Χρυσή Αυγή: η πορεία της ως πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση

Συμφωνείτε με τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 137)
  • Ναι

Ψήφοι: 107 78,1%
  • Όχι

Ψήφοι: 26 19,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 4 2,9%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    137
Στα μπου στα παλαια σφαγεια μεγαλωσαμε, τι παρακμιακα λες
Εσύ τι μιλάς ρε Αθηναίε;

Τα παλιά Σφαγεία είναι μοντερνιές με βίλες, τζακούζι και ανέσεις. Εμείς στα παλιά σοκάκια του Βαρδάρη μεγαλώσαμε με @Memetchi . Εκεί ήταν κάποτε η νύχτα.

Πάντως εμένα, σαν πολίτη που θελω να ζώ σε ευνομούμενη χώρα, θα μου άρεσε πολύ να είχε δωθεί ( ή εστω να δωθεί τώρα) το κίνητρο για το έγκλημα. Αφου είναι βασική αρχή της Εγκληματολογιας. Χωρίς κινητρο δεν γίνεται εγκλημα οπότε, αν υπάρχει, το εκανε αυτός που είχε το κινητρο.

Define τι βλεπεις εσύ σαν τέτοια. Π.χ. ο βασικος μισθος στα 1000 ευρώ (που με το ζορι επιβιώνεις) αντι 2000 + 500 για καθε παιδί (που θα επιβίωνες αξιοπρεπως) εντάσσεται ή οχι στον ορισμό σου;
Μου λες δηλαδή, για να καταλαβω, οτι οποιος σήμερα εχει χαμηλό μισθο αναγκαστικά εντάσσετε σε τέτοιες οργανώσεις
Ποιο ειναι το πυριτικο συστημα; Πρώτη φορά το ακούω.
Το βασικό σύστημα μέσα στο οποίο μεγαλώνεις… Ναι, δεν το ακούν συχνά οι άνθρωποι που δεν έχουν μπει σε ψυχοθεραπευτικά πλαίσια ή δεν ασχολούνται με αυτά και αυτό είναι λογικό.
Από εκεί ξεκινάς, η πυρηνική σου πεποίθηση, που χτίστηκε από την οικογένεια, είναι αυτή που σε οδηγεί να χτίσεις την ενδιάμεση πεποίθησή σου, δηλαδή τους κανόνες και τα πρέπει σου, ώστε να καταλήγεις να συμπεριφέρεσαι με έναν α"τρόπο που να μην αγγίζει ή να μην πυροδοτεί το τραύμα σου.

Ένα απλό παράδειγμα
"Πάντα στη ζωή μου φταίνε οι άλλοι" κανόνας.
Γιατί αν βρεθείς σε θέση να αποδεχτείς ότι κάποιες φορές φταις και εσύ, έρχεσαι σε σύγκρουση με την πυρηνική σου πεποίθηση "αν κάνω έστω και ένα λάθος, δεν αξίζω".

Τελοσπάντων αυτά είναι πλαίσια που δύσκολα επικοινωνούντα, αλλά απλώς εξηγούν πώς κάποιες συμπεριφορές που πηγάζουν από το ασυνείδητο μπορούν, αν έχεις πλήρη επίγνωση του εαυτού σου να γίνουν κατανοητές.

Μου λες δηλαδή, για να καταλαβω, οτι οποιος σήμερα εχει χαμηλό μισθο αναγκαστικά εντάσσετε σε τέτοιες οργανώσεις
Σου λέω οτι αν έγκλημα είναι, με τις πράξεις και τη δράση σου, να βλάπτεις (πόσο μάλλον να αφαιρείς) τη ζωή αθώων ανθρώπων, οι πιο εγκληματικές οργανώσεις δεν είναι αυτοι που βλαπτουν/σκοτώνουν τους περισσότερους;

Ο εγκληματίας που εμφανίζεται υπό το προσωπείο ενός κόσμιου ή καλού παιδιού, πώς αντιμετωπίζεται;
Αυτός που εμφανίζεται με ενα κοστούμι ή ταγιέρ ;
Έγκλημα θεωρείται μόνο η αφαίρεση ζωής;

Η κοινωνία μας καθημερινά μετρά τα εν ζωή "θύματα" αυτών των εγκληματιών που παραμένουν ατιμώρητοι.
Στο όνομα της Χ.Α γίνεται πλέον ξέπλυμα της πιο ύπουλης εγκληματικής μορφής της σημερινής εποχής.
Μετράει εκατοντάδες θύματα γι’ αυτό πλέον ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτό το θέμα.

Οποιος εντάσσετε με εγκληματικές οργανώσεις βάζω μέσα και την κομματοποίηση (ύπουλη μορφή )κουκουλώνει εσωτερικά συγκρουσιακά του θέματα .

Εσύ τι μιλάς ρε Αθηναίε;

Τα παλιά Σφαγεία είναι μοντερνιές με βίλες, τζακούζι και ανέσεις. Εμείς στα παλιά σοκάκια του Βαρδάρη μεγαλώσαμε με @Memetchi . Εκεί ήταν κάποτε η νύχτα.
Εχω background στο κινητο τον Λευκο Πυργο. Τι με λες για Αθηνιαιους;

Ο εγκληματίας που εμφανίζεται υπό το προσωπείο ενός κόσμιου ή καλού παιδιού, πώς αντιμετωπίζεται;
Αυτός που εμφανίζεται με ενα κοστούμι ή ταγιέρ ;
Έγκλημα θεωρείται μόνο η αφαίρεση ζωής;
Για πες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μετράει εκατοντάδες θύματα γι’ αυτό πλέον ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτό το θέμα.
Εκατομμύρια ειναι τα θύματα και οσονούπω δισεκατομμύρια.

Ότι έιπε το Δικαστήριο.

Ότι λέει ο Νόμος.

Προχωράμε. Γιατι ο καθένας θα λέει τα δικά του κ άκρη δε θα βγαινει.

Γιατι ο καθένας θα λέει τα δικά του κ άκρη δε θα βγαινει.
Νομιζα οτι εδω ειμαστε για να λεει ο καθένας τα δικά του. Εκτός και αν θεωρείς οτι ακρη βγαίνει (οπότε και θα προχωρήσουμε) μόνο αν όλοι μαζί λέμε τα δικά σου. :dance3:

Καλα κανουν και μιλανε να ξερουμε ποια ειναι τα φασιστομουρα εδω μεσα.
Εγώ παντα είμαι με το δικαστήριο.

Ειδικά τα εφετεια. Αντε πες στην προανακριση έγιναν λάθη... Πηγές σε πρωτο βαθμό δικαστικές έχασες.... Οκ κάνανε και εκεί λάθος... Πας σε δευτερο βαθμό με πιο έμπειρους δικαστές.... Δεν είναι πρωτοδικες είναι εισαγγελέας Εφετών κτλ... Χάνεις κ εκεί... Είναι δυνατόν να έχεις δίκιο;

Εκτός κ αν υπήρξε κ στις δυο περιπτωσεις δικαστική πλανη. Είναι δυνατόν ;

Να δεις που κάτι θα κάνουν και θα τους στερήσουν (και) τα πολιτικά δικαιώματα δια παντός. Πραγματικά δεν έχει υπάρξει πολιτικό κόμμα που πολεμήθηκε τόσο πολύ από το σύστημα, βασικά είναι το μοναδικό κόμμα που πολεμήθηκε από το σύστημα. Κάτι που το κάνει -όπως είπα τις προάλλες- το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα που μπήκε στη βουλή στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά. Και το μοναδικό που θα υπάρξει, γιατί η αστική δημοκρατία πάει μαζί με το σύστημα, δεν πρόκειται να αφήσουν ξανά να γίνει κάτι παρόμοιο.

Να δεις που κάτι θα κάνουν και θα τους στερήσουν (και) τα πολιτικά δικαιώματα δια παντός. Πραγματικά δεν έχει υπάρξει πολιτικό κόμμα που πολεμήθηκε τόσο πολύ από το σύστημα, βασικά είναι το μοναδικό κόμμα που πολεμήθηκε από το σύστημα. Κάτι που το κάνει -όπως είπα τις προάλλες- το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα που μπήκε στη βουλή στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά. Και το μοναδικό που θα υπάρξει, γιατί η αστική δημοκρατία πάει μαζί με το σύστημα, δεν πρόκειται να αφήσουν ξανά να γίνει κάτι παρόμοιο.
Είναι λιγάκι χλιαρός ο Κάσι σε αυτή την εκπομπή, σε σχέση με τις ωραίες εποχές του το 2012.

Άντε να αποφυλακιστεί να έχουμε μια σοβαρή επιλογή.

Εγώ παντα είμαι με το δικαστήριο.

Ειδικά τα εφετεια. Αντε πες στην προανακριση έγιναν λάθη... Πηγές σε πρωτο βαθμό δικαστικές έχασες.... Οκ κάνανε και εκεί λάθος... Πας σε δευτερο βαθμό με πιο έμπειρους δικαστές.... Δεν είναι πρωτοδικες είναι εισαγγελέας Εφετών κτλ... Χάνεις κ εκεί... Είναι δυνατόν να έχεις δίκιο;

Εκτός κ αν υπήρξε κ στις δυο περιπτωσεις δικαστική πλανη. Είναι δυνατόν ;
Το δεδικασμενο πρεπει να τηρειται. Ειναι η αυθεντικη κριση της δικαστικης εξουσιας, η ο οποια νομιμα εχει αδειοδοτηθει να τεμνει τις διαφορες που ναρκοθετουν την ειρηνευμενη εννομη ταξη. Οι αποφασεις πρεπει να τηρουνται, και στη τηρηση τους καταφασκεται η μεγαλη κατακτηση του πολιτισμου μας, η κατακτηση της δικαιοσυνης ως ελλογης και πειθαρχημενης δικανικης κρισης απο ενα δημοκρατικα νομοποιημενο αρμοδιο προς την εκφραση των κρισεων οργανο.

Αλλα οι περισσοτεροι δικαστες ειναι οντως γαμημενα λαμογια.

Είναι λιγάκι χλιαρός ο Κάσι σε αυτή την εκπομπή, σε σχέση με τις ωραίες εποχές του το 2012.

Τον παραδέχομαι που έχει ψυχή και συνεχίζει να προσπαθεί ακόμα και μέσα από τη φυλακή. Με ένα καρτοτηλέφωνο φυλακής κατόρθωσε να στείλει κόμμα στο 4.6% και να οργανώνει καταστάσεις. Θέλει ψυχή καθώς η φυλακή είναι δύσκολο πράγμα. Τα περισσότερα στελέχη της ΧΑ μετά τη δίκη εξαφανίστηκαν από την πολιτική. Δεν ακούγονται καν. Ακόμα και ο Μιχαλολιάκος από τότε που αποφυλακίστηκε φαίνεται κάπως... φρόνιμος. Δεν τους κρίνω, εφόσον δεν ξέρω (ακόμα, όλα τα περιμένω από αυτούς) τι θα πει κελί της Δημοκρατίας δεν έχω δικαίωμα να κρίνω.

Όμως έκανε άσχημες επιλογές που θεωρώ του κόστισαν. Σπαρτιάτες, δημοτικές εκλογές Αθηνών, ευρωεκλογές. Ξεκάθαρο 0/3. Ειδικά οι Σπαρτιάτες, μακάρι να μην είχε γίνει ποτέ αυτό το τσίρκο.

Όπως και να 'χει, το κακό ξεκίνησε πριν τη δίκη. Όταν το 2019 απέτυχαν να μπουν στη Βουλή και επιδίωξαν να καρατομήσουν αυτόν που αποκαλούσαν Αρχηγό τους και ορκίζονταν πίστη και τιμή σε αυτόν. Δεν τους βγήκε και αποχώρησαν. Έτσι πήγαν στο δικαστήριο με εικόνα διάλυσης. Αν είχαν δείξει ομοψυχία στυλ "ναι ρε εθνικιστές είμαστε και δεν μετανιώνουμε για τίποτα από όσα έγιναν, βάλτε μας μέσα" και έμεναν ενωμένοι μια χαρά θα έμπαιναν ξανά Βουλή μετά τις αποφυλακίσεις. Δεν έχουμε 2012, ο κόσμος βράζει εναντίον συστήματος, λαθρομεταναστών κλπ. Η ΧΑ δυστυχώς μπήκε νωρίτερα στη Βουλή από ότι έπρεπε. Μια δεκαετία μετά και θα ήταν σωτήρες.

Δεν νομίζω να υπάρχει η επιλογή. Και να βγει, θα βρουν έναν τρόπο να του στερήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι γιατί ακόμα έχει ρεύμα στον κόσμο και ειδικά στους νέους. Εδώ τότε ένα νόημα είχε κάνει με τους Σπαρτιάτες τελευταία στιγμή και για πλάκα έπιασε πέντε τοις εκατό.

Φυσικά όλο αυτό με τους Σπαρτιάτες τον έφθειρε στον κόσμο αλλά ακόμα έχει πυρήνα. Αν πχ κατέβαινε τώρα μόνος του ο Λιάκος θα έσβηνε οτιδήποτε υπάρχει από δεξιά του Κούλη. Αλλά δεν υπάρχει νόημα, μιας και δεν πρόκειται να κάνει κάτι ούτε κι αυτός, πάρα μόνο καλύτερη αντιπολίτευση από όλους τους άλλους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back