Μόλις άκουσα τα τραγούδια από το Link που υπάρχει πιο πάνω...
Τα σχόλια μου:
Τα 3 τραγούδια που μου έκαναν "κάτι" ήταν Μαυροβούνιο, Πορτογαλία και φυσικά οι τρομερές γιαγιάδες της Ρωσσίας!!!
Όχι ότι μιλάμε για την ..αφρόκρεμα των τραγουδιών αλλά δεδομένου ότι για μένα Eurovision σημαίνει "ξεφεύγω από τα καθιερωμένα και δείχνω κάτι άλλο, κάτι πιο..εθνικό" -ΕΚΤΟΣ αν έχω κάποια πραγματικά τρομερή φωνή να αναδείξω σε μπαλάντα πχ., ήταν τα μόνα που μου κίνησαν τον ενδιαφέρον να τα ακούσω και να μην πω "α, οκ, μια ακόμα κοινότοπη μπαλάντα"/"α, ένα ακόμα κοινότοπο 'ντιρινταχτα' τραγούδι"
Η Σερβία ήταν για μένα η μεγάλη απογοητευση, ανέκαθεν συμπαθούσα τα τραγούδια που έστελνε, αυτό που άκουσα μου φάνηκε... μάπα... Αν καιδ εν το πολυπιστεύω ας ελπίσουμε ότι απλώς το compilation είχε το..λάθος σημείο του κομματιού...
Η Σουηδία δεν με χάλασε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχει γίνει τόσος χαμός με το κομμάτι. Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και τίποτα ...τρομερό..
Και τέλος τόσο η δικιά μας συμμετοχή μου φαίνεται ΧΑΛΙΑ, αλλά και της Κύπρου δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε η lalala-συμπεθέστατη κατά τα άλλα Ήβη.
Είδομεν
εδιτ: έψαξα και το άκουσα και ολόκληρο της Σουηδίας. Εξακολουθεί να μην με ξετρελαίνει αλλά όντως είναι μερικά ...έτη φωτός μπροστά από την απόλυτη κοινοτοπία των ~35 περίπου από τα 42 τραγούδια που διαγωνίζονται.
Άκουσα και ολόκληρο το τραγούδι της Ρωσσίας. Καταρχάς "λάτρεψα" την κοντούλα γιαγια, όλα τα λεφτά... Κατα δεύτερον έχω να πω ότι είναι ότι στα μάτια μου τουλ είναι τόσο..κιτς που καταλήγει να μου αρέσει τρελά, χαχαχαχα!
(βέβαια εμένα μην με παίρνετε στα σοβαρά... εγώ παραμένω "ερωτευμένη" με τους πειρατές της Λετονίας το 2008

)