Aγορά Αυτοκινήτου

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.101 μηνύματα.
ένα αυτοκίνητο που θεωρώ ωραίο, αν και δεν χωνεύω τους γερμανούς και την vw, αν και είναι δίπορτο και οχι πρακτικο:

Beetle του 2015

πολύ γλυκουλι :inlove:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.712 μηνύματα.
Η Toyota για ακόμα μια φορά στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων. Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 5.1 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο (Ιανουάριος-Ιούνιος) του 2025.

H1 2025 (January-June)

• Toyota Motor: 5.1 million units
• Volkswagen Group: 4.3 million units
• Hyundai-Kia: 3.7 million units
• General Motors: 3 million units
• BYD: 2.2 million units

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.581 μηνύματα.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.471 μηνύματα.
Ελα μωρε φωτη...αυτοκινητα πολης ειναι...στη πολη κινεισαι απο τους 12 μηνες τουλαχιστον τους 11 ! Τωρα αν θες να πας πχ road trip απλα νοικιασε ενα...

I20 ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ
Τα κορεατικα ειναι για την κουβα ως προς τον σεβασμο στον οδηγο. οκ σεβονται την στεπη του.
Μεχρι τζαπανεζικα το πολυ και οχι ολα ..ολα τα Toyota και Mazda τα μεγαλουτσικα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.712 μηνύματα.
Τα κορεατικα ειναι για την κουβα ως προς τον σεβασμο στον οδηγο. οκ σεβονται την στεπη του.
Μεχρι τζαπανεζικα το πολυ και οχι ολα ..ολα τα Toyota και Mazda τα μεγαλουτσικα.

Τα μεγάλα Kia (Sportage, Sorento, Telluride, K5, K4) είναι ωραία. Αλλά ναι προσωπικά προτιμώ Toyota, Honda, και Chevrolet από ΗΠΑ μεριά.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.471 μηνύματα.
Τα μεγάλα Kia (Sportage, Sorento, Telluride, K5, K4) είναι ωραία. Αλλά ναι προσωπικά προτιμώ Toyota, Honda, και Chevrolet από ΗΠΑ μεριά.
Δεν εχω μπει σε αυτα και αντιπαθω γενικως τα suv..γιατι κοβουν ορατοτητες πιανουν χωρο και φοβιζουν κοσμο...δυστηχως ομως τωρα ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει χωρο να βαλει την οικογενεια...καποιος ομως πρεπει να βαλει χερι στις βιομηχανιες.
Οι πόλεις σε ολα τα μηκη και πλατη του κοσμου ασφυκτιούν ..δεν το βλεπουν οι αγκρικολες?
Η Tουοτα εχει παρει το ευρωπαικο μυνημα χρονια και προσπαθει να φτιαξει ανθρωποκεντρικα αυτοκινητα...το μειον της ειναι οτι επιμενει σε σχεδια ασιατiκης κασταριδας και εκει την πατησε κατω η Κia και η Hyndai.

American Economist

Επιφανές μέλος

Δεν εχω μπει σε αυτα και αντιπαθω γενικως τα suv..γιατι κοβουν ορατοτητες πιανουν χωρο και φοβιζουν κοσμο...δυστηχως ομως τωρα ειναι μονοδρομος για καποιον που θελει χωρο να βαλει την οικογενεια...καποιος ομως πρεπει να βαλει χερι στις βιομηχανιες.
Οι πόλεις σε ολα τα μηκη και πλατη του κοσμου ασφυκτιούν ..δεν το βλεπουν οι αγκρικολες?
Η Tουοτα εχει παρει το ευρωπαικο μυνημα χρονια και προσπαθει να φτιαξει ανθρωποκεντρικα αυτοκινητα...το μειον της ειναι οτι επιμενει σε σχεδια ασιατiκης κασταριδας και εκει την πατησε κατω η Κia και η Hyndai.

Κοίτα τα SUV έχουν μεγάλη πλεονέκτημα στο δρόμο, ειδικά στην Ελλάδα όπου είναι μέσα στις λακούβες και στις κακοτεχνίες. Μπορεί να μην είναι όμορφα σαν τα sedan, όμως σε πρακτικότητα δεν έχουν αντίπαλο θεωρώ.

Η Toyota έχει βγάλει ωραία σχέδια τελευταία, εμένα το Camry είναι το αγαπημένο μου και το RAV4 μετά. Ωραία μοντέλα βγάζει και η Nissan, όμως πάει για φούντο δυστυχώς καθώς οι πωλήσεις της καταρρέουν παγκοσμίως. Για εμένα όμως τα πιο ωραία σχέδια τα βγάζει η General Motors (Chevrolet, Cadillac, Buick) όμως δυστυχώς δεν πουλάει στην Ευρώπη πλέον.

Τα Honda σου αρέσουν;; Αν ναι πιο πολύ από τα Kia/Hyundai??​

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.101 μηνύματα.

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Κοίτα τα SUV έχουν μεγάλη πλεονέκτημα στο δρόμο, ειδικά στην Ελλάδα όπου είναι μέσα στις λακούβες και στις κακοτεχνίες. Μπορεί να μην είναι όμορφα σαν τα sedan, όμως σε πρακτικότητα δεν έχουν αντίπαλο θεωρώ.

Η Toyota έχει βγάλει ωραία σχέδια τελευταία, εμένα το Camry είναι το αγαπημένο μου και το RAV4 μετά. Ωραία μοντέλα βγάζει και η Nissan, όμως πάει για φούντο δυστυχώς καθώς οι πωλήσεις της καταρρέουν παγκοσμίως. Για εμένα όμως τα πιο ωραία σχέδια τα βγάζει η General Motors (Chevrolet, Cadillac, Buick) όμως δυστυχώς δεν πουλάει στην Ευρώπη πλέον.

ε ναι το carmry παντα ηταν προσεγμένο γιατι ηταν για την ειδικη αμερικανικη αγορα..για εμας οχι.
Ο Αμερικανικες παραγωγες ειναι προσρμοσμενς στην επιθετικη συμπεριφορα των αμερικανων και τα σχεδια τους εχουν κατι απο αυτο.
Απο cadillak και Buick προτιμω τις ευρωπαικες τοπ κατασκευες της maybach και της bentley.
May bach
1754465759576.png

Bentley
1754465865646.png

Buick
1754466019787.png
Τα honda oxi ειναι κατσταριδες.
1754466983277.png
Τωρα η Hyndai εβγαλε καλο ευρωπαικο σχεδιο και η Κια τωρα χρονια παιζει με ευρωπαικα μοντελα

1754466428357.png

1754466484282.png

Η αμερικανκη ford mustang προσπαθει φιλοτιμα για την ευρωπη

1754466731943.png

Σε λιγα χρονια θα τους καπελωσουν οι κινεζεοι ...αυτοι ειναι εξαιρετικα κλεφτρονια και οτι κλεβουν δεν του αλλαζουν σχεδιο.​

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.648 μηνύματα.

Απλά έχω παρατηρήσει ότι τελευταία επιδίδεσαι σε μια ανάδειξη των SUV ως κάτι το κυρίαρχο... χωρίς όμως να μας λές το γιατί ειναι καλύτερα απο τα υπόλοιπα.

Εγω θα σ πω χαρακτηριστικά πως τα SUV που ειναι 1000άρια και δη τρικυλινδρα δεν αξίζει καν να πετάξεις 20.000 ευρώ απλα και μονο για το ¨αισθητικο΄΄

ναι το ΜΟΚΚΑ ειναι πολυ ομορφο εξωτερικά... ως εκει ομως.. ειναι ολοκληρη καρότσα βαρύ αμαξωμα και ο 1000αρης κινητήρας απλά θα ζορίζεται ετσι συμπιεσμένος που είναι.

Βάλε 3 άτομα μέσα εφοσον ειναι οικογενειακό φορτωσε το για την εκδρομη 2-3 βαλίτσες αναψε και το κλιματιστικό και ελα πές μου μετά ποσο τραβάει κ ειναι άνετο.

Νταξει αν πάς σε μια αντιπροσωπεία θα στα πούν αλλιώς βεβαια -λογικό να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι φορώντας ενα κυριλέ κοστουμι και λέγοντας ΟΤΙ ΠΑΠΑΤΖΑ λέει ενας ΜΑΡΚΕΤΙΣΤΑΣ.

Ενα SUV αξιζει μονο αν προτίθεσαι να δώσεις 25-30 χιλιαδες ευρώ να πάρεις με μεγαλυτερο κινητήρα και ιππους και να μπορεί να τραβαει και να υποστηρίζει ΑΥΤΟΣ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ το ΗΔΗ ΒΑΡΥ ΑΜΑΞΩΜΑ.
Και για μέσα στη πόλη ειναι ότι χειρότερο ειδικά της Αθηνας με τα φανάρια κ τη καθημερινη κινηση το σταματα-ξεκινα το γαμαει το αυτοκινητο... ανεβάζει θερμοκρασίες. Θα σου φάει μέσα ελατηρια... τσιμουχες σε 6-7 χρονια θες επισκευή στη μηχανή... ζοριζεται το αμάξι.

Σημειωσε τα αυτα που σου λέω γιατι πλήρωσα πάρα πολλα λεφτά για να τα μάθω. Πέταξα ενα 5000χιλιαρο σιγουρα...

Τελευταία επεξεργασία:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ε ειπαμε τα suv ( off road τα λεγενε πριν) ειναι μια κακη μοδα.
Οι πωτο διδαξατες ηταν οι αγγλοι με τα range rover ..αλλα ηταν λιγα και μετα ηρθαν οι αμερικανοι με jeep ..φτηνα ....και γαμισαν την αγορα.
Τωρα σε υπορχεωνουν α παρεις τζιπ... οταν παει ο πατερας να παρει ενα πεζω 308 βλεπει οτι δεν χωρα μεσα παιδια , γυναικα νομιμη και πραματα... Οποτε υποχρεωτικα παει σε 3008.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.648 μηνύματα.
Οι πωτο διδαξατες ηταν οι αγγλοι με τα range rover ..αλλα ηταν λιγα και μετα ηρθαν οι αμερικανοι με jeep ..φτηνα ....και γαμισαν την αγορα.
Τωρα σε υπορχεωνουν α παρεις τζιπ... οταν παει ο πατερας να παρει ενα πεζω 308 βλεπει οτι δεν χωρα μεσα παιδια , γυναικα νομιμη και πραματα... Οποτε υποχρεωτικα παει σε 3008.

Νταξ.... εγω λεφτά για πέταμα στο δρόμο άλλα δεν έχω.

Ουτε θα με κοροϊδευουν οι αντιπροσωπείες.

Προτιμω να τα βάλω στην ακρη κ να κάνω μια επενδυση σε ενα ακίνητο το οποίο θα λειτουργει σαν μια μικρή 2η εργασία και θα το έχω να μου φέρνει χρήμα.

Παλια ειμασταν μικροί ότι μας πάσαραν.... το μασάγαμε. Τωρα βλέπουμε πιο γρηγορα τις κομπίνες του καθε επιχειρηματια για να μεγσιτοποιει τα κέρδη του.

Όποιος θέλει να λάβει υποψη του σοβαρά αυτο που έγραψα καλο για εκείνον θα ειναι.... η πολη δε χρειάζεται τέτοια μεγαλα αμάξια ειναι σπατάλη. Καλύτερα βαλε αλλα 10.000 στα 30.000 που εισαι διατεθειμένος να πετάξεις ( 25000 + τοκοι) και αγορασε ενα μικρο διαμερισμα στο κέντρο κάνε το airbnb και εχε το δάνειο αλλα πληρωνε τη δοση απο το μισό κέρδος που θα βγάζεις... οχι πάρε ενα αμάξι που πεφτει η αξια του κ πληρωνε τη τράπεζα απο..... το μισθό σου που ειναι σταθερός.

Αυτα ολα ειναι κινήσεις ανόητων... μετα λενε πως φαληρίζουν. Και δε φτάνει ο μισθος για το σούπερ μάρκετ.

American Economist

Επιφανές μέλος

Μα δεν υπάρχουν πλέον και πολλές alternative options. Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Passat, Avensis, Altima, Camry, και πολλά άλλα sedan έχουν καταργηθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αρα πας σε SUV αν θέλεις μεγάλο αυτοκίνητο.​

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Α! Και στο μέλλον αυτο το ακινητο το δινεις και στον γιό ή την κορη σου που θα πάει να σπουδάσει Αθηνα αντι να πληρώνει τους άλλους απατεώνες της αισχροκέρδιας.... τους ιδιοκτητες ακινητων στην Αθηνα φυσικά.

Προς το παρόν τους έχουμε αποφύγει και αυτούς τους καρχαρίες ! (250Ε/ΜΗΝΑ ΕΝΟΊΚΙΟ) :p

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Νταξ.... εγω λεφτά για πέταμα στο δρόμο άλλα δεν έχω.

Ουτε θα με κοροϊδευουν οι αντιπροσωπείες.

Προτιμω να τα βάλω στην ακρη κ να κάνω μια επενδυση σε ενα ακίνητο το οποίο θα λειτουργει σαν μια μικρή 2η εργασία και θα το έχω να μου φέρνει χρήμα.

Παλια ειμασταν μικροί ότι μας πάσαραν.... το μασάγαμε. Τωρα βλέπουμε πιο γρηγορα τις κομπίνες του καθε επιχειρηματια για να μεγσιτοποιει τα κέρδη του.
Καλα κανεις να μαζευεις και σκεφτεσε...αλλα την κοροιδια θα την καταπιεις ..θα πας με το ρευμα την εποχης και θα σ'αρεσει υποχρεωτικα.
Οδηγαω και ενα παλιο τουοτα πριν 25 χρονια... Υιαρις 1.3 το πρωτο , επονομαζομενο και αυτοκινητο για κοριτσακια. ε ποτε δεν ζητησε κατι... κανενα συμπλεκτη ανα 100Κ χιλιομετρα και καμια φορα λαστιχα (Τραζανο 200€).Μαστορα του λεω θελω αδεια να πληνω την μηχανη... καστε εκει που εισαι δεν υπαρχει πιο στεγνο αυτοκίνητο απαντα.
Το επομενο μοντελο απο αυτο εγω το πηγα για αλλαγη ή επισκευη δυναμο και για αλλαγη ακρομπαρων.. απαραδεκτο για τουοτα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Καλα κανεις να μαζευεις και σκεφτεσε...αλλα την κοροιδια θα την καταπιεις ..θα πας με το ρευμα την εποχης και θα σ'αρεσει υποχρεωτικα.
Οδηγαω και ενα παλιο τουοτα πριν 25 χρονια... Υιαρις 1.3 το πρωτο , επονομαζομενο και αυτοκινητο για κοριτσακια. ε ποτε δεν ζητησε κατι... κανενα συμπλεκτη ανα 100Κ χιλιομετρα και καμια φορα λαστιχα (Τραζανο 200€).Μαστορα του λεω θελω αδεια να πληνω την μηχανη... καστε εκει που εισαι δεν υπαρχει πιο στεγνο αυτοκίνητο απαντα.
Το επομενο μοντελο απο αυτο εγω το πηγα για αλλαγη ή επισκευη δυναμο και για αλλαγη ακρομπαρων.. απαραδεκτο για τουοτα.

Για εμένα το πιο όμορφο αυτοκίνητο ήταν το Ford Mondeo (Fusion στις ΗΠΑ). Τεράστιο έγκλημα της Ford που το κατήργησε το 2021.

IMG_3709.jpeg

IMG_3710.jpeg

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Καθόλου δεν θα πάω! Καινουργιο δε ξαναπαίρνω.... σιγα μη πληρώνω 20.000 ευρω + τοκοι 2-3 και στα 5 χρονια να εχω ενα αμάξι που έχει χάσει το μισό της αξίας του και βγαζει και θέματα.

Οσο για τα ενοίκια... στη Καβάλα φιλος βρηκε ωραιο 50τμ με 300 ευρώ. Ευκαιρίες υπάρχουν και αλλού.

Τις προαλλες βρηκα ενα suzuki swift ωραιο με 9000 ευρώ. Μια χαρά και οικογένεια χωράει.... σιγά μια τριμελή... κατσε να τη βρώ πρώτα και το συζητάμε χα χα χα.

Θα μπορουσα να κυκλοφορω και με audi τωρα ή bmw των 25.000 ευρώ... εχω τη δυνατοτητα
αλλα θα χρεωθώ χωρίς λογο. Και επενδυτικά ειναι μια κακιστη κίνηση δεν οδηγει πουθενά απλα σε μια πρόσκαιρη ικανοποιηση οτι εχω ακριβο αμαξι κ βγαινω εξω να δείχνω.

Καλα μας τα κάνουν γιατι είμαστε ψώνια.

Βαλε τα λεφτά στην άκρη να πάρεις ενα ακίνητο.....

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Καθόλου δεν θα πάω! Καινουργιο δε ξαναπαίρνω.... σιγα μη πληρώνω 20.000 ευρω + τοκοι 2-3 και στα 5 χρονια να εχω ενα αμάξι που έχει χάσει το μισό της αξίας του και βγαζει και θέματα.

Οσο για τα ενοίκια... στη Καβάλα φιλος βρηκε ωραιο 50τμ με 300 ευρώ. Ευκαιρίες υπάρχουν και αλλού.

Τις προαλλες βρηκα ενα suzuki swift ωραιο με 9000 ευρώ. Μια χαρά και οικογένεια χωράει.... σιγά μια τριμελή... κατσε να τη βρώ πρώτα και το συζητάμε χα χα χα.

Θα μπορουσα να κυκλοφορω και με audi τωρα ή bmw των 25.000 ευρώ... εχω τη δυνατοτητα
αλλα θα χρεωθώ χωρίς λογο. Και επενδυτικά ειναι μια κακιστη κίνηση δεν οδηγει πουθενά απλα σε μια πρόσκαιρη ικανοποιηση οτι εχω ακριβο αμαξι κ βγαινω εξω να δείχνω.

Βαλε τα λεφτά στην άκρη να πάρεις ενα ακίνητο.....

α ρε Πάνθηρα. αμάξια, διαμερίσματα και γυναίκες ποσο σε έχουν βασανίσει.

:worry:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ναι σουζουκι...συμβουλη ζητησε να το πας μακρυνη βολτα και σε ασχημο δρομο... αν δεν σε βγαλει φιογκο απο μεσα παρτο... μην βασιστεις οτι ειναι ομορφουλι
Ναι οι bmv μαρκετιστικα υπερτιμημενες αλλα εχουν οδικη συμπεριφορα.
Για μενα τα ανωτερα ειναι αυτα που εχουν αεραναρτιση.
στορυ
Ταξιδι καβαλα πειραιας καπου 12 ωρες συν με στασεις για καφε γιατι γρινιαζανε.
14 ετων οδηγουσα μια s class (ο μπαμπας διπλα)... βαζοντας και πολλα χιλιομετρα στο δρομο.
Βγηκαμε πειραια ατσαλακωτοι ...και απο δυσκολια οδηγησης? απλα παιχνιδακι.
Το μονο εμποδιο μια πουτανα shell που πηγαμε.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια