Subject to change
e-steki.gr Founder

Όσο για την άρση της απαγόρευσης των greeklish, αναφέρθηκαν πολύ σωστά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, όσοι είστε υπέρ της άρσης της απαγόρευσης, ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα: Αν επιτραπούν για αυτές τις μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, τότε θα χρησιμοποιηθεί το παραθυράκι αυτό και από πολλούς που απλά βαριούνται να συνηθίσουν να γράφουν σε ελληνικά. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και είναι γνωστή η πάγια τακτική του Έλληνα να βρίσκει τα παραθυράκια του κάθε "νόμου" και να τα εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος

Όσο για αυτό που αναφέρθηκε περι ορθογραφικού ελέγχου στο site, να σας ενημερώσω ότι υπάρχει ο Firefox ο οποίος δέχεται plugin για να κάνει ορθογραφικό έλεγχο και σε ελληνικά σε όποιο πεδίο επιλέξετε. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ευχαρίστως να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για το πως το βάζετε και που το βρίσκετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Νεοφερμένο μέλος

Anima έχεις απόλυτο δίκιο για τα κεφαλαία και όντως, δεν απαγορεύονται όταν ο γράφων τα χρησιμοποιεί συνειδητά για να εκφράσει υψηλή ένταση φωνής, αλλά όταν τα χρησιμοποιεί από άγνοια για να γράψει κάτι χωρίς να φωνάζει. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μια σχετική διευκρίνιση στους όρους χρήσης ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό και να μην υπάρχουν παρερμηνείες όπως αυτή της ladycat.
Όσο για την άρση της απαγόρευσης των greeklish, ................ Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και είναι γνωστή η πάγια τακτική του Έλληνα να βρίσκει τα παραθυράκια του κάθε "νόμου" και να τα εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος
............ Firefox ο οποίος δέχεται plugin για να κάνει ορθογραφικό έλεγχο και σε ελληνικά σε όποιο πεδίο επιλέξετε. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ευχαρίστως να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για το πως το βάζετε και που το βρίσκετε.![]()
Χαίρομαι Michelle για την απάντησή σου και για το ότι είχα αντιληφθεί σωστά τον κανόνα.
Όσο για "την πάγια τακτική του Έλληνα να βρίσκει τα παραθυράκια του κάθε "νόμου" και να τα εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος" στην περίπτωση αυτή θα την εκμεταλεύονταν προς ίδια ζημία!
Το Firefox το έχω αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί. Αν μπορείς γράψε κάποιες λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

ladycat
Δραστήριο μέλος

δεν το εκανα για να σε κανω να νιωσεις ασχημα απλα το εκανα για να δεις οτι αυτα που ελεγε;ς ηταν λιγο καπως λες κ μας απειλουσες οτι θα φυγεις ξερεις τι θα σου απαντουσα τοτε εαν ημουν εγω η υπευθυνη του σαιτ στο καλοΧαίρομαι Michelle για την απάντησή σου και για το ότι είχα αντιληφθεί σωστά τον κανόνα.
Όσο για "την πάγια τακτική του Έλληνα να βρίσκει τα παραθυράκια του κάθε "νόμου" και να τα εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος" στην περίπτωση αυτή θα την εκμεταλεύονταν προς ίδια ζημία!
Το Firefox το έχω αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί. Αν μπορείς γράψε κάποιες λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ![]()
μαγισσα
Νεοφερμένο μέλος

Anima δεν ξέρεις γενικώς πως λειτουργεί το πρόγραμμα ή ο ορθογραφικός έλεγχος;
Αν γίνεται και γω θα ήθελα να μάθω πως γίνεται ορθογραφικός έλενγχος το χησιμοποιώ στο word αλλά για εδώ δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει;
Σε ευχαριστώ πολύ

Mia_m
Νεοφερμένο μέλος

Αν γίνεται και γω θα ήθελα να μάθω πως γίνεται ορθογραφικός έλενγχος το χησιμοποιώ στο word αλλά για εδώ δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει;
Σε ευχαριστώ πολύ![]()
Συνήθως στο word τις λάθος λέξεις τις υπογραμμίζει με μια κόκκινη γραμμή, απλά κάνεις copy - paste μετά.
zorica
Νεοφερμένο μέλος

Θελω και εγω να μαθω πως λειτουργει αλλα επειδι θελω περισσοτερες λεπτομεριες για το μεγεθος του προγραμματος(μη παθει παλι το λαπτοπ μλακ αουτ)μηπως ειναι καλυτερα να σου στειλο πμ?Anima έχεις απόλυτο δίκιο για τα κεφαλαία και όντως, δεν απαγορεύονται όταν ο γράφων τα χρησιμοποιεί συνειδητά για να εκφράσει υψηλή ένταση φωνής, αλλά όταν τα χρησιμοποιεί από άγνοια για να γράψει κάτι χωρίς να φωνάζει. Ίσως θα έπρεπε να γίνει μια σχετική διευκρίνιση στους όρους χρήσης ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό και να μην υπάρχουν παρερμηνείες όπως αυτή της ladycat.
Όσο για την άρση της απαγόρευσης των greeklish, αναφέρθηκαν πολύ σωστά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, όσοι είστε υπέρ της άρσης της απαγόρευσης, ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα: Αν επιτραπούν για αυτές τις μεμονωμένες μόνο περιπτώσεις, τότε θα χρησιμοποιηθεί το παραθυράκι αυτό και από πολλούς που απλά βαριούνται να συνηθίσουν να γράφουν σε ελληνικά. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και είναι γνωστή η πάγια τακτική του Έλληνα να βρίσκει τα παραθυράκια του κάθε "νόμου" και να τα εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος
Όσο για αυτό που αναφέρθηκε περι ορθογραφικού ελέγχου στο site, να σας ενημερώσω ότι υπάρχει ο Firefox ο οποίος δέχεται plugin για να κάνει ορθογραφικό έλεγχο και σε ελληνικά σε όποιο πεδίο επιλέξετε. Αν ενδιαφέρεται κάποιος ευχαρίστως να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για το πως το βάζετε και που το βρίσκετε.![]()

Subject to change
e-steki.gr Founder

Όσον αφορά τον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο, είναι ένα plugin για firefox που μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3 (αυτό που λέει greek)
Mia_m
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπόν, ο Firefox είναι ένας browser (σαν τον Internet Explorer δηλαδή). Είναι δωρεάν και μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: www.getfirefox.com
Όσον αφορά τον ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο, είναι ένα plugin για firefox που μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3 (αυτό που λέει greek)
Για opera δεν έχει κανα τέτοιο κόλπο?
zorica
Νεοφερμένο μέλος

Mονο που τα γράμματα μου φαινόταν κάπως καλύτερα χωρίς το Firefox.
και ένα άλλο ερώτημα-πως γράφουμε τους τόνους(βασικά,αυτά είναι τα λάθη που κάνω

Mia_m
Νεοφερμένο μέλος

zorica
Νεοφερμένο μέλος

Κάπως έτσι?Πατάς το πλήκτρο που έχει την άνω και κάτω τελεία και μετά το γράμμα που θες να τονίσεις,για ¨ πατάς ταυτόχρονα και το shift και μετά το γράμμα που θες να βάλεις ¨ αν θες να βάλεις αυτό ΅ πατάς shift και w

Yes,Yes....
Σ`ευχαριστώ Μια.
katerina10
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

katerina10
Νεοφερμένο μέλος

:kiss::kiss::kiss:
Jeannine
Νεοφερμένο μέλος

elvenstar
Εκκολαπτόμενο μέλος

katerina10
Νεοφερμένο μέλος

Είδες Ιωαννάκι μου!!!Έχω γενικά πολύ άκυρες απορίες!!!!

Giannis-Vivi
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.