Χορτοφαγική ωμοφαγία

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Aν η χορτοφαγία είναι ηθική στάση ζωής απέναντι στα ζώα, η ωμοφαγία είναι ηθική στάση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, λένε οι οπαδοί της. Ακριβώς απέναντι από την κρεοφαγία και λίγο πιο πέρα από τη χορτοφαγία βρίσκεται η ωμοφαγία. Καρποί, λαχανικά και φρούτα, αυτούσια και άψητα. Για πολλούς είναι απλώς η καθημερινή τους διατροφή, για άλλους ένας άψητος εφιάλτης!

Γνώρισα την Ιριδα το 1994 στην Γερμανία. Ηταν μια ξανθιά ψηλόλιγνη, αέρινη ύπαρξη, τόσο καθαρή, που νόμιζες ότι μπορείς να δεις μέσα της! Η Ιρις ήταν η πρώτη ωμοφάγος που γνώρισα στη ζωή μου και η πρώτη που μου έμαθε μερικά πράγματα γι' αυτό το είδος της διατροφής. Τότε μου είχε φανεί τουλάχιστον αδύνατον - για να μην πω κάτι πιο ακραίο! Να τρώω μόνο καρπούς, φύτρες, λαχανικά, κι όλα άψητα; Αδιανόητο, τρελό. Τώρα, το 2011, που βλέπω πλέον ότι η ωμοφαγία γίνεται και στην Ελλάδα (με τρελά γρήγορους ρυθμούς, μάλιστα) από τρεντ, μόδα - κι από μόδα οδεύει στο να ανακηρυχθεί διατροφή του μέλλοντος, είπα κι εγώ να γνωρίσω και μερικούς Ελληνες ωμοφάγους, οι οποίοι δεν είναι ακόμη πολλοί, για να λέμε την αλήθεια, αλλά γίνονται όλο και περισσότεροι. Να σας συστήσω τον Δημήτρη Νικολάίδη από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του ελληνικού χειμώνα ζει στην Ταϊλάνδη, και είναι ωμοφάγος, ωμοφαγικός σεφ και συγγραφέας, αλλά και τη Φλώρα Παπαδοπούλου, επίσης ωμοφάγο, ωμοφαγική σεφ, καθώς και συγγραφέα του πρώτου και μοναδικού ελληνικού βιβλίου περί ωμοφαγίας. Ενός βιβλίου «Βίβλου» για τη χορτοφαγική ωμοφαγία.
Ας εξηγήσουμε όμως πρώτα τι εστί ωμοφαγία, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος μάλιστα δηλώνει «ιδεολογικός χορτοφάγος», όπως μου τονίζει, και «διατροφικός ακτιβιστής» τα τελευταία 21 χρόνια, είναι ωμοφάγος εδώ και 3 χρόνια. «Χορτοφαγική ωμοφαγία ονομάζουμε τη "ζωντανή" διατροφή, χωρίς θερμική επεξεργασία (ψήσιμο) και χωρίς χημικά επεξεργασμένες τροφές (μεταλλαγμένες, με συντηρητικά, ραφιναρισμένες, πρόσθετα ή κάθε είδους άλλη τεχνική αλλοίωσης). Η ωμοφαγία είναι μια ζωντανή και αλκαλική διατροφή γεμάτη ένζυμα, που αποτοξινώνει ταυτόχρονα το σώμα, αφού περιλαμβάνει όλα τα σύνθετα αυτά στοιχεία που συμβάλλουν στο μεταβολισμό και την πέψη της τροφής. Αντίθετα, οι επεξεργασμένες και ψημένες τροφές δεν περιέχουν ζωντανά συστατικά, αφού, όταν η τροφή εκτεθεί σε θερμοκρασία άνω των 46 βαθμών, τα ένζυμα καταστρέφονται ολοσχερώς. Το ίδιο και τα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είτε καταστρέφονται μερικώς ή τελείως είτε αλλοιώνονται και μετατρέπονται σε επιβλαβή όξινα για τον οργανισμό στοιχεία, τα οποία θα μείνουν στο σώμα επιβαρύνοντας το για χρόνια και μετατρέποντας το σε ένα ζωντανό νεκροταφείο με επιβλαβή βακτηρίδια, υπεύθυνα για το σύνολο των ασθενειών» με βομβαρδίζει ο Δημήτρης και... ένα σοκ το παθαίνω. Μου λέει πολλά περισσότερα για αποτοξινώσεις και καθαρισμούς, για κούραση και οκνηρία που προκαλεί η κρεοφαγία και τα ψημένα φαγητά και φτάνει να μου εξηγήσει ότι η ωμοφαγία είναι και οικονομικός τρόπος να τρέφεσαι, αφού χρειάζεσαι μόνο το 1/3 σε ποσότητα ωμής τροφής σε σχέση με τις ψημένες και επεξεργασμένες. Κι αυτό γιατί η άψητη ζωντανή τροφή διατηρεί άθικτα τα θρεπτικά της συστατικά.
Από την άλλη, η Φλώρα Παπαδοπούλου, επίσης ωμοφάγος επί σειρά ετών, μου λέει ότι η συγκεκριμένη διατροφή τη βοήθησε να ξεπεράσει χρόνια προβλήματα υγείας, όπως η ημικρανία και η περιοδοντίτιδα! Το ίδιο λέει κι ο Δημήτρης: «Επέλεξα την ωμοφαγία γιατί είδα βελτίωση σε διάφορα σωματικά προβλήματα, όπως πονοκέφαλοι, τροφικές αλλεργίες, ιγμορίτιδα, θέματα βάρους και πεπτικά προβλήματα που με ταλαιπωρούσαν επί χρόνια, αλλά και πνευματική ευεξία».
Η ωμοφαγία, μου λένε, είναι μια ηθική, «ζωντανή» διατροφή και μια ιδεολογική, ολιστική, πρακτική φιλοσοφία και στάση ζωής. «Γεμίζει το σώμα με αλκαλικά στοιχεία, χαρίζοντας του ηρεμία, ζωντάνια και φωτεινότητα, στοιχεία που βοηθούν σε έναν πιο πνευματικό τρόπο ζωής. Μια διατροφή γεμάτη τοξίνες επηρεάζει και τοξινώνει το νου και τα συναισθήματα με επιβλαβείς, για τον άνθρωπο, επιπτώσεις - όπως επιθετικότητα, κατάθλιψη, αρνητικότητα, λανθάνουσα σεξουαλικότητα κ.λπ.» μου εξηγεί ο Δημήτρης, και αρχίζω να τα καταλαβαίνω όλα. Να πού οφείλεται η φωτεινότητα της Ιριδας και να πού οφείλεται και η υπολανθάνουσα σεξουαλικότητα του μέσου Ελληνα: στην μπριζόλα! Και παρόλο που η ωμοφαγία ως πρακτική φαίνεται ουτοπική ως τρόπος ζωής, και οι δύο ωμοφάγοι που μιλάω μου λένε ότι το να τρέφεσαι ωμοφαγικά σε ποσοστό 75-80% είναι συνήθως αρκετό, ώστε να διατηρήσεις μια υγιή κοινωνική ζωή και ταυτόχρονα να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη της ωμοφαγικής διατροφής. Και ποια είναι αυτά τα οφέλη;
«Εξαρτώνται συνήθως από τις προηγούμενες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου που γίνεται ωμοφάγος. Ατομα με μεγάλα ποσοστά τοξικότητας στο σώμα τους βλέπουν αμέσως τεράστιες αλλαγές. Με την αίσθηση του να τρως και να νιώθεις ελαφρύς, δίχως το λήθαργο του πρησμένου στομάχου, αλλά και με αυξημένη ενέργεια - έχεις εύκολο, ελαφρύ ύπνο, συναισθηματική ισορροπία, αισιοδοξία, απώλεια βάρους, ποτέ πια κρύωμα και ιγμορίτιδα, οι εξετάσεις αίματος πέφτουν στα επιθυμητά επίπεδα, αν δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, άμεσα αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα και ημικρανίες, όπως και σε αλλεργίες. Προσοχή, όμως. Η ωμοφαγία δεν θεραπεύει. Απλώς προσφέρει στο σώμα τα απαιτούμενα συστατικά για να θωρακίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να αντιμετωπίσει κάθε λογής πρόβλημα» μου εξηγεί ο Δημήτρης και ομολογώ πως έχω σχεδόν πειστεί να τον ακολουθήσω. Εστω και για δοκιμή... Ομως, πόσο εύκολο θα είναι ν' αφήσω πίσω τις παλιές και σκληρά δοκιμασμένες διατροφικές συνήθειες 40 χρόνων; Μάλλον πολύ δύσκολο, αν είσαι κρεοφάγος. Η Φλώρα εξηγεί πως το μυστικό για να κρατήσεις μια ωμοψαγική διατροφή για πάντα είναι να ξεκινήσεις σταθερά ωμοφαγικά για ένα μεγάλο διάστημα, δίχως μεταπτώσεις. «Αυτό έχει ως συνέπεια το σώμα να αλλάξει ρυθμούς, να γίνει αρκετά αλκαλικό, να αποτοξινωθεί, έτσι ώστε να έχει την ευαισθησία να αντιδράσει σε τροφές που είναι ξένες προς αυτό» συμπληρώνει ο Δημήτρης.
Μέκκα της οργανωμένης ωμοφαγίας θεωρείται η δυτική Αμερική. Στην Αριζόνα και την Καλιφόρνια γίνονται διαρκώς σεμινάρια, εκδηλώσεις, retreats, με σχολές ωμοφαγικής διατροφής, κλινικές αποτοξίνωσης, αλλά και γκουρμέ συναντήσεις ωμοφαγικής κουζίνας. Σεμινάρια, όμως, ωμοφαγικής κουζίνας γίνονται με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα. Τα οργανώνει εδώ και χρόνια η Φλώρα Παπαδοπούλου, μαθαίνοντας στους συμμετέχοντες όλα όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να είναι ωμοφάγος και να «μαγειρεύει» ωμοφαγικά.
Σιγά τα λάχανα, θα σκεφτεί κανείς! Ή μάλλον, καλύτερα, ωμά τα λάχανα. Γιατί οι περισσότεροι από εμάς όταν σκέφτονται ωμοφαγία βλέπουν ωμά μαρούλια. Αμ' δε... Η γκάμα τροφών είναι τεράστια.
«Υπερτροφές όπως βλαστάρια, φύτρες όσπριων και διαφόρων άλλων καρπών που φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι μας, ξηροί καρποί, χυμοί και smoothies, σιταρόχορτο για χυμό, λαχανικά, ρίζες, φρούτα, αλλά και προϊόντα ζυμώσεων, γεμάτα θετικά βακτήρια, που είναι ωφέλιμα για το παχύ έντερο, όπως τα ένζυμα Lactobacillus. Ζυμωμένες τροφές όπως το σουκρούτ, τυριά από καρπούς, ρετζουβελάκ, τσάι Μαντζουρίας (κομπούχα), πατέ φασολιών σόγιας (μίσο)... Στην ωμοφαγία ο φούρνος μας είναι ο αφυγραντήρας, ένα εργαλείο που αφυδατώνει τις τροφές χωρίς να τις καταστρέφει. Το τσουκάλι μας είναι το μούλτι και το μπλέντερ. Χρησιμοποιούμε αποχυμωτές ψυχρής πίεσης, που δεν καταστρέφουν τα ένζυμα, όπως οι συμβατικοί, και έχουν πληθώρα χρήσεων. Μουλιάζουμε τους ξηρούς καρπούς και διάφορους άλλους σπόρους για να ενεργοποιήσουμε τα ένζυμα, μαρινάρουμε τα λαχανικά με ωμές σάλτσες όπως η σάλτσα ταμάρι, χρησιμοποιούμε ψυχρής πίεσης λάδια, αλλά και άλλες τροφές, όπως η στέβια, το μόνο πραγματικά ακίνδυνο αλκαλικό γλυκαντικό, ωμό ταχίνι, σπόρους λιναριού, χαρουπόσκονη και άλλες υπέροχες αγνές τροφές από όλο τον κόσμο» κλείνει ο Δημήτρης.
Κι εγώ μπαίνω να δω τις φωτογραφίες, τόσο από τα δικά του πιάτα όσο και από κείνα της Φλώρας Παπαδοπούλου: ωμοφαγικά ψωμιά, κράκερς, burgers, πίτσες, τάρτες, τούρτες, κάθε λογής κέικ, γρανίτες παγωτά, μακαρονάδες και κρέπες συνθέτουν το καθημερινό διατροφικό μενού του ωμοφάγου, που φαίνεται ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε γεύση και ποικιλία από εκείνα τα άλλα, τα ανθυγιεινά συμβατικά πιάτα που απολαμβάνω εγώ κάθε μέρα...
Πηγή

Επίσης οι γυναίκες δείτε εδώ - πρόκειται για οικογένεια ωμοφάγων και δείχνει μια γυναίκα που διατήρησε την ωμοφαγική διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της πως είναι στον έβδομο μήνα και πως δέκα μέρες μετά την γέννα.
Υποψιάζομαι βέβαια πως το θεματακι ενδιαφέρει μόνο εμένα, και στους υπόλοιπους μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το ανοίγω ούτως ή άλλως. Κάθε άποψη καλοδεχούμενη, ειδικά αν κάποιος το έχει δοκιμάσει.. Δεν έχω σκοπό να το κάνω αποκλειστικά ως διατροφή γιατί φοβάμαι σε πρώτη φάση να κόψω εντελώς κοτόπουλο και ψάρι, αλλά με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια δεν τρώω συχνά κρέας φλερτάρω αρκετά τις τελευταίες ημέρες με την ιδέα να το δοκιμάσω σοβαρά, αφού και το μόνο ωμοφαγικό γλυκό που έχω δοκιμάσει ήταν εξαιρετικό, ενώ τώρα ετοιμάζομαι να φτιάξω γάλα αμυγδάλου!
Επιπλέον απ όσο διάβασα η ωμοφαγία βοηθά στα εξής:
- χάσιμο περιττού βάρους,
- απαλλαγή από τη λαιμαργία,
- διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού (καλά γι αυτό δεν έχω πολλές ελπίδες με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί),
- απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,
- απαλλαγή από πονοκεφάλους,
- απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,
- εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,
- πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,
- εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,
- απαλλαγή από αλλεργίες,
- απαλλαγή από μυκητιάσεις,
- απαλλαγή από αρθρίτιδες
- απαλλαγή από φοβίες,
- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο,αλκοόλ,καφέ, κ.λ.π.)
- απαλλαγή από χρόνια κόπωση,
- απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,
- απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,
-απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος,
και πάρα πολλά άλλα ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς όσο και οι ωμοφάγοι που ο καθένας αναφέρει το πρόβλημα που είχε και απαλλάχθηκε!
Επίσης είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αναφέρουν και πιστοποιούν ότι αυτοθεραπεύθηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Η σοβαρότητατου θέματος δεν μας επιτρέπει να πάρουμε “θέση” ως μη ειδικοί, όμως, οι μαρτυρίες τους αξίζει να εξετασθούν σοβαρά σε κάθε περίπτωση.

Στις παρακάτω διαδικτυακές “σελίδες” υπάρχουν αρκετές πληροφορίες από τις οποίες κάποιες ίσως μπορεί να σώζουν ζωές και αυτές είναι μερικές μόνον από τις πάμπολλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο:
https://www.drday.com
www.rawandjuicy.com/shirley.html
www.rawandjuicy.com/shelly.html (Πηγή)

Ακούω απόψεις!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Από ο,τι κατάλαβα μιλάμε όχι μόνο για ωμά τρόφιμα αλλά και για πλήρη απουσία ζωικών προιόντων (τυρί, γάλα, κλπ). Σίγουρα δεν θα μπορούσα να το εφαρμόσω, αλλά δεν μπορώ παρά να έχω μια απορία: τι πειράζει να τρως και μερικά μαγειρεμένα? Πιστεύω ότι τα οφέλη είναι πραγματικά (κάποια οφέλη της λίστας τουλάχιστον) αλλά δεν πιστεύω ότι αν τρως μαγειρεμένα λαχανικά (πχ αρακά) γεμίζεις τον οργανισμό σου τοξίνες ή κάνεις κάποιο κακό τέλος πάντων. Ισως οι θρεπτικές ουσίες να μειώνονται λόγω της θερμοκρασίας, αλλά να βλάπτει? Χμμ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
Ωραιο θεματακι Oralee,
Ειχα δει μια εκπομπη παλαιοτερα για την χορτοφαγεια γενικοτερα,και μου φανηκε καπως ακραια η ωμοφαγια.
Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ομως ηταν η μεγαλη περιοδος αποξηρανσης των φαγητων. Ισως να εφταιγε και η παρουσιαση που εγινε.
Σαν ντεμι-χορτοφαγος(αχ ρε μανα με τους κιμαδες σου) δεν ξερω κατα ποσο μπορω να αποχωρηστω το γαλα και αυγα,καθως πανω απο τον μισο χρονο αθλουμαι συστηματικα(ποδηλατο) και δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει ο οργανισμος μονο με φυτικα προιοντα.
Η γυναικα στις φωτογραφιες παντως...WOW!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ε καλα κι εγώ ανέφερα ήδη πως δεν νομίζω πως μπορώ σε πρώτη φάση να το κάνω αυστηρά. Γάλα δεν πίνω παρά σπανίως, αλλά ούτως ή άλλως μόλις έφτιαξα γάλα αμυγδάλου και βγήκε εκπληκτικά νόστιμο, πολύ καλύτερο από αυτό του εμπορίου! Αυγά κι εγώ δύσκολο να μη φάω ποτέ, αλλά η αλήθεια είναι πως η κοπέλα της φωτογραφίας είναι απίστευτη - φαίνεται νεότερη στα 39 της παρά στα 20κάτι της που έτρωγε κανονικά (το συγκλονιστικά πιο αδύνατη δεν το σχολιάζω καν..) - κι αν διαβάσετε την ιστορία της, θα δείτε πως θεωρητικά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για φαγητό, όμως όλες χρειάζονται αρκετή προετοιμασία. Κατά τα άλλα Mercury απ όσο έχω δει σε συνταγές, παίρνει πολύ ώρα να αποξηράνεις το φαγητό που θες να φας, γι αυτό και η συγκεκριμένη διατροφή απαιτεί αρκετό προγραμματισμό, αλλιώς θα την βγάζεις με σαλάτες μόνο..

Christinelle σε αυτά που με ρωτάς δεν έχω απάντηση, γιατί δεν είμαι ειδικός και τώρα έχω αρχίσει να το ψάχνω κι εγώ το θέμα. Για να το λένε όμως, δεν μπορεί κάτι θα ξέρουν. Έχω παρατηρήσει εν τω μεταξύ πως αν φάω πχ ωμή σαλάτα με τόνο ή σολωμό, νιώθω ελαφρύτερη και καλύτερα απ΄ότι αν φάω μαγειρεμένο φαγητό, ειδικά αν δεν είναι απλώς νερόβραστο. Παρήγγειλα ήδη το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου που απ' όσο ξέρω είναι το μόνο ελληνικό βιβλίο που υπάρχει για την ωμοφαγία, μπας και μάθω περισσότερα, διότι στα ελληνικά δυστυχώς είναι περιορισμένες οι πηγές πληροφοριών για την συγκεκριμένη διατροφή. Αφυγραντή δεν έχω σκοπό να πάρω, είναι αρκετά ακριβοί, το μόνο που σκέφτομαι μήπως έβρισκα είναι κάνα μπλέντερ γιατί το bamix και το multi κάνουν κυριολεκτικά ..νερά όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω γάλα από ξηρούς καρπούς.

Μια απορία που έχω: ο καπνιστός σολωμός θεωρείται πως έχει "ψηθεί" πάνω από τους 46 βαθμούς; Το προσούτο; Αν ξέρει κανείς, ας μας πει :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Μπα.....
Εγω δεν....
Εντελώς μακριά απο τις γευστικές μου προτιμήσεις....
και πεποιθήσεις...

Υπερ της διατροφής, ναι!
Υπερ της γυμναστικής, ναι!
Υπερ της ισορροπίας, ναι!
Υπερ της υγείας, ναι!

Αυτό όμως είναι του ματς
για τα δικά μου δεδομένα!


δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει ο οργανισμος μονο με φυτικα προιοντα.
Κανείς, απόσο ξερω, δεν εχει παθει τιποτα τρωγωντας μονο φυτικά. Πιστευω ειναι θεμα γουστου. Εγω ειμαι της αποψης να λαμβανει ενας οργανισμός τα πάντα, με μετρο και ισορροπια. Διατροφή δηλαδή και να γυμνάζεται
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο,αλκοόλ,καφέ, κ.λ.π.)

Σε αυτό πώς βοηθάει; :hmm:

Δεν με χαλάει σαν γενική ιδέα, αλλά δεν νομίζω πως στην ηλικία που είμαι θα μπορούσα να το γυρίσω σε πλήρη ωμοφαγία. Άσε που οι διαδικασίες είναι περίπλοκες και πολλά από τα είδη διατροφής τους βρίσκονται μόνο από καταστήματα βιολογικών και υγιεινών τροφών -πράγμα που σημαίνει τσιμπημένες τιμές :whistle:

Φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να δοκιμάσω ωμοφαγικές συνταγές, γι' αυτό, όταν μάθεις καμία καλή, να μας ενημερώσεις!!!:yes:
(Το γλυκό δεν με έψησε επειδή δεν τρώω τις σταφίδες :/:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Μπορείς να μη βάλεις σταφίδες στο γλυκό, νομίζω μια χαρά θα βγει ;)
Συνταγές υπάρχουν πολλές, αν και σαν τις δικές σου.. δύσκολο! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Βασικά το άρθρο έχει πάρα πολλά σημεία στα οποία διαφωνώ αλλά δεν θέλω να επεκταθώ (πχ στο ότι τρώγοντας ωμά χρειάζεσαι μόνο το 1/3 της ποσότητας που έτρωγες παλαιότερα... μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ποντίκια που τρέφονταν με μαγειρεμένα λάμβαναν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτά που έτρωγαν ωμή τροφή και συνεπώς έβαλαν βάρος).

Μου φαίνεται περίεργο που μιλάμε για μαγειρεμένα λαχανικά και μας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι κάποιοι τα τρώνε ωμά. Εγώ τρώω τα περισσότερα λαχανικά ωμά ούτως ή άλλως. Μπρόκολα, κουνουπίδια, καρότα, σέλινο, φασολάκια, φύτρες, κρεμμύδια, σκόρδα, σπανάκι, μαρούλι, parsnips, λάχανο, λαχανάκια βρυξελλών, σπαράγγια, πράσα, μυρωδικά (βασιλικό, μέντα, θυμάρι, κτλ), μανιτάρια, ginger, πιπεριές, ντομάτες, κ.α. τα τρώω ωμά και μάλιστα τα βρίσκω πιο εύγεστα έτσι.

Έχω πάει και ένα βήμα παραπέρα και τρώω ωμό σολωμό, ωμό μοσχάρι (κομμένο σε λεπτές φέτες), μισοψημένο χοιρινό, ωμά scallops. Γάλα και αυγά δεν μπορώ να τα κόψω με τίποτα :P Επίσης έχω αντικαταστήσει τα γλυκά με αποξηραμένα ή/και φρέσκα φρούτα και μέλι και τρώω αρκετούς ξηρούς καρπούς.

Τώρα τελευταία τρώω πιο πολύ μαγειρεμένο σε σχέση με πριν (λόγω μανούλας :lol: ) και ήδη έχω παρατηρήσει διαφορά πάνω μου. Όσο η διατροφή μου περιείχε περισσότερα ωμά παρά μαγειρεμένα, είχα καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια και γενικά ένιωθα πολύ καλύτερα. Τώρα βαριέμαι με το παραμικρό και νιώθω πιο κουρασμένη παρόλο που οι δραστηριότητες μου έχουν μειωθεί. Επίσης νιώθω ότι έχει πέσει και το IQ μου και δεν προσέχω /αφοσιώνομαι (σε κάτι) τόσο καλά όσο πριν.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι στην φαντασία μου, αλλά πιστεύω σίγουρα ότι η ωμή διατροφή είναι καλή για τον οργανισμό μας γιατί το μαγείρεμα πολλές φορές συμβάλλει στην δημιουργία καρκινογόνων ενώσεων (acrylamide για παράδειγμα). Δεν πιστεύω ότι το μαγείρεμα καταστρέφει οπωσδήποτε τα πάντα, αντίθετα μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που μας ευννοεί, όπως πχ με την ντομάτα: η σάλτσα περιέχει περισσότερο την αντιοξειδωτική ουσία lycopene σε σχέση με την φρέσκια-ωμή ντομάτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Μπρόκολα, κουνουπίδια, καρότα, σέλινο, φασολάκια, φύτρες, κρεμμύδια, σκόρδα, σπανάκι, μαρούλι, parsnips, λάχανο, λαχανάκια βρυξελλών, σπαράγγια, πράσα, μυρωδικά (βασιλικό, μέντα, θυμάρι, κτλ), μανιτάρια, ginger, πιπεριές, ντομάτες, κ.α. τα τρώω ωμά και μάλιστα τα βρίσκω πιο εύγεστα έτσι.
Κι εμένα μου αρέσουν όλα αυτά ωμά, εκτός ίσως από το μπρόκολο και τα φασολάκια, τα οποία απλά δεν έτυχε να τα δοκιμάσω.
Ειδικά κουνουπίδι και μανιτάρια είναι ΤΕΛΕΙΑ ωμά!

Ωμό κρέας δεν θα έτρωγα ποτέ. Φοβάμαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Κι εμένα μου αρέσουν όλα αυτά ωμά, εκτός ίσως από το μπρόκολο και τα φασολάκια, τα οποία απλά δεν έτυχε να τα δοκιμάσω.
Ειδικά κουνουπίδι και μανιτάρια είναι ΤΕΛΕΙΑ ωμά!

Ωμό κρέας δεν θα έτρωγα ποτέ. Φοβάμαι.

Αν σου αρέσει το κουνουπίδι ωμό, τότε μάλλον θα σου αρέσει και το μπρόκολο :D Τα μανιτάρια παλαιότερα δεν τα έτρωγα ωμά, αλλά τώρα μου αρέσουν πάρα πολύ έτσι.

Το ωμό το φοβόμουν και εγώ και ακόμα το φοβάμαι, με εξαίρεση το μοσχάρι και τον σολωμό (τα scallops και κάτι άλλα ψάρια που τρώω ωμά τα παίρνω κατεψυγμένα για σούσι και δεν θα τα φοβάμαι). Κοτόπουλο (και άλλα κρέατα) δεν μπορώ να φάω με τίποτα ωμό. Το μοσχάρι στην αρχή το φοβόμουν, έβλεπα και τα αίματα και μου προκαλούσε αποστροφή. Μια μέρα όμως αποφάσισα να φάω την μοσχαρίσια μπριζόλα μου "rare". Την τηγάνισα λοιπόν 1 λεπτό από την μια πλευρά και 1 από την άλλη (είχε πάχος γύρω στο 1 εκατοστό). Έβαλα από πάνω και bbq sauce και άρχισα να την τρώω. Μόλις συνηδειτοποίησα πόσο μαλακή ήταν και πόσο εύκολα μπορούσες να την μασήσεις, άρχισα να μαγειρεύω έτσι το μοσχάρι (στην γεύση δεν είχε διαφορά από την κανονικά ψημένη). Μετά αποφάσισα να παίρνω κομμάτια μοσχάρι χωρίς κόκκαλο, να κόβω τα εξωτερικά κομμάτια του κρέατος και να τρώω μόνο το μέσα (τα κομμάτια που κόβω είτε τα κάνω κιμά είτε τα δίνω στον γάτο μου, οπότε δεν πάει τίποτα χαμένο). Αυτό που τρώω το τρώω πάντα φρέσκο όμως. Δηλαδή την ίδια μέρα που θα το πάρω θα το φάω και δεν το αφήνω ποτέ έξω για αρκετή ώρα. Επίσης πριν το φάω το μαρινάρω με αρκετό λεμόνι και αλάτι, οπότε ίσως να μειώνονται έτσι όσα βακτήρια έχουν απομείνει. Μπορεί να παίζω και με την φωτιά, αλλά προς το παρόν έχω σταθεί αρκετή τυχερή :P Επίσης τρώω prosciutto, καπνιστό σολωμό και sashimi χρόνια τώρα και δεν έχω πάθει τίποτα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aniohaseo

Νεοφερμένος

Ο Aniohaseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Πολυ καλο το θεμα.
Λοιπον,
επειδη ασχοληθηκα λιγο, αρκετα ομως για να καταλαβω καποια πραγματα, θα πω οτι
μιλαμε για "Αλκαλικη" διατροφη, που συνισταται απο τροφες στην φυσικη τους μορφη μονο.
Ειναι παλια ιστορια και μενει θαμενο, επτασφραγιστο μυστικο γιατι...οι γιατροι θα πανε...περιπατο.
Μιλαμε για τρελλα πραγματα, αναγεννηση κυτταρων και λοιπα.
Η ιστορια χεκινησε προπολεμικα (!) απο καποιον δοκτορα Ηλια Πετρου ο οποιος εγραψε βιβλιαρακια,
13 τον αριθμον.
Οι εκδοσεις ειναι Π.Σ.Πουρναρα, Θεσσαλονικη και εχουν γραφει γυρω στο 1939.
Ζαχαρο, ασθμα, και πολλα αλλα βασανιστικα, εθεραπευε ο παραπανω δοκτορας με φρουτοφαγια,
την οποια επεβαλλε στους ασθενεις του κατα περιπτωση.
Οποιος το ψαξει λιγο περισσοτερο, θα παρει χαμπαρι τι συμβαινει.
Αναφερω επισης οτι η αναγνωση του Ρομπερτ Ο. Γιανγκ περι της διατροφης αυτης, δεν προσεθεσε και
πολλα στα του δικου μας δοκτορα Ηλια, εκτος ισως απο το οτι ο Γιανγκ, ειναι καπως ελαστικοτερος,
αφου επιτρεπει και λιγο κρεατακι κατα διαστηματα.
Για να βρω τα βιβλια του δοκτορα Ηλια, εψαξα πολυ, καθως εχουν γινει πολλες επανεκδοσεις αλλα
εξαντλουνται αμεσα.
Συσταση απο φιλο ηταν το "Φυσιοθεραπευτικη" του Α' τομος που συνεβαλλε τα μεγιστα στο να παρω
χαμπαρι, οτι δεν τοχουν σε τιποτα να μας στελνουν αδιαβαστους, στον βωμο του κερδους.
Ανακαλυψα την πραγματικη γευση των λαχανικων, η οποια αλλοιωμενη απο το αλατι και τα διαφορα αλλα,
συν το βρασιμο, εφθανε στο βαθος του ουρανισκου μου τοσα χρονια.
Παρτε μερικα βασικα για αρχη:

Οποιαδηποτε συσκευασμενη τροφη = νεκρη και αχρηστη τροφη
Το βρασιμο καταστρεφει τις τροφες. Στον ατμο λοιπον κι αυτο για να
μπορουμε να τα φαμε.
Αλατι και ξυδι βλαπτουν παρα πολυ, ενω το λεμονι ειναι πραγματικο φαρμακο !
Το αλατι βασικα ειναι καθαρα θεμα συνηθειας και κοβεται σχετικα ευκολα.
Το κρεας επισης, μετα την επιστημονικη εξηγηση του δοκτορος Ηλια, το απερριψα
καθως κανει την μεγαλυτερη ζημια ισως στον ανθρωπινο οργανισμο εξ αιτιας του
γεγονοτος οτι δεν αποβαλλονται τα καταλοιπα του τοσο ευκολα οσο στα σαρκοβορα
λογω του μηκους του εντερου και οι τοξινες που δημιουργουνται μεσα στο παχυ εντερο,
ειναι η αιτια πονοκεφαλων, ημικρανιων, κλπ κλπ, που με μια εβδομαδα φρουτοφαγιας,
θεραπευονται τελειως !
Δυσκολα ολα αυτα στην εφαρμογη, γι'αυτο, σιγα σιγα, ενα ενα, προσπαθω να καταφερω
να επιβαλλω στον εαυτουλη μου, αυτα που συμβαλλουν στην καλη υγεια, απορριπτοντας
ταυτοχρονα τις κακες συνηθεις του παρελθοντος.
Περριτα κιλα, χοληστερινες και τα τοιαυτα, πανε ολα περιπατο αφου εχασα 9 κιλα στις πρωτες
15 μερες χωρις κρεας, αλατι ξυδι κλπ.
για οσους ειναι καταρτισμενοι περι το επιστημονικοτερον, θα πω, οτι ο οργανισμος μας δεν ειναι
τιποτα περισσοτερο απο ενα δοχειο με υγρα, αλκαλικα και οξινα, τα οποια θε πρεπει να βρισκονται
σε ισσοροπια, δηλαδη να εχουν ενα PH ουδετερο για να ειναι καποιος υγιης.
Οξινη διατροφη, καπνισμα, συμβαλλουν στην ανοδο του οξινου περιβαλλοντος στον οργανισμο και
μαντεψτε ποιος ευνοειται να ζει και να πολλαπλασιαζεται σε τετοιο περιβαλλον.
Μικροβια, βακτηριδια, μυκητες κλπ.
Αν δηλ καποιος εχει ουδετερο PH και κατι προς το αλκαλικο, αποτελει κακο εδαφος για τα μικροβια
και τα συναφη, τα οποια προτιμουν τοτε, να συγκατοικησουν με καποιον αλλο !
Δεν θελω να κουρασω, σταματαω εδω ξαναλεγοντας, οτι οποιος το ψαξει δεν θα χασει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Aniohaseo, δεν κουράζεις, κάθε άλλο, άνοιξα αυτό το θέμα προσπαθώντας να μάθω όσο περισσότερα μπορώ για το ζήτημα!
Αυτό που με απασχολεί είναι πως ακούω πως οι ζωικές πρωτείνες έχουν αμινοξέα που δεν μπορείς να βρεις πουθενά σε φυτικό προϊόν, οπότε λίγο φοβάμαι να καταργήσω παντελώς το κρέας (αν και δεν τρώω πολύ και αυτό είναι κοτόπουλο 9 στις 10 φορές). Επίσης θα ήθελα να ξέρω ένα ενδεικτικό μενού ημέρας, ώστε να δω περίπου πως πρέπει κάποιος να τρώει ώστε να είναι σίγουρος πως παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες (εγώ μόνο βιταμίνη C παίρνω και φολικό οξύ λόγω αναιμίας και αν μπορούσα θα τα έκοβα κι αυτά, αλλά έχω και χαμηλό σίδηρο και φοβάμαι μη με πάρει και με σηκώσει!) :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,857 μηνύματα.
Ψήνει πολύ αυτή η διατροφή. Ίσως όχι συνεχόμενα, αλλά θα γούσταρα να κάνω διαλείμματα ωμοφαγίας.

Μόνος μπορείς ευκολότερα να το εφαρμόσεις, αν ζεις οικογενειακά τα πραγμάτα περιπλέκονται γιατί ο καθένας επιθυμεί το δικό του μενού. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

enrose

Δραστήριο μέλος

Η enrose αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 643 μηνύματα.
Αρκετά χρόνια τώρα έχω κόψει το αρνί, το κατσίκι, το χοιρινό και τον λαγό (για πουλιά δεν το συζητώ καν). Δεν μπορώ να τα φάω όχι γιατί δεν μου αρέσουν γευστικά, απλά η φιλοζωϊα μου μ εχει φτάσει εκεί.
Είχα βρεθεί κάποτε σε κάποιο χωριό που είχαμε πάει με τους δικούς μου να αγοράσουμε λαγό, ε αυτό ήταν δεν το ξαναέβαλα στο στόμα μου, το πάσχα κάνω την καλύτερη δίαιτα, δεν πλησιάζω τίποτα, δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι με τη σούβλα και τη γλώσσα να κρέμεται.
Απο την άλλη πλευρά είμαι απο τις καλοφαγούδες, αγαπώ το καλό φαϊ και δυστυχώς/ευτυχώς η οσφρηση μου δεν με αφήνει να ησυχάσω. Ξερω αντίφαση αλλα τι να κάνω.
Δεν θα μπορούσα λοιπόν να γινω vegetarian, μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχω να μυρίζω και να μην δοκιμάζω έστω και μια μπουκίτσα. Οσο για τα παραπάνω, ναι είναι τα μόνο που δεν θέλω να δοκιμάσω ξανά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aniohaseo

Νεοφερμένος

Ο Aniohaseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Υπαρχει μια 15ημερη αποτοξινωση (κυριολεκτικα η πιο σωστη λεξη) του Πετρου αλλα δυστυχως ειμαι κατι χιλιαδες χιλιομετρα μακρια απο τα
βιβλιαρακια αυτα.
παρτε αυτο...
Ο Δεκαλογος της Υγιεινης διατροφης

1. Τρωτε κανονικα. Μη τρωτε με λαιμαργια, μα ουτε, παλι, με το στανιο.
Τρωτε μονον οταν αισθανεσθε πραγματικη πεινα, χωρις να βιαζεσθε και
τοσο, οσο να κορεσετε την πεινα και οχι την τυχον λαιμαργια.
2. Μασατε καλα. Δεν πρεπει να ξεχναμε πως τα δοντια μας τα εχουμε στο
στομα και οχι στο στομαχι. Η καλη χωνευσις και αφομοιωσις, που
εξασφαλιζουν την καλη θρεψι, επιτυγχανονται μονον οταν η τροφη μασσηθη
τελειως στο στομα, ωστε να γινη σαν αλοιφη με το σαλιο. Αυτο απαιτουν
περισσοτερο κυριως οι αμυλουχες τροφες. Σ' εκεινους που εχουν
συνηθισει να καταβροχθιζουν τη τροφη τους αμασητη σχεδον, συνιστουμε
το εξης - Να προσπαθησουν να μασησουν μετρωντας σαραντα μασηματα για
καθε μπουκια. Σε λιγες μερες θα συνηθισουν να μασουν καλα χωρις να
μετρουν πια.
3. Πριν και μετα το φαγητο. Ξεκουρασθητε λιγο προτου φατε, καθως
επισης και μετα το φαγητο. Μη πιανετε δουλεια με την τελευταια μπουκια
στο στομα ακομη. Επισης μη κοιμασθε αμεσως μετα το φαγητο. Να δειπνατε
τουλαχιστον τρεις ωρες προ του υπνου.
4. Το προγευμα. Καλο ειναι να πινετε ενα ποτηρι νερο 15 λεπτα
τουλαχιστον προ του προγευματος. Μη προγευματιζετε παρα μονο αν πεινατε.
5. Τρωτε λιτα. Οσο πιο λιγα και πιο λιτα ειναι τα ειδη των φαγητων σε
καθε γευμα, τοσο περισσοτερο ωφελουν.
6. Αποφευγετε τα διεγερτικα και τοσο ερεθιστικα καρυκευματα. Επισης τα
γλυκα, ολες τις σαρκες, τις κονσερβες, τα παστα, τα αλμυρα και καθε τι
του κουτιου.
7. Μη πινετε απολυτως κανενα αλλο ποτο εκτος του νερου.
8. Καταδικασετε μια για παντα το τσιγαρο, τον καφε, το τσαι κλπ.
9. Μη κανετε καταχρησεις. Οι περισσοτερες ανορεξιες και αδιαθεσιες
οφειλονται στις καταχρησεις μας, που εξασθενουν κυριως το νευρικο
συστημα με θλιβερο αντικτυπο, τοσο στη σωματικη καταπτωσι, οσο και στο
πνευματικο μαρασμο. Η σεξουαλικη καταχρησις, συνοδευομενη με ποτα,
καταστρεφει περισσοτερο τον ανθρωπο.
10. Ευδιαθεσια. Ποτε μη τρωτε με πονο, με πυρετο, με ταραγμενα νευρα η
οποιαδηποτε αλλη σωματικη η πνευματικη ενοχλησι. Η ηθικοπνευματικη μας
καταστασις παιζει σπουδαιο ρολο στη χωνευσι, την αφομοιωση και τη
θρεψι του σωματος. Το καλυτερο φαγητο μπορει να παραγη δραστικωτερα
δηλητηρια στον οργανισμο μας οταν κανεις το φαη με ψυχικη διαταραχη.
Εχει αποδειχθη πως μια τροφη που χωνευει κανονικα σε δυο ωρες, οταν ο
ανθρωπος τη φαη στενοχωρημενος, παραμενει στο στομαχι του και ως 2-3
μερες! Το ιδιο συμβαινει και σ' εκεινους που παθαινουν απο οξειες
αρρωστειες. Ειναι επομενως απαραιτητο ν' αποφευγουμε τον θυμο, τη λυπη
την ανησυχια και καθε τι που μας διεγειρει το νευρικο μας συστημα.

(απο το βιβλιο Τροφη και Υγεια του Ηλια Πετρου)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να αποκλείσουμε και το τσάι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aniohaseo

Νεοφερμένος

Ο Aniohaseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Μάλλον γιατί δεν ειναι και τόσο αθώο όσο νομίζουμε. Δεν ξέρω. Ο δόκτωρ πάντως ηταν απόλυτος μερικές φορές.
Εγραφε οτι 2 μερες την εβδομάδα δεν πρέπει να τρώμε τιποτα για... να δίνουμε την ευκαιρία στον οργανισμό μας
να αποβάλλει τοξίνες κλπ.
Κατάφερα και αντικατέστησα τους καφέδες, με αποξηραμένα φύλλα πράσινου τσαγιού. Δεν ειναι ακριβο και οσο
πιο ακατεργαστο ειναι τοσο καλυτερα.
Μια μερα καταφερα να μην φαω τιποτε δεν ειδα κατι διαφορετικο, εκτος ισως απο το οτι πεινουσα πολυ μετα.
Διαφορά μεγάλη ειδα, οταν επι τρεις μέρες, δοκιμαστικά, έφαγα μονο μηλα (!)
Διαφωνω με αυτα που διάβασα παραπάνω, οτι δεν υπαρχουν δηλ ολα τα απαραιτητα στοιχεια στα φρουτα και
στα λαχανικά.
Ψάξτε λίγο για "αλκαλικη διατροφη" και θα καταλαβετε τι εννοώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aniohaseo

Νεοφερμένος

Ο Aniohaseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Δίαιτα αποτοξινώσεως





https://photos1.blogger.com/x/blogger2/7270/292060738991515/1600/258927/5023153.jpg
Θεραπευτική δίαιτα 15 ημερών Πρωί – πρωί
Ένα ποτήρι ζεστό (ή σε θερμοκρασία δωματίου) νερό σκέτο. Να πίνετε γουλιά-γουλιά.
Πρόγευμα
(1 με 2 ώρες μετά το νερό)
1 ως 2 μερίδες καρπούζι, ή πεπόνι, ή σύκα, ή σταφύλια, αν είναι καλοκαίρι. Ενώ αν είναι χειμώνας: 2 ως 4 πορτοκάλια, ή μανταρίνια.
Γεύμα
Πρώτα: καρπούζι, ή ροδάκινα, ή πορτοκάλια. Μετά, μιά μερίδα ραδίκια, ή σέσκουλα, ή βλήτα, ή μπρόκολα, ή σινάπια, ή κουνουπίδι, ή κολοκυθάκια, ή φασολάκια (ατμοβρασμένα ή https://photos1.blogger.com/x/blogger2/7270/292060738991515/1600/938688/orange_bitter.jpgβρασμένα σε νερό, χωρίς αλάτι, ξύδι κλπ., παρά με λάδι και λεμόνι στο πιάτο), ή χορτόσουπα από σέλινο, ντομάτα, κρεμμύδια, πατάτα, μαϊντανό κλπ. Μια καλογινωμένη ντομάτα, ή λίγη μαρουλοσαλάτα. Λιγότερο από 100γρ. σιταρίσιο ψωμί, και στο τέλος πεπόνι, ή σύκα (φρέσκα το καλοκαίρι και ξηρά τον χειμώνα), ή σταφύλια, ή αχλάδια, ή μήλα, ή ροδάκινα, ή κεράσια, ή κορόμηλα, ή σταφίδες με καρύδια, ή πορτοκάλια.

Δείπνο

(3 ώρες προ του ύπνου)
Πρώτα: φρούτο ζουμερό όπως το μεσημέρι. Μετά, λίγο σιταρίσιο ψωμί με ντομάτες, ή σαλάτα από διάφορα πράσινα χόρτα. Στο τέλος φρούτο πάλι.



Κανόνες
Μή τρώτε στην αρχή του γεύματος πεπόνι, αχλάδια, σύκα, σταφίδες ή άλλους ξηρους καρπούς, γιατί αυτά «κόβουν» την όρεξη. Ορεκτικά (για την αρχή του γεύματος) είναι τα πορτοκάλια, το καρπούζι, τα ροδάκινα, οι φράουλες.https://photos1.blogger.com/x/blogger2/7270/292060738991515/1600/918144/464.jpg
Τα καλύτερα πρωϊνά φρούτα είναι: τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια και τα φρέσκα σύκα (τ’ αχλάδια το πρωί φέρνουν βάρος στο στομάχι).
Το βράδυ να μη τρώτε μαγειρευμένη τροφή κατά την αποτοξινωτική κούρα των 15 ημερών.
Μη πίνετε όταν τρώτε και μη τρώτε όταν πίνετε. Δηλαδή ποτέ με το φαί σας να μη πίνετε νερό, παρά μόνο μισή ώρα προ και δύο ώρες μετά, αν διψάτε. Και μη τρώτε απολύτως τίποτε – ούτε ψίχουλο τροφής – μεταξύ των 3 γευμάτων της ημέρας.
Μη κάθεστε στο τραπέζι με «νεύρα», παρά ήρεμα και να μασάτε αρκετά κάθε μπουκιά. Μη συζητάτε ενώ τρώτε. Προσηλώσατε την σκέψη σας στην τροφή για να απολαύσετε τις ουσίες της.
Καλό είναι το ένα πρωί να τρώτε καρπούζι΄ το άλλο πεπόνι΄ το τρίτο σταφύλια΄ το τέταρτο σύκα΄ το πέμπτο πάλι https://photos1.blogger.com/x/blogger2/7270/292060738991515/1600/282913/13-08-05_1284371_11.jpgκαρπούζι κ.ο.κ. Αυτά αν είναι καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα, να τρώτε κατά τον ίδιο τρόπο τα φρούτα της εποχής (πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ.)
Κατά την 15ήμερο αυτή τακτική να γίνει κάθε μέρα δροσερό πλύσιμο του σώματος και ηλιοθεραπεία, αν είναι εύκολο, αρχίζοντας από 10 λεπτά, με βαθμιαία κατόπιν αύξηση. Καθημερινή γυμναστική, αναλόγως των δυνάμεων του καθενός και βαθιές αναπνοές πρωί, μεσημέρι και βράδυ, από 10-15 τη φορά, μπροστά στο παράθυρο, ή στο μπαλκόνι, στη ταράτσα ή στην αυλή. Να γίνεται και γενική τονωτική εντριβή (μασάζ) κάθε μέρα επί 10-15 λεπτά.
Κλύσμα για το καθάρισμα του παχέος εντέρου – ασχέτως αν ενεργείσθε καθημερινώς ή όχι – κάθε δύο μέρες το πρωί προ του προγεύματος ή το απόγευμα αργά (προ του δείπνου).
https://photos1.blogger.com/x/blogger2/7270/292060738991515/1600/608024/massage.jpg
Πηγή: Φυσιοθεραπευτική - Δρ. Ηλίας Πέτρου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Κλύσμα για το καθάρισμα του παχέος εντέρου – ασχέτως αν ενεργείσθε καθημερινώς ή όχι – κάθε δύο μέρες το πρωί προ του προγεύματος ή το απόγευμα αργά (προ του δείπνου).
σε αυτο φροντιζουν ευτυχως τα νεα μετρα..
για το καλο μας..:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aniohaseo

Νεοφερμένος

Ο Aniohaseo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Ναι, Βέβαια. Για το...καλό μας.
Πέρα απο την πλάκα ομως, αν διαβάσεις Πέτρου, γράφει σε κάποιο σημείο οτι εθεράπευσε κάποια ευτραφή κυρία,
η οποία επασχε απο πλήθος ασθενειών - παθήσεων, κάνοντας της κλύσματα (με χλιαρό νερό φυσικά) και μάλιστα
περιγράφει τον τρόπο.
Αναφέρει δε, ετσι για να πάρεις χαμπάρι τι γίνεται, οτι εβγαλε απ'αυτην πέντε κουβάδες ''πράμα" που επί σειραν
ετών ηταν προσκολλημένο στο παχύ εντερο της κυρίας, μειώνοντας την διάμετρο σε τέτοιο βαθμό που δεν
πήγαινε τουαλεττα για εβδομάδες (!).
Πάντως σε δυσκοίλιους, οι πονοκέφαλοι ειναι το σιγουρο σύμπτωμα.
Στο γεγονός οτι ¨κολλησα" με τον Πέτρου, συνεβαλλε το ότι, ισχυρίζεται σε κάποια φάση, οτι ολοι οι γιατροί είναι
κομπογιαννίτες (λολ) επειδή οπως λέει, προσφέρουν φάρμακα για την εξάλειψη των συμπτωμάτων, χωρις να ασχολούνται
πάρα πολυ, με το αίτιο της πάθησης και το πως προήλθαν τα συμπτώματα αυτα.
Περιττο βέβαια να προσθεσω, οτι θεωρεί την κακή διατροφή (Κρεατοφαγία κλπ) υπευθυνη για όλα
τα δεινά της ανθρώπινης υγείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top