ChatGPT της OpenAI

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.346 μηνύματα.
Καλα εν ετη 2025 οι μισοι++ φοιτητες στην ελλαδα τουλαχιστον σπουδαζουν για την πνευματικη καλλιεργεια. Δεν ειναι κατι καινουργιο αυτο
Εξαρταται απο σπουδες-Αν σπουδαζεις πολυτεχνειο/οικονομικα αντε και γιατρος + χτισεις ή εχεις οικογενειακα τις καταλληλες γνωριμιες μια χαρα βρισκεις και δουλεια και δεν σπουδαζεις για πνευματικη καλλιεργεια

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.126 μηνύματα.
πολυτεχνειο, οικονομικα
Ha Ha Smile GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.796 μηνύματα.
Καταρχην οταν μιλαμε για υπερβολικα περιπλοκες διαδικασιες οπως αναλογιστικες μελετες,αναλυση χαρτοφυλακιου κλπ αμφιβαλλω αν καποιο robot θα καταφερει να το κανει αριστα

Η "βελτίωση" θα είναι μόνο στο κομμάτι της επικοινωνίας (αναλύσεων, αναφορών κτλ). Η επιστημονική σκέψη και η ορθή διατύπωση προς θεού δεν μπορεί να υποκατασταθεί. Αλλά ξαναλέω ότι για όχι και τόσο ξεκάθαρο σκοπό προωθούνται περισσότερο οι πιστοποιήσεις έναντι κλασικών σπουδών για την καλύτερη εκπαίδευση των ανθρώπων σε τέτοιες τεχνολογίες. Υπάρχει κάτι φαιδρό εδώ που δεν το εξηγούν. Δεν έχω βρει ένα σοβαρό επιχείρημα γιατί ένα πτυχίο δεν κάνει τη δουλειά που θέλουν. Δείχνει ότι απλά φοβούνται κάτι και έτσι κάνουν επικοινωνιακή αποδόμηση των πανεπιστημιακών σπουδών για χάρη της «προϋπηρεσίας» και των «δεξιοτήτων».

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.441 μηνύματα.
Ζήτησα από το ChatGPT βοήθεια για ένα παιχνίδι λέξεων και απάντησε λάθος. Δείτε:

1749053227236.png

1749053283284.png

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.346 μηνύματα.
Αλλά ξαναλέω ότι για όχι και τόσο ξεκάθαρο σκοπό προωθούνται περισσότερο οι πιστοποιήσεις έναντι κλασικών σπουδών για την καλύτερη εκπαίδευση των ανθρώπων σε τέτοιες τεχνολογίες.
Καλα αυτο ειναι καραγκιοζιλικι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιατι αμφιβαλλεις; Αν βγαλεις εξω το λογιστικο κομματι σε entry level επιπεδο τουλαχιστον που μπορει να αυτοματοποιηθει-οι δυνατες λογιστικες αναλυσεις δεν προκειται να αυτοματοποιηθουν-το ιδιο και με τα data

Καλα για μηχανικους δεν συζηταω καν

Ξαναλεω-Fintech/Supply Chain

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.126 μηνύματα.
Καλα αυτο ειναι καραγκιοζιλικι

Γιατι αμφιβαλλεις; Αν βγαλεις εξω το λογιστικο κομματι σε entry level επιπεδο τουλαχιστον που μπορει να αυτοματοποιηθει-οι δυνατες λογιστικες αναλυσεις δεν προκειται να αυτοματοποιηθουν-το ιδιο και με τα data

Καλα για μηχανικους δεν συζηταω καν

Ξαναλεω-Fintech/Supply Chain
το πρόβλημα είναι πως κάποιος που τελειώνει τώρα δε θα μπεί ποτέ σε αυτές τις entry level θέσεις.
Αν μου μιλάς για οικονομικό διευθυντή οχι δε θα τον διώξουν αλλά όσοι βγαίνουν μόλις απο τις σχολές ή εχουν 1-2 χρόνια προϋπηρεσία τι ελπίδα έχουν;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.563 μηνύματα.
Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό.

Θυμάσαι τότε το 2023 στις αρχές που έγινε πραγματικότητα το chatGPT και βγήκαν μερικοί επισήμονες κρουοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες της ΑΙ και στον ΟΗΕ αποφάσισαν (πέρα από την Γαλλία νομίζω) να το αφήσουν ανεξέλεγκτο στη παρούσα φάση;

Μόνοι τους το αποδέχτηκαν γνωρίζοντας τις όποιες συνέπειες και αγνωόντας τους επιστήμονες.

Δες το παραπάνω βίντεο του Astronio.

Εξηγεί πολλά.
Το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός θα αποδειχθεί μοιραίο κάποια στιγμή.
Το βίντεο είναι ενδιαφέρον. Πολλά απο αυτά που λένε, παρά το γεγονός πως δεν είμαι ειδικός στο AI, τα γνωρίζω τόσο λόγω συσχετισμών που κάνω απο το δικό μου πεδίο(τηλεπικοινωνίες), όσο και απο αυτά που έχουν πει άλλοι επιστήμονες όπως ο Shannon ή ο Von Neumann.

Άλλωστε όπως νομίζω ανέφερες, ήδη ο Τιούρινγκ πριν καν υπάρξουν οι υπολογιστές ασχολιόταν με το θέμα, όπως και ο Shannon. Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο αυτό. Ξεκάθαρα η σοφία τους ήταν αρκετά μεγάλη για να βλέπουν αρκετά μακριά στο τι θα έρθει στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες προβλέψεις. Και ο Feynman είχε δώσει την περίφημη ομιλία : "there's plenty of room at the bottom". Στην δική του εποχή νομίζω ούτε που φαντάζονταν σε τι σημείο θα φτάναμε σε λίγες δεκαετίες.

Ζήτησα από το ChatGPT βοήθεια για ένα παιχνίδι λέξεων και απάντησε λάθος. Δείτε:

View attachment 148609

Σε έχω περίμενε.
Εαν είναι ψευδό θα μπορούσε να απάνταγε :
"Φυθική"

:hehe:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Guest 309111

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός θα αποδειχθεί μοιραίο κάποια στιγμή.

Δεν θα αργήσει και πάρα πολύ εκείνη η μέρα όταν εκούσια στο ίνσταγκραμ και στο φβ υπάρχει η επιλογή στις ρυθμίσεις να επιτρέψει ο χρήστης το ΑΙ να "γυμναστεί" πάνω του.

Αυτο-παραβίαση της προσωπικής ζωής, σε Οργουελική εποχή ζούμε.

https://metricool.com/opt-out-meta-ai-training/ δείτε εδώ πως να απενεργοποιήσετε αυτό το setting

amarelia

Περιβόητο μέλος

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Μπήκες ψάχνοντας ράντομ αγγελίες ή επειδή είχες γνωστό;
Ε αρα; Τοτε αυτοι που τελειωνουν τωρα μια χαρα entry level θεσεις θα βρουν...

Επίσης :

2K+ θεσεις entry level στη ΝΥ δεν ξερω κατα ποσο ειναι λίγες

Συνημμένα

• Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-04 193809.jpg
    Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-04 193809.jpg
    40,5 KB · Εμφανίσεις: 17

amarelia

Περιβόητο μέλος

Ε αρα; Τοτε αυτοι που τελειωνουν τωρα μια χαρα entry level θεσεις θα βρουν...

Επίσης :

2K+ θεσεις entry level στη ΝΥ δεν ξερω κατα ποσο ειναι λίγες
Δεν μου απάντησες Τζορτζ αλλά δεν είσαι και υποχρεωμένος να απαντήσεις.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας που βλέπεις online είναι ghost θέσεις και παρότι τις κάνουν filter για entry συνήθως ζητάνε 1-2 χρόνια προϋπηρεσία κι αυτό που εννοούν είναι να πληρώνεσαι βασικό μισθό και να δουλεύεις για καποιον με προϋπηρεσία.

Εδώ τόσα χρόνια πριν που τελείωσα εγώ ήταν αδύνατο να ξεκινήσω κάτι συναφές στην Ελλάδα που θα με πληρώνει χωρίς να κάνω πίπες στον κάθε μαλάκα για 3 και 60.
Και ευτυχώς που έφυγα τότε και ξεκίνησα έξω.
Τώρα δεν μπορείς να ξεκινήσεις έξω αν δεν έχεις ήδη προϋπηρεσία (και πάλι δύσκολα).

Όποιος έχει ψάξει entry level θέσεις χωρίς μέσο αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτά που λέω.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.796 μηνύματα.
Εδώ τόσα χρόνια πριν που τελείωσα εγώ ήταν αδύνατο να ξεκινήσω κάτι συναφές στην Ελλάδα που θα με πληρώνει χωρίς να κάνω πίπες στον κάθε μαλάκα για 3 και 60.
Και ευτυχώς που έφυγα τότε και ξεκίνησα έξω.
Τώρα δεν μπορείς να ξεκινήσεις έξω αν δεν έχεις ήδη προϋπηρεσία (και πάλι δύσκολα).

Όποιος έχει ψάξει entry level θέσεις χωρίς μέσο αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτά που λέω.

Πιστεύεις ότι για κάποιον που τελειώνει τώρα σπουδές είναι δύσκολα να ξεκινήσει; Βλέπω ότι ακόμη και όσους είναι τελειόφοιτοι πάλι δύσκολα τους προτιμούν για θέσεις με πρακτική. Ζητούν πάλι κάποια προϋπηρεσία. Στην Ελλάδα τι ακριβώς σου ζητάνε; :hmm:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Πιστεύεις ότι για κάποιον που τελειώνει τώρα σπουδές είναι δύσκολα να ξεκινήσει; Βλέπω ότι ακόμη και όσους είναι τελειόφοιτοι πάλι δύσκολα τους προτιμούν για θέσεις με πρακτική. Ζητούν πάλι κάποια προϋπηρεσία. Στην Ελλάδα τι ακριβώς σου ζητάνε; :hmm:
Εγω σε μαγκες οκ δεν σας λεω οτι δεν εφαγα χυλοπιτες απο πρακτικες...χιλοπιταρες εφαγα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και παραπονεμενος-πρακτικη βρηκα και μαλιστα μου εχουν κανει ηδη 2 προτασεις για 2ο internship μεσα στο καλοκαιρι αλλα δυστυχως δεν μπορω γιατι στην τωρινη δουλεια ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος

amarelia

Περιβόητο μέλος

Πιστεύεις ότι για κάποιον που τελειώνει τώρα σπουδές είναι δύσκολα να ξεκινήσει; Βλέπω ότι ακόμη και όσους είναι τελειόφοιτοι πάλι δύσκολα τους προτιμούν για θέσεις με πρακτική.
Πλέον οχι.
Ζητούν πάλι κάποια προϋπηρεσία. Στην Ελλάδα τι ακριβώς σου ζητάνε; :hmm:
Αν έχεις κανέναν γνωστό, ξεκάθαρα

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

amarelia

Περιβόητο μέλος

Καλα αμα καθεσαι σπιτι και κοιτας το ντουβαρι δεν προκειται να βρεις internship
Γιώργο μου φαίνεται δεν έχεις ψάξει και πολύ ενεργά μόνος σου χωρίς βοήθεια για internship να δεις την πραγματικότητα.

Επίσης δεν εχουν ολοι την πολυτέλεια να δουλευουν εντελώς απληρωτοι ουτε καν για την αρχη

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Επίσης δεν εχουν ολοι την πολυτέλεια να δουλευουν εντελώς απληρωτοι ουτε καν για την αρχη
Δεν ειμαι αμισθι-ειμαι αρκετα καλα σε σχεση με τη μεση πρακτικη
Γιώργο μου φαίνεται δεν έχεις ψάξει και πολύ ενεργά μόνος σου χωρίς βοήθεια για internship να δεις την πραγματικότητα.
Πρακτικη παντως μονος βρηκα-και μαλιστα τυχαια...μου πηρε περιπου 10 μηνες περιπου να βρω-προφανως εφαγα χυλοπιτες απο διαφορους

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.274 μηνύματα.

View attachment 148609

σε κατι τετοια γλωσσολογικα στα ελληνικα μπορει να κολλαει, ωστοσο λυνει τα θεματα μαθηματικων τα φετινα κατευθυνσης πανελληνιες....
μαλιστα βρηκε 2 λάθη στις λυσεις των φροντιστηριων, δεν εκατσα βεβαια να το ψαξω ποιος εχει οντως δικιο
μοντελο o4-mini-high
δες εδω:

σημειωση, προφανως και εχει μεγιστη σημασια το πώς θα του δωσεις τα δεδομενα, πχ εδω τις εκφωνησεις
αλλο να τα κανεις copy paste σαν κειμενο οπως ειναι στο pdf αχταρμας, αλλο να του δωσεις το ιδιο το pdf και να το αφησεις να κανει extract μονο του, αλλο να τα βγαλεις screenshot (οπως εκανα εγω) και να του τα δωσεις ως εικονες και να τα κανει ocr μονο του σε κειμενο, και αλλο να τα μετατρεψεις εξαρχης ολα σε LaTeX και να του τα δωσεις ολα στην τελεια ιδανικη μορφη (το latex) τυποι συμβολα ολα.

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

τα LLMs δεν είναι σχεδιασμένα για exact character reasoning.

Κάνουν breakdown το text με βάση tokens που είναι λέξεις.
Οπότε αντί για κ α ρ ε κ λ ο π ο δ α ρ α βλέπει:
[«καρέκλα», «πόδι»]

άρα δεν βλέπει καθε χαρακτήρα ξεχωριστά

γιαυτό και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς λέξεις με φθυ ή να μετρήσει ποσα r στο strawberry

Χρήστες Βρείτε παρόμοια