Χριστουγεννιάτικος μπουφές/τραπέζι!

zanin

New member

Η zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1,169 μηνύματα.
σοκολατοπιττα γρηγορη και πραγματικα νοστιμη

250γρ μαυρη σοκολατα λιωμένη
250γρ γαλακτος σοκολατα λιωμένη

1κουπα αλευρι
μιση κουπα ζαχαρη
4 αβγα
200-250 γρ φουντουκια ή αμυγδαλα
100 γρ βουτυρο


ανακατευω όλα εκτος από σοκολατες λιωμένες που μπαινουν στο τέλος.

ψήνω στους 180 προθερμασμενο για 10-12 λεπτά ανάλογα τον φουρνο

το γλυκο ειναι υγρουλι εσωτερικά...σκέτη σοκολαση

συνόδευσέ το με μπάλα παγωτό βανίλια ή και σκέτο ακόμα καλύτερα
 

fandago

New member

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,727 μηνύματα.
αυτο ειναι για μπουφέ...

ΠΙΤΣΑΚΙΑ!!

αγοράζεις μικρές πιττούλες από σουβλάκια τα οποία τα ψηνεις στο γκριλ 10 λεπτα
μετά τα αλοιφεις με λίγη σαλτουλα ή κετσαπ
τυρί και αλλαντικά
ψήνεις στο μικροκυμμάρων για 5 λεπτά να λιωσει το τυρί
Φτιάχνω αρκετά συχνά τέτοια πιτσάκια, αλλά με τη διαφορά ότι βάζω τα υλικά πάνω στην πίτα (στρώση κέτσαπ για όποιον θέλει, ρίγανη, ζαμπόν, γαλοπούλα κτλ, τυρί) και τα βάζω στον φούρνο τον κανονικό. Οι πίτες για σουβλάκια είναι προψημένες ελαφρώς, οπότε δεν χρειάζεται να τις βάλεις στο γκριλ σκέτες. :D
 

zanin

New member

Η zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 1,169 μηνύματα.
ναι συμφωνώ για την πίττα πως είναι προψημμένη, αλλά εμένα μου αρέσει να ειναι λιγο σκληρή και να μην μαλακώνει με την σαλτσα και το τυρι.... γι'αυτό και την ψήνω λίγο
 

prinCess.

Well-known member

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,885 μηνύματα.
:santa:

Παιδιά[κορίτσια] πείτε καμιά ωραία συνταγή για ένα xmas τραπέζι!
Κάτι πρωτότυπο και νόστιμο, ας μην είναι εύκολη, its ok.

Βασικά πείτε κάτι σε φάση: ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.
Ή κάτι που φτιάξατε και έκανε θραύση, τεςπα ό,τι έχετε.


:santa:
 

Mercury

New member

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,691 μηνύματα.
Αγαπημένη συνταγή των Σατουρνάλια.
Αν μή τι άλλο,κάνει θράυση κάθε χρόνο!!
 

prinCess.

Well-known member

Η prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,885 μηνύματα.
Μερκ ΣΥΝΕΛΘΕ!:P
 

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,754 μηνύματα.
Χριστουγεννιάτικο γλυκο εκτός απο τα κλασικά
δίπλες, μελομακάρονα και κουραμπιέδες
ειναι ο κορμος σοκολατας, τα γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με το γλάσο
και τα τρουφάκια...:)
 

Nefeli Graf

Well-known member

Η Nefeli Graf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,669 μηνύματα.
:santa:

Παιδιά[κορίτσια] πείτε καμιά ωραία συνταγή για ένα xmas τραπέζι!
Κάτι πρωτότυπο και νόστιμο, ας μην είναι εύκολη, its ok.

Βασικά πείτε κάτι σε φάση: ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.
Ή κάτι που φτιάξατε και έκανε θραύση, τεςπα ό,τι έχετε.


:santa:

Λοιπόν εγώ θα σου προτείνω ένα γλυκάκι εύκολο, που το φτιάχνουμε με την θεία μου κάθε χρόνο και εξαφανίζεται στην στιγμή, όταν το βλέπει η υπόλοιπη οικογένεια...

Σφολιατίνια

Υλικά
(Για 50-60 σφολιατίνια)

2 ζύμες σφολιάτας.
___________
Για την κρέμα:
2 κούπες του τσαγιού γάλα (τα φλυτζάνια εννοώ, αλλά η συνταγή της θείας έτσι λέει:redface:, είναι λιγάκι μεγαλύτερα από του ελληνικού )
1/3 της κούπας ζάχαρη
4 κουτιαλές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
___________
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Λίγο χυμό λεμόνι(και αν θες βάλε και την φλουδίτσα ενώ βράζει.:redface: )
***Επίσης μπορείς να βάλεις και λίγο κρασί ή κάποιο ποτό που έχει ωραίο άρωμα για γεύση και καλύτερο αποτέλεσμα, στο σιρόπι. Αυτό το βάζεις στο τέλος αφού βράσει το σιρόπι.***

Εκτέλεση:
  • Βγάζεις τις ζύμες από την κατάψυξη και τις τοποθετείς στο ψυγείο.
  • Βάζεις τα υλικά για την κρέμα σε μία κατσαρόλα, ενώ έχεις την έχεις τοποθετήσει στο μάτι της κουζίνας(το οποίο έχεις ανάψει) και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφού έχει αποκτήσει την υφή της σκορδαλιάς(παρομοίωση που έκανα και εγώ:P τέσπα αυτό μου είπε και η θεία) και έχει πήξει, βγάλε την σφολιάτα.
  • Κλείσε το μάτι και άφησε την κρέμα λίγο, να κρυώσει.
  • Αφού ανοίξεις τελείως τις σφολιάτες, απλώνεις στην μισή ζύμη(στην μία πλευρά δηλαδή) την κρέμα και έπειτα με την πλευρά που δεν κάλυψες με την κρέμα καλύπτεις την υπόλοιπη. Πρόσεχε με το κόψεις, γιατί θα βγαίνει η κρέμα από περισσότερες πλευρές και άντε μετά να μαζέψεις.:P
  • Μετά τα κόβεις σε μακριά (κ' λεπτά) σχετικά ορθογώνια κομμάτια.Κάπως έτσι! Και τα γυρνάς λιγάκι όπως στην εικόνα να πάρουν παρόμοιο σχήμα. Αυτό περίπου:
  • Τα βάζεις στον φούρνο μετά και τα αφήνεις σε 180 βαθμούς. Δεν θα σου πω ώρα, γιατί δεν ξέρω τι κουζίνα έχεις και γενικά τις συνθήκες που θα τα μαγειρέψεις. Το μόνο που θα σου πω είναι να τα αφήσεις και όταν δεις ότι το φύλλο ροδίζει και παίρνει χρωματάκι είναι έτοιμα. Η κρέμα είναι ήδη μαγειρεμένη από πριν, οπότε το μόνο που χρειάζεται ψήσιμο είναι η ζύμη.
  • Μόλις τελειώσεις το ψήσιμο, πας για το σιρόπι. Βάζεις τα υλικά στην κατσαρόλα και το αφήνεις να σιγοβράσει. Αν θες να δώσεις άρωμα βάζεις το ποτό που θες αλλά στο τέλος, μόλις το βγάλεις από το μάτι.
  • Εν τέλει, αφού τα αφήσεις να κρυώσουν (τα σφολιατίνια) λίγο τα παίρνεις λίγα λίγα και τα βουτάς για δευτερόλεπτα στο σιρόπι, να ρουφήξουν λιγάκι σιρόπι και να πάρουν γεύση.Μιάμι!:redface:
  • Et voila!:P Μπορείς να τα σερβίρεις..!

Αν την φτιάξεις, σου εύχομαι καλή επιτυχία και ότι δεν κατάλαβες, πες μου να σου εξηγήσω.:D
 

fylakas

New member

Ο fylakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Σουφλε σοκολατας. Ευκολο ειναι


Αν γραψεις στο ιντερνετ θα βρεις πολλες συνταγες
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top