Μια σημείωση εδω...
Αυτό δε νομίζω να σταματήσει ποτέ μιας που δεν μπορεί να ελεγχθεί και σχετίζεται καθαρά με τον χαρακτηρα των ανθρώπων που θέλουν σε ομαδικές, υποομαδικές ή οπουδήποτε, φανερά ή κρυφά, να επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες.
Δηλ και να υπάρχει το discord δεν λέει κάτι (για το συγκεκριμένο) από τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν 1, 3, 10 ομαδικές στο μεσσετζερ ή σε όποια άλλη πλατφόρμα. Άλλωστε και τώρα υπάρχει το γενικό τσατ αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν και 10 ομαδικές, που αναμενόμενο είναι ότι κάποιοι λόγω ενδιαφερόντων και χαρακτήρα θα θελήσουν να ναι και κάπου αλλού(αντιθέτως άλλοι τις αποφεύγουν πολύ τις ομαδικές παντός είδους). Και τι κίνηση θα έχει αυτό το γενικό τσατ ενώ τρέχουν τόσες υποομαδικές; Διότι δε νομίζω ότι όσοι τις τρέχουν θα σταματήσουν, μιας που το κάνουν για κάποιους λογους(μη τρελαθούμε δεν είναι όλοι κουτσομπόληδες, δεν εννοώ αυτό εδώ), διαφορετικά θα τους κάλυπτε και το general chat. Άρα, δε νομίζω να χει και κίνηση.
Οπότε η λύση είναι απλώς το να τίθενται όρια και προ των ευθυνών τους όποιοι έχουν κάνουν χόμπι κάτι τέτοιο. Όχι μόνο γιατί ενοχλεί αισθητικά μια τέτοια κατάσταση (ομολογουμένως είναι αξιολύπητη), αλλά κυρίως γιατί από ένα σημείο και μετά συνιστά αγένεια, ασέβεια και εμπαιγμό. Εδώ, όμως, ξεκάθαρα είναι θέμα προσωπικής διαχείρισης. Η ΟΔ και να μπορούσε να επέμβει θα ταν σε περιορισμένο βαθμό, ως προς το τι γίνεται και λέγεται στο προσκήνιο μονάχα, δε γίνεται και αλλιώς.