akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

11-03-23

10:56

Έφτιαξα αυτό το θέμα για να σχολιάσουμε συμμετοχές που μας άρεσαν ή δεν μας άρεσαν.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

11-03-23

13:09
Όχι και τόσο καινοτόμα ιδέα (είναι χιλιοπαιγμένη) αλλά με ωραία υλοποίηση. Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το προιόν είναι ότι η συσκευή είναι GPS και θέλει κάθε λίγο φόρτιση. Τα beacon που εχουν βγάλει Apple και Samsung και χρησιμοποιούν το οικοσύστημά τους είναι deal breaking καθώς η αυτονομία τους φτάνει τον χρόνο και δεν απαιτεί συνδρομή.
Nihilist
Τιμώμενο Μέλος
Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.358 μηνύματα.

11-03-23

14:39
Έχω δει μπόλικο shark tank από yt. Και το ελληνικό απ όσο έχω δει είναι ωραίο, με ενδιαφέρουσες ιδέες και σίγουρα είναι θετικό που προβάλλεται, έστω και σε μια εντυπωσιοθηρική και απλουστευτική εκπομπή, η επιχειρηματικότητα.
Το κακό με το ελληνικό είναι οι κριτές. Φαίνεται πως μόνο η Χατζηστεφανή έχει έρθει για να επενδύσει. Οι υπόλοιποι είναι πολύ επιφυλακτικοί, άνευροι και αποφεύγουν τα deals με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης, το αμερικανικό υπερτερεί στο γεγονός πως υπάρχει ποικιλία στις συμφωνίες, με συνδυασμό καταβολής royalties, απόσβεσης επενδυμένου κεφαλαίου για μείωση της εταιρικής συμμετοχής, σύναψη ομολογιακών δανείων κλπ, ενώ στο ελληνικό απ ό,τι έχω δει συμφωνείται μόνο εξαγορά μέρους της επιχείρησης.
Πάντως, οι περισσότερες συμφωνίες καταλήγουν άκαρπες όταν έρχεται η ώρα του due diligence. Οπότε η εκπομπή περισσότερο σόου είναι, και λογικό βέβαια.
Η τηλεθέασή του είναι πολύ χαμηλή οπότε δε νομίζω να συνεχιστεί.
Το κακό με το ελληνικό είναι οι κριτές. Φαίνεται πως μόνο η Χατζηστεφανή έχει έρθει για να επενδύσει. Οι υπόλοιποι είναι πολύ επιφυλακτικοί, άνευροι και αποφεύγουν τα deals με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Επίσης, το αμερικανικό υπερτερεί στο γεγονός πως υπάρχει ποικιλία στις συμφωνίες, με συνδυασμό καταβολής royalties, απόσβεσης επενδυμένου κεφαλαίου για μείωση της εταιρικής συμμετοχής, σύναψη ομολογιακών δανείων κλπ, ενώ στο ελληνικό απ ό,τι έχω δει συμφωνείται μόνο εξαγορά μέρους της επιχείρησης.
Πάντως, οι περισσότερες συμφωνίες καταλήγουν άκαρπες όταν έρχεται η ώρα του due diligence. Οπότε η εκπομπή περισσότερο σόου είναι, και λογικό βέβαια.
Η τηλεθέασή του είναι πολύ χαμηλή οπότε δε νομίζω να συνεχιστεί.
palio_melos
Διάσημο μέλος
Ο palio_melos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.352 μηνύματα.

11-03-23

16:02
"Η ελλάδα που ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης" σε εκπομπή.

11-03-23

20:34
Καλό υλικό για meme (μιλάμε για πολύ πραφιτ)
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

11-03-23

21:37
Θετικό που προβάλλεται ένα πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Απ' ο,τι είδα κάποια πράγματα που λένε οι dragons είναι αξιομνημόνευτα, ενώ τόσο οι ιδέες, όσο και οι διαπραγματεύσεις είναι επίσης αξιόλογες (εντάξει, βάζουν και συμμετοχές reality, όπως ο τύπος με τα μπρίκια. Λογικό είναι).
Για εμένα το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι dragons δεν έχουν διάθεση να επενδύσουν, ούτε δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον. Όντως, μόνο η Χατζηστεφανή πήγε εκεί με διάθεση να ακούσει ιδέες και να επενδύσει σοβαρά. Οι άλλοι, κυρίως ο cocomat και ο εφοπλιστής έχουν καβούρια στις τσέπες (και είναι και οι πιο καιροσκόποι, in real life).
Αυτή που με εξέπληξε ευχάριστα είναι η Λιλή Περγαντά, πρόεδρος της Power Health, η οποία συνδυάζει την πυγμή του επιχειρηματία με την ανθρωπιά. Προσωπικά, έχω γνωρίσει επιχειρηματίες με τέτοια χαρακτηριστικά, που έχουν ξεκινήσει με μεράκι από το 0 και σιγά σιγά ανέβηκαν προς τα πάνω. Πάντα, όμως, είχαν ως πυξίδα την ηθική τους και την κρίση τους στις επιχειρηματικές αποφάσεις τους. Πχ η Περγαντά έχει αρνηθεί τα σκευάσματα της εταιρείας της να πωλούνται στα super market (που δεν το απαγορεύει κανείς), επιμένοντας τη διάθεσή τους μόνο από τα φαρμακεία. Τέτοιες πρακτικές δύσκολα να βρεις σε νεότερους επιχειρηματίες.
Η Χατζηστεφανή φαίνεται ότι ξέρει τι της γίνεται (αν και φάουλ που επένδυσε στην πλατφόρμα με τα crypto). Είναι η μόνη που δραστηριοποιείται με έδρα στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.
On a side note, έχοντας γνωρίσει εκατοντάδες "επιχειρηματίες" τον τελευταίο χρόνο, έχω να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει πού πατάει και που βρίσκεται. Κανείς δεν έχει ένα στοιχειώδες business plan και κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το φορολογικό πλαίσιο και τις εισφορές του ΕΦΚΑ-Μη μισθωτών...
Οι περισσότεροι είναι καιροσκόποι και θέλουν να εκμεταλλευτούν επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ, σε μόνιμη βάση...
Οι λίγοι που απομένουν, ως φωτεινή εξαίρεση, είτε βγάζουν το μεροκάματο, είτε δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα της κατεστραμμένης εσωτερικής αγοράς και την κατακρεούργηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών την τελευταία 15ετια, αλλά... αυτά δεν τα λέει ο Αντ1 και ο ΣΚΑΙ.
Για εμένα το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι dragons δεν έχουν διάθεση να επενδύσουν, ούτε δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον. Όντως, μόνο η Χατζηστεφανή πήγε εκεί με διάθεση να ακούσει ιδέες και να επενδύσει σοβαρά. Οι άλλοι, κυρίως ο cocomat και ο εφοπλιστής έχουν καβούρια στις τσέπες (και είναι και οι πιο καιροσκόποι, in real life).
Αυτή που με εξέπληξε ευχάριστα είναι η Λιλή Περγαντά, πρόεδρος της Power Health, η οποία συνδυάζει την πυγμή του επιχειρηματία με την ανθρωπιά. Προσωπικά, έχω γνωρίσει επιχειρηματίες με τέτοια χαρακτηριστικά, που έχουν ξεκινήσει με μεράκι από το 0 και σιγά σιγά ανέβηκαν προς τα πάνω. Πάντα, όμως, είχαν ως πυξίδα την ηθική τους και την κρίση τους στις επιχειρηματικές αποφάσεις τους. Πχ η Περγαντά έχει αρνηθεί τα σκευάσματα της εταιρείας της να πωλούνται στα super market (που δεν το απαγορεύει κανείς), επιμένοντας τη διάθεσή τους μόνο από τα φαρμακεία. Τέτοιες πρακτικές δύσκολα να βρεις σε νεότερους επιχειρηματίες.
Η Χατζηστεφανή φαίνεται ότι ξέρει τι της γίνεται (αν και φάουλ που επένδυσε στην πλατφόρμα με τα crypto). Είναι η μόνη που δραστηριοποιείται με έδρα στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.
On a side note, έχοντας γνωρίσει εκατοντάδες "επιχειρηματίες" τον τελευταίο χρόνο, έχω να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει πού πατάει και που βρίσκεται. Κανείς δεν έχει ένα στοιχειώδες business plan και κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το φορολογικό πλαίσιο και τις εισφορές του ΕΦΚΑ-Μη μισθωτών...
Οι περισσότεροι είναι καιροσκόποι και θέλουν να εκμεταλλευτούν επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ, σε μόνιμη βάση...
Οι λίγοι που απομένουν, ως φωτεινή εξαίρεση, είτε βγάζουν το μεροκάματο, είτε δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα της κατεστραμμένης εσωτερικής αγοράς και την κατακρεούργηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών την τελευταία 15ετια, αλλά... αυτά δεν τα λέει ο Αντ1 και ο ΣΚΑΙ.
akikos
Επιφανές μέλος

12-03-23

21:13
EV Loader | Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων
Βρες που θα φορτίσεις το ηλεκτρικό όχημα σου γρήγορα
evloader.com
Φορτιστές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Αγορά που έχουν μπει μεγάλοι παίκτες όπως η ΔΕΗ και η Protergia. Πολύ έξυπνη διαφήμιση καθώς ο ιδρυτής έχει ένα τεσλα και το χρησιμοποιεί στα Social media και μιλάει σε Facebook group σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Πολύ στοχευμένη διαφήμιση καθώς γινεται στους ενδιαφερόμενους.
Δεν πιστεύω ότι τα νούμερα που παρουσιάζει είναι τόσο αληθινα. Κάποιοι φορτιστές βγάζουν κέρδος (ανεβαίνει ο μέσο όρος) αλλά οι περισσότεροι δεν θα βγάλουν ούτε το κόστος. Τα ηλεκτροκίνητα αμάξια είναι λίγα, ο Έλληνας στοχεύει σε μεταχειρισμένα αμάξια και το κράτος θα συνεχίσει να τον αφήσει να τα χρησιμοποιεί όσα πρόστιμα και να πέσουν από ΕΕ. Σε ξένες αγορές που δεν μιλάει ο ιδρυτής της γλώσσα να προωθήσει το project στα social media δύσκολα θα πιάσει. O cocomat το είπε κι όλας. Εχει εγκαταστήσει φορτιστη στο ξενοδοχείο του και κανένας δεν το εχει χρησιμοποιήσει ακόμα. Προφανώς και ev loader η κατάσταση δεν θα αλλάξει ριζοσπαστικά. Ο Ελληνας που δεν παιρνει νεα αυτοκινητα συμβατικά δεν θα κατσεινα παρει ηλεκτροκίνητα.
Παρόλα αυτά θεωρώ φοβερή την επένδυση της dragon Χατζηστεφανή στην εταιρεία γιατί επενδύει στο άνθρωπο και όχι αν το συγκεκριμενο project θα πάει καλά ή όχι. Το παιδί είναι φοβερό και μόνο που χτυπά την ίδια αγορά με μεγαθήρια και επιβιώνει θέλει @@.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

17-03-23

19:44
Είδα το πρώτο επεισόδιο. Ενδιαφέρον είχε!
Απλά μου την ψιλοδίνει ο Βαφειάς κάπως. Είναι πολύ απότομος με τους παίκτες και από την άλλη μου κακοφάνηκε που κατηγορήσανε τον πιτσιρικά ότι χάλασε το deal για μόλις 2.5%. Γιατί να πούμε ότι το χάλασε αυτός και όχι ο Dragon; Με το που έκανε την αντιπρόταση ο μικρός, ο Βαφειάς τα πήρε και απέσυρε τελείως τη προσφορά.
Απλά μου την ψιλοδίνει ο Βαφειάς κάπως. Είναι πολύ απότομος με τους παίκτες και από την άλλη μου κακοφάνηκε που κατηγορήσανε τον πιτσιρικά ότι χάλασε το deal για μόλις 2.5%. Γιατί να πούμε ότι το χάλασε αυτός και όχι ο Dragon; Με το που έκανε την αντιπρόταση ο μικρός, ο Βαφειάς τα πήρε και απέσυρε τελείως τη προσφορά.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

19-03-23

17:27
Είδα το 6ο επεισόδιο στο YouTube καθώς τα άλλα δε τα βρήκα.
Βασικά τους λυπάμαι λίγο τους παίκτες γιατί έρχονται σε δύσκολη θέση, ειδικά όταν είναι να πουν τις πωλήσεις ή το τζίρο, αλλά τι να κάνουμε, επενδυτές ψάχνουν
Θεωρώ άδικη την κατηγορία των παικτών ως μισογύνιδες που δε θέλανε την Χατζηστεφανή ως επενδύτρια.
Όπως οι Dragons δίνουν απλόχερα τα άκυρα, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι και αυτοί που προσφέρουν τμήμα της επιχείρησής τους, μπορούν να δίνουν άκυρα. Όχι επειδή η άλλη βάζει τα λεφτά θα της φιλήσουν και τη κατουρημένη ποδιά. Στη προκειμένη εγώ κατάλαβα ότι δε τη θέλανε επειδή ο βασικός της τομέας είναι τα καλλυντικά (προφανώς εντελώς άσχετη με το δικό τους αντικείμενο), ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό και θα τρώγανε κράξιμο από τους υπόλοιπους επενδυτές της εταιρείας (το είπαν στη συζήτηση).
Βασικά τους λυπάμαι λίγο τους παίκτες γιατί έρχονται σε δύσκολη θέση, ειδικά όταν είναι να πουν τις πωλήσεις ή το τζίρο, αλλά τι να κάνουμε, επενδυτές ψάχνουν

Θεωρώ άδικη την κατηγορία των παικτών ως μισογύνιδες που δε θέλανε την Χατζηστεφανή ως επενδύτρια.
Όπως οι Dragons δίνουν απλόχερα τα άκυρα, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι και αυτοί που προσφέρουν τμήμα της επιχείρησής τους, μπορούν να δίνουν άκυρα. Όχι επειδή η άλλη βάζει τα λεφτά θα της φιλήσουν και τη κατουρημένη ποδιά. Στη προκειμένη εγώ κατάλαβα ότι δε τη θέλανε επειδή ο βασικός της τομέας είναι τα καλλυντικά (προφανώς εντελώς άσχετη με το δικό τους αντικείμενο), ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό και θα τρώγανε κράξιμο από τους υπόλοιπους επενδυτές της εταιρείας (το είπαν στη συζήτηση).
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.

19-03-23

23:56
Είδα το 6ο επεισόδιο στο YouTube καθώς τα άλλα δε τα βρήκα.
ANT1 TV / DRAGONS’ DEN GREECE / Videos

Scandal
Διαχειριστής

20-03-23

00:03
Περίεργο, χθες που μπήκα εκεί από κινητό (android) μου ζήταγε συνδρομή Antenna Plus.ANT1 TV / DRAGONS’ DEN GREECE / Videos
www.antenna.gr
Από PC που συνδέθηκα μόλις με Google account, τα δείχνει κανονικά

Scandal
Διαχειριστής

28-03-23

16:47
Η Χατζηστεφανή λέει στον Αρναούτογλου να ξεκινάτε τη μέρα σας με τζοκιν ακούγοντας ένα audio book που σας αρέσει. 

Το κάνετε ή είστε τίποτα φτωχάλες που ξεκινάτε με καφέ, τσιγάρο και χαρτί από τα LIDL.

Το κάνετε ή είστε τίποτα φτωχάλες που ξεκινάτε με καφέ, τσιγάρο και χαρτί από τα LIDL.

akikos
Επιφανές μέλος

28-03-23

19:59
- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.

Neos Pay | How do payment passive wearables work?
Neos allows you to tap and pay on any contactless terminal, the same way you do with your payment card, using stylish wearables and accessories.

Mε απογοήτευσαν τα σχόλια των κριτών. Κανένας δεν είπε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας όπως και με τις απλές κάρτες καθώς το να πληρώνεις χωρίς εξουσιοδότηση είναι είναι επικίνδυνο. Τουλάχιστον στις κάρτες στα μεγάλα ποσά θέλει pin.
Scandal
Διαχειριστής

28-03-23

20:16
Ναι, στις κάρτες από 30 EUR και πάνω θέλει pin. Κανονικά πρέπει να ζητάει pin για κάθε ποσό, δε θα πάθουμε κάτι να σπαταλήσουμε λίγα δευτερόλεπτα να πατήσουμε 5 κουμπάκια.- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.www.youtube.com
![]()
Neos Pay | How do payment passive wearables work?
Neos allows you to tap and pay on any contactless terminal, the same way you do with your payment card, using stylish wearables and accessories.neospay.com
Mε απογοήτευσαν τα σχόλια των κριτών. Κανένας δεν είπε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας όπως και με τις απλές κάρτες καθώς το να πληρώνεις χωρίς εξουσιοδότηση είναι είναι επικίνδυνο. Τουλάχιστον στις κάρτες στα μεγάλα ποσά θέλει pin.
akikos
Επιφανές μέλος

28-03-23

20:29
Αυτό είναι το πλεονέκτημα του κινητού. Εξουσιοδοτείς την κάθε σου συναλλαγή. Δεν το πλησιάζεις απλά στο POS και κάνεις συναλλαγή.Ναι, στις κάρτες από 30 EUR και πάνω θέλει pin. Κανονικά πρέπει να ζητάει pin για κάθε ποσό, δε θα πάθουμε κάτι να σπαταλήσουμε λίγα δευτερόλεπτα να πατήσουμε 5 κουμπάκια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.