Black Friday 2023 - 24 Νοεμβρίου

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.827 μηνύματα.
https://www.skroutz.gr/s/42894783/IQ-ST-655-Tostiera-Griliera-2200W-Inox.html (δύσκολη η αγορά των τοστιέρων, όλες έχουν αρνητικές κριτικές)
Μακριά από τοστιέρα με χερούλι - πιεστήριο, ζήτημα να σου κρατήσει 3-4 μήνες, μιλάω εκ πείρας. Καλύτερα να πας σε λύση full-cover που κλείνει όλο το τοστ με πιαστράκι:

1701003011733.png

Εγώ ψάχνομαι για αγορά laptop μετά από 15 χρόνια με το θρυλικό μου VAIO VGN-FW41M. :D Το έχω ταίσει βέβαια με 8 GB μνήμη και SSD σκληρό αλλά η κάρτα γραφικών πια σέρνεται, μου βγάζει πράσινο φόντο στα videakia με Firefox και όταν απενεργοποιείς το hardware acceleration αρχίζουν τα κολλήματα.

Δύσκολο να επιλέξεις, το budget μου είναι μέχρι 750γιούρο τελική τιμή, δεν θέλω να δώσω παραπάνω. Δεν έχω απαιτήσεις σε gaming (παίζω κανένα σκάκι αραιά και που :P), θέλω όμως 1T SSD, 16GB RAM minimum και CPU τουλάχιστον 12ης γενειάς γιατί μπιλντάρω απαιτητικά apps με Visual Studio. Εννοείται μια καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών τύπου Intel X Iris είναι σημαντικό να υπάρχει.

Ψήνομαι για επώνυμη κινεζίλα αφού η μπαταρία δεν με ενδιαφέρει, κάτι σε KUU ή Ninkear που βρίσκεις στο aliexpress, αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι. Για CPU, την AMD Ryzen δεν την ξέρω, διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ στα τελευταία της μοντέλα. Είχα βάλει στο μάτι Intel I7-12700H αλλά δεν θα με χάλαγε και κάτι σε I7-1280P ή I7-1260P που έχουν τη μισή κατανάλωση σε ρεύμα. Πιο κάτω όμως δεν θέλω να πάω.

Στυλιστικά μου κάνει κλικ πολύ το Asus Vivobook με την 16άρα οθόνη, ή το ασημί Dell Inspiron 16 Plus, ψάχνω και για ελαφρώς μεταχειρισμένο στο ebay αλλά τα περισσότερα είναι από Αμερική με μεγάλα shipping rates και duties.

Ξέρετε κανένα άλλο αντίστοιχο site που μπορεί να ψάξει κανείς;

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.059 μηνύματα.
Ψήνομαι για επώνυμη κινεζίλα αφού η μπαταρία δεν με ενδιαφέρει, κάτι σε KUU ή Ninkear που βρίσκεις στο aliexpress, αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι. Για CPU, την AMD Ryzen δεν την ξέρω, διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί πολύ στα τελευταία της μοντέλα. Είχα βάλει στο μάτι Intel I7-12700H αλλά δεν θα με χάλαγε και κάτι σε I7-1280P ή I7-1260P που έχουν τη μισή κατανάλωση σε ρεύμα. Πιο κάτω όμως δεν θέλω να πάω.

Στυλιστικά μου κάνει κλικ πολύ το Asus Vivobook με την 16άρα οθόνη, ή το ασημί Dell Inspiron 16 Plus, ψάχνω και για ελαφρώς μεταχειρισμένο στο ebay αλλά τα περισσότερα είναι από Αμερική με μεγάλα shipping rates και duties.

Ξέρετε κανένα άλλο αντίστοιχο site που μπορεί να ψάξει κανείς;

για δες και σε αυτα
shipping απο ΕΕ

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Έκανα κι εγω τα ψώνια μου, από Ιταλία, σαπούνια και aftershave ξυρίσματος.

4 σαπούνια
4 αφτερ
και μια κολώνια της πλάκας για δοκιμή, έχω καμια 30αριά καλές, την πέταξα στο καλάθι για πλάκα.

35% εκπτωσεις ο Ιταλός λόγω BF, όντως τιμές που σκοτώνουν κάθε χρόνο. Και πραγματικό 35%, όχι αστεια, ξέρω καλά τις κανονικές τιμές στα Artisan σαπούνια.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.904 μηνύματα.
Σαν οικολόγος, μου απαγορεύω να πέφτω στην παγίδα της black friday και να αγοράζω άχρηστα πράματα. Όμως φέτος την ...πάτησα. Είδα κάτι προσφορές της aegean και λόγω των συχνών ταξιδιών μου, είπα, βρε μήπως έχει πραγματι κάτι καλό; Και μπήκα στο σάιτ! Και την ...πάτησα! Βρήκα ταξιδι, απ αυτό που το κάνω συχνά, στη μισή τιμή. Και είπα, ρε τι είναι ο κόκκορας, τι είναι το ζουμί του! Και το έκλεισα! Οι γιοι μου με έκραξαν κανονικά, γιατί τάχα τους γρινιάζω, να μην αργούν στο μπάνιο, να μην καίνε φούρνο συνέχεια με τις πίτσες τους, να μην καταναλώνουν πλαστικά κλπ και εγώ κάνω αεροπορικά ταξίδια!!:knife: Κάποτε μετρησαμε το αποτυπωμα ενός ταξιδιού Αθηνα-Νεα Ζηλανδία και ήταν περίπου ψήσιμο στο φούρνο για 5.000 πίτσες. Τίποτα! Δεν έχουμε σωτηρία! Πάντως δυστυχώς Νεα Ζηλανδία δεν πάω, ούτε έχω πάει ποτέ!:(

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Αχ αγαπω τον Καναδά :prettyplz:

Πάντως φίλη μου που ζει στη Φιλαδέλφεια από μικρή, μου έχει πει και εκεί έπεσε πολύ η black Friday σε σχέση με παλιά.
Δηλαδή σκοτωνοντουσαν για να διεκδικήσουν αυτό που ήθελαν, έως και 80% κάτω της τιμής.
Τώρα δεν είναι τόσο ετσι, λέει.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.827 μηνύματα.
Ψήνομαι για επώνυμη κινεζίλα αφού η μπαταρία δεν με ενδιαφέρει, κάτι σε KUU ή Ninkear που βρίσκεις στο aliexpress, αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει κάτι.
Τελικά την αγόρασα την Κινεζίλα, 643 ευρώ τελική.
Το "track order" της aliexpress απλά τραγικό, κανένα update, κολλημένο στο Spain. Έστειλα μήνυμα στον seller που απάντησε ότι είναι στην Ιταλία και έρχεται. Φρίκαρα λίγο με τη φάση, έμπαινα κάθε μέρα να βλέπω μπας και ενημερωθεί, ήρθε στο τέλος ένα δέμα με ACS από Βουλγαρία.

Κοιτάζω το κουτί, σαν μικρό μου φάνηκε, ωχ λέω τον είπιαμε. :P
Ανοίγω, βλέπω ένα λαπτοπάκι και το μετασχηματιστή τίποτα άλλο. Ούτε βιβλιαράκι, ούτε drivers. Βγάζω το περιτύλιγμα, περίμενα να δω ένα KUU, τίποτα απολύτως, no name.

Το συνδέω, κοίταζα να βρω το κουμπί, βρε αμάν που είναι το κουμπί; :hmm:
Τελικά ήταν ένα μικρούλι στα δεξιά, ίσα που φαινότανε.
Άνοιξε, μπούταρε στα Windows 11, βάζω τις αρχικές ρυθμίσεις, αλλάζω το όνομα του υπολογιστή σε SINA (η κινέζα :D ) και κάνω reboot.

Μου βγάζει μήνυμα..."Updates are underway. Please keep your computer on".

Περίμενα, περίμενα, κολλημένο εκεί. Σκεφτόμουνα να κάνω restart ή να το αφήσω κι άλλο; Γκουγκλάρω με το παλιό laptop και διαβάζω ότι σε έναν άλλο έπαιξε μετά από 1 ώρα!

Το άφησα κι εγώ, τελικά επανήλθε στο μισάωρο. :)

Από εκεί και πέρα όλα μια χαρά. Αυτά που αγόρασα τα βρήκα, 1Τ SSD, 16GB RAM, i7-12700H.
Ένα καμένο πιξελάκι το είδα η αλήθεια είναι αλλά φαίνεται μόνο στην αρχή όταν μπουτάρει σε μαύρο φόντο.

Πάει σφαίρα κατά τ' άλλα, το δοκίμασα με απαιτητικά programming apps, όλα οκ, πόσο θα αντέξει, δεν ξέρω.
Αστοχία υλικού βρίσκεις και στις καλύτερες φίρμες, όλα λίγο πολύ κινέζικα είναι. Δεν έχω καμμία εγγύηση αλλά ελπίζω να βγάλω μια 5ετία και βλέπουμε.

Μου πήγε στη μισή τιμή σε σχέση με τα επώνυμα με τις ίδιες προδιαγραφές. Γενικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου την ελληνική αγορά, είναι πανακρίβου. Καλύτερα να αγοράσει κάποιος από ebay ή aliexpress, ακόμα και refurbished παρά να σκάσει ένα σωρό λεφτά για να έχει ένα ταμπελάκι φίρμας πάνω. Βέβαια, αν δεν είσαι σχετικός και θέλεις μια εγγύηση και υποστήριξη αν κάτι συμβεί εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις λύσεις αναγκαστικά κάπου κοντά σου.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
O bro έδωσε 650 ευρώ περίπου στο AliExpress και με αισιοδοξία για 5+ χρόνια να κρατήσει το αντικείμενο χωρίς εγγύηση.
Dude......

We have a real survivor here.

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τελικά την αγόρασα την Κινεζίλα, 643 ευρώ τελική.
Το "track order" της aliexpress απλά τραγικό, κανένα update, κολλημένο στο Spain. Έστειλα μήνυμα στον seller που απάντησε ότι είναι στην Ιταλία και έρχεται. Φρίκαρα λίγο με τη φάση, έμπαινα κάθε μέρα να βλέπω μπας και ενημερωθεί, ήρθε στο τέλος ένα δέμα με ACS από Βουλγαρία.

Κοιτάζω το κουτί, σαν μικρό μου φάνηκε, ωχ λέω τον είπιαμε. :P
Ανοίγω, βλέπω ένα λαπτοπάκι και το μετασχηματιστή τίποτα άλλο. Ούτε βιβλιαράκι, ούτε drivers. Βγάζω το περιτύλιγμα, περίμενα να δω ένα KUU, τίποτα απολύτως, no name.

Το συνδέω, κοίταζα να βρω το κουμπί, βρε αμάν που είναι το κουμπί; :hmm:
Τελικά ήταν ένα μικρούλι στα δεξιά, ίσα που φαινότανε.
Άνοιξε, μπούταρε στα Windows 11, βάζω τις αρχικές ρυθμίσεις, αλλάζω το όνομα του υπολογιστή σε SINA (η κινέζα :D ) και κάνω reboot.

Μου βγάζει μήνυμα..."Updates are underway. Please keep your computer on".

Περίμενα, περίμενα, κολλημένο εκεί. Σκεφτόμουνα να κάνω restart ή να το αφήσω κι άλλο; Γκουγκλάρω με το παλιό laptop και διαβάζω ότι σε έναν άλλο έπαιξε μετά από 1 ώρα!

Το άφησα κι εγώ, τελικά επανήλθε στο μισάωρο. :)

Από εκεί και πέρα όλα μια χαρά. Αυτά που αγόρασα τα βρήκα, 1Τ SSD, 16GB RAM, i7-12700H.
Ένα καμένο πιξελάκι το είδα η αλήθεια είναι αλλά φαίνεται μόνο στην αρχή όταν μπουτάρει σε μαύρο φόντο.

Πάει σφαίρα κατά τ' άλλα, το δοκίμασα με απαιτητικά programming apps, όλα οκ, πόσο θα αντέξει, δεν ξέρω.
Αστοχία υλικού βρίσκεις και στις καλύτερες φίρμες, όλα λίγο πολύ κινέζικα είναι. Δεν έχω καμμία εγγύηση αλλά ελπίζω να βγάλω μια 5ετία και βλέπουμε.

Μου πήγε στη μισή τιμή σε σχέση με τα επώνυμα με τις ίδιες προδιαγραφές. Γενικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου την ελληνική αγορά, είναι πανακρίβου. Καλύτερα να αγοράσει κάποιος από ebay ή aliexpress, ακόμα και refurbished παρά να σκάσει ένα σωρό λεφτά για να έχει ένα ταμπελάκι φίρμας πάνω. Βέβαια, αν δεν είσαι σχετικός και θέλεις μια εγγύηση και υποστήριξη αν κάτι συμβεί εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις λύσεις αναγκαστικά κάπου κοντά σου.
πραγματικα θα ειχα φρικαρει στη θεση σου ...
643 ευρω δεν τα λες και λιγα για να συμβιμβαστης με ολα αυτα ..

κανε ταμα οχι ευχη να σε βγαλει 2 ετια οχι 5 ετια :P

parafernalia

Περιβόητο μέλος

πραγματικα θα ειχα φρικαρει στη θεση σου ...
643 ευρω δεν τα λες και λιγα για να συμβιμβαστης με ολα αυτα ..

κανε ταμα οχι ευχη να σε βγαλει 2 ετια οχι 5 ετια :P
Δεν είναι λίγα αλλά είναι λίγα...
Με λιγότερα δεν κάνεις τη δουλειά που θέλω. Συνάδελφοι ξόδεψαν διχίλιαρα για αντίστοιχα μηχανήματα.

Το 17ετίας SONY VAYO λαπτοπάκι ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει αλλά το είχα πληρώσει 1400 ευρώ σε εποχές που ο μισθός μου ήταν λίγο πάνω του βασικού. Για να αντέξει στο χρόνο, έπρεπε να το "ταίσω" με έξτρα μνήμη, να μετατρέψω το DVD drive σε SSD δίσκο και να μεταφέρω εκεί τα Windows με ειδικό app. Αν δεν έχεις γνώσεις δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά.

Για την μπαταρία της κινέζας δεν έχω απαιτήσεις. Αν και η μνήμη είναι LDRAM που έχει μικρότερη κατανάλωση δεν νομίζω ότι θα βγάλει 5ετία. Δεν με ενδιαφέρει όμως το έχω σαν mini desktop στο σπίτι και δεν το μετακινώ.

Τα υπόλοιπα όμως γιατί όχι; Άνετα βγάζει 5 χρόνια και παραπάνω με μία μικρή επιφύλαξη για την μνήμη, 16GB ίσως αποδειχτούν λίγα στο εγγύς μέλλον.

Guest 126033

Επισκέπτης

Δεν είναι λίγα αλλά είναι λίγα...
Με λιγότερα δεν κάνεις τη δουλειά που θέλω. Συνάδελφοι ξόδεψαν διχίλιαρα για αντίστοιχα μηχανήματα.

Το 17ετίας SONY VAYO λαπτοπάκι ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει αλλά το είχα πληρώσει 1400 ευρώ σε εποχές που ο μισθός μου ήταν λίγο πάνω του βασικού. Για να αντέξει στο χρόνο, έπρεπε να το "ταίσω" με έξτρα μνήμη, να μετατρέψω το DVD drive σε SSD δίσκο και να μεταφέρω εκεί τα Windows με ειδικό app. Αν δεν έχεις γνώσεις δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά.

Για την μπαταρία της κινέζας δεν έχω απαιτήσεις. Αν και η μνήμη είναι LDRAM που έχει μικρότερη κατανάλωση δεν νομίζω ότι θα βγάλει 5ετία. Δεν με ενδιαφέρει όμως το έχω σαν mini desktop στο σπίτι και δεν το μετακινώ.

Τα υπόλοιπα όμως γιατί όχι; Άνετα βγάζει 5 χρόνια και παραπάνω με μία μικρή επιφύλαξη για την μνήμη, 16GB ίσως αποδειχτούν λίγα στο εγγύς μέλλον.
Κοιτα δεν εχω γνωσεις-εικονα πανω στο κοστος που μου λες αλλα υπολογιζω οτι αν δεν εχει το" προσδόκιμο ζωης" που λες και χρειαστει να το αντικαταστησεις ,τι γινετε ?
Μακροπροπεσμα δεν θα εχεις δωσει τα χρηματα που εδωσαν οι συναδελφοι σου ?

Ρισκο δηλαδη, οποτε λεω εκει που ειναι να κανω μια τετοια επενδυση τουλαχιστον ας την κανω σωστα να γινει αποσβεση των χρηματων μου ..
Αυτο τουλαχιστον ειναι το δικο μου σκεπτικο οταν ειναι να κανω μεγαλες αγορες ...

Τωρα για γνωσεις και υποστηριξη εχεις δικιο,ολα αυτα αν εχεις τεχνική υποστηριξη απο πισω ειναι ενα κοστος που οφείλεις να το συνυπολογιζεις με τις αγορες σου

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ρισκο δηλαδη, οποτε λεω εκει που ειναι να κανω μια τετοια επενδυση τουλαχιστον ας την κανω σωστα να γινει αποσβεση των χρηματων μου ..
Αυτο τουλαχιστον ειναι το δικο μου σκεπτικο οταν ειναι να κανω μεγαλες αγορες ...
Στις αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων - όπως στην περίπτωσή μου ενός καινούργιου laptop - δεν ισχύει πια αυτό το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις" σε σχέση με την ποιότητα των υλικών. Ισχυεί φυσικά σε σχέση με την υπολογιστική δύναμη και τη λειτουργικότητα.

Ρίσκο υπάρχει πάντα, σε όλα, έχω πέσει και σε απατεώνες, ευτυχώς σε πολύ μικρότερα ποσά. Είμαι μύθος όμως να πιστεύεις ότι αν δώσεις παραπάνω λεφτά θα είσαι σίγουρη. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που αντέχει στο χρόνο είναι η δυναμική που αγοράζεις. Θα μπορούσα π.χ. να αγοράσω στα ίδια λεφτά επώνυμο laptop DELL με φθηνότερο επεξεργαστή και λιγότερο χώρο αλλά σε μερικά χρόνια πάλι θα γκρίνιαζα. Στην αδελφή μου βέβαια, πρότεινα DELL γιατί δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αξιοπιστία και της έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Την καλύτερη αγορά την έκανε μια φίλη μου, 180 ευρώ από πανέρι, εκθεσιακό με καμένο pixel. Σφαιράτο, μια χαρά λαπτοπάκι για τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη που μπροζάρει στο internet, στέλνει κάποιο email και γράφει κάτι στο Word.

Guest 126033

Επισκέπτης

Στις αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων - όπως στην περίπτωσή μου ενός καινούργιου laptop - δεν ισχύει πια αυτό το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις" σε σχέση με την ποιότητα των υλικών. Ισχυεί φυσικά σε σχέση με την υπολογιστική δύναμη και τη λειτουργικότητα.

Ρίσκο υπάρχει πάντα, σε όλα, έχω πέσει και σε απατεώνες, ευτυχώς σε πολύ μικρότερα ποσά. Είμαι μύθος όμως να πιστεύεις ότι αν δώσεις παραπάνω λεφτά θα είσαι σίγουρη. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που αντέχει στο χρόνο είναι η δυναμική που αγοράζεις. Θα μπορούσα π.χ. να αγοράσω στα ίδια λεφτά επώνυμο laptop DELL με φθηνότερο επεξεργαστή και λιγότερο χώρο αλλά σε μερικά χρόνια πάλι θα γκρίνιαζα. Στην αδελφή μου βέβαια, πρότεινα DELL γιατί δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αξιοπιστία και της έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Την καλύτερη αγορά την έκανε μια φίλη μου, 180 ευρώ από πανέρι, εκθεσιακό με καμένο pixel. Σφαιράτο, μια χαρά λαπτοπάκι για τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη που μπροζάρει στο internet, στέλνει κάποιο email και γράφει κάτι στο Word.
Οποτε την επενδυση που εκανα σε macbook air πως την αξιολογεις ?

Υπερτιμημένη ?
Αν εξαιρεσουμε την προσαρμογη μου οσο αφορα το λογισμικο του σε ολα τ αλλα για εμενα δεν συγκρίνετε με οτι ειχα πριν οποτε ειπα χαλαλι τα λεφτα του !

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Οποτε την επενδυση που εκανα σε macbook air πως την αξιολογεις ?

Υπερτιμημένη ?
Αν εξαιρεσουμε την προσαρμογη μου οσο αφορα το λογισμικο του σε ολα τ αλλα για εμενα δεν συγκρίνετε με οτι ειχα πριν οποτε ειπα χαλαλι τα λεφτα του !
Εντάξει, άλλο level. Ωραίο το macbook, άλλος κόσμος η Apple. Δεν θα πήγαινα εκεί λόγω συμβατότητας με εφαρμογές που δουλεύω αλλά είναι ποιοτική επιλογή, χωρίς αμφιβολία.

Τώρα αν είναι υπερεκτιμημένη; Αφού σου αρέσει αυτό μετράει. Όλα κάποια στιγμή θα χάσουν την αξία τους και μένει η σημασία απ' την αγάπη και το συναίσθημα. :D

( να δω πως θα αποχωριστώ τώρα τη VAYA μου :redface: )

Guest 126033

Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια