Χριστούγεννα 2025

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.786 μηνύματα.
Είχα τη τύχη να πάω 5ημερη μέσα Δεκέμβρη Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη. Είναι όντως μαγικά αλλά για εμένα νίκησε με διαφορά η Βουδαπέστη!
Θεωρώ η Βιέννη πρέπει να είναι μαγική την άνοιξη ❤️ με αυτούς τους τεράστιους κήπους στα παλάτια
Η Βουδαπέστη εν τω μεταξύ έχει και απίστευτο θέατρο όπου παραδοσιακά παίζει παράσταση του καρυοθραύστη (μπαλέτο), μαγικό είναι!

Η Βιέννη όντως πρέπει να είναι πανέμορφη και την άνοιξη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αχ, μη λέτε τέτοια. Την είχα ερωτευθεί τη Βιέννη αν και κατακαλόκαιρο, θα ήθελα πάρα πολύ να πάω Χριστούγεννα. Μία Sachertorte, μία heiße Schokolade και πολλά λαμπάκια :inlove:
Ξέρεις τι άλλο; Να πας Ελβετία Βέρνη για fondue 🤤

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.103 μηνύματα.
Εμείς στη μαμά μου καραβάκι στολίζουμε πάντως 🫶🏻
Δεν ταυτίζομαι, αλλά εαν σου φέρνει χαρά, εμένα μου περισσεύει.

Εν τω μεταξύ είχαν ένα πολύ γλυκό νόημα, ουσιαστικά συμβόλιζαν την λαχτάρα των παιδιών να έρθουν πίσω οι μπαμπάδες τους από τα καράβια, και τους έφερναν πράγματα να το διακοσμήσουν.
Σήμερα δεν εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό (εκτος αν έχει κάποιος ναυτικό στο σπίτι) αλλά είναι χαριτωμένα, ειδικά αν στολιστούν αναλόγως.
Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι, βρες καλύτερη δουλειά εαν σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια :(.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.786 μηνύματα.
Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι, βρες καλύτερη δουλειά εαν σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια :(.
Σίγουρα στα παιδάκια αυτά λείπουν οι μπαμπάδες τους αλλά έχουν τα στομαχακια τους γεμάτα και οικονομική άνεση που τα περισσότερα δεν έχουν.
Η ναυτιλία είναι μεγάλη θυσία αλλά έχει απολαβές.
Όσοι είναι τυχεροί και έχουν αποκτήσει εμπειρία δουλεύουν στα λιμανια αντί να κάνουν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό. Πάνε σπίτι το απόγευμα ή αν χρειαστεί κάθονται κάποιες ημέρες στο πλοίο μέσα, με εξίσου εξαιρετικές απολαβές.

Έχω ξάδερφο καπετάνιο ο οποίος πλέον δουλεύει μόνο τα καλοκαίρια (Μάιο - Σεπτέμβριο) και παίρνει και την οικογένειά του μαζί μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία. Μετά από 3 εβδομάδες γυρίζει και αυτός πίσω.
Είναι τώρα στο τρίτο ακίνητο.
Μια χαρά κάνουν για οικογένεια αν το ρυθμίσουν (σίγουρα όχι αυτοί που φεύγουν όλο τον χρόνο, εκεί υπάρχουν και άλλα θέματα όπως πιθανή απιστία, burnout κτλ, παλιά κι όλας ήταν και επικίνδυνα, βυθιζόταν τα πλοία κάθε μερα).
Αντικειμενικά αυτοί που δεν κάνουν είναι οι 800-900€ τον μήνα....

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.732 μηνύματα.
Φέτος έβαλα μέσα στο σπίτι φωτάκια, έτσι χωρίς δέντρο ακόμα. Φτιάχνουν πολύ τη διάθεση,κυρίως τώρα το Νοέμβρη, που είναι όλα θλιμένα

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.286 μηνύματα.
Και υποτίθεται οι βιεννεζοι είναι σνομπ σύμφωνα με τους λοιπούς Αυστριακούς χαχαχα. Το ότι είναι πεντακάθαρη το έχω ακούσει και εγώ. Επίσης έχουν εξαιρετική κουλτούρα, πολιτισμένοι άνθρωποι θα έλεγα, με μεγάλη αγάπη για την παράδοση. Ένας συγγενής μου που μενει στις Άλπεις (στην περιοχή του Τιρόλο), μου έχει πει ότι στην επαρχία οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο τσιλ. Όσο τσιλ μπορεί να είναι τέλος πάντων οι λαοί αυτοί.

Ας ελπίσουμε να το ζήσουμε και εμείς μια φορά🥰
Λόγω σχολικών εκδρομών έχω βρεθεί αρχές Δεκεμβρίου αρκετές φορές και στη Βιέννη και στην Πράγα και στη Βουδαπέστη.. Το κλίμα με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι υπέροχο. Από μέσα Νοεμβρίου στολίζουν και πλανάται στον αέρα η μυρωδιά από ζεστό Glühwein και ένα σωρό καλούδια πουλουν στις χριστουγεννιάτικες αγορές ( ειδικά Πράγα και Βουδαπέστη πολλές από αυτές έχουν την μορφή flea market με ωραίες χειροποίητες δημιουργίες ντόπιων).

Όσο για τη Βιέννη.. Αριστοκρατική το νιώθεις. Διαφέρει αισθητά από τις άλλες πόλεις που ανέφερα. Ένα θα πω κεντρικο σημείο μετρό κατεβαίνω στην τουαλέτα, πληρωνω με κάρτα για να μπω, πιο καθαρη και από τουαλέτα σπιτιού, με μουσική τζαζ.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Αυτοί που στολίζουν τα Χριστούγεννα με μόνο μπεζ διακοσμητικά πρέπει να πάνε στο Δαφνί.

Τα Χριστούγεννα είναι ΚΟΚΚΙΝΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ, ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.850 μηνύματα.
Αυτοί που στολίζουν τα Χριστούγεννα με μόνο μπεζ διακοσμητικά πρέπει να πάνε στο Δαφνί.

Εντάξει αφού το άκουσα και από εσένα θα πάω :P

Μπεζ λευκό χρυσό με ελάχιστες πινελιές με γκι κόκκινο σε κλαδιά
Α' και πράσινο χιονισμένο δέντρο!
Το γλυτώνω; :redface:

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.088 μηνύματα.

Και πολλά. Πάρα πολλά.
Στα Χριστούγεννα δεν χωράει μινιμαλισμός.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.595 μηνύματα.

Αυτό το ακούω γιατί έχει χρώματα από χειμώνα, έτσι σε παραπέμπει σε χιονισμένο
Εγώ δεν αντέχω τα ροζ μπλε μωβ δέντρα
Ότι πιο κιτς όμως

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Το γλυτώνεις αφού έχεις κόκκινο 😌

Και πολλά. Πάρα πολλά.
Στα Χριστούγεννα δεν χωράει μινιμαλισμός.
ΝΑΙ

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.324 μηνύματα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.850 μηνύματα.
Αυτό το ακούω γιατί έχει χρώματα από χειμώνα, έτσι σε παραπέμπει σε χιονισμένο
Εγώ δεν αντέχω τα ροζ μπλε μωβ δέντρα
Ότι πιο κιτς όμως
Νομίζω ότι το δέντρο πρέπει να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου!

Μου αρέσουν όλα τα δέντρα όχι όμως στο χώρο μου ...θέλω αυτή την ηρεμία αρμονία των χρωμάτων...ειδικά το βράδυ, τα φώτα από το δέντρο και η φλόγα από το τζάκι...

Και φυσικά μόνο λευκά λαμπάκια :pfff:

Μονο ο καιρός μας τα χαλάει...δεν θέλω Χριστούγεννα με κοντομάνικο να μην κάνουμε.. ...
Screenshot_20251117_125042_Google.jpg

Το γλυτώνεις αφού έχεις κόκκινο 😌
Έχω και Αγ.Βασίλη μεγάλο και ξωτικό...Και για φέτος ακόμα ψάχνω καρυοθραυστη....

Οπότε όλα καλά

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.088 μηνύματα.
τι να κάνουμε όμως που υπάρχει μινιμαλισμός στις τσέπες μας :euro::crazy:
΄Εχουν μαζευτεί τόσα από τα προηγούμενα χρόνια που άντε να πάρεις και δυο-τρία πραγματάκια που τα είδες και σου άρεσαν τόσο πολύ που δεν μπόρεσες να τους αντισταθείς.
Μιλάω για το μόνιμο σπίτι σου και όχι για το φοιτητικό επειδή εκεί όντως δεν μπορείς να διαθέσεις πολλά χρήματα.
΄Αντε να βάλεις πολύχρωμα φωτάκια που θα αναβοσβήνουν, έναν Άι Βασίλη, ένα κλαδί ου, έτσι για να μπεις στο κλίμα.
Στο μόνιμο σπίτι σου όμως, υπερπαραγωγή.:D

΄Αντε να δω και γω πότε θα καταφέρω να στολίσω που ούτε τα χαλιά δεν έχω στρώσει ακόμα.

---------------------

Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα και φέτος.:D

Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Έχω και Αγ.Βασίλη μεγάλο και ξωτικό...Και για φέτος ακόμα ψάχνω καρυοθραυστη....
Εγώ πήρα έναν μικρούλη από τα τζαμπο (γύρω στα 30-40εκ ύψος), είναι πολύ όμορφο!
Αν ψαχνεις μεγάλο πολύ δες σε καταστήματα με εποχιακά ή με έπιπλα έχω δει που έχουν
Δες εδώ

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ πήρα έναν μικρούλη από τα τζαμπο (γύρω στα 30-40εκ ύψος), είναι πολύ όμορφο!
Αν ψαχνεις μεγάλο πολύ δες σε καταστήματα με εποχιακά ή με έπιπλα έχω δει που έχουν
Δες εδώ
Τι ωραιαοι οι μεγάλοι!
Έχει έναν 1.80 ύψος, άνετα πας και βόλτα μαζί του :P :P

Αυτοί ειναι ωραίοι σε είσοδο μονοκατοικίας!!

Αν έχεις Σκλαβενίτη κοντά σου να ξέρεις προς το τέλος τις σεζον τα βγάζει όλα 50 % .
Είχε πολύ ωραίους αλλά περσυ δεν πρόλαβα τίποτα!

Γύρω στο μετρό θέλω!

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.103 μηνύματα.
Σίγουρα στα παιδάκια αυτά λείπουν οι μπαμπάδες τους αλλά έχουν τα στομαχακια τους γεμάτα και οικονομική άνεση που τα περισσότερα δεν έχουν.
Η ναυτιλία είναι μεγάλη θυσία αλλά έχει απολαβές.
Όσοι είναι τυχεροί και έχουν αποκτήσει εμπειρία δουλεύουν στα λιμανια αντί να κάνουν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό. Πάνε σπίτι το απόγευμα ή αν χρειαστεί κάθονται κάποιες ημέρες στο πλοίο μέσα, με εξίσου εξαιρετικές απολαβές.

Έχω ξάδερφο καπετάνιο ο οποίος πλέον δουλεύει μόνο τα καλοκαίρια (Μάιο - Σεπτέμβριο) και παίρνει και την οικογένειά του μαζί μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία. Μετά από 3 εβδομάδες γυρίζει και αυτός πίσω.
Είναι τώρα στο τρίτο ακίνητο.
Μια χαρά κάνουν για οικογένεια αν το ρυθμίσουν (σίγουρα όχι αυτοί που φεύγουν όλο τον χρόνο, εκεί υπάρχουν και άλλα θέματα όπως πιθανή απιστία, burnout κτλ, παλιά κι όλας ήταν και επικίνδυνα, βυθιζόταν τα πλοία κάθε μερα).
Αντικειμενικά αυτοί που δεν κάνουν είναι οι 800-900€ τον μήνα....
Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Η ναυτιλία είναι ίσως η μόνη διέξοδος για να ζήσει άνετα ένας κοινός θνητός.

Προσωπικά ειμαι "τεμπέλης" οπότε προτιμώ να αλλάξω χώρα απο το να ταξιδεύω συνεχώς. Είναι τι βολεύει τον καθένα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.732 μηνύματα.
Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Η ναυτιλία είναι ίσως η μόνη διέξοδος για να ζήσει άνετα ένας κοινός θνητός.

Προσωπικά ειμαι "τεμπέλης" οπότε προτιμώ να αλλάξω χώρα απο το να ταξιδεύω συνεχώς. Είναι τι βολεύει τον καθένα.
εγώ πάντως , αν ξαναγινόμουν 20, θα επέλεγα τη ναυτιλία. Γυρίζεις όλες τις θάλασσες! Πας παντού!
Θα μου πεις, δεν πας κρουαζιέρα. Δουλεύεις σε πολύ δύσκολες συνθηκες. Ε και; Ποια δουλειά είναι εύκολη; Καμμία!
Επίσης για μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολη δουλειά, άσε που τότε δεν υπήρχαν γυναίκες ναυτικοί. Ωραία, αν ήμουν τώρα 20, θα πήγαινα καρφωτή σε καράβι!
Με τρελλαίνει η θάλασσα! Τη λατρεύω! Θα μπορούσα να ζω μόνο εκεί!

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.444 μηνύματα.
Δεν ξέρω για εσάς, όμως μεταξύ των άλλων τα Χριστούγεννα τα έχω συνδυάσει με την Coca Cola σε μεγάλο βαθμό. Θυμάμαι μικρός που είχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με το σήμα της Coca Cola πάω τους.

IMG_4927.jpeg

IMG_4928.jpeg

touvlo

Διάσημο μέλος

Δεν ξέρω για εσάς, όμως μεταξύ των άλλων τα Χριστούγεννα τα έχω συνδυάσει με την Coca Cola σε μεγάλο βαθμό. Θυμάμαι μικρός που είχα χριστουγεννιάτικα στολίδια με το σήμα της Coca Cola πάω τους.

View attachment 154668

View attachment 154669
καλά, εσύ είσαι πολύ μικρούλης!
Εγώ τα είχα συνδιάσει με ΜΙΝΙΟΝ

Samael

Τιμώμενο Μέλος

εγώ πάντως , αν ξαναγινόμουν 20, θα επέλεγα τη ναυτιλία. Γυρίζεις όλες τις θάλασσες! Πας παντού!
Θα μου πεις, δεν πας κρουαζιέρα. Δουλεύεις σε πολύ δύσκολες συνθηκες. Ε και; Ποια δουλειά είναι εύκολη; Καμμία!
Επίσης για μια γυναίκα είναι πολύ δύσκολη δουλειά, άσε που τότε δεν υπήρχαν γυναίκες ναυτικοί. Ωραία, αν ήμουν τώρα 20, θα πήγαινα καρφωτή σε καράβι!
Με τρελλαίνει η θάλασσα! Τη λατρεύω! Θα μπορούσα να ζω μόνο εκεί!
Εε δεν συγκρίνεται η δουλειά γραφείου. Και στο γραφείο κουράζεσαι αλλά εάν γίνει ζημιά στο πλοίο δουλεύεις αϋπνος. Όποιος έχει συγγενή που δουλεύει σε πλοία ξέρει τι impact έχει αυτή η δουλειά μακροπρόθεσμα. Απο την άλλη αυτά είναι γούστα όπως είπαμε, αυτό που για κάποιον είναι εφιαλτικό για άλλον είναι τέλειο.

Τώρα για τις γυναίκες σε αυτό το επάγγελμα...όποιος ξέρει, ξέρει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια