Εγώ πάντως νομίζω ότι είμαι σε μια ενδιάμεση φάση.
Έχω κάποια άτομα τα οποία τα θεωρώ τους δικούς μου ανθρώπους. Μιλάμε συχνά έως συνέχεια, από το facebook, από κοντά, στο τηλέφωνο, κάνουμε μαζί πράγματα, λέμε τα προβλήματά μας, κλαίμε, γελάμε, λέμε μαλακίες, κάνουμε πλάκες. Είναι οι άνθρωποί μου. Μου αρκούν 10' συζήτησης ακόμα και αν είναι από το facebook για να νιώσω καλύτερα.
Κατά τ' άλλα δεν ξέρω αν θα έλεγα ότι έχω φίλους. Στην σχολή έχω διάφορα άτομα με τα οποία μιλάω και λέω βλακειούλες και ενίοτε βγαίνουμε και μαζί, και καμιά φορά συζητάμε και σοβαρά και όχι σε φάση "χαβαλές διαλείμματος από το νοσοκομείο". Αλλά δεν ξέρω αν θα χαρακτήριζα αυτά τα άτομα φίλους μου. Δεν είναι άτομα στα οποία αν είχα κάποιο πρόβλημα θα απευθυνόμουν, ή θα μοιραζόμουν αβίαστα και αυθόρμητα κάτι ευχάριστο που μου συνέβη. Τέτοια άτομα είναι αυτά που περιέγραψα πιο πάνω. Για μένα αυτό είναι φιλία, τα άλλα είναι γνωριμίες, και μην με παρεξηγήσετε, καλές είναι κι αυτές, γιατί ο άνθρωπος είναι ον που ζει και αναπνέει για την κοινωνικοποίηση.
Βλέπω γύρω μου (και στην σχολή μου αρκετά συχνά,αν και λόγω φόρτου πλέον έχει ελαττωθεί), άτομα τα οποία βγαίνουν και ψάχνουν μια διασκέδαση που εμένα μου φαίνεται πολύ επιφανειακή για να την επιδιώξω. Φυσικά και θα βγω να τα πιω, ή θα μαζευτούμε σε σπίτι να δούμε ταινία κλπ, αλλά βλέπω άτομα που ψάχνουν
μόνο αυτό το πράγμα από φιλίες. Δεν υπάρχει βάθος από κάτω. Και έτσι αυτομάτως όποιος δεν το επιδιώκει με την ίδια συχνότητα (βλ. εγώ, που κάλλιο να μείνω μέσα με το βιβλιαράκι μου από το να βγω για ν-οστή φορά μέσα στον μήνα για να κάνω τα ίδια ακριβώς πράγματα που είναι εν μέρει επιφανειακά), είναι ξενέρωτος, αδιάφορος ή δεν ξέρει να ζει "φοιτητικά".

Τι πάει να πει "πρέπει να βγεις, είναι Σάββατο βράδυ?".
Μπορεί να φταίει που έχω αρκετά περιορισμένο χρόνο και θέλω οι περισσότερες έξοδοί μου να αξίζουν για να νιώθω και γω ότι αξίζω κάτι σαν άνθρωπος και ότι δεν με βλέπουν αποκλειστικά σαν την παρέα του ποτού ή του κλαμπ.

Ή μπορεί να φταίει που πάντα είχα θέματα με τις φιλίες και ήθελα να επενδύω σε αυτές. Βέβαια με έχουν πληγώσει στο παρελθόν...