iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
takis.stathis
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

takis.stathis
Νεοφερμένο μέλος

https://www.ariete.net/shop/cpr_gr/cpr_gr_movie.asp
και εγώ έτσι το κάνω (περίπου) γιατί πλέον έχω ξεψαρώσει.
DreamStealer
Δραστήριο μέλος

1. Η καφετιερα.
Αν ανηκεις στους τυπους που παιρνεις παντα το καλυτερο καλη καφετιερα εσπρεσσο
φτανει γυρω στα 500-600 ευρω και βεβαια σταματημο δεν εχει.
Αν εισαι πιο καθημερινος, τοτε 100 ευρω θα σου φτασουν για να πινεις καθε πρωι ενα καλο εσπρεσσακι.
(μπορω να κανω και προτασεις αν υπαρχει ενδιαφερον)
Προσοχη μην επιλεξετε μαρκες που φτιαχνουν επισης σκουπες, μιξερ κλπ.
Η καφετιερα θελει καθε 3 μηνες ενα καλο καθαρισμα απο αλατα.
Το υγρο το αγοραζεται απο καλα σουπερμακετ η καταστημα με οικοιακα ειδη.
Τρωει χρονο αυτη η ιστορια και θελει υπομονη, αν χρειαστει θα το κανω σε ειδικη ενοτητα.
Την καφετιερα ΔΕΝ την ξεχναμε ανοικτη ολη μερα αλλιως θα την κανουμε σκαμπω.
Μολις τελειωσουμε το καφε μας την κλεινουμε, εκτος αν υπαρχει περιπτωση στο τρεχων μισαωρο να πιουμε αλλο ενα.
2. ο καφες
Στο καφε θελει μια προσοχη, αν εχουμε μια απλη καφετιερα παιρνουμε ενα τυπικο καφε απο σουπερμαρκετ,
ο κοκκινος Lavazza ειναι οτι πρεπει, ευγεστος και φθηνος.
Εγω καταναλωνω περιπου ενα σακουλακι την εβδομαδα.
Αποφυγετε τα καφεκοπτεια η να μπλεξετε με μυλο γιατι.... θα τα κανετε ολα μυλος!
οι καφετιερες ειναι ρυθμισμενες για αλεσμα οπως του Lavazza ετσι αν του βαλετε αλλο κοψιμο,
ειτε δεν θα βγαινει ο καφες και θα μενει στο κρουπ ειτε θα φευγει ολος μεσα....
Μην κανετε πειραματα αλλιως θα μπλεξετε... παρολα αυτα αν σας αρεσουν οι μπελαδες εδω ειμαστε να τα πουμε.
(οπου μπελας και εγω μεσα

Στη συνεχεια αν σας ενδιαφερει θα σας πω για καπουτσινο, πως να φτιαχνετε φρεντο κλπ κλπ....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Αὐτὲς οἱ μηχανὲς ποὺ βάζεις μέσα τὸν καφὲ σὲ «κάψουλα» καὶ τὸν βγάζει ἀμέσως, ἀξίζουν τὸν κόπο; Εἶναι αὐτὸς ὁ ἐσπρέσσο ἰσάξιος αὐτοῦ ποὺ βγαίνει ἀπὸ μιὰ κανονικὴ μηχανή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Για το άλεσμα τώρα, υπάρχουν ανταλλακτικά με μικρότερες ή μεγαλύτερες τρυπούλες και τα κουμπώνεις στην θέση του "σουρωτηρίου μαμάς", σε περίπτωση πχ που σου έφεραν καλό καφέ αλεσμένο πιό ψιλό ή πιό χοντρό για τη μηχανή σου.
DreamStealer
Δραστήριο μέλος

Αν εισαι λιγο πιο νοικοκυρης απο το καλο παιδι της christinelle, δεν χρειαζεται να μπεις στην διαδικασια με τις καψουλες.
Βγαζεις το κρουπ και το χτυπας στο σκουπιδοντενεκε και πεφτει μεσα ο καφες,
στην συνεχεια το ξεπλενεις μεσα στο νεροχυτη για να φυγει οτι υπολειμα υπαρχει, δεν ειναι και μεγαλη επιστημη....
Την κανω αυτη την δουλεια αρκετα χρονια καθε μερα.
Και επειδη θελω να πινω τον καφε ετσι ακριβως, το εχω σαν αυστηρα δικη μου υποθεση.
Να φτιαξω καφε σε αλλο το κανω, να μου φτιαξουν ποτε.
Ocb_slims
Νεοφερμένο μέλος

Μπαινω κατευθειαν στο ζουμι:
Μαζι με εναν συνεταιρο ανοιγω cafe-bar (πιο πολυ μεζεδομπαρ) και χρειαζομαι μια μηχανη espresso. Δεν ψαχνω για κατι φοβερο και τρομερο γιατι μεσο ορο 15-20 καφεδες την μερα θα πουλιουνται. Δεν ειναι αλλωστε το concept του μαγαζιου αυτο.
Απλα θελω μια καλη μηχανη για αυτη τη δουλεια. Ημι-επαγγελματικη ας την πουμε.
Παρακαλω αν μπορειτε να μου προτεινετε κατι που εχετε δοκιμασει η ξερετε. Γυρω στα 200-300 ευρω
Ξερω απο καφε καθως δουλευα παλιοτερα σε cafe αλλα απο μηχανες δεν...
Ευχαριστω!!
(Στο σπιτι μου εχω μια Delonghi καπου 170 ευρω την ειχα παρει πριν 3 χρονια που ειναι επιεικως αθλια)
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

Παιδια θέλω να αγοράσω μια μηχανή εσπρέσσο...είμαι ανάμεσα σε μία μηχανή που παίρνει χύμα καφέ αλλα και κάψουλες σε πολυ οικονομική τιμη(~50E) με 15bar και σε μία μηχανή η οποία είναι πολυκαφετέρια βασικα(εσπρέσσο,καπουτσίνο,γαλλικό,νες,σοκολατα,τσαι,machiatto κλπ) στην ίδια τιμή περίπου αλλα παίρνει αποκλειστικά και μόνο κάψουλες.....
Βασικά οι μηχανές με τις καψουλες αξίζουν? ή όχι...γιατι εγω θεωρώ πως θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα όταν ο καφές είναι φρεσκοκομμένος(δλδ η 1η μηχανη) απ'ότι να φτιάξεις καφέ που είναι σε "κονσερβα"..
Επίσης οι κάψουλες είναι πολύ ακριβές??
Άμα επιλέξω την μηχανή που κάνει χύμα εσπρέσσο..είναι δύσκολη στη χρήση της??δλδ θα πρεπει να ξέρω πόση ώρα να αφήσω το νερό να τρέξει(εχω ακουσει οτι δν καθοριζεται αυτο απο την κουπα αλλα απο τα δευτερόλεπτα...

Αν έχετε χρησιμοποιήσει και τις 2...ποια είναι καλύτερη??ποια μου προτείνετε??
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειδάλλως οι Krupps είναι πολύ καλές...
Καφέ παίρνω σε σκόνη, δεν τον αλέθω η ίδια, και τον βρίσκω πολύ καλό. Αρκεί να εντοπίσεις τη "σωστή" μάρκα... αν δε ζούσα εκτός Ελλάδας θα μπορούσα να σε κατατοπίσω καλύτερα.
(επίσης να σημειώσω ότι πίνω αποκλειστικά και μόνο εσπρέσσο, ristretto ή το πολύ lungo, τα πολύ σοροπιαστά και γαλακτερά δε μου λένε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

barista-shop
Νεοφερμένο μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την μηχανή που αγόρασα(που σας λέω παραπάνω). Πλέον είμαι στο σημείο που προσπαθώ να κάνω σχέδια με το γάλα όταν φτιάχνω καπουτσίνο και είμαι σε πολύ καλό δρόμο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος

Τελοσπαντων, το θεμα ειναι οτι απο του χρονου θα ειμαι φοιτητης και τη μηχανη θα την αφησω σπιτι γιατι θελει να φτιαχνει και η μανα μου.....Ουτως η αλλως, αφορμη εψαχνα να την αλλαξω για να παρω μια που να δεχεται χυμα....Εχετε να προτεινετε καμια..??
Επισης ποσο περιπου θα μου κοστισει μια αξιοπρεπης μηχανη που δεχεται χυμα(να εχει και ακροφυσιο) + ενας μυλος αλεσης??? Εχετε να προτεινετε καμια συγκεκριμενη????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.