'Οποτε καταλαβαίνω ότι με αντιπαθεί κάποιος ανεξήγητα ή λόγω των απόψεών μου, αποφεύγω πλέον να λογομαχώ μέσω internet, το θεωρώ τελείως χαζό και σπατάλη ενέργειας. Παλιότερα είχα περισσότερο ζήλο, τώρα προσπαθώ να είμαι πιο αποστασιοποιημένος από εικονικές αντιπαραθέσεις. 'Εχω πείσει τον εαυτό μου πια ότι δεν αξίζει να προσπαθώ να πείθω κανέναν για τα πιστεύω μου. Αυτό όμως δεν το κάνω πια ούτε στην πραγματική μου ζωή. Δεν παλεύω να πείσω και να μεταπείσω κανέναν. 'Εχω κουραστεί ιδιαίτερα από το internet, έχει απογυμνωθεί και απομυθοποιηθεί τελείως στη συνείδησή μου. Διαβάζω την άλλη άποψη, την αντικρούω και αν συνεχίσει την επίθεση ένα μέλος, το αγνοώ και γράφω σε άλλες κατηγορίες. Δεν συμμμετέχω επίσης καθόλου και σε chat rooms. Σ'αυτά ποτέ δεν συμετείχα έτσι κι αλλιώς. Με εκνευρίζει όχι τόσο η συμπεριφορά των διαφόρων, αλλά νοιώθω ότι λίγο έως πολύ όσοι επικοινωνούμε στο διαδίκτυο είμαστε νευρωτικοί μέχρι ένα σημείο. Γράφεις, γράφεις τόση ώρα και μετά τί βγαίνει ? Και γιατί δεν του/της τηλεφωνείς να τελειώνετε ? Το internet σε καταπίνει, είμαι σίγουρος. Eπειδή στο σχολείο είχα πάντα την υψηλότερη βαθμολογία στο μάθημα της 'Εκθεσης, είχα μια ευκολία να εκφράζομαι γραπτά και το δίκτυο μου προσέφερε επίσης και ψυχαναλυτικές υπηρεσίες όπως στους περισσότερους, κι ας μην το παραδέχονται. Από κοντά όμως οι άνθρωποι που είχα γνωρίσει ανταλάσοντας απόψεις, ήταν τελείως διαφορετικοί από αυτό που έδειχναν γράφοντας. Πολύ πιο συχνά τσακωνόμουν από μακρυά, παρά από κοντά. Η ένταση εξαφανίζοταν όταν βρισκόμασταν από κοντά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.