Μάλιστα το ερώτημα είναι γιατί εσύ προτιμάς έναν τέτοιο θεό, στη περίπτωση που είναι έτσι, (διότι ο Ιησούς ήταν ένας κοινωνικός μαχητής) από έναν που δεν μένει άπραγος αλλά καταπολεμά το κακό που υπάρχει στο κόσμο ενεργά.
Δεν θέλω έναν θεό να μου ικανοποιεί τις ανάγκες μου, αν εννοείς αυτό. Αν το δεις αυστηρά θεολογικά, ο Χριστός φεύγοντας άφησε πίσω του τον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, την τρίτη υπόσταση του Θεού.
Αυτό ευεργετεί ναι, εν σοφία, αν το ζητήσεις εσύ όμως με αγνή καρδιά και ταπείνωση. Και οι άγιοι, η Παναγία, οι άγγελοι, στρατοί ολόκληροι για σένα, όσο αναζητείς θα βρίσκεις (με ποστ σαν το από πάνω, λίγο δύσκολο

).
Τώρα αν θέλεις να κάνουμε σοβαρή συζήτηση, θα πρέπει να ξεκινήσεις απ' τα βασικά. Τι είναι το κακό;
Οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα σου πουν ότι δεν είναι δημιούργημα του Θεού άρα "υπάρχει" μόνο στο φαντασιακό των ανθρώπων. Ο σατανάς δε, υπαρκτή οντότητα εκμεταλλεύεται τη δική σου και δική μου λαλακία για να κυριαρχήσει επί των ψυχών, διαβάλλοντας φερόμενος το δικό του "φως", χωρίζοντας εμάς απ' την Πηγή, το άκτιστο, αληθινό Φως.
Όλο αυτό που ζούμε δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του μυαλού. Ό, τι και να αποφασίσεις στη ζωή σου, θες να είσαι μαχητής - επαναστάτης, θέλεις να είσαι θεοσεβούμενος, θέλεις πολλά λεφτά, θέλεις πολύ αγάπη, σεξ και βιντεοταινίες, επιλέγεις να έχεις θεό μέσα σου ή όχι; Το θέλεις ή σου είναι αδιάφορο;
Το 80-90% των ανθρώπων αδιαφορεί και απλά ζει τυχαία τη ζωή του. Τι στόρυ παίζεται μετά το θάνατο δεν ξέρω, αλλιώς όμως πεθαίνει ένας ειλικρινής χριστιανός και διαφορετικά ένας άθεος ή κακός.