excel ή calc: Μπορουν να γινουν αυτά που ζητάω;

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Θελω να κανω 2 πραγματα στο OpenOffice Calc ή στο excel αλλα δεν εχω βρει τον τρόπο
  1. Θελω σε μια στηλη να μπορω να βαλω αυτοματα απο μια συγκεκρίμενη ημερομηνία μέχρι μια επίσης συγκεκριμενη ημερομηνία ολες τις ενδιάμεσες ημερομηνίες διαδοχικα.
  2. Ας υποθεσουμε οτι στο κελι Β1 βαζω =AVERAGE(Α1:Α2)... Αν πιασω το κελι Β1 και το μεταφερω και στο κελι B2 αυτο θα μεταφερθει ως =AVERAGE(A2:A3)... Εγω θελω μεταφερθεί ως =AVERAGE(A1:A3). Πως μπορω να το πετυχω αυτο;
Υ.γ.: θα προτιμουσα τα παραπανω να τα κανω με το openoffice και οχι με το office
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Founes

New member

Ο Founes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,072 μηνύματα.
θα γράψεις τον κώδικα έτσι, δηλώνοντας σταθερό το Α1...
Στο κελί [B1] γράφεις...
=AVERAGE(A$1:A2)
αν το μεταφέρεις τώρα στο κελί [Β2] θα είναι...
=AVERAGE(A$1:A3)
και πάει λέγοντας...

όλα αυτά για Excel... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
$ πριν το γράμμα, διατηρεί σταθερή όλη τη κολώνα
$ πριν το νούμερο, διατηρεί σταθερή όλη τη γραμμή
και τα δύο μαζί ($Α$1), διατηρούν σταθερό το κελί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Σας ευχαριστω παρα πολυ ... ηταν τεραστια βοηθεια για εμενα ....

Για το πρωτο δεν υπαρχει λυση;


Υ.γ.: Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με το openffice
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
βάζεις την πρώτη ημερομηνία, βάζεις και τη δεύτερη από κάτω (αν δεν πάνε διαδοχικά, θα καταλάβει με αυτό τον τρόπο, το βήμα), τα διαλέγεις, και με πατημενο το ποντίκι, τραβάς από την κάτω δεξιά γωνία και προς τα κάτω για να γεμίσει μέχρι εκεί που θες (θα δεις ότι αλλάζει ο κέρσορας).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....

Λοιπον μια τελευταια ερωτηση... Ας υποθεσουμε οτι η στηλη D υπολογιζει καποιο Average αλλα που και που υπαρχει καποιο στο κελι του D θελω να το αφηνω αδειο ... (βασικα ολοκληρη γραμη αφηνω αδεια) ... πως γινεται να κανω ωστε να μην υπολογιζει το Average αυτη την γραμμη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
φαντάζομαι ότι θέλεις να βρεις τον μέσο όρο για αριθμούς:

=sumif(D1: D10;">0")/max(1,countif(D1: D10;">0"))

το 10 είναι τυχαίο, βάζεις εσύ μέχρι σε ποιο κελί θελεις να φτάσεις. Επίσης, αναλόγως πως έχεις ρυθμίσει το excel σου, το ";" μπορεί να ειναι ","
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Ανεβασα ενα παραδειγμα στο excel που δειχνει τι περιπου θελω να κανω γιατι απο το προηγουμενο μνμ σου δεν καταλαβα τπτ:redface: ...

Η Στηλη Α εχει τα δεδομενα που που πληκτρολογω εγώ. Αυτο που θελω ειναι οπου υπαρχει κενο κελι στο Α να μην επιρεαζει το μεσο όρο της στηλης Β. Φαντασου περιπου 1000 κελια στην στηλη Α και καθε 20 Κελια να υπαρχει και ενα κενο ... θα μου περνει πολυ χρονος να προσαρμόσω το κελι Β.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • test.zip
    1.9 KB · Εμφανίσεις: 100

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
στο έφτιαξα. Δες την φόρμουλα κάτω από το πρώτο κενό (το average στα κενά είναι το ίδιο με το απο πάνω, γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το κενό).

View attachment test.zip
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Αποτι ειδα δεν αλλαζει το αποτελεσμα αν τραβηξω το Average μεχρι εκει που θελω .... Αρά είναι σωστό;

Δες τι εννοω στο αρχειο που ακουλουθει

Υ.γ.: Σορρυ που επιμενω στα δικα μου απλως δεν καταλαβα την τυφλα μου απο τον παρακατω κώδικα ...

Code:
=SUMIF(A$2:A21;">0")/MAX(1;COUNTIF(A$2:A21;">0"))
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • test.zip
    2.6 KB · Εμφανίσεις: 91

dooo

New member

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 5,893 μηνύματα.
το function average του excel τελικά, ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη του τα κενά κελιά. Οπότε είσαι μια χαρά, όσο κάτω και να "τραβήξεις" τον κέρσορα.

Στο όνομα της επιστήμης τώρα, να σου εξηγήσω τι λέει η φόρμουλα:
M.O. = (άθροισμα όλων των κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0)/(πλήθος κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0.Στην περίπτωση του 0, διαίρεσε με το 1)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Δεν μπορείς να φανταστείς ποσο με βοήθησες και πόσο πιο εύκολη έκανες την ζωή μου ... Thanks :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Μετά από δύο χρόνια έχω και άλλη απορία: :P
Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.
Μετά από δύο χρόνια έχω και άλλη απορία: :P
Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;
Πληκτρολογείς "=" κι απλά αμέσως μετά αλλάζεις φύλλο εργασίας και επιλέγεις τα κελιά που θες. :happy:




//Ακριβώς έναν χρόνο, whoa. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
Θένξ ...

//Δύο είναι ... το υπολόγισα και με query :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.
Σε μία σχέση τύπου ln(y) = f(x) έχω να κάνω γραφική παράσταση (Open Office v2.1) πρέπει να κάνω γραφική παράσταση. Υπάρχει τρόπος να κάνω την κλίμακα των y λογαριθμική;


Εναλλακτικά διαθέτω και Office 2007, αν δεν υπάρχει τρόπος σε Open Office (απλά είναι σε άλλο PC).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kalypso

New member

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Δεν είμαι πολύ σχετική με τα του υπολογιστή, αλλά επειδή νομίζω ότι όλα τα προγράμματα έχουν εκθετικές συναρτήσεις (exp), γιατί δε δοκιμάζεις αντί να κάνεις το ψ λογάριθμο, να κάνεις το χ εκθετική; (e^x=ψ ισοδυναμεί με x=lnψ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,082 μηνύματα.
Δεν είμαι πολύ σχετική με τα του υπολογιστή, αλλά επειδή νομίζω ότι όλα τα προγράμματα έχουν εκθετικές συναρτήσεις (exp), γιατί δε δοκιμάζεις αντί να κάνεις το ψ λογάριθμο, να κάνεις το χ εκθετική; (e^x=ψ ισοδυναμεί με x=lnψ)
Θα το κοιτάξω.... αν και δεν έχω βρει κάποια άκρη. :redface: :P



Άλλο... έχω τους αριθμούς:
5.2*20 = 104 (μέτρηση)
0.2*20 = 4 (αντίστοιχο σφάλμα)

Και θέλω να κάνω κατάλληλη μορφοποίηση κελιών (Open Office 2.1) ώστε να τηρούνται οι κανόνες σχετικά με τα σημαντικά ψηφία.
Δηλαδή το πρώτο να γραφτεί ως 100 (και το 2ο ως έχει), χωρίς αν γίνεται να χρησιμοποιήσω συνάρτηση στργγυλοποίησης.

Ή, εναλλακτικά, να γραφεί το πρώτο ως 1E+2 (εύκολο) και το 2ο ως 0.04Ε+2 (πιο δυσκολούτσικο) μιας και πρέπει μέτρηση και σφάλμα να συμφωνούν στο Ε+ΧΧ (αν κατάλαβα καλά).


Ή... πώς μπορώ να κάνω στρογγυλοποίηση πχ 250>>300, χωρίς όμως να γίνει 3Ε+2;



Επίσης όποιος ξέρει καλά τι παίζει με σημαντικά ψηφία και δεν συμμαζεύεται να μου το πει... please. :redface: :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kalypso

New member

Η lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Πωπω σιχαίνομαι τα σημαντικά ψηφία... Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος να σου βγαίνουν "έτοιμοι" οι αριθμοί μιας και το αποτέλεσμα πρέπει να έχει τόσα σημαντικά ψηφία όσα ο αριθμός που έχει τα λιγότερα, από αυτούς που συμμετέχουν στην αριθμητική πράξη.

Δηλαδή, η μόνη περίπτωση που ένας αριθμός δεν μετράει σαν σημαντικό ψηφίο (απ' ό,τι έχω καταλάβει... :redface:) είναι όταν είναι της μορφής

0000086 (αυτός έχει 2 σημαντικά, γιατί τα μηδενικά που είναι μπροστά δεν τα μετράμε)

Τώρα, αν κάνεις εργαστηριακή φυσική και έχεις το πράσινο βιβλιαράκι, τα λέει σχετικά καλά στην σελ.34
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top