Προφανώς λοιπόν όταν το δόγμα λέει πως σαρακοστή νηστεύουμε και δεν κάνουμε σεξ, ή το σεξ πρέπει να γίνεται για τέκνοποιηση μόνο εντός του γάμου, και έρχεται κάποιος και λέει εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, τότε αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να λέγεται χριστιανός ορθόδοξος, διότι δεν ασπάζεται το δόγμα της ορθοδοξίας.
Οι νηστειες και πολλα αλλα διαμορφωνονται βαση τον καθε πιστο ξεχωριστα ..
Δεν μπορει η ιδια η εκκλησια να εκθετει σε αμεσο κινδυνο την ζωη των πιστων της βαζοντας ανεξαιρετος τους κανονα της .
Αυτο αυτοματα παει εναντια στην δεοντολογια της και τα πιστευω της .
Αλλιως θα μιλουσαμε για αιρέσεις οπως οι μαρτυρες του Ιεχωβα που αδιαφορουν για την ζωη του ανθρωπου και απαγορευουν την μεταγγιση ...
Υπαρχουν πολλοι σοβαρες ¨εξαιρεσεις ¨να το πω και ακολουθουνται ειδικοι κανονες γι αυτα τα ατομα .
Υπαρχουν χριστιανοι ορθοδοξοι που κατα τις νηστειες τρωνε κρεας και γαλακτοκομικα ομως ακολουθουν εναν
αλλο κανονα που τους εχει δώσει ο εκπροσωπος αυτης .
Δεν μενουμε μονο στον κεντρικο κανονα και τσουβαλιαζουμε καταστασεις οπως κανουν πολλοι στοχευοντας καπου αλλου φυσικα .
Αλλωστε γιατι υπαρχει και η Θεια κοινωνια μετα την Αναστασιμη Ακολουθια ?
Απαραβατος κανονας Αυτης
ειναι μονο η εξομολογη και οχι
το πως θα νηστεύει ο καθενας ..
Οι νηστειες ειναι καθορισμενες
μονο ημερολογιακα ,το τι θα συμπεριλαβουν σε μια πολυ σοβαρη περιπτωση δεν εχει καμια απολυτος σχεση με αυτο που συζηταμε ..
«
Ασθενής και ωδιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει » και όχι «Ασθενής και
οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει».
Με απλούστερα λόγια: “Ο άρρωστος και η έγκυος γυναίκα δεν αμαρτάνουν εάν δεν νηστέψουν”.
Αυτο δεν ειναι μια εφευρηση για να δικαιολογήσουμε την αδυναμία μας.....
Ξερεις τι παραφιλολογια κυριαρχει γυρω απο ολο αυτο ?
Τοσο μεγαλη που να ειναι αρκετη να ενταξουμε ενα ανθρωπο σε μια κατηγορια που δεν ανηκει ή να τον βαπτισουμε αιρετικο κατα τα δικα μας λεγομενα ..
Αλλωστε ενας παλιο ημερολογιτης αιρετικος θεωρειται απο ενα χριστιανο ....
Πουθενα η Εκκλησία δεν έχει πει ότι είναι κανόνας με τι συγκεκριμενο θα νηστέψεις για να κοινωνήσεις. Νηστεύεις όλες τις καθορισμένες νηστείες της Εκκλησίας μας; Εάν ναι τότε δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί άλλο αυτό το θέμα. Όμως εάν ο πνευματικός σου πατέρας κρίνει ότι για την δική σου καλύτερη προετοιμασία καλό θα ήταν να νηστέψεις π.χ. μία ημέρα,
θα το κάνεις για την υπακοή στον πνευματικό σου και όχι διότι είναι κανόνας της Εκκλησίας μας.
Γιατι σου δινει το ελευθερο η εκκλησία μας να πας σε οποιο πνευματικο θελεις εσυ και δεν υπαρχει ενας στανταρ κανονας αυτης ?
Ακομα και σε αυτη την περιπτωση που εσυ επιλέξεις να ακολουθησεις ενα πνευματικο και κανεις υπακοη ΣΕ ΑΥΤΟΝ ειναι αλλο θεμα και εκει μαλιστα η εκκλησια εχει παρει θεση ..
Ειναι εκπροσωπος αυτης ,αν κατα ποσο ειναι αξιος αυτος θα κριθει απο αλλου και σιγουρα εσυ και εγω δεν ειμαστε σε θεση να ξερουμε κατα ποσο αποδεκτο ειναι αυτο ¨στην τελικη κριση ¨οπως συνηθιζεται να λεγεται στον χριστιανισμο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 8 Σεπτεμβρίου 2021
Όταν λες είμαι χριστιανός τότε έχεις αυτομάτως χάσει τον εαυτό σου και οποιαδήποτε ελπίδα να τον ανακαλύψεις, διότι πλέον σκέφτεσαι υπό ένα προκαθορισμένο πρίσμα. Το ότι κάποιος δηλώνει χριστιανός δεν έχει καμία σχέση αυτό με τον εαυτό του και το τι είναι, έχει μόνο σχέση με την εικόνα που προβάλει στον κόσμο και την εικόνα που θέλει να προβάλει. Ο Χριστός δεν ήταν χριστιανός. Δεν μιμούνταν κανέναν, και δεν ακολουθούσε τα βήματα κανενός. Για αυτό έφτασε στο σημείο αυθεντικότητας που έφτασε. Ο χριστιανός αντίθετα μιμείται τον Χριστό. Κοιτάει τι έκανε εκείνος και προσπαθεί να το μιμηθεί νομίζοντας πως αν μιμηθεί τις πράξεις και ασπαστεί τον τρόπο σκέψης θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το οποίο είναι μέγα λάθος.
Αυτο Χακ στο εχω ξαναπει .
Ειναι καθαρα προσωπικες σου αποψεις και σιγουρα δεν τις υιοθετει ενας ανθρωπος που ξερει πολυ καλα τους λογους που ειναι μεσα σε αυτο και το κυριοτερο που εχει βρει τον πραγματικο του ευατο και την σημασια να εισαι ηρεμος και ευτιχισεμνος .
Ειναι καθαρα αποψεις που αποσκοπουν αλλου..Σε αλλες θεωριες ωστε να μπει ο καθε ανθρωπος που δεν ειναι σιγουρος για την ζωη του σε πειρασμο να πειραματιστει .
Κανενας που ειναι πληρως κατσταλαγμενος και εχει ζησει καποια πραγματα μεσα σε αυτο που πιστευει μπορει να κλονιστεί- επηρεαστει απο μια τετοια διαπιστωση ενος τυχαιου ανθρωπου που απλα τυχαινει να εχει διαφορετικες αντιληψεις και πιστευω απο τα δικα μας ..
Αλλωστε πλεον δεν παρουσιαζομαι καπου και λεω ειμαι ο ταδε και ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος ωστε να μου ανοιγουν οι πορτες διαπλατα και να εχω σοβαρο κινητρο να ακολουθησω κατι τετοιο ..
Το λεω οταν χρειαζεται να το πω και φυσικα το λεω γιατι ετσι
τιμω αυτο που πιστευω και δεν ντρεπομαι για κατι που μου προσφερε αυτο που ειμαι σημερα .
Ο ευταος μας ειμαστε παρα πολλοι ανθρωποι οσο και να θελουν καποιοι να μας περασουν οτι κατι τετοιο βγαζει αδυναμιες .
Μαλλον δικες τους αδυναμιες πανε να καλυψουν και καλο ειναι να κανουν ενα εσωτερικο απολογισμο ,γιατι μπαινουν στην διαδικασια να κρινουν ή να υποβαθμιζουν τα πιστευω ενος ανθρωπου που δεν τους εχει ζητησει ποτε ουτε την βοηθεια τους για να βρουν τον ευατο τους ,ουτε φυσικα η πορεια της ζωης τους δειχνει οτι ακομα ειναι μετεωροι σε πολυ βασικα θεματα τους και θελουν να πειραματιστουν ..
Δεν αναφερομαι επι προσωπικου γενικα μιλαω ...