Τελικά την αγόρασα την Κινεζίλα, 643 ευρώ τελική.
Το "track order" της aliexpress απλά τραγικό, κανένα update, κολλημένο στο Spain. Έστειλα μήνυμα στον seller που απάντησε ότι είναι στην Ιταλία και έρχεται. Φρίκαρα λίγο με τη φάση, έμπαινα κάθε μέρα να βλέπω μπας και ενημερωθεί, ήρθε στο τέλος ένα δέμα με ACS από Βουλγαρία.
Κοιτάζω το κουτί, σαν μικρό μου φάνηκε, ωχ λέω τον είπιαμε.

Ανοίγω, βλέπω ένα λαπτοπάκι και το μετασχηματιστή τίποτα άλλο. Ούτε βιβλιαράκι, ούτε drivers. Βγάζω το περιτύλιγμα, περίμενα να δω ένα KUU, τίποτα απολύτως, no name.
Το συνδέω, κοίταζα να βρω το κουμπί, βρε αμάν που είναι το κουμπί;

Τελικά ήταν ένα μικρούλι στα δεξιά, ίσα που φαινότανε.
Άνοιξε, μπούταρε στα Windows 11, βάζω τις αρχικές ρυθμίσεις, αλλάζω το όνομα του υπολογιστή σε SINA (η κινέζα

) και κάνω reboot.
Μου βγάζει μήνυμα..."Updates are underway. Please keep your computer on".
Περίμενα, περίμενα, κολλημένο εκεί. Σκεφτόμουνα να κάνω restart ή να το αφήσω κι άλλο; Γκουγκλάρω με το παλιό laptop και διαβάζω ότι σε έναν άλλο έπαιξε μετά από 1 ώρα!
Το άφησα κι εγώ, τελικά επανήλθε στο μισάωρο.
Από εκεί και πέρα όλα μια χαρά. Αυτά που αγόρασα τα βρήκα, 1Τ SSD, 16GB RAM, i7-12700H.
Ένα καμένο πιξελάκι το είδα η αλήθεια είναι αλλά φαίνεται μόνο στην αρχή όταν μπουτάρει σε μαύρο φόντο.
Πάει σφαίρα κατά τ' άλλα, το δοκίμασα με απαιτητικά programming apps, όλα οκ, πόσο θα αντέξει, δεν ξέρω.
Αστοχία υλικού βρίσκεις και στις καλύτερες φίρμες, όλα λίγο πολύ κινέζικα είναι. Δεν έχω καμμία εγγύηση αλλά ελπίζω να βγάλω μια 5ετία και βλέπουμε.
Μου πήγε στη μισή τιμή σε σχέση με τα επώνυμα με τις ίδιες προδιαγραφές. Γενικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου την ελληνική αγορά, είναι πανακρίβου. Καλύτερα να αγοράσει κάποιος από ebay ή aliexpress, ακόμα και refurbished παρά να σκάσει ένα σωρό λεφτά για να έχει ένα ταμπελάκι φίρμας πάνω. Βέβαια, αν δεν είσαι σχετικός και θέλεις μια εγγύηση και υποστήριξη αν κάτι συμβεί εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις λύσεις αναγκαστικά κάπου κοντά σου.