Game of Thrones

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
E ΝΑΙ! Λες και εμείς που περιμένουμε χρόνια για το έκτο βιβλίο δεν έχουμε ψυχή!

Well, I guess the shows pay better..
Ο Μάρτιν έχει πολύ καιρό που τα σπασε με τη σειρά όμως. Ένας λόγος είναι πως δεν τα έβρισκαν στο τι θα κρατήσουν και τι θα πετάξουν από το βιβλίο όπως επίσης και στους κύκλους όπου δήλωσε ότι έπρεπε να ήταν περισσότεροι ώστε να δείξουν σωστά το στόρι και όχι όπως τώρα να δείχνει βιασύνες και τσαπατσουλιές. Δεν είναι τυχαίο που σταμάτησε να γράφει μετά τον τέταρτο κύκλο (πλην εξαιρέσεων) και όλοι είδαμε τι αποτελέσματα είχε αυτό στη σειρά. Δεν είναι ότι δεν βγάζουν νόημα τα γεγονότα και όλα γίνονται με ταχύτητα φωτός, έχουν κατακρεουργήσει τους χαρακτήρες και δεν ξέρουν να γράψουν τίποτα έξυπνο.
Το winds of winter θυμάμαι ότι ήταν σε διαδικασία προς κυκλοφορία το 2015 άρα το θεωρώ ήδη έτοιμο και θέλω να πιστεύω πως λίγο μετά το τέλος της σειράς θα ανακοινωθεί η κυκλοφορία του.


 

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν ... μέχρι το επόμενο που ο Τζον θα ξεπαστρέψει την τρελή ξανθιά. :clapclap: Ο Βάρυς είχε δίκιο, ο Τύριον δεν ήθελε να το δεχτεί και τον πρόδωσε και πολύ πιθανόν να έχουν την ίδια μοίρα. Που θα βρει iron throne στα ερείπια μέσα η ηλίθια να καθίσει τον κ*λο της που ήθελε να τους ελευθερώσει από τη Σερσει τρομάρα της? Respect στον de facto μπαμπά της Αρυας, respect και στην αγάπη του Τζειμι στη Σερσει.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Για μένα δεν ήταν το καλύτερο επεισόδιο της season αλλά το καλύτερο επεισόδιο της σειράς. Η σκηνοθεσία ήταν σε άλλο επίπεδο. Δεν έχουμε δει τέτοια καταστροφή στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη άλλη φορά. Ο θάνατος του Jaime και της Σέρσει φοβερός και ο Τύριον στάθηκε στο ύψος του (πνευματικό ύψος) και πάει να σώσει τη κατάσταση μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Η Ντάνυ τα είπε όλα στο Jon πριν. "Αφού δεν μπορούν να με σεβαστούν όπως σε σενα θα με φοβηθούν". Ο Βουνός πραγματικο βουνό.

Μην κατηγορείτε την Ντάνυ δεν είχε επιλογή... Αυτός που είχε επιλογή ήταν ο Jon και όπως πάντα στο παρελθόν η καρδιά του επέλεξε λάθος.

Σάνσα και Τύριον θέλω για το θρόνο. Όλοι οι άλλοι είναι λίγοι.
 

Guest 210267

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν και είμαι γενικά δυσαρεστημένος με την τροπή που πήρε η ιστορία της Ντενερις, αυτό το επεισόδιο ήταν ένα από τα αγαπημένα μου. Για πρώτη φορά εδώ και πολλά επεισόδια η συμπεριφορά ενός χαρακτήρα είναι κατανοητή. Δεν περιμενα ότι θα κατάφερναν να χτίσουν την τρελή βασίλισσα μέσα σε τόσο λίγα επεισόδια, αλλά τελικά διαψεύστηκα. Νομίζω ότι υπήρχε αρκετό build up, και οποιος παρατηρούσε τι συνέβαινε στην Ντενερις καθόλη την σεζον, δεν πρέπει να νιώθει έκπληκτος τώρα.

Ο Βαρις πήρε αυτό που του άξιζε μετά τα άκυρα επιχειρήματα που διατύπωσε στο τέταρτο επεισόδιο και τις αποπειρες δολοφονιας...Τώρα που το σκέφτομαι, δεν πρέπει να υπηρέτησε ποτέ βασιλιά τον οποίο δεν πρόδωσε στο τέλος. tragic

Ο Τζον θα μπορούσε να ειχε αποτρέψει τα δυσάρεστα γεγονότα στο Κινγκς λαντινγκ αν απλά έδειχνε λίγη αγάπη στην Ντενερις, αλλά όχι. Νομίζω ότι πλέον έχει λήξει και επίσημα η σχέση τους.

Το cleganebowl φοβερό αλλά ακόμη δεν μπορώ να θυμηθώ αν ποτέ διευκρινίστηκε στη σειρά γιατι ο Σανδορ έτρεφε τόσο μίσος για τον αδερφό του.

Είναι τραγικό που ο Τζέιμι δεν μπόρεσε στο τελος να απεξαρτηθεί από την Σερσει.
Βεβαια,ήταν βαθιά τραυματισμένος και γνώριζε ότι δεν θα έβγαιναν ζωντανοί από όλη αυτήν την καταστροφή, όποτε δεν φαίνεται περίεργο που ξανακυλησε μια τέτοια στιγμή...Και εγώ σχεδόν την λυπήθηκα την κακομοίρα την Σερσει.


Μ´αυτα και μ´αυτα έχω ξεχάσει οτι απομένει μολις ένα επεισόδιο.Άντε τώρα να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το φιναλε... ????
 

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Χορογράφος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Ο Βαρις πήρε αυτό που του άξιζε μετά τα άκυρα επιχειρήματα που διατύπωσε στο τέταρτο επεισόδιο και τις αποπειρες δολοφονιας...Τώρα που το σκέφτομαι, δεν πρέπει να υπηρέτησε ποτέ βασιλιά τον οποίο δεν πρόδωσε στο τέλος. tragic
Ο Βάρυς δικαιώθηκε γιατί η Ντάνι έκανε ακριβώς ότι περίμενε αυτός να κάνει. Όλοι οι βασιλιάδες άχρηστοι ήτανε στην εποχή του. :P Τη Ντάνι την πίστεψε πολύ και της βρήκε συμμάχους αλλά αυτή δεν ήταν ικανή να τους κρατήσει / αξιοποιήσει.

Το cleganebowl φοβερό αλλά ακόμη δεν μπορώ να θυμηθώ αν ποτέ διευκρινίστηκε στη σειρά γιατι ο Σανδορ έτρεφε τόσο μίσος για τον αδερφό του.

Ο Σάντορ πρέπει να τα είχε πει στην Αρυα. Του έκανε μπουλινγκ από όταν ήταν παιδιά και τον έκαψε και ο πατέρας τους δεν τον στήριξε, προτιμούσε τον Γκρεγκορ γιατί ήταν πάντα πιο δυνατός.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Μόλις ειδα το επεισοδιο και είμαι μεσα στα νεύρα και δεν πρόκειται να δω το τελευταίο........

Το να βλέπεις ένα Δράκουλακι με την ηλίθια απο πανω να αποφεύγει όλα τα αντίαεροπορικά και να σκοτώνει χωρίς έλεος είναι κάτι που με ξεπερνάει.

Ο Τζον Snow εξελίχθηκε για μια ακόμη φορα σε κομπάρσο ενώ οι ηλίθιοι σενσριογραφοι βαλανε και την Αρυα στο παιχνίδι ενώ έπρεπε να την αφήσουν κατα την γνώμη μου,

Η σκηνή που μου άρεσε ητςν ο θάνατος,του βουνού ο οποίο αποδείχθηκε πιο,δύσκολος αντίπαλος απο τομ night king.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Καλό επεισόδιο σε σχέση με τα υπόλοιπα της σαιζόν.

Ο θάνατος του Βάρυς ήταν κάπως απογοητευτικός και θε περίμενε κανείς ο Master of Wispers να ήταν πιο προσεκτικός στις κινήσεις του. Βέβαια, στο χολυγουντιανό μπλόκμπαστερ στο οποίο έχει εξελιχθεί η σειρά, το έξυπνο plotting behind the scenes δυστυχώς παρέλκει πλέον.

Ο σκηνή τού Τύριον με τον Τζέιμι ωραία.

Δεν μπόρεσα παρά να γελάσω με τους Ντοθράκι και τους Unsullied, που φαίνεται πολλαπλασιάζονται την ημέρα. Έδωσε άσχημα φλας μπακ για το πόσο αποτυχημένο ήταν το White walker’s story.

Το γεγονός πως η Νταινέρυς εξολόθρευσε όλη την άμυνα του King’s Landing μόνο με τον Ντρόγκον ήταν σουρεαλιστικό, δεδομένων των όσων είχαμε δει στα προηγούμενα επεισόδια, για το πόσο ευάλωτοι είναι οι δράκοι και εύστοχοι οι τοξοκαταπέλτες or whatever it’s called. Βέβαια, ολόκληρη η κατεύθυσνη του σεναρίου δεν ήταν να δώσει μια αμφίρροπη μάχη, ούτε να καταστήσει την Σέρσει τον ultimate villain, αλλά να δούμε την μετατροπή της Breaker of Chains σε Mad Queen the junior. Still, το ότι κατέστρεψε ολόκληρη την πρωτεύουσα μόνη της φάνηκε υπερβολικά εύκολο. Πάντως, η κατάληξή της στην τρέλα ήταν δικαιολογημένη και επόμενη, αν λάβουμε υπόψη το βιολογικό background και τις όσες απώλειες υπέστη η ίδια αυτή τη σαιζόν, και διαφωνώ με όσους λένε πως ήταν out of character ή rushed. Πάντως, μου έκανε εντύπωση που άρχισε να καίει όλη την πόλη και άφησε το Red Keep τελευταίο, δίνοντας έτσι παρά λίγο τη δυνατότητα στη Σέρσει(που στην τελική αυτή έπρεπε να καεί, όχι οι άμαχοι) να διαφύγει. Είπαμε Mad Queen, αλλά όχι και Stupid Queen.

To cleganebowl ήταν κάπως forced και «αμερικανιά».

Ο Γιούρον κατικατούρα. Δεν έχω κάτι να σχολιάσω.

Η Σέρσει πεθαίνει μαζί με τον Τζέιμι, σαν σε σκηνή από σαιξπηρικό έργο. Νομίζω ότι ήταν αξιοπρέπες closure στην μάλλόν πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της σειρας. Γενικά όλοι οι Lannister είναι πάρα πολύ καλοδουλεμένοι ως χαρακτήρες, γεγονός που καταδεικνύει την συγγραφική ιδιοφυΐα τού Μάρτιν. Τόσο πολυδιάστατος χαρακτήρας και τόσο σύνθετη προσωπικότητα. Σίγουρα διέπραξε φρικαλεότητες, αλλά πάντοτε κάτω από ειδικές περιστάσεις, καθιστώντας την morally grey character. Στενοχωρήθηκα να την βλέπω τόσο απελπισμένη και τόσο αναστατωμένη για το αγέννητο παιδί της. Και τραγικό που το επεισόδιο προβλήθηκε την Ημέρα της Μητέρας.
Ορισμένοι λένε πως το redemption arc του Τζέιμι θυσιάστηκε αναιτιολόγητα και ίσως να έχουν δίκιο. Αλλά και πάλι η σκηνή μου άρεσε πολύ.

Το όλο story της Άρυα στο συγκεκριμένο επεισόδιο έχει λόγο ύπαρξης μονάχα αν στο επόμενο δολοφονήσει την Mad Queen. Αναμένουμε.

Αυτά από άποψη writing, το όποιο ήταν σκέτο καλό, με ορισμένα λογικά inconsistencies αλλά τίποτα εξόφθαλμο.

Τα visuals ήταν απίστευτα και unmatched.

Το directing φοβερό. Μου άρεσε ιδιαίτερα που εστίασαν στους αμάχους και πρόσπαθησαν να δείξουν την απόλυτη καταστροφή που συνεπάγεται ο πόλεμος για τους απλούς πολίτες. Ακόμα και οι «καλοί» του Βορρά βιάζουν και σκοτώνουν γυναικόπαιδα.

Το acting επίσης αξαιρετικό. Το βλέμμα της Νταινέρυς, όταν χτυπάπάνε οι καμπάνες. Η απόγνωση της Σέρσει. To the point.

Μάλλον το καλύτερο επεισόδιο της σαιζόν. Ούτε κατά διάνοια το καλύτερο της σειράς. 7/10.
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν περιμενα ότι θα κατάφερναν να χτίσουν την τρελή βασίλισσα μέσα σε τόσο λίγα επεισόδια
Τι σε λίγα επεισόδια; Το θέμα βράζει χρόνια τώρα, απλά οι περισσότεροι δεν το βλέπουν. Το σχολίασαν και οι D&D ότι πάντα γυάλιζε λίγο το ματάκι της. Από την πρώτη σεζόν όταν έχυσε ο Καλ Ντρόγκο το λιωμένο μέταλο στον Βισέρυς, την αντίδρασή της δεν την λες φυσιολογική. Σεζόν μετά τη σεζόν κάνει όσα κατηγορεί, θεωρώντας ότι ελευθερώνει τους σκλάβους ενώ στη πραγματικότητα διατάζει και εκτελεί. Δες τους Τάρλυ, τους άρχοντες, τη διαμονή της στο Μιριν, τους εκβιασμούς στον Τζον.

Μην κατηγορείτε την Ντάνυ δεν είχε επιλογή...
Της είχε κανείς ένα μαχαίρι στο λαιμό ότι ή θα κάψει μύρια αθώων ή...τι;

Ο Τζον θα μπορούσε να ειχε αποτρέψει τα δυσάρεστα γεγονότα στο Κινγκς λαντινγκ αν απλά έδειχνε λίγη αγάπη στην Ντενερις, αλλά όχι.
Δεν της χρωστάει κανείς αγάπη. Ο καθένας λούζεται τις επιλογές του. Συμπεριφέρεται στον Τζον άθλια τόσο καιρό.

Είναι τραγικό που ο Τζέιμι δεν μπόρεσε στο τελος να απεξαρτηθεί από την Σερσει.
Εγώ το βρήκα τέλειο βασικά.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Ο Varys είναι ο μόνος χαρακτήρας, μέχρι στιγμής, που έζησε στα standards που ο ίδιος έθεσε. Χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές. Το είπε και ο ίδιος στην Daenerys: "Incompetence should not be rewarded with blind loyalty". Όταν λοιπόν είδε ότι η Daenerys τα χάνει, επέλεξε να στηρίξει τον Jon, ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μαλθακός και ανεγκέφαλος είναι.
Θα περίμενε κανείς ότι οι μαχαιριές που έφαγε στην 5η season θα του μάθαιναν κάτι, αλλά αυτός επιμένει να στηρίζει μια βασίλισσα που πλέον δεν αγαπάει, έχει τρελαθεί και η μόνη δικαιολογία που έχει πλέον για να θέλει το θρόνο είναι ότι δούλεψε πολύ μέχρι στιγμής για να τα παρατήσει. Τραγικά, ο Jon καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν οι καμπάνες ηχούν και η Daenerys αρχίζει να καίει τα πάντα, αλλά είναι πολύ αργά πλέον.
Πραγματικά, εξαιρετικό επισόδειο, σίγουρα το καλύτερο της season και, ίσως, το καλύτερο ολόκληρης της σειράς. Δίνει λόγο να δει κανείς το τελευταίο επισόδειο.
 

Guest 210267

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι σε λίγα επεισόδια; Το θέμα βράζει χρόνια τώρα, απλά οι περισσότεροι δεν το βλέπουν. Το σχολίασαν και οι D&D ότι πάντα γυάλιζε λίγο το ματάκι της. Από την πρώτη σεζόν όταν έχυσε ο Καλ Ντρόγκο το λιωμένο μέταλο στον Βισέρυς, την αντίδρασή της δεν την λες φυσιολογική. Σεζόν μετά τη σεζόν κάνει όσα κατηγορεί, θεωρώντας ότι ελευθερώνει τους σκλάβους ενώ στη πραγματικότητα διατάζει και εκτελεί. Δες τους Τάρλυ, τους άρχοντες, τη διαμονή της στο Μιριν, τους εκβιασμούς στον Τζον.


Δεν της χρωστάει κανείς αγάπη. Ο καθένας λούζεται τις επιλογές του. Συμπεριφέρεται στον Τζον άθλια τόσο καιρό.

Δεν θυμάμαι λεπτομερώς τι έχει διαδραματιστεί στη σειρά πριν από την 6η σεζον. Αλλά για να σου πω τη γνώμη μου...

Ναι, γενικά η Ντενερις ήταν πάντα αδίστακτη και παρορμητική και πολλές φορές πήρε συνειδητά τις λάθος αποφάσεις...Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, είχε τις καλύτερες προθέσεις και φαινόταν ότι προσπαθούσε να μην ξεστρατίσει από τον σωστο δρόμο. Τα περισσότερα από τα σημάδια που αναφέρεις ήταν συνήθως ξεσπάσματα έντονων συναισθημάτων που πολλοί επιλέγουν τώρα να ερμηνεύσουν ως παραφροσύνη. Ακόμη και το μακελειό στο ΚΛ ηταν μια αυθόρμητη επιλογη. Το διατάζει και εκτελεί δεν μου λέει κατι...αυτό κάνουν όλοι οι μονάρχες. Η παρατήρηση των σεναριογράφων σχετικά με το πως η Ντενερις αντιμετωπίζει γενικά τον θάνατο ήταν άστοχη κατ εμε. Μάλλον ξέχασαν πως θρήνουσε για τον Τζορα στα δυο προηγούμενα επεισόδια. Λολ.


Οι σεναριογράφοι επισης ανέφεραν ότι αν κάποιο από τα γεγονότα των επεισοδίων 3 και 4 συνέβαινε διαφορετικά ή καθόλου, θα είχαμε ένα πιο ευχάριστο φιναλε τώρα.
Σε ποιο σημείο η Ντενερις εκβίασε τον Τζον παρεμπιπτόντως; Από ο,τι θυμάμαι έκανε ακριβως το αντίθετο από αυτό. Παρακάλεσε τον Τζον να μην πει τίποτα επειδή ακριβως γνώριζε τι συνεπειες θα είχε αυτό. Και ισως δεν της χρωστάει κανεις αγάπη. Εμπιστοσυνη ομως, ναι. Θα περίμενε κανεις δηλαδή, μετά από όλα όσα εκανε η Ντενερις για τον Βορα, ότι οι αδελφές Σταρκ δεν θα είχαν τόσα πρόβληματα εμπιστοσύνης. Αλλά whatever.
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν θυμάμαι λεπτομερώς τι έχει διαδραματιστεί στη σειρά πριν από την 6η σεζον. Αλλά για να σου πω τη γνώμη μου...

Ναι, γενικά η Ντενερις ήταν πάντα αδίστακτη και παρορμητική και πολλές φορές πήρε συνειδητά τις λάθος αποφάσεις...Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, είχε τις καλύτερες προθέσεις και φαινόταν ότι προσπαθούσε να μην ξεστρατίσει από τον σωστο δρόμο. Τα περισσότερα από τα σημάδια που αναφέρεις ήταν συνήθως ξεσπάσματα έντονων συναισθημάτων που πολλοί επιλέγουν τώρα να ερμηνεύσουν ως παραφροσύνη. Ακόμη και το μακελειό στο ΚΛ ηταν μια αυθόρμητη επιλογη. Το διατάζει και εκτελεί δεν μου λέει κατι...αυτό κάνουν όλοι οι μονάρχες. Η παρατήρηση των σεναριογράφων σχετικά με το πως η Ντενερις αντιμετωπίζει γενικά τον θάνατο ήταν άστοχη κατ εμε. Μάλλον ξέχασαν πως θρήνουσε για τον Τζορα στα δυο προηγούμενα επεισόδια. Λολ.


Οι σεναριογράφοι επισης ανέφεραν ότι αν κάποιο από τα γεγονότα των επεισοδίων 3 και 4 συνέβαινε διαφορετικά ή καθόλου, θα είχαμε ένα πιο ευχάριστο φιναλε τώρα.
Σε ποιο σημείο η Ντενερις εκβίασε τον Τζον παρεμπιπτόντως; Από ο,τι θυμάμαι έκανε ακριβως το αντίθετο από αυτό. Παρακάλεσε τον Τζον να μην πει τίποτα επειδή ακριβως γνώριζε τι συνεπειες θα είχε αυτό. Και ισως δεν της χρωστάει κανεις αγάπη. Εμπιστοσυνη ομως, ναι. Θα περίμενε κανεις δηλαδή, μετά από όλα όσα εκανε η Ντενερις για τον Βορα, ότι οι αδελφές Σταρκ δεν θα είχαν τόσα πρόβληματα εμπιστοσύνης. Αλλά whatever.

H Nταινέρις δεν είχε τις καλύτερες προθέσεις, είχε τους καλύτερους συμβούλους που περιόριζαν την παρορμητικότητά της. Όταν αυτοί σιγά σιγά έφυγαν (Τζόρα, Μίσσαντει, Τύριον) είχε το ελεύθερο να κάνει ό,τι έκανε πάντα, απλά χωρίς κάποιιον να την συγκρατήσει. Εδώ και πολλές σεζόν είναι βίαιη απλά ποτέ δεν μας ένοιαζαν τα θύματα.
Εγώ δεν ερμηνεύω τίποτα ως παραφροσύνη γιατί τότε θα την δικαιολογούσα λίγο. Τη θεωρώ κακομαθημένη και entitled- από την αρχή έλεγε συνέχεια ότι ο θρόνος της ανήκει, ότι έχει υπομείνει τόσα κακά και όλοι της χρωστάνε και ακόμα και τώρα που ξέρει ότι δεν έχει claim στον θρόνο συνεχίζει το ίδιο βιολί. Entitled af.
Το ότι όλοι οι μονάρχες διατάζουν και εκτελούν είναι ακριβώς το πόιντ μου. Τόσο καιρό λέει ότι είναι the breaker of chains, ότι θα σπάσει τον τροχό και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα, και εντέλει καταλήγει να κάνει ακριβώς αυτά που κατηγορεί και χειρότερα. Τι διαφορά έχει από την Σέρσι (που όλοι την κράζουν) δηλαδή;
Όσο για τους εκβιασμούς, τους βλέπεις παντού. Από το πιο απλό: bend the knee, μέχρι που δεν τον αφήνει να πει την αλήθεια επειδή δεν την βολεύει. Όσο για τον Βορά, δεν έκανε τίποτα από την καλή της τη καρδιά. Βοήθησε, αφενός μεν γιατί αναγνώρισε ότι οι WW θα ήταν απειλή και για το "βασίλειό" της κάποτε, αφετέρου γιατί σε αντάλλαγμα της έταξαν υπακοή. Το βρίσκω απολύτως λογκό να μην την εμπιστεύονται οι αδελφές Σταρκ, είναι μία τύπισσα που έρχεται από το πουθενά και αυτοανακυρήσσεται βασίλισσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Τέλος πάντων. Απλά αυτό, δεν καταλαβαίνω πως λένε όλοι ότι ήταν φλιπάρισμα από το πουθενά. Όλος ο χαρακτήρας της χτίζεται έτσι από την αρχή και όσοι δεν το περίμεναν μάλλον δεν πολυπρόσεχαν.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τα περισσότερα από τα σημάδια που αναφέρεις ήταν συνήθως ξεσπάσματα έντονων συναισθημάτων που πολλοί επιλέγουν τώρα να ερμηνεύσουν ως παραφροσύνη.

Ένα από τα βασικότερα, αν όχι το βασικότερο στοιχείο ενός ηγέτη είναι πως δεν έχει ξεσπάσματα έντονων συναισθημάτων, καθώς τα σημαντικότερα λάθη - που έχουν και τρομερές συνέπειες όταν έχεις εξουσία - πηγάζουν από τέτοια ξεσπάσματα.

Την Ντανέρις γενικότερα δεν ξέρω για ποιο λόγο την συμπαθούνε κάποιοι. Ένα κακομαθημένο κοριτσάκι είναι του οποίοι η δύναμη πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από τα κατοικίδια του και της μαγικές εκ γενετής δυνάμεις του, που απαιτεί όλοι να την αγαπάνε και να την θέλουν για βασίλισσα επειδή μόνο και μόνο υπάρχει.

Ο Τζον Σνόου αποδείχθηκε εν τέλει εντελώς μαλακοπίτουρας και ανίκανος να ηγηθεί. Είχα μια ελπίδα πως όταν του μιλήσει ο Βάρις θα ξυπνήσει και εκθρονίσει την Ντανέρις αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα λόγο τυφλής αφοσίωσης πράγμα που τον κάνει καλό ακόλουθο και κακό ηγέτη.

Ο Τύριον μια από τα ίδια, εντελώς απογοητευτική δράση από κάποιον που φημίζεται για την ευφυΐα του.

Ο Βάρις ήταν ο μόνος λογικός και πιστός στις αρχές του χαρακτήρας. Όντως το ότι πιάστηκε στα πράσα ήταν εντελώς out of character, αλλά η σειρά τελειώνει και ο κύκλος του σαν χαρακτήρα τελείωσε επίσης, οπότε έπρεπε να πιαστεί με κάποιον τρόπο.
Ο πιο ηθικά σωστός χαρακτήρας μακράν.


Οι προβλέψεις μου για την Δευτέρα είναι πως ο Σνόου θα πεθάνει μαχόμενος την Ντανέρις, η Άρια θα σκοτώσει την Ντανέρις και βασιλιάς θα γίνει είτε ο Τύριον, ή ο γιος του χοντρού βασιλιά.
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Οι προβλέψεις μου για την Δευτέρα είναι πως ο Σνόου θα πεθάνει μαχόμενος την Ντανέρις, η Άρια θα σκοτώσει την Ντανέρις και βασιλιάς θα γίνει είτε ο Τύριον, ή ο γιος του χοντρού βασιλιά.


Gendry στο θρόνο; Αυτό και εάν θα είναι ειρωνεία! :playboy:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Της είχε κανείς ένα μαχαίρι στο λαιμό ότι ή θα κάψει μύρια αθώων ή...τι;
Δεν είχε επιλογή. Για να πάρει το θρόνο ο μόνος τρόπος ήταν να την φοβηθούν και μάλιστα με ένα τρόπο πιο σκληρό από την Cersei. Τα κατάφερε και έδειξε ότι είναι κατάλληλη για το θρόνο αφού με αυτό το τρόπο θα πειθαρχήσει το λαό.

Ο Jon μπορούσε να διεκδικήσει το θρόνο, αφού πρώτα σκότωνε πισόπλατα το δράκο αλλά ακόμα και έτσι θα τα κανε σκατά. Στο παρελθόν έχει δείξει ότι δεν ξέρει από διοίκηση και τον ξελασπώνουν άλλη σε ότι και να κάνει..

Συνεπώς κατά τη γνώμη μου μετά το τελευταίο επεισόδιο Dany > Cersei > Jon

Θα θέλα στο θρόνο Τύριον με Sansa αλλά κακά τα ψέματα... 1 επεισόδιο μένει και δεν βλέπω το τρόπο για να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Μου φαίνεται πολύ short-sighted το εγχείρημα της Daenerys σχετικά με το θρόνο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με την προφητεία, δε μπορεί να κάνει παιδιά. Αν λοιπόν η προφητεία ισχύει (και δεν έχει κάποια περίεργη μεταφορική έννοια), τότε αναπόφευκτα ο θρόνος θα καταλήξει στον Jon, ακόμη και αν εκείνη καθίσει παράτυπα, πριν από αυτόν...

Εκτός αν χάνω κάτι :P
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν είχε επιλογή. Για να πάρει το θρόνο ο μόνος τρόπος ήταν να την φοβηθούν και μάλιστα με ένα τρόπο πιο σκληρό από την Cersei. Τα κατάφερε και έδειξε ότι είναι κατάλληλη για το θρόνο αφού με αυτό το τρόπο θα πειθαρχήσει το λαό.

Το να διεκδικήσει τον θρόνο δεν είναι μία επιλογή από μόνη της; Μία επιλογή χάρη στην οποία κάθε φορά που χύνεται αίμα (ή...στάχτη) την υποστηρίζει;
Είχε πολλές ευκαιρίες να μην συμμετέχει σε όλο αυτό και να ζήσει όμορφα. Είχε τα "παιδιά" της, τους συμβούλους της, έναν εραστή/σύντροφο, έναν λαό που την υπηρετούσε συνειδητά και όχι από φόβο.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πότε μιλας σοβαρά. Η Ντ'άνι πάντα υποστήριζε ότι θα ήταν μια διαφορετική ηγέτιδα που θα απελευθέρωνε τους ανθρώπους. Το να "πειθαρχήσει" τον λαό κάνοντάς τους να τη φοβηθούν είναι τέρμα αντίθετο με αυτή την ιδεολογία.
Κατάλληλη για τον θρόνο δεν είναι σε καμία περίπτωση, το μόνο της "προτέρημα" ήταν ότι γεννήθηκε Ταργκάρυεν. Ειρωνικό αν το σκεφτείς.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πότε μιλας σοβαρά. Η Ντ'άνι πάντα υποστήριζε ότι θα ήταν μια διαφορετική ηγέτιδα που θα απελευθέρωνε τους ανθρώπους. Το να "πειθαρχήσει" τον λαό κάνοντάς τους να τη φοβηθούν είναι τέρμα αντίθετο με αυτή την ιδεολογία.
Κατάλληλη για τον θρόνο δεν είναι σε καμία περίπτωση, το μόνο της "προτέρημα" ήταν ότι γεννήθηκε Ταργκάρυεν. Ειρωνικό αν το σκεφτείς.


Σε όποιον την αμφισβήτησε στο παρελθόν η Ντάνυ έδειξε το αληθινό της πρόσωπο...
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Παιδιά προβλέψεις για το τελευταίο επεισόδιο ????

Ο Νάνος θα γίνει Βασιλιάς και ο Snow θα σκοτώσει την Καλισι. Πιστεύω οτι αν δεν ήταν να την σκοτώσει θα είχε πεθάνει στην Μεγαλη μάχη υπερασπιζόμενος τους ανθρώπους που σκότωνε η ομάδα του. Οι σεναριογράφοι τον κρατήσανε ζωντανό για να σκοτώσει την θεία του. Αν πεθάνει και αυτος μικρή σημασία εχει έτσι και αλλιώς κομπάρσος ειναι πλεόν.

Επίσης κρατιέται και ο νάνος ζωντανός για καποιον λόγο αλλιώς θα τον είχαν εκτελέσει όπως τον φίλο του. Πιστεύω πως προορίζεται να γίνει βασιλιάς του θρόνου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top