσαι, δεν καπνίζεις, δεν έχεις στρες και τρως τουλάχιστον ένα κιλο φρουτα/λαχανικά τη μέρα, και να μη μειώσεις την κατανάλωση κρέατος, πάλι θα φτάσεις τα 100 αν σε ευνοούν τα γονίδια.
Οτι του φανει του λολοστεφανη...ΜΙΛΗΣΕ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ...χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα...ελειψη επιχειρηματων φιλε μου λεγεται αυτο..αντε και καλα στερνα/..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Σου απάντησα ότι είναι θέμα κόντεξτ αλλά δεν το κατάλαβες. Αν μειώσεις την κατανάλωση κρέατος αλλά κατά τ άλλα τρως μόνο πατάτες τηγανητές θα πεθάνεις νέος. Αν δεν την μειώσεις αλλά κατά τ άλλα τρως υγιεινά, θα πεθάνεις γέρος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Σου απάντησα ότι είναι θέμα κόντεξτ αλλά δεν το κατάλαβες. Αν μειώσεις την κατανάλωση κρέατος αλλά κατά τ άλλα τρως μόνο πατάτες τηγανητές θα πεθάνεις νέος. Αν δεν την μειώσεις αλλά κατά τ άλλα τρως υγιεινά, θα πεθάνεις γέρος.
το γεγονος ειναι ενα...ΤΡΩΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΡΕΑΣ...κανει καλο στην υγεια!:clapup:
Οτι και να,λες δεν αλλαζει τα δεδομενα.Εδω δεν μιλαμε για τσιγαρο..δεν μιλαμε για ναρκωτικα..μιλαμε για κρεας,αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα.Αντε φιλακια..
ΥΓ.Δεν τρωω πατατες τηγανιτες..παρα σε ελαχιστες περιπτωσεις.Οπως κανω και στο κρεας.ΠΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΝ που ελεγαν και οι αρχαιοι..και ειχαν απολυτο δικιο.Απλα αυτο υποστηριζω.Αν δεν το καταλαβαινεις...εχεις μεγαλο προβλημα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Εγώ αντιμετωπίζω ολιστικά το θέμα, εσύ πίστευε ότι το παν για την υγεία είναι να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Εγώ αντιμετωπίζω ολιστικά το θέμα, εσύ πίστευε ότι το παν για την υγεία είναι να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος.
Εγω δεν υποστηριζω αυτο,εσυ το πας εκει..αλλα απλα δεν καταλαβαινεις οτι το θεμα δεν εχει να κανει με ΟΛΑ τα κακα που μας βλαπτουν,αλλα με το ΚΡΕΑς.Αν δεν το καταλαβαινεις...δεν φταιω εγω.ΕΔΩ ΜΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ.ΚΑΤΑΝΝΟΗΤΟ Η ΝΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ΚΙΟΛΑΣ;ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ...Παρακαλω πολυ να μην βγαινουμε εκτος θεματος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Το να τρως κρεας απο μονο του δεν ειναι ουτε καλο ουτε κακο. Εξαρταται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Παντως το να αναμασας τα ιδια..κανει κακο.Κανενα επιχειρημα στην ελαττωση της υπερκαταναλωσης κρεατος υπαρχει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bekker

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bekker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
Εντάξει, θα μας θάψεις όλους επειδή τρως λιγότερο παριζάκι, παραδίνομαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,486 μηνύματα.
Εντάξει, θα μας θάψεις όλους επειδή τρως λιγότερο παριζάκι, παραδίνομαι.
Εχμ..μπορουμε λοιπον να μιλαμε σαν ανθρωποι σκεπτομενοι,συμφωνα με αυτα που λεμε και οχι απο γινατι;Η επειδη πρεπει κατι να πουμε για να πουμε και για να τα χωσουμε;Αυτο ειναι το ζητουμενο.
Καλο σου βραδυ...:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top