Χορτοφαγία Vs Κρεοφαγία

Παροτι που στις αιματολογικες η βιταμίνη Β12 και σίδηρος ειναι στα τάρταρα χεχεχε
Να ξέρεις δεν παίζει τόσο ρόλο, όταν ακολουθούσα χορτοφαγική διατροφή είχα all time high Β12, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Και ο αιματοκρίτης επίσης στον θεό. Πέρυσι έτρωγα σχεδόν κάθε με κάθε μέρα κρέας και ο σίδηρος είχε φτάσει στα τάρταρα. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά αλλά εγώ συσχέτιση δεν είδα

Μιας που πλησιάζει η μεγαλη νηστεία ξαναεγινα ✨️βιγκαν✨️ και αυτη τη φορα θα σπασω το προηγουμενο μου ρεκορ (9 μηνες)...
Τι μου το θύμισες αυτό. Πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και νηστεία. Προσωπικά δεν αντέχω χωρίς κρέας και τυριά, πέρα από απόλαυση είναι και ανάγκη για εμένα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Πέρσι είπα να κάνω και Χριστούγεννα νηστεία αλλά δεν άντεξα. Κλαταρα στη μέση. Ήμουν μία βδομάδα σαν άρρωστος, κομμένος τελείως και λέω συγγνώμη Θεέ μου αλλά δεν αντέχω και παρήγγειλα μπέργκερ. Το πιστεύεις ή όχι, την επόμενη μέρα ξύπνησα τέλεια. Όμως Πάσχα δεν έχει, και να πεθαίνω (που λέει ο λόγος) την κρατάω.
Εν τω μεταξύ είδα και κάτι για γάλα σόγιας. Μλκες, έρχονται διαρκώς άτομα και ζητάνε τέτοιες μλκιες και αν δεν είναι άτομο με δυσανεξία ειλικρινά θέλω να τους το φέρω κολάρο. Όπως και τους ντεκαφεϊνάκηδες.

Σοβαρευτείτε. Παραγίνατε μαλθακοί.

Γάλα αμυγδάλου, σόγιας, βανίλιας, καρύδας, ΒΡΩΜΗΣ?!?

Επίσης δεν συμφωνώ. Μπορείς να κάνεις τις επιλογές σου αλλά μην το συνδέετε με ψευτοηθικές και τέτοια περί αγάπης των ζώων.
Κοίτα, όσο και να τους κράζω κι εγώ αυτούς που λες, κάποιοι όντως το κάνουν για τα ζώα και το σέβομαι. Οι πυθαγόρειοι , οι νεοπλατωνικοί, πολλοί βουδιστές σήμερα είχαν και έχουν αποχή από το κρέας επειδή κατ' αυτούς τα ζώα είναι όντα με ψυχή. Έχει επίσης Αγιορείτες που δεν τρώνε ποτέ στη ζωή τους κρέας.

Αυτούς που το κάνουν όμως γιατί είναι κακιά η καφεΐνη, η γλουτένη ή ο,τι άλλη μαλακία τους κράζω κι εγώ. Επίσης, σε νηστεία έχω πάρει βίγκαν μπέργκερ (τι να έκανα) και δεν έχω φάει χειρότερο πράγμα στη ζωή μου. Δηλαδή για να επιλέξεις τέτοιον τρόπο ζωής πρέπει να είσαι έτοιμος για μεγάλες πικρές, δεν είναι κάτι εύκολο.

Νηστεία της Αγίας τεσσαρακοστής! Η καλύτερη περίοδος του χρόνου. Περίοδος δοκιμασίας!

Από κρέας δεν νηστεύω πλέον, μου είναι αδύνατον λόγο γυμναστικής.
Βάζω κανόνα στον εαυτό μου άλλες εξαρτήσεις όπως τον καφέ τα γλυκά ή τα σοσιαλ.

Να ξέρεις δεν παίζει τόσο ρόλο, όταν ακολουθούσα χορτοφαγική διατροφή είχα all time high Β12, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Και ο αιματοκρίτης επίσης στον θεό. Πέρυσι έτρωγα σχεδόν κάθε με κάθε μέρα κρέας και ο σίδηρος είχε φτάσει στα τάρταρα. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά αλλά εγώ συσχέτιση δεν είδα
Σε μας τις γυναίκες παίζει μεγάλο ρόλο και η μέρα του κύκλου που κάνουμε εξετάσεις. Μου κάνει εντύπωση, πως με χορτοφαγία είχες αιματοκρίτη υψηλό και με κρεατοφαγία στα τάρταρα.... Κάτσε , λες σίδηρος στα τάρταρα. Αιματοκρίτης πώς ήταν;
Γενικά, όταν είμαστε στις τελευταίες μέρες περιόδου, όλα είναι ελαφρώς πεσμένα, έπειτα ανεβαίνουν.
Αυτό που παρατήρησα σε μένα, όταν τελείωνε η περιόδος, δηλ στα 48 μου, όταν έναν μήνα είχα, δυο δεν είχα, είχα πολύ ανεβασμένες τιμές (αιματοκρίτη κλπ). Προφανώς ο οργανισμός είχε μάθει να φτιάχνει αίμα, το οποίο δεν έφευγε πλέον κάθε μήνα. Ρυθμίστηκε όμως από μόνο του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back