Αρχική Δημοσίευση από Skeftomilos:
@DarK_HumOuR:
Δηλώνεις άθρησκος. Είμαι μαζί σου και επαυξάνω - αν υπάρχει περιθώριο για επαύξηση! Όμως το θέμα είναι: τώρα τι κάνουμε. Γκρεμίζουμε τις εκκλησίες ή τις κάνουμε Μουσεία; Ωραία ... τις κάναμε Μουσεία, βάλαμε και εισιτήριο, στήσαμε και κέρινα ομοιώματα των παπάδων για να βλέπουν οι επισκέπτες του Μουσείου πώς γινόταν η λειτουργία εκείνη τη σκοτεινή και δεισιδαίμονα περίοδο του 20ου αιώνα. Τι νομίζεις ότι θα κάνουν οι πρώην πιστοί μόλις στερηθούν τη μεταφυσική τους βεβαιότητα; Θα σπεύσουν να βρουν κάθε λογής υποκατάστατο! Το τι μαντείες, αριθμοπροφητείες, πνευματικές αναζητήσεις, τρίτα μάτια, και εξωγήινες επαφές θα δουν τα μάτια μας, δε σου λέω τίποτα. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι, τι είναι αυτό που κάνει τις θρησκείες διαχρονικά τόσο ακαταμάχητες; Ποια ήταν η δύναμη που προκάλεσε την ταχύτατη εξάπλωση του Χριστιανισμού, και του κάθε Χριστιανισμού; Τι ανάγκες εξυπηρετεί τελικά;
Ξαναγυρνω στο θεμα μας, αν και η μεταξυ σας κουβεντα μου ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
προσεξε.
αν και το αρχικο θεμα ηταν η επιρροη του χριστιανισμου κτλ.
θα σου απαντησω σ αυτο που ρωτησες. και το εχω πει και αλλου.
η λυση ειναι ο απολυτος χωρισμος της εκκλησιας απ το κρατος. να εχουν δηλαδη
ιδίους πορους πλεον, και να
μην μας
επιβαρυνουν ως
κρατος με τους μισθους και τις λοιπες χαζομαρες τους. αν βρισκουν πιστους να τους κανουν δωρεες -και εχει πολλους τετοιους- θα εχουν και εσοδα. οπως επισης εσοδα θα εχουν αν εκμεταλλευτουν την εκκλησιαστικη τους περιουσια.
σε
καμια - μα καμια-
περιπτωση δεν θα συμφωνουσα σε οποιονδηποτε
"διωγμο" των χριστιανων, οχι για τιποτ' αλλο, αλλα γιατι πολυ απλα μια τετοια πραξη θα τους ισχυροποιουσε!
προσωπικα δεν νοιαζομαι καθολου αν υπαρχουν και αν οχι. δεν μ ενοχλουν. μ ενοχλουν μονο οταν βαζουν το χερι τους στην τσεπη μου. και αυτο το κανουν με την οικονομικη σχεση που εχουν με το ελληνικο κρατος. θα τους αφηνα στην μοιρα τους λοιπον, και σαν κρατος
δεν θα τους ξαναεδινα φραγκο. και ουτε φοροαπαλλαγες φυσικα.
αυτο που κανει ακαταμαχητες ολες τις θρησκειες φιλε μου, το γνωριζουμε ολοι. ειναι η ατελης φυση του ανθρωπου, που θελει παντα να νιωθει ασφαλεια και σιγουρια "γερμενος πανω σ ενα δεκανικι" που λεει κι ο σαββοπουλος. ειναι και η ματαιοδοξια του, που δεν θελει να παραδεχτει οτι, σαν υλικο πλασμα που ειναι, ειναι πεπερασμενος. εχει αρχη και τελος. αυτο του το λυνει η μετα θανατον ζωη, που απλοχερα ολες οι θρησκειες προσφερουν.
ντεπυ
αν μπορουσα θα τον ειχα βγαλει τον σταυρο απ την σημαια μας. να σαι σιγουρη.
και να ξερεις οτι, αυτη η σημαια ειναι πολυ "νεαρη" για να αντιπροσωπευει
το μεγαλειο του ελληνικου πολιτισμου, το οποιο ειναι πολυ μα πολυ
παλαιοτερο αυτης.
και κατι ακομα. ακουω πολλους χριστιανους να παινευονται για τον
ελληνικο πολιτισμο, ξεχνοντας πως ο πολιτισμος για τον οποιο ειναι υπερηφανοι και παινευονται δεν ειχε
καμια απολυτως
σχεση με την
θρησκεια τους. ας τον αφησουν καλυτερα ησυχο, και ας παινευτουν για πραγματα που καταφερε η ελλαδα μας, μετα την ελευση του χριστιανισμου - και αν βρουν κατι, ας μου σφυριξουν να το δω..
δεν εχετε το δικαιομα κυριοι εκει που φτυνετε να γλυφετε.
καταστρεψατε καθε τι αρχαιοελληνικο οταν γινατε επισημη θρησκεια, και τωρα μας εκθειαζετε τον Αριστοτελη και τον Πλατωνα?? ( 4:18 και αρχιζω και νευριαζω! ειμαι απιστευτος!

)
by the way το αβαταρ μου σημαινει πολλα.. η επιλογη του ΑΡΗ ηταν εμφυτη θα ελεγα, και παραλληλη με τις αποψεις μου για τα θεματα που εξεταζουμε εδω.

μην με κατηγορησετε για δωδεκαθειστη. θα ειναι το μεγαλυτερο λαθος που θα κανετε. ειμαι Αθρησκος και θαυμαζω τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο απλα..
απαντωντας σε σενα ντεπυ, καπως ετσι θα την ηθελα την ελληνικη μας σημαια. σαν το αβαταρ μου.
σε ολα τα αλλα που εγραψες δεν θελω να απαντησω. απεχουν ετη φωτος οι συλλογιστικες μας, και θα στεναχωρηθεις..