Τα flagships αντεχουν 3 χρονια σιγουρα, αλλα τα mid-range δυσκολα. Δεν εχει να κανει με μοδες και εμφανιση η αλλαγη κινητου, αλλα πχ με καλυτερη καμερα, γιατι κακα τα ψεμματα ενα κινητο πενταετιας και mid-range εχει χαλια καμερα. Ας παρουμε για παραδειγμα ενα midrange 5ετιας, το samsung galaxy A5 που βγηκε τον Δεκ. 2014.
Οθονη: 294 ppi (μετρια αναλυση, πιθανοτητα διακρινεις τα πιξελ και συνεπως δεν εχεις τοσο καθαρη οθονη)
Λογισμικο: Android 4.4.4, upgradable to 7.0 (ειναι ευαλωτο σε κενα ασφαλειας)
Πισω καμερα: 13 MP, χωρις προτραιτο εφε, χωρις night sight
Μπροστα καμερα: 5 MP (πολυ χαλια αναλυση)
Σε μνημη και επεξεργαστη δεν θα επεκταθω γιατι ειναι ηδη outdated, αλλα θα θεωρησω οτι ακομα αντεχουν και δεν κολλαει το κινητο. Τα παραπανω ομως χαρακτηριστικα για εμενα ειναι αρκετα για να πω οτι χρειαζομαι καινουριο κινητο.
Τελος, ακομα και η ταχυτητα στο δικτυο LTE ειναι cat4 150/50 mbps, κατι που επισης θα με εκανε να αλλαξω κινητο αφου τα σημερινα πιανουν ταχυτητες που αγγιζουν 5G. Βεβαια εδω παιζει ρολο και ο παροχος, αλλα εγω με το κινητο μου (LTE-A cat16 1024/75 mbps) εχω πιασει τρελες ταχυτητες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.