Μα κανείς δεν είπε ότι έφταιγε και μόνο αυτός.
Βασικά, η γενική εικόνα του ποστ σου και η συνεχής κατηγορία της "κοινωνίας" και του "συστήματος" ήταν αυτή που μου έδωσε την εντύπωση ότι, έστω και μερικώς, υπερασπίστηκες αυτή του την πράξη. Κυρίως όμως, η φράση που με έβαλε στις σκέψεις που εξέφρασα είναι η εξής:
.
Αυτή η εντύπωση μου δόθηκε από τον έντονα απολογητικό υπέρ του θύτη τόνο και χαρακτήρα των λεγόμενών σου. Ζητώ συγγνώμη αν τα παρερμήνευσα.
Αυτό ακριβώς, ως κραυγή ισορροπίας έκανα το προηγούμενο ποστ μου.
Το θέμα δεν είναι απλά και μόνο να υπάρχουν ψυχολόγοι, τα ίδια τα παιδιά θα έπρεπε να διδάσκονται ψυχολογία. Όχι, που θα έχουμε το ακριβώς αντίθετο (τα Αρχαία), να μας δημιουργούν επιπρόσθετα ψυχολογικά προβλήματα

.
Σαφώς και είναι εξαγνισμός, αλλά και πάλι, το να πηγαίνεις αυτόχειρας επειδή θες να εξαγνιστείς δε σημαίνει ότι δεν είσαι δειλός. Όπως ακριβώς ένας πνιγόμενος σπαρταρά και κολυμπά όσο πιο δυνατά μπορεί για να φτάσει στην επιφάνεια και να πάρει αέρα, έτσι και ο άνθρωπος θα πρέπει να προσπαθεί να πάει ψηλά και όχι να αφεθεί να πέσει στο βυθό. Στην επιφάνεια μπορεί να σε περιμένουν χίλιοι μύριοι διαόλοι, αλλά τουλάχιστον μπορείς να τους παλέψεις, ή να προσπαθήσεις. Ό,τι δε σκοτώνει, εξάλλου, σε κάνει δυνατότερο.