udpate: Επειδή είναι ντολμάδες και μάλιστα άνευ γέμισης, θα το γράψω κι ας το δει εγω κι ο κούκος, μου ειναι αδιάφορο αλλά θα το γράψω.
Ήρθε σήμερα λογαριασμός με το πράσινο, στη ΔΕΗ. Ο κούκος αηδόνι και η κατανάλωση τέρας, διπλάσια απ οτι ανα συνηθισμένο τετράμηνο. (120 ημερες μεν αλλα πανω κατω διπλάσια απο το συνηθες, σημειωστε το αυτό)
Τους περίμενα τους ντολμάδες ότι θα το κάνουν αυτό.
Και εξηγώ:
Τελευταια φορά που ήρθε άνθρωπος και μέτρησε προφανώς ήταν Ιούλιο του '23. Γιατί; Γιατί αυτός ήταν ο προτελευταιος εκκαθαριστικος με νορμαλ μέτρηση. Ας πουμε 1000 το τετράμηνο για απλοποίηση.
Λίγο πριν την εφαρμογή των γαμησοτιμολογίων των κλιμακωτών, Νοέμβριο έρχεται ο τελευταιος εκκαθαριστικος ο οποίος ήταν ένα ευτελές ποσό και μια ευτελής μέτρηση. Ούτε ήξερα γιατί. Έγραφαν απο πίσω κατι για διορθώσεις κατανάλωσης, κατι μυθιστορήματα.
Με συνέφερε μεν, αλλά πονηρεύτηκα μέσα μου, λεω κοιτα να δεις που λογικά βάλανε μια παπαρίτσα τωρα για κατανάλωση και θα ρθουν μετα την 1η/1ου/24 να μετρήσουν για να με γαμήσουν.
Έπρεπε εκείνη τη στιγμή να ειχα πάρει ίσως τηλ και να τους ειχα αναγκάσει να το μετρήσουν με το ζόρι για να βγουν οι σωστές κιλοβατώρες αλλά είπα μέσα μου 1ον δεν βλάπτει να πληρωσεις ελάχιστα τώρα, ειναι δέλεαρ, 2ον πόσο άσχημα μπορει να πάει τον Μάρτιο;
Και να που πήγε.
Αυτα που θα πλήρωνα πιο φτηνα αν ειχα ίσως ζητησει διόρθωση το χειμώνα, τα πλήρωσα μισό νεφρό τώρα, γιατί η μισή κατανάλωση που δεν ειχαν μετρήσει τότε, μπήκε πάνω από την τωρινη πραγματική, φέρνοντας τα όρια πάνω απο την 500άρα το μήνα και τον ήπιαμε.
Το πείραμα επιβεβαιώθηκε, το τσουτσούνι φαγώθηκε.
Απο δω και πέρα αμα δεν έρχονται να μετράνε οι πονηροί θα πέφτει τηλέφωνο στο 800.
Συνήθως αυτα ήταν μια η άλλη, ότι γλίτωνες απο τη μια μέτρηση το τρωγες στην άλλη, οι ΚΒΩ θα μετρηθούν ούτως ή άλλως. Ναι αλλα εδω ήμασταν 1ον σε μεταβατική περίοδο τιμολογίων και 2ον σε κλιμακουμενες χρεωσεις ανα καταναλωση. Κι εγω αμα ειναι να στα πάρω 30% επάνω, αντι να ρχομαι να σε μετράω καθε 4, ερχομαι και σε μετράω καθε 40 μηνες.
Άλλο 1000 χ 0,16 + 1000χ0,16 σε 2 μετρήσεις/λογαριασμούς κι άλλο 2000: 1000χ0.16 + 1000χ0,182 σε μια μετρηση. (παράδειγμα οι αριθμοί)
Για έχετε τα ματια σας ανοιχτά κι εσείς. Κι αν βλέπετε λογαριασμο εκκαθαριστικο εστω και πολύ μικρο, να τον αμφισβητείτε να ρχονται να μετράνε εκεινη την ώρα. Να μη τα μετρανε μαζεμενα το επόμενο λες και εχετε καταναλωσει ενα εργοστασιο.