lalenia
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lalenia
Νεοφερμένο μέλος

Άστριντ
Νεοφερμένο μέλος

lalenia
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βρίσκονται στο Control Panel -> Date, Time, Language (κάτι τέτοιο, έχω ελληνικά windows) -> και από εκεί Add new language -> details κ.λπ.
Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι (στα γαλλικά κάποια πλήκτρα μου βγαίνουν λάθος), αλλά φαντάζομαι πως αυτά μπορούν να διορθωθούν manually.
Havana
Νεοφερμένο μέλος

Άστριντ
Νεοφερμένο μέλος

Εκτός από τα διάφορα greeklish converters, νομίζω πως τα Windows έχουν πλέον εγκατεστημένες όλες τις γλώσσες (χωρίς ορθογράφο).
Βρίσκονται στο Control Panel -> Date, Time, Language (κάτι τέτοιο, έχω ελληνικά windows) -> και από εκεί Add new language -> details κ.λπ.
Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι (στα γαλλικά κάποια πλήκτρα μου βγαίνουν λάθος), αλλά φαντάζομαι πως αυτά μπορούν να διορθωθούν manually.
Είμαι μεταφράστρια και για κάθε άλλη γλώσσα που γράφω, όπως τα γαλλικά, επιλέγω την ίδια γλώσσα και για το πληκτρολόγιο, με ένα από τα εικονίδια που αναφέρονται στη γλώσσα (το μικρό πληκτρολόγιο,ή το ΕNG, GR κτλ.) στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν δεν έχεις το εικονίδιο γίνεται και με το μενού στο Word (Extra, Language, κτλ.) Όταν έχεις το πληκτρολόγιο σε ENG (αγγλικά) δεν αναγνωρίζει π.χ. τους γαλλικούς τόνους. Με το Add new language που ανάφερες προσθέτεις τις ορθογραφικές κανόνες για τα γαλλικά για το πληκτρολόγιο σου, μετά όταν γράφεις κάτι στα γαλλικά, βάζεις πρώτα το πληκτρολόγιο σε FR. Θα δεις λειτουργεί μια χαρά. Καλή επιτυχία!
μαγισσα
Νεοφερμένο μέλος

Raisa
Εκκολαπτόμενο μέλος

Anima
Νεοφερμένο μέλος

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΠΑΡΑΥΤΑ.
Συγνώμη για τις φωνές, αλλά σοκαρίστηκα!
----------------------------------------
Mia_m
Νεοφερμένο μέλος

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΓΡΕΚΟΑΓΓΛΙΚΑ (GREKLISH!!). ΕΛΕΟΣ! ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΩΤΡΙΩΣΗ ΠΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ? ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΘΑ ΦΥΓΩ ΠΑΡΑΥΤΑ.
Μην αγχόνεσε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα! Εμένα με βολεύει που γράφουμε Ελληνικά,αν γράφαμε greeklish θα είχα ξεχάσει τελείως την Ελληνική ορθογραφία,είδη έχω αρχίσει να έχω πρόβλημα, μπερδεύομαι με κάποιες λέξεις
ladycat
Δραστήριο μέλος

οι κανονες του σαιτ λενε επισης οτι απαγορευονται κ τα κεφαλαια αλλα τα χρησημοποιεις αφου δειχνουμε ανοχη σε αυτη την περιπτωση ετσι πρεπει να ενημερωνουμε κ τα παιδια που μπορουν να μεταφρασουν τα greekenglish σε ελληνικαΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΓΡΕΚΟΑΓΓΛΙΚΑ (GREKLISH!!). ΕΛΕΟΣ! ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΩΤΡΙΩΣΗ ΠΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ? ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ.
Havana
Νεοφερμένο μέλος

zorica
Νεοφερμένο μέλος

μαγισσα
Νεοφερμένο μέλος

Πρώτα από όλα θέλω να σου πω πόσο πολύ χαίρομε που κάποιος που δεν είναι έλληνας μιλάει και γράφει την γλώσσα μου νιώθω όμορφα και θέλω να σε ευχαριστήσω για την χαρά που μου δίνεις και εσύ και κάποιες άλλες που ενώ δεν είναι έλληνίδες μπορούν και το κάνουν..... και επίσης να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που κάθεσαι και ξεπαιρνάς την ανασφάλειες του τύπου δεν γράφω σωστά έχω κακή ορθγραφία και δεν επικοινονώ...... Προτιμώ την ανορθογραφία σου από τον εγκλωβισμό της ελληνικής γλώσας (που προειπάρχει του λατινικού αλφαβήτου) σε κάτι τόσο υποδιαίστερο....Και εγω δυσκολευομαι να διαβασω τα Ελληνικα με ξενους χαρακτιρες.Οταν πρωτογραφτηκα στο σιτε ζητησα συγνωμη για την ορθογραφια μου (επειδι ειμαι και εγω ξενη) και δεν ειδα να με κοροιδευει κανεις που δεν βαζω πουθενα τονους και καποιες λεξεις σιγουρα θα τις γραφω αστειες...Προτιμω ετσι παρα αλλιως![]()
Αρνούμε να μην έχω και την λίγη χαρά που παίρνω από τους ανθρώπους του site που γνωρίζουν την γλώσσα μας καλύτερα από εμένα και να μην το απολαμβάνω...
Για τί δηλ να υποστώ εγώ τον ρατσισμό τον δικό σας (που προτιμάτε τα greeglish) και να μην προσπαθήσετε εσείς (που δεν έχετε και όλοι κάποιο σοβαρό λόγο) να γράφετε ελληνικά για να μην ζοριστείτε απλά......
Αφήστε και σε εμας που αγαπούμε τα ελληνικά να βρούμε κάπου ένα χωρο για να αισθανόμαστε ανετα....
Και σκεφτήτε ότι όσοι εδώ σε αυτό το site είναι ξένοι (zorica, Astrid) λένε ότι προτιμούν τα ελληνικά από τα άλλα γιατί στην προσπάθεια που κάνουν να μάθουν αυτή την γλώσσα δεν έχει χώρο αυτό το πράγμα!!!!!
Και πάλι ευχαριστώ τους ανθρώπους που μας κάνουν την τιμή να θέλουν να επικινωνούν στην ελληνική!!!!!

Anima
Νεοφερμένο μέλος

οι κανονες του σαιτ λενε επισης οτι απαγορευονται κ τα κεφαλαια αλλα τα χρησημοποιεις αφου δειχνουμε ανοχη σε αυτη την περιπτωση ετσι πρεπει να ενημερωνουμε κ τα παιδια που μπορουν να μεταφρασουν τα greekenglish σε ελληνικα
Νόμιζα ότι τα κεφαλαία δείχνουν ένταση φωνής, ανέβασμα τόνου. Γι αυτό τα χρησιμοποίησα κατ' εξαίρεση αλλά ενσυνείδητα και γι αυτό ζήτησα συγνώμη. Αν πράγματι απαγορεύονται γενικώς τα κεφαλαία τότε να μη μου δείξετε ανοχή. Να τιμωρηθώ σύμφωνα με τους κανόνες, κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν για όλους.
Το ζήτημα της απόρριψης των λεγόμενων γραικοελληνικών είναι σημαντικότατο. Θεωρώ τελείως απαράδεκτο να χειραγωγείται -ποιος ξέρει από που- η γλώσσα μας έτσι ώστε να γίνεται ένα σκουπίδι. Η γλώσσα σημαίνει σκέψη, έχει ουσία, δεν είναι ένα επικοινωνιακό εργαλειάκι από πλαστικό. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να την κακοποιεί.
Άν κάποιος θέλει να γράψει με λατινικούς χαρακτήρες για συγκεκριμμένους λόγους, υπάρχουν επίσημες μεταγλωττίσεις από έγκριτους ακαδημαϊκούς φορείς που απαντούν σ' αυτή την ανάγκη. Αλλά τα συστήματα αυτά μεταγλωττίσεων σέβονται τη γραμματική και την ορθογραφία της γλώσσας και δεν τη μεταχειρίζονται σα σκουπίδι. 'Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του συστήσω κάποιο αξιόπιστο και αναγνωρισμένο σύστημα.
Οι νεαροί σας φίλοι που δεν ξέρουν καλά ελληνικά καλά θα κάνουν να μάθουν όπως και μεις μαθαίνουμε ένα σωρό γλώσσες για ν' ανταποκρινόμαστε στις σημερινές ανάγκες επικοινωνίας. Οι ίδιοι όσο δεν αισθάνονται σίγουροι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν δόκιμο σύστημα μεταγλώττισης.
Πέραν αυτού θέλω να πω πόσο ανάξια της ελληνικής γλώσσας βρίσκω το σύστημα που δημιούργησε ο ΕΛΛΟΤ ο οποίος παραγκωνίζοντας την ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας δημιούργησε ένα σύστημα-εξάμβλωμα που ισοπεδώνει την ιστορία και την προφορά της ελληνικής.
Αυτά τα λίγα.
Το θέμα, ξαναλέω είναι σοβαρότατο και αξίζει πολλές σελίδες του σάιτ. Δεν μπορεί τη στιγμή που η ελληνική εισάγεται στη διδασκαλία των Computer-Science Πανεπιστημιακών Σχολών διεθνώς επειδή έχει αναγνωριστεί ως η πιο ολοκληρωμένη νοηματικά γλώσσα του πλανήτη και κατάλληλη για τις πιο εκλεπτισμένες προσεγγίσεις της έρευνας στην πληροφορική, εμείς να της φερόμαστε ως ....greenglish!!!!!!!!!!!! δηλαδή ως πατσαβούρα! Εγώ, η ανεκτική, σ' αυτό είμαι απόλυτη!
Ήθελα επίσης να ρωτήσω τους moderators ή administrators αν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι στο σάιτ ως προς την ανοχή στη γλώσσα. Αν πρόκειται να εισαχθούν τα γραικοαγγλικά θα σας απαλλάξω πάραυτα από την παρουσία μου.
------------------------------------------
Anima
Νεοφερμένο μέλος

τεζ
Νεοφερμένο μέλος

μαγισσα
Νεοφερμένο μέλος

Μόλις διάβασα το γραπτό της Μάγισσας. Συμφωνώ επίσης. Και βέβαια χαίρομαι αν κάποιο ξένοι γράφουν εδώ ελληνικά. Δεν είναι η στάση μου από κανένα εθνικισμό ή προκατάληψη. Είναι από σεβασμό απέναντι στη γλώσσα τη δική μας και των άλλων.
Δεν έχει να κάνει με κανένα εθνικισμό έχει να κάνει με τον τροπο που σκεφτόμαστε και που λειτουργούμε και που σεβόμαστε τους εαυτούς μας και την λίγη κουλτούρα που μας έχεί απομείνει και την τιμή που οφείλουμε σε όλους αυτούς που ανα τον κόσμο έχουν ανακυρυχθεί σπουδαίοι και σημαντικοί και όλοι οι λόγιοι ανα τον κόσμο εντρυφούν στα λόγια τους....
Γιατί πείτε μου σας παρακαλώ μπορεί κανείς να φανταστεί τον Ομηρο τον Αισχύλο και τον Ευριπίδη σε greeglish........Γιατί αν δεν κάνω λάθος κάθε καλοκαίρι πολλά ξένα γκρουπ από τουρίστες κατακλίζουν το θέατρο τη Επιδαύρου για να απολάυσουν την μαγεία μίας γλώσσας που δεν καταλαβαίνουν.....
Ευχαριστώ αλλά και εγώ για αυτήν την γλώσσα δεν θα ήθελα κάτι λιγότερο.......
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.