wagneriandandy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δλδ για τους Βουδιστες δεν θα υπαρξει τελος;
instant incineration

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

ακομα και το κακο εχει κατι καλο μεσα του,την ελευθερη βουληση
...Πως είναι ελεύθερη, αφού ο Θεός την έχει ήδη προκαθορίσει για τον καθένα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...Πως είναι ελεύθερη, αφού ο Θεός την έχει ήδη προκαθορίσει για τον καθένα;
Ε σχετικά ελεύθερη ρεμπεσκέ μου. Μη ξεχνάμε ότι ο Θεός έχει στείλει και τον οφθαλμίατρο του στη γή για τυχόν στρεβλωσεις στην οπτική μας.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Tι στρίγκλος που είσαι...
εχουμε την νοημοσυνη για να το αναγνωρισουμε και να το αποφυγουμε,δεν μαs το επιβαλει κανειs με την βια να το ακολουθησουμε.
Άσε με να παραθέσω ένα παραδειγματάκι για το τι εννοώ. Εκεί που οδηγάω αμέριμνος δίπλα στη θάλασσα, βλέπω ένα αυτοκίνητο να φεύγει από τον δρόμο και να πέφτει στο νερό.
Έκανα καλά;
Θα πείς "ναι", όπως και ο καθένας άλλωστε.
Πες όμως, πως την επόμενη μέρα βλέπω στις εφημερίδες τη φάτσα του επιβάτη του ιχ. Ήταν ένας μέθυσος, που το ίδιο βράδυ μετά το ατύχημα βγήκε στο δρόμο τύφλα και συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μια οικογένεια με τρία παιδάκια.
Και σκοτώθηκαν όλοι.
Βλέπω λοιπόν εγώ πως η καλή μου πράξη που έσωσε μία ζωή, στην τελική κόστισε άλλες πέντε ζωές ακόμα.

Υγ. Και με τι καρδιά να ξαναπέσω στο νερό αν ξαναδώ ατύχημα; (Εδώ ας δώσω μια φιλική προειδοποίηση στους στεκίτες, αν πέσετε στη θάλασσα και ακολουθώ με το τουτού μου, θα απομακρυνθώ με πέμπτη. Νοου οφφένς.

- πηδώντας στη θάλασσα κοπανάς το κεφάλι σου στο καπώ του αυτοκινήτου του και μένεις στο τόπο
- καταφέρνεις να ανοίξεις την πόρτα όμως εκείνος ο μ...ας, στον πανικο του πανω σε πνίγει
- ο τύπος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, μόλις τον σώνεις σε πνίγει από οργή
- σε σκοτώνει την επομένη που συνειδητοποιει τί έκανες ο αχρείος, για τους ίδιους λόγους
- την επομένη κερδίζει το λαχείο που είχε στη τσέπη του και σου δίνει ευγνόμων ενα καρο λεφτά
- τον βγάζεις έξω και πρίν συνέλθει βρίσκεις εσυ το λαχείο και του λές ότι χάθηκε στη θάλασσα. την επομένη παίρνεις εσύ όλα τα λεφτά
- βουτάει στο νερό να βρεί το λαχείο και πνίγεται πάλι
- βουτάς να τον ξανασώσεις και πνίγει και σένα..
- βρίσκετε τελικά το ρημάδι το λαχείο χωρίς να πνιγείτε όμως δεν κερδίζει κι ο τύπος αυτοκτονεί επειδή έχασε και το αυτοκίνητο
- Το αυτοκίνητο πέφτοντας αποκαλυπτει ένα χαμένο θησαυρό..... (το υπόλοιπο μυθιστορημα προσεχώς από τις εκδόσεις Λιβάνη)
Το νόημα είναι, πιστεύω, να είσαι αποφασισμένος για την γενική στάση που τηρείς απέναντι στα πράγματα. Ετσι τα επηρεάζεις με αυτό που θα έκανες εσύ, γίνεσαι ο παράγων που θέλεις της ιστορίας, και όχι κάποιος άλλος. Το κάνεις για σένα. Τότε νομίζω ότι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έκανες καλά. Εκεί τελειώνει, δεν πάει πίσω ουτε μπρός. Η πράξη σου αφορά μόνο εσένα. Απο κεί κι ύστερα τί θα κάνει ο Θεός μετά, δεν μπορείς να παρέμβεις.
Υ.γ. Την ώρα που πράτουμε, με οποιονδήποτε τρόπο επιδρώντας στις ζωές των άλλων, γινόμαστε εμείς οι Θεοί. Με όλες τις ανάλογες ευθύνες. Για να μήν γίνει αυτό θα πρέπει να μήν κοιτάξουμε κάν στα μάτια, ποτέ κανέναν, με ειλικρίνεια.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

μακάρι να είναι ανόητοι πάντως...πολλά χρήματα ξοδεύτηκαν...κι επειδή το ρητό "ότι σπείρεις θα θερίσεις" μάλλον είναι διαχρονικό, λέω να κρατήσουμε μια πισινή, λέω τώρα

Η Κιβωτός της Σωτηρίας
summer life
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
@nt¤wnis|~|¤e
Δραστήριο μέλος

Πράγματι, ποιος ξέρει πραγματικά ποιο υπερυποχθόνιο παιχνίδι κρύβεται πίσω απ' όλ' αυτά...Και σκέφτομαι εγώ τώρα μήπως όλο αυτό περί καταστροφολογίας είναι απλά κατασκεύασμα της φαντασίας κάποιων ανθρώπων με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. Μήπως όλο αυτο αποσκοπεί σε κάποιο συμφέρον και στρέφει τα βλέμματα των πολιτών σε άλλες κατευθύνσεις. Ποιος ξέρει άραγε τι παιχνίδι παίζεται.

Εντάξει...δεν έχω ιδέα για τις λεπτομέρειες τέτοιων "προφητειών", ούτε και έχω διάθεση να αποκτήσω δηλαδή...

Κάτι μου λέει, πάντως, πως δεν έχει σημασία το περιεχόμενο αυτό καθ' αυτό που προσπαθεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους σενάρια, μα ο τρόπος που πλασάρονται αυτά τα σενάρια. Με άλλα λόγια, το θέμα είναι να είναι συναρπασικά τα αντίστοιχα βιβλία (Λιακοπούλειας προβληματικής), ώστε να ελκύουν το ενδιάφερον και έτσι να πουλήσουν μπόλικα αντίτυπα...μέχρι το 2012.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metalhead9121
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

βασικα οι μαγια ειχαν κανει την προβλεψη του 2012 αλλα το ημερολογιο τους ηταν διαφορετικο..οποτε αν το φεροθμε στα δικα μας δεδομενα θα ειχαμε ηδη πεθανει
...ή (μήπως

moonlight
Διάσημο μέλος

και οταν εφτασε σ'αυτην την ηλικια καθε μερα νομιζε οτι τωρα θα πεθανω , σε λιγο και τελικα πεθανε σε βαθια γεραματα...

περασε την ζωη του μεσα στον φοβο και τελικα μια χαρα εζησε αλλα οχι ποιοτικα...
εδω δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και θα ασχολουμεθα με προφητειες του τυπου η καταστροφη του κοσμου... ετσι κι αλλιως τον καταστρεψαμε ηδη τον κοσμο σιγα σιγα θελουμε και προφητες να μας το πουν

metalhead9121
Εκκολαπτόμενο μέλος

οχι γιατι ειχαν λιγοτερες μερες στο ημερολογιο τους........ή (μήπωςθα πρέπει να περιμένουμε, πχ το 2017;
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

οχι γιατι ειχαν λιγοτερες μερες στο ημερολογιο τους.....
Γι' αυτό ακριβώς!
metalhead9121
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οι Μαγια ειχαν κανει προβλεψη που απλα παρεμηνευθηκε απο τους καταστοφολογους. Δε μιλησαν για το τελος του κοσμου γενικοτερα, αλλά για το τελος μιας εποχης και εκκινηση μιας αλλης. Αυτο τωρα ο καθενας το ερμηνευει οπως θελει. Επισης καποιοι λενε οτι δεν ειναι σωστος ο υπολογισμος για 2012 και ειναι 2029 (αν θυμαμαι καλα) οπου (δες "συμπτωση"), υπαρχει 0.03% πιθανοτητα συγκρουσης με εναν κομητη...βασικα οι μαγια ειχαν κανει την προβλεψη του 2012 αλλα το ημερολογιο τους ηταν διαφορετικο..οποτε αν το φεροθμε στα δικα μας δεδομενα θα ειχαμε ηδη πεθανει
tulip
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eupatridis
Πολύ δραστήριο μέλος

Οσο για τις προφητείες,ουδεμια αίσθηση μου κάνουν.
Καπνίζω κατι,βγαίνω και λέω ασυναρτησίες και συγκεχυμένες προτάσεις.Εαν βγει λάθος,δεν τρέχει τιποτα.Αλλά,εαν βγεί σωστή(επειδή,θα το έχουν ερμηνέψει οπως θέλουν),τοτε ολοι θα πέσουν στα πόδια μου,προσκυνώντας...
Οσο για τις προφητείες του Γεροντα Παισιου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Οσο για τις προφητείες του Γεροντα Παισιου;
Θυμήθηκα μια συζήτηση με τον φίλο Great Chaos όπου μου έλεγε για μια προφητεία του Γέροντα Παίσιου που αναφέρεται με απίστευτη λεπτομέρεια στην οικονομική κρίση που ζούμε.
Ο Παίσιος μας άφησε το 1994. Ένας μοναχός, ο πατέρας Χριστόδουλος, κατέγραψε πολλά απ' τα λόγια του στο βιβλίο "Σκεύος Εκλογής" το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1997 και επανεκδόθηκε το 2000. Στο παρακάτω video παρουσιάζεται με ακρίβεια τι καταγράφεται στη σελίδα 421, αυτού του βιβλίου:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Θυμήθηκα μια συζήτηση με τον φίλο Great Chaos όπου μου έλεγε για μια προφητεία του Γέροντα Παίσιου που αναφέρεται με απίστευτη λεπτομέρεια στην οικονομική κρίση που ζούμε.
Ο Παίσιος μας άφησε το 1994. Ένας μοναχός, ο πατέρας Χριστόδουλος, κατέγραψε πολλά απ' τα λόγια του στο βιβλίο "Σκεύος Εκλογής" το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1997 και επανεκδόθηκε το 2000. Στο παρακάτω video παρουσιάζεται με ακρίβεια τι καταγράφεται στη σελίδα 421, αυτού του βιβλίου:
Ε, λοιπόν, ο καλοκάγαθος εκείνος Ελλαδίτης είχε το χάρισμα (της πρόβλεψης), που οι "τσάροι" μας από το Καλοκαίρι 1974, το θεωρούσαν ελάττωμα, για μία αποτελεσματική πολιτική στρατηγική του "ανήκομεν εις την Δύσιν"( κοινώς, ενός "στρατηγικού αφελληνισμού της χώρας", όπως θα έλεγε κι ο εμπνευστής του "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", του "Συνδικάτου" και άλλων παρόμοιων φαιδρών, που συχνά μιμείται τελευταία κι ο Καραταζφύρερ! )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jeanjean
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.