Ghosting

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

annfire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η annfire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Γενικά, όπως υπάρχει η πιθανότητα ο/η άλλος/η να είναι απαίδευτος/η και απολίτιστος/η, έτσι υπάρχει και η πιθανότητα το "θύμα" του ghosting να έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης (π.χ. να μην κρίνει καλά τους γύρω του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεχωρίσει τους σοβαρούς ανθρώπους). Κανείς δεν είναι τέλειος και τίποτα δεν είναι μαύρο ή άσπρο.

Μπορέί να πάσχει απο οποιασδήποτε μορφής ψυχική διαταραχή/ξαφνική εσωστρέφεια με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται.
ΡΩΤΑΩ ΗΡΕΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΚΑ ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟ ?!?!?!
 

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
μας δουλευεις ε?πως επιλεγεις γκοστερ?
Το εχω εξηγησει επαρκώς πιο πισω. Δεν εισαι σαφως υποχρεωμενη να το ενστερνιστείς - αλλά οταν εξελθεις απο το "εν θερμώ" της επικεφαλίδας και θελεις, μπορεις απλα να κανεις καποιες δευτερες σκεψεις.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Σαφως και το ...fantasming αφορα σχεσεις εν τη γενεσει τους - φευγεις παντα προτου εμπλακεις περισσοτερο. Και σιγουρα ειναι δυσκολο να ψυχολογησεις καποιον σε συντομο διαστημα. Ομως τετοιες συμπεριφορες απεναντι μας, δεν ειναι μονο αποτοκες κακων τροπων, αγενειας ή ανωριμοτητας - άλλωστε, δε φερομαστε σε ολους τους ανθρωπους το ιδιο, με τον ίδιο εαυτό. Η άσκηση των παραπάνω προϋποθέτει πάντα εύφορο έδαφος.
πρυποθετει ευφορο εδαφος ποτε? Αφου ο γκοστερ συνηθιζει να συμπεριφερεται κατα αυτον τον τροπο,επομενως ναι του βγαινει,οτι και να κανει ο αλλος,και το γραψαμε,καμια φορα δεν υπαρχει ουτε αφορμη ουτε λογος καν.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Το αστείο είναι ότι γίνεται ακόμα χειρότερο που έγραψες το -η, μιας και δεν έχεις καμία δικαιολογία για την πατάτα.





Γιατί δεν μας γράφεις ολόκληρο τον ορισμό κρίστι? :upside:
Ντάξει η κοπέλα φάνηκε πως το εννόησε και δεν έκανε κάποιο διαχωρισμό υπέρ των αντρών ή των γυναικών . Η λέξη είναι κάπως σεξιστική από μόνη της .
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Nah. Δεν υπάρχει κάρμα, θεία δίκη κτλ. Όσοι έχουν τέτοιες προσωπικότητες συνήθως περνάνε καλά στην ζωή.
Δεν μίλησα για καρμα.
Μπορεις να γινεις εσυ το καρμα.
Εκει το πηγαινα αλλα δεν το κανα πολυ λιανό 😋
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Λοιπον το βαζω γιατι τα λεει ωραια :)

Τι σημαίνει «Ghosting» και ποιά η επίδρασή του;

Ειρήνη Παναγοπούλου Κλινική Ψυχολόγος/Ειδικός Σεξουαλικής Υγείας

Είσαι σε μια κατάσταση γνωριμίας που ενδέχεται να εξελιχθεί σε σχέση, ή έτσι φαντάζεσαι… ξαφνικά, και ίσως χωρίς καμία προειδοποίηση, ο σύντροφός σου αποφασίζει να εξαφανιστεί.
Δεν υπάρχουν κλήσεις, δεν υπάρχουν μηνύματα, δεν συνδέεται στα κοινωνικά μέσα, δεν απαντάει σε κανένα από τα μηνύματά σου... Οι πιθανότητες δείχνουν πως δεν έφυγε απροσδόκητα από την πόλη εξαιτίας οικογενειακής έκτακτης ανάγκης, αλλά μάλλον έχει τερματίσει τη σχέση χωρίς να σας ενοχλεί να σας εξηγήσει ή ακόμα και να σας ενημερώσει. Και κάπως έτσι ξεκινάει το «ghosting».

Δεν είναι ότι απλά σε απορρίπτει. Σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να μην υπάρχεις. Και μένεις να αναρωτιέσαι «Και τώρα τι έγινε;» «Έκανα ή είπα που τον πείραξε;», «Τι έχασα;» «Αυτό ήταν; Πάπαλα;».

Ως όρος το «ghosting» επινοήθηκε πρόσφατα, λόγο της συνεχούς αύξησης του. Λαμβάνει χώρα όταν ξαφνικά χάνετε κάποιον με τον οποίο βγαίνετε ερωτικά ή ακόμα και φιλικά, όταν ουσιαστικά ένας άνδρας φοβάται να πει απλά ΟΧΙ. Το άτομο αυτό μπορεί να είναι φίλος, σύζυγος ή και σύντροφος. Με την απομάκρυνσή του σας στοιχειώνει, κατακλύζει το μυαλό και τις σκέψεις σας, υπάρχει όμως πάντα και η πιθανότητα να στοιχειώσετε και εσείς κάποιον.

Το κλειδί-όπλο είναι η απουσία, με όλη την σημασία της. Τεχνικά αποτελεί μια κοινωνικά αποδεκτή μορφή συμπεριφοράς και αρκετοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως το πρόσωπο που τους στοιχειώνει, προσποιείται τις περισσότερες φορές, πως δεν τους γνώρισε ποτέ…

Γιατί όμως στοιχειώνουν οι άνθρωποι;
Γιατί κάποιος θα επιλέξει απλά να εξαφανιστεί από τη ζωή κάποιου άλλου ατόμου, παρά να σχεδιάσει τουλάχιστον, μια συνομιλία για να τερματίσει μια σχέση; Μπορεί να μην γνωρίζει ποτέ με βεβαιότητα τους λόγους.

Ενώ πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες ειδικά για το φαινόμενο των φαντασμάτων, οι παλαιότερες έρευνες έχουν εξετάσει διαφορετικούς τύπους προσωπικοτήτων προσκόλλησης και επιλογής στρατηγικών διάσπασης, είναι πιθανό ότι άτομα με προσωπικότητα αποφευκτικού τύπου (συχνά ως αποτέλεσμα της γονικής απόρριψης), που διστάζουν να έρθουν πολύ κοντά στις επαφές τους με άλλους ανθρώπους, λόγω προβλημάτων εμπιστοσύνης και εξάρτησης, συχνά χρησιμοποιούν έμμεσες μεθόδους τερματισμού των σχέσεων.

Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που τελειώνουν τις σχέσεις, συχνά έβλεπαν τον ίδιο τους τον εαυτό να καθρεφτίζεται στον σύντροφό τους. Παρόλα αυτά, δεν φαίνονται να δείχνουν ενσυναίσθηση προς το άλλο άτομο και ενδεχομένως δεν συναντώνται συναισθήματα ενοχής.

Το φαινόμενο αυτό υπάρχει, επειδή οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να τρέχουν μακριά από τα προβλήματά τους, επομένως τρέχουν μακριά από τους ανθρώπους. Ο μόνος λόγος που ένα άτομο θα επιλέξει να στοιχειώσει ένα άλλο, είναι επειδή αισθάνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή. Αναλυτικότερες εξηγήσεις δυστυχώς δεν υφίστανται, ωστόσο μερικά στοιχεία που βοηθούν στην κατανόηση αυτής της συμπεριφοράς είναι:

1. Προσωπική ασφάλεια

Όταν κάποιος αισθάνεται παρενόχληση ή ανταγωνιστικά προς ένα άτομο, ίσως επιλέξει την λύση του ghosting, ως τη μόνη οδό, προκειμένου να μην εμπλέξει άλλα άτομα στα προβλήματά του.

2. Άβολες συζητήσεις

Μια από τις πιο βασανιστικές δραστηριότητες για όλους, είναι η στιγμή που θα ξεκινήσει μια συναισθηματικά άβολη συζήτηση. Όταν πρόκειται για ραντεβού, ο χωρισμός ή το «με άφησε στα κρύα του λουτρού», είναι η χειρότερη πιθανή μορφή επικοινωνίας. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να αποφύγουν οι περισσότεροι.

3. Εκδίκηση

Στην προσπάθεια αρκετοί να ξανακερδίσουν την χαμένη τους αγάπη, όταν έχουν προδοθεί, απατηθεί ή έχουν βιώσει μια άλλη μορφή προδοσίας, οδηγούνται στην λύση του ghosting. Αρχικά προσφέρει ικανοποίηση, αλλά η έλλειψη ενσυναίσθησης, είναι καταστροφική και για τους δυο μακροπρόθεσμα.

4. Ανασφάλεια

Στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση του ατόμου να εξαφανιστεί από προσώπου γης, σχετίζεται μονάχα με τον ίδιο και το πώς αισθάνεται με τον εαυτό του. Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν προσωπικά προβλήματα, που απαιτούν φροντίδα, η οποία αν δεν ληφθεί οδηγεί στο ghosting.

Πως επηρεάζει τους ανθρώπους;
Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι το ghosting είναι ένα κοινωνικά αποδεκτό ελάττωμα. Το χειρότερο σενάριο θα ήταν η «διαταραχή» αυτή να εξελιχθεί σε ψυχική ασθένεια. Και αυτός είναι ο λόγος που στις μέρες μας, αποτελεί σοβαρό θέμα. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό… Πέρα από το θύμα, επηρεάζεται και το εξαφανισμένο άτομο. Μπορεί να φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι, η πραγματικότητα όμως είναι πως βουλιάζει στην απομόνωση.

Πότε είναι αποδεκτό;
Είναι σίγουρα αποδεκτό, όταν αποτελεί την μόνη επιλογή που μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Στην περίπτωση δηλαδή, που κινδυνεύετε από stalkers, καταχραστές και άλλα άτομα που μπορούν να σας βλάψουν. Ακόμα, και αν οι περιστάσεις το επιτρέπουν, θα ήταν προτιμότερο να ζητήσετε βοήθεια, αντί να τρέξετε μακριά.

Αλλά πριν αποφασίσετε να στοιχειώσετε κάποιον, κάντε ένα βήμα πίσω και θέστε τον εαυτό σας στη θέση του. Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε αυτοπεποίθηση και να μην σας νοιάζει όταν σας αγνοούν, πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, λαμβάνουν αυτή την συμπεριφορά ως προσβολή ολόκληρης της ύπαρξής τους, μια επώδυνη και ταπεινωτική εμπειρία αλλάζοντας μέχρι και οι ίδιοι ως άτομα, με την κακή έννοια.

Πώς να το διαχειριστείς:
Λέξη κλειδί νο. 1: Αποδοχή!

Δέξου την κατάσταση αλλά πρώτα επιβεβαίωσε ότι δεν έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Αν, όμως δεις όλα είναι μια χαρά (Πχ. Ποστάρει κανονικά στα social media, μαθαίνεις ότι περνά ζάχαρη με τους φίλους του), προχώρα μπροστά και μην δίνεις σημασία. Μακριά από το φάντασμα...

Λέξη κλειδί νο. 2: delete!

Αν πιστεύεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει, κάντο! Διάγραψε ό,τι τον αφορά: φωτογραφίες ή μηνύματα. Μην τον παρακολουθείς από τα social media, μην ποστάρεις κάτι που να υπονοεί εγκατάλειψη ή προδοσία. Δεν αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω.

Σεβάσου τον εαυτό σου: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κάνει να νιώθεις ανύπαρκτη. Προχώρα και δείξε αυτοπεποίθηση! Να χαίρεσαι που κατάλαβες νωρίς με τι άνθρωπο είχες να κάνεις.

Να θυμάσαι:
Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καλλιεργήσει μία υγιή σχέση με τον εαυτό τους, έχουν μέσα τους πολλά συναισθηματικά κενά. Το ghosting όμως είναι μία συμπεριφορά η οποία αφορά αποκλειστικά τον άνθρωπο που συμπεριφέρεται έτσι.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι δυνατόν να ταιριάζουμε όλοι οι άνθρωποι μεταξύ μας. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είμαστε αγαπητοί, ούτε πως δεν μπορούμε να ταιριάξουμε με άλλους. Ο συναισθηματικός μας κόσμος μπορεί να δεχτεί πολλά χτυπήματα, όμως, είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε σε κανένα πλήγμα να μας καθορίσει και να μας αλλάξει.

Extra information:

Εκτός από την περίφημη διακοπή της σχέσης-επαφής “ghosting”, υπάρχει και το “ submarining”, όπου ο πρώην θα εξαφανιστεί και θα εμφανιστεί αιώνες αργότερα. Είναι σαν αυτός ο άνθρωπος να ήταν χαμένος στη θάλασσα όλο αυτό το διάστημα, και να αποφάσισε να πατήσει ξανά το play μόλις πάτησε πάλι το πόδι του στη στεριά.

Το “Βreadcrumbing”, είναι η κατάσταση στην οποία ο σύντροφος-εν δυνάμει σου δίνει ψίχουλα προσοχής, αγάπης και δεν έχει καμία πρόθεση να δεσμευτεί γενικότερα και Μαζί σου.

Και τέλος υπάρχει και το “Zombieing”, ο τύπος, ο οποίος ναι μεν εξαφανίζεται, αλλά κάποια στιγμή – το πότε δεν έχει σημασία εδώ – εμφανίζεται και πάλι.


Πηγη:https://www.psychologynow.gr/arthra...imainei-ghosting-kai-poia-i-epidrasi-tou.html

@meetmeinmontauk τωρα πια ξερεις:thumbup:
 

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
πρυποθετει ευφορο εδαφος ποτε? Αφου ο γκοστερ συνηθιζει να συμπεριφερεται κατα αυτον τον τροπο,επομενως ναι του βγαινει,οτι και να κανει ο αλλος,και το γραψαμε,καμια φορα δεν υπαρχει ουτε αφορμη ουτε λογος καν.
Το ειπα επισης πιο πισω. Ο/η γκοστερ δε συμπεριφερεται σε ολους / ες το ιδιο, παρα μονο σε αυτους/ες που καταλαβαινει οτι τον παιρνει - πατωντας σε αυτο που ο αλλος/η αλλη ασυνειδητα του εκπέμπει.

Δε θα φερθει με τιποτα ετσι σε καποιον/α που δεν του εχει δωσει / εκπέμψει αυτο το δικαιωμα.

Ανα πασα στιγμη εκπεμπεις εαυτόν στους γυρω σου - και οι κεραιες τους τον συλλαμβανουν και αποκωδικοποιουν. Και όμοια, κι εσυ με τη σειρα σου λαμβανεις αδιορατα μηνυματα για τον οποιοδηποτε που συγχρωτιζεσαι.
 

annfire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η annfire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Υπάρχουν και τα red flags αλλά αν ο άλλος κάμνει ο,τι του ερθει , για να μην εκφραστώ διαφορετικά , θα το πράξει σε οποιονδήποτε

Το θύμα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ανεκτικό σε κακές συμπεριφορές απλώς να έτυχε να αποφασίσει ο απέναντι οτι ετσι αξιζει να φερθει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Nah. Δεν υπάρχει κάρμα, θεία δίκη κτλ. Όσοι έχουν τέτοιες προσωπικότητες συνήθως περνάνε καλά στην ζωή.
Και το να μιλάς για κάρμα/εκδικηση όμως είναι ένας τρόπος προσωπικου καθησυχασμού αν δε θέλεις να ψυχοθεραπευτείς για να το ξεπεράσεις 🤔
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Το ειπα επισης πιο πισω. Ο/η γκοστερ δε συμπεριφερεται σε ολους / ες το ιδιο, παρα μονο σε αυτους/ες που καταλαβαινει οτι τον παιρνει - πατωντας σε αυτο που ο αλλος/η αλλη ασυνειδητα του εκπέμπει.

Δε θα φερθει με τιποτα ετσι σε καποιον/α που δεν του εχει δωσει / εκπέμψει αυτο το δικαιωμα.

Ανα πασα στιγμη εκπεμπεις εαυτόν στους γυρω σου - και οι κεραιες τους τον συλλαμβανουν και αποκωδικοποιουν. Και όμοια, κι εσυ με τη σειρα σου λαμβανεις αδιορατα μηνυματα για τον οποιοδηποτε που συγχρωτιζεσαι.
βρε καλο μου ναι,λες βρισκει ερεισμα και τα κανει,σωστα ναι,εγω λεω οτι μπορει να τα κανει ετσι επειδη εχει κολλημενο μυαλο και συμπεριφεται ετσι,εβαλα το κειμενο μιλαει για εκδικηση οποτε εκει την πληρωνουν ολοι,ασχετως αν αποτελουν προσφορο εδαφος για γκοστινγκ ή οχι.Δεν αποτελουν ολα μια και μονη περιπτωση.
 

JJohn1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο JJohn1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.
Δεν βρίσκω τον λόγο να κάνουμε τόσο πολύπλοκο ένα απλό θέμα, βλέποντας ποιος φταίει και ποιός όχι.

Απο την μία αυτός που κάνει ghosting δεν έχει υποχρέωση να εξηγήσει γιατί το κάνει. Κάποιες φορές δεν υπάρχει νόημα, ή/και μπορεί να τραυματίσει τον εγωισμό του άλλου. (Τελικά είσαι πιο κοντός απο ότι φαινόσουν, πιο χοντρή, κτλπ.) Η μόνη άλλη επιλογή ίσως έιναι ένα γλυκό ψέμα. Όπως και νά χει θα ήταν προτιμότερη μια ευγενική λύση αλλά στην τελική δεν χρωστάει εξηγήσεις.

Απο την άλλη αυτός που δέχεται το ghosting δεν θα πρέπει να ενδιαφερθεί και πολύ. Δεν κάνουν όλοι για όλους. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι η πληγή στον εγωισμό του, το οποίο δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει.

Η έλξη δεν είναι συζητήσιμη. Είτε εξηγηθεί γιατί δεν ήταν ο ένας αρεστός είτε όχι δεν αλλάζει κάτι. Θα πρέπει να θεωρηθεί ώς δώρο το ότι δεν έγινε περαιτέρω σπατάλη χρόνου.

1617301465864.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Το ειπα επισης πιο πισω. Ο/η γκοστερ δε συμπεριφερεται σε ολους / ες το ιδιο, παρα μονο σε αυτους/ες που καταλαβαινει οτι τον παιρνει - πατωντας σε αυτο που ο αλλος/η αλλη ασυνειδητα του εκπέμπει.

Δε θα φερθει με τιποτα ετσι σε καποιον/α που δεν του εχει δωσει / εκπέμψει αυτο το δικαιωμα.

Ανα πασα στιγμη εκπεμπεις εαυτόν στους γυρω σου - και οι κεραιες τους τον συλλαμβανουν και αποκωδικοποιουν. Και όμοια, κι εσυ με τη σειρα σου λαμβανεις αδιορατα μηνυματα για τον οποιοδηποτε που συγχρωτιζεσαι.
Nαι αν είσαι γνωστός δεν θα το κάνει γιατί θα ήταν κάπως άβολο , για αυτό συμβαίνουν συνήθως σε γνωριμίες από ίντερνετ κλαμπ διακοπές που δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο και δεν έχουν κοινό κύκλο , δεν έχεις πάντα ευθύνη, αυτό λένε οι άλλοι , είναι και οι καταστάσεις είναι πολλά.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,877 μηνύματα.
Δεν ξέρω αν ειπώθηκε αλλά πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ κανουν ghosting επειδή είναι περιπτώσεις catfish .
Δεν λεω πως το κανουν ολοι απλα μερικες περιπτωσεις.
Και οταν φτανει ο κομπος στο χτενι να γνωριστουν ,συνηθως οταν ο απεναντι πιεζει φιλάκια.
Για τους boomers : catfish ειναι οτα προσποιεισαι στο διαδικτυο πως εισαι καποιος αλλος απο αυτο που εισαι.

Spoydaia πραγματα μαθαινουμε σήμερα !!! χα χα χα
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Το ειπα επισης πιο πισω. Ο/η γκοστερ δε συμπεριφερεται σε ολους / ες το ιδιο, παρα μονο σε αυτους/ες που καταλαβαινει οτι τον παιρνει - πατωντας σε αυτο που ο αλλος/η αλλη ασυνειδητα του εκπέμπει.

Δε θα φερθει με τιποτα ετσι σε καποιον/α που δεν του εχει δωσει / εκπέμψει αυτο το δικαιωμα.

Ανα πασα στιγμη εκπεμπεις εαυτόν στους γυρω σου - και οι κεραιες τους τον συλλαμβανουν και αποκωδικοποιουν. Και όμοια, κι εσυ με τη σειρα σου λαμβανεις αδιορατα μηνυματα για τον οποιοδηποτε που συγχρωτιζεσαι.
Τι λες; 🤨
Ανταλλάσσεις με έναν τύπο 10 μηνύματα και κανονίζεις ραντεβού και δεν εμφανίζεται. Δεν τον έχεις δει ποτέ. Φταις εσύ που δεν εμφανίστηκε; Πάμε καλά; Είναι τόσο δύσκολο να στείλεις μήνυμα και να το ακυρώσεις;

Πάμε και σε άλλο περιστατικό. Βγαίνεις ραντεβού, περνάτε καλά και την επόμενη μέρα εξαφανίζεται. Δεν έχει παίξει σεξ. Απλά εξαφανίζεται. Φταις εσύ που δεν εισαι στο μυαλό του να σου πει ότι δεν ενδιαφέρεται;

Το ghosting είναι απλά η εύκολη λύση να ξεφύγεις από την υποχρέωση να επικοινωνήσεις. Ο μοναδικός λόγος που μπορεί να φταίει το θύμα είναι όταν περιμενεις υπερβολική και δραματική αντίδραση. Πχ όταν δεν μπορεί να δεχτεί κάποιος την απορριψη. Σε αυτή τη περίπτωση θα έκανα και εγώ ghosting γιατί απλά θέλω την ησυχία μου. Αλλά όταν βγαίνεις ραντεβού και δε νιώθεις κάτι, το σωστό είναι να επικοινωνήσεις με το άλλο πρόσωπο και να πεις απλά ότι δεν ενδιαφέρεσαι και να λήξει εκεί. Το να εξαφανίζεσαι είναι γαιδουρια.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

WayfaringStranger

Νεοφερμένος

Ο WayfaringStranger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Εγω τουλαχιστον το πιστευω
Εγω πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή του να είσαι τίμιος, ντόπρος και ειλικρινής είναι ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση. Και να μην το βρουν απο κάπου,στον εαυτό τους κάνουν κακό. Μπορεί να αποφεύγουν μια δυσάρεστη κατάσταση αλλά χάνουν σε αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση.
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δυστυχώς ειμαι της αποψης an eye for an eye και λεω δυστυχως γιατι αναγνωριζω πως δεν ειναι λυση.
Αλλα στην προκειμενη περιπτωση θα εψαχνα τροπο να κανω τον αλλον να νιωσει ασχημα για οτι εκανε.
Ιδιως οταν καποιος παιζει με τα συναισθηματα σου.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Nαι αν είσαι γνωστός δεν θα το κάνει γιατί θα ήταν κάπως άβολο , για αυτό συμβαίνουν συνήθως σε γνωριμίες από ίντερνετ κλαμπ διακοπές που δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο και δεν έχουν κοινό κύκλο , δεν έχεις πάντα ευθύνη, αυτό λένε οι άλλοι , είναι και οι καταστάσεις είναι πολλά.
Μπορει να εχει κανει ηδη σχεση και ενα ωραιο πρωι να φερθει ετσι. Δεν συμβαινουν μονο σε γνωριμιες ή ακομα σε εξ αποστασεως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγω πιστεύω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή του να είσαι τίμιος, ντόπρος και ειλικρινής είναι ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση. Και να μην το βρουν απο κάπου,στον εαυτό τους κάνουν κακό. Μπορεί να αποφεύγουν μια δυσάρεστη κατάσταση αλλά χάνουν σε αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση.
Σωστα και το οτι δεν υπηρξαν ξεκαθαροι ως ατομα και συμπεριφορες δείχνει ποσο δεν ξερουν τι θελουν στην τελικη. Και τι νιωθουν.
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Στέλνουμε ή αφήνουμε τον/ την ghoster στην ησυχία του; Για μια φίλη ρωτάω προφανώς, όχι για εμένα.
Όποιες και να ήταν οι συνθήκες γνωριμίας σας και όσο και να είχαν προχωρήσει τα ραντεβού ή η επικοινωνία, το θεωρώ γαϊδούρια και κωλοσυμπεριφορά ένα τέτοιο φέρσιμο. Για όποιον λόγο και να αλλαξε γνώμη θα μπορούσε να το κόψει πιο ήπια άσχετα με το αν έλεγε και τον πραγματικο λόγο ή όχι.

Δεν μου έχει τύχει, αλλά αν συνέβαινε σίγουρα θα μου ήταν δυσάρεστο και θα με άφηνε με ερωτηματικά.
Να μην του στείλεις και να μην ασχοληθείς. Δεν αξίζεις τέτοιο φέρσιμο και γι αυτό να μην τον αναζητήσεις. Για κάποια άτομα πρέπει να λέμε ευτυχώς που δεν προχώρησε. Γλίτωσες χρόνο και το να πληγωθείς χειρότερα ύστερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,287 μηνύματα.
οταν υφιστάμεθα συμπεριφορά fantasming, καλο ειναι να δουμε πρωταρχικά σε τι ποσοστό με τη σταση μας εμεις οι ιδιοι εχουμε εκπέμψει / επιτρεψει να μας ασκηθει τετοια συμπεριφορά.
- Αφήστε παιδιά, σήμερα στο μετρό μού έκλεψαν το πορτοφόλι... :(
- Ναι αλλά κάτσε να το σκεφτούμε λίγο. Τί πορτοφόλι ήταν; Γιατί οι κλέφτες στο μετρό δεν κλέβουν όποιο πορτοφόλι νά 'ναι. Μήπως ήταν καφέ και κίτρινα λουλουδάκια; Αν μού πεις δε οτι είχε και στρασάκια καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι κλέφτες αυτοί επέλεξαν εσένα για να σού κλέψουν το πορτοφόλι. Γιατί ουσιαστικά με το να έχεις καφέ πορτοφόλι με στρασάκια και κίτρινα λουλουδάκια είναι σαν να παρακαλάς τον κλέφτη να στο κλέψει οπότε πρέπει να ψάξεις ενδόμυχα να βρεις τί σε ώθησε να αγοράσεις το συγκεκριμένο πορτοφόλι.
- :eek:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top