iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

- Θελω σε μια στηλη να μπορω να βαλω αυτοματα απο μια συγκεκρίμενη ημερομηνία μέχρι μια επίσης συγκεκριμενη ημερομηνία ολες τις ενδιάμεσες ημερομηνίες διαδοχικα.
- Ας υποθεσουμε οτι στο κελι Β1 βαζω =AVERAGE(Α1:Α2)... Αν πιασω το κελι Β1 και το μεταφερω και στο κελι B2 αυτο θα μεταφερθει ως =AVERAGE(A2:A3)... Εγω θελω μεταφερθεί ως =AVERAGE(A1:A3). Πως μπορω να το πετυχω αυτο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο κελί [B1] γράφεις...
=AVERAGE(A$1:A2)
αν το μεταφέρεις τώρα στο κελί [Β2] θα είναι...
=AVERAGE(A$1:A3)
και πάει λέγοντας...
όλα αυτά για Excel...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

$ πριν το νούμερο, διατηρεί σταθερή όλη τη γραμμή
και τα δύο μαζί ($Α$1), διατηρούν σταθερό το κελί.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Για το πρωτο δεν υπαρχει λυση;
Υ.γ.: Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με το openffice
dooo
Διακεκριμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Λοιπον μια τελευταια ερωτηση... Ας υποθεσουμε οτι η στηλη D υπολογιζει καποιο Average αλλα που και που υπαρχει καποιο στο κελι του D θελω να το αφηνω αδειο ... (βασικα ολοκληρη γραμη αφηνω αδεια) ... πως γινεται να κανω ωστε να μην υπολογιζει το Average αυτη την γραμμη;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

=sumif(D1: D10;">0")/max(1,countif(D1: D10;">0"))
το 10 είναι τυχαίο, βάζεις εσύ μέχρι σε ποιο κελί θελεις να φτάσεις. Επίσης, αναλόγως πως έχεις ρυθμίσει το excel σου, το ";" μπορεί να ειναι ","
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Η Στηλη Α εχει τα δεδομενα που που πληκτρολογω εγώ. Αυτο που θελω ειναι οπου υπαρχει κενο κελι στο Α να μην επιρεαζει το μεσο όρο της στηλης Β. Φαντασου περιπου 1000 κελια στην στηλη Α και καθε 20 Κελια να υπαρχει και ενα κενο ... θα μου περνει πολυ χρονος να προσαρμόσω το κελι Β.
Συνημμένα
dooo
Διακεκριμένο μέλος

View attachment test.zip
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δες τι εννοω στο αρχειο που ακουλουθει
Υ.γ.: Σορρυ που επιμενω στα δικα μου απλως δεν καταλαβα την τυφλα μου απο τον παρακατω κώδικα ...
=SUMIF(A$2:A21;">0")/MAX(1;COUNTIF(A$2:A21;">0"))
Συνημμένα
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Στο όνομα της επιστήμης τώρα, να σου εξηγήσω τι λέει η φόρμουλα:
M.O. = (άθροισμα όλων των κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0)/(πλήθος κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0.Στην περίπτωση του 0, διαίρεσε με το 1)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Πληκτρολογείς "=" κι απλά αμέσως μετά αλλάζεις φύλλο εργασίας και επιλέγεις τα κελιά που θες.Μετά από δύο χρόνια έχω και άλλη απορία:![]()
Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;

//Ακριβώς έναν χρόνο, whoa.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

//Δύο είναι ... το υπολόγισα και με query

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Σωστό, 2008 έχουμε όχι '07.Θένξ ...
//Δύο είναι ... το υπολόγισα και με query![]()

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Εναλλακτικά διαθέτω και Office 2007, αν δεν υπάρχει τρόπος σε Open Office (απλά είναι σε άλλο PC).
kalypso
Περιβόητο μέλος

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Θα το κοιτάξω.... αν και δεν έχω βρει κάποια άκρη.Δεν είμαι πολύ σχετική με τα του υπολογιστή, αλλά επειδή νομίζω ότι όλα τα προγράμματα έχουν εκθετικές συναρτήσεις (exp), γιατί δε δοκιμάζεις αντί να κάνεις το ψ λογάριθμο, να κάνεις το χ εκθετική; (e^x=ψ ισοδυναμεί με x=lnψ)

Άλλο... έχω τους αριθμούς:
5.2*20 = 104 (μέτρηση)
0.2*20 = 4 (αντίστοιχο σφάλμα)
Και θέλω να κάνω κατάλληλη μορφοποίηση κελιών (Open Office 2.1) ώστε να τηρούνται οι κανόνες σχετικά με τα σημαντικά ψηφία.
Δηλαδή το πρώτο να γραφτεί ως 100 (και το 2ο ως έχει), χωρίς αν γίνεται να χρησιμοποιήσω συνάρτηση στργγυλοποίησης.
Ή, εναλλακτικά, να γραφεί το πρώτο ως 1E+2 (εύκολο) και το 2ο ως 0.04Ε+2 (πιο δυσκολούτσικο) μιας και πρέπει μέτρηση και σφάλμα να συμφωνούν στο Ε+ΧΧ (αν κατάλαβα καλά).
Ή... πώς μπορώ να κάνω στρογγυλοποίηση πχ 250>>300, χωρίς όμως να γίνει 3Ε+2;
Επίσης όποιος ξέρει καλά τι παίζει με σημαντικά ψηφία και δεν συμμαζεύεται να μου το πει... please.

kalypso
Περιβόητο μέλος

Δηλαδή, η μόνη περίπτωση που ένας αριθμός δεν μετράει σαν σημαντικό ψηφίο (απ' ό,τι έχω καταλάβει...

0000086 (αυτός έχει 2 σημαντικά, γιατί τα μηδενικά που είναι μπροστά δεν τα μετράμε)
Τώρα, αν κάνεις εργαστηριακή φυσική και έχεις το πράσινο βιβλιαράκι, τα λέει σχετικά καλά στην σελ.34
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.