Γεια σας παιδιά!
Την ιδέα για discord την είχε ρίξει και ΟΔιτης πριν λίγα χρόνια για να το χρησιμοποιούμε ως συντονιστές για πιο άμεση επικοινωνία και το είχα αρνηθεί.
Γενικά είμαι κατά των εξωτερικών υπηρεσιών, όχι τόσο λόγω συντηρητισμού όσο ότι είμαστε ένα forum / πλατφόρμα και άμα είναι να μεταφέρουμε τις μεθόδους επικοινωνίας εκτός αυτής της πλατφόρμας, ας το κλείσουμε το μαγαζάκι μια ώρα αρχύτερα

Είναι θέμα αρχής κι όχι κερδοσκοπίας, αφού όπως βλέπετε το forum δεν έχει διαφημίσεις πέραν από περιστασιακές ή μεμωνομένες ειδικές συνεργασίες.
Σίγουρα υπάρχουν ομαδικές σε Messenger και άλλες υπηρεσίες chat, αλλά μην περιμένετε να τις στηρίξουμε επίσημα. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι καθαρά δικαίωμα του καθενός να ανοίξει μια ομαδική και να καλέσει τους κοντινούς του.
Η βασική υπηρεσία του site είναι το forum και η δευτερεύουσα το chat, ενώ κατά καιρούς υπήρχαν και σκέψεις να κλείσει τελείως το chat. Το chat από το 2018 που μπήκα κάνει κύκλους, ενίοτε γεμίζει και ενίοτε αδειάζει, συνεπώς είπαμε να το αφήσουμε να υπάρχει.
Όλοι ξέρουμε επίσης ότι τα fora (όλου του διαδικτύου, όχι μόνο τα δικά μας) περνάνε κρίση από το 2013 και ύστερα και ο κόσμος δεν τα προτιμά έναντι των social media. Συνεπώς απευθυνόμαστε σε ένα κοινό που θέλει να λέγεται forumικό, κι ας είναι μειοψηφία.
Το 2019-20 είχε γίνει ένα μεγάλο βήμα τα fora να γίνουν mobile - friendly κι αυτό βοήθησε πολύ στο να ανέβει η κίνηση, παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα (guests) συνέχισε να πέφτει επειδή το Google αποφάσισε να υποτιμήσει όλα τα fora στην κατάταξη των αποτελεσμάτων. Ενημερωτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά του Google Analytics, το 70% των επισκεπτών είναι από κινητά και το 30% από υπολογιστές. Σε τέτοιο επίπεδο όπως καταλαβαίνετε δε θα μπορούσαμε να μην προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αλίμονο δηλαδή αν δεν εξυπηρετούσαμε όσο καλύτερα μπορούμε το 70% των συσκευών που επισκέπτεται το forum (άλλωστε το Google, αν δεν προσαρμοστείς σε αυτό σε ρίχνει ακόμα περισσότερα στα κάτεργα

).
Και για να μην αφήσω αναπάντητα ερωτήματα, δεν υπάρχει πρόβλεψη να βάλουμε ραδιόφωνο ή να μπαίνουν συντονιστές με τη μέθοδο των εκλογών.
Για το ζήτημα της αξιολόγησης των υπηρεσιών του forum και της ΟΔ, δεν είναι άσχημη ιδέα και κάποτε το είχαμε κάνει (τώρα το 2019 ήταν, θα σας γελάσω) και θα μπορούσαμε να το ξανά κάνουμε με μια Google Form.
Στο ότι κάποιοι αποχωρούν, με κάλυψε η Himela. Έβαλα και likes σε ό,τι συμφωνώ, στην παραπάνω συζητήσή σας. Ωραία και η σκέψη του Ηλία ότι τα reactions δεν ταιριάζουν σε έναν χώρο που θέλει να προάγει το διάλογο περισσότερο, ας πούμε ότι τελικά μπήκανε σαν μια μέθοδο πιο εύκολης και άμεσης έκφρασης και προς τον περιορισμό των σκέτων "+1"/ "Συμφωνώ!"/"Thanks"/ "hahahaha" posts, τα οποία όπως θα ξέρετε, τα διαγράφουμε με αιτιολογία να χρησιμοποιείται το σύστημα αξιολόγησης. Προσωπικά νιώθω ότι τονώνει το αίσθημα έκφρασής μου το σύστημα των reactions, όταν δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο ή συμπληρωματικά με τα όσα θέλω να πω.
Φυσικά ευχαριστούμε όλους εσάς που με την παρουσία σας εδώ κρατάτε το στεκι ζωντανό! Το ζητούμενο είναι να περνάμε καλά, αυτό δεν πρέπει να μας διαφύγει ποτέ.
Καλή χρονιά σε όλους!