Philip007
Νεοφερμένο μέλος

Για κάποιους ανθρώπους, το Internet μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης εξαρτημένης συμπεριφοράς και διαταραχής των διαπροσωπικών, αναφέρει η Wieland στην εφημερίδα "Perspectives in Psychiatric Care" [Προοπτικές Ψυχιατρικής Φροντίδας]. "Ορισμένες επαφές στον κυβερνοχώρο μπορούν να οδηγήσουν σε εικονικές σχέσεις που εξελίσσονται σε όχι και τόσο φυσιολογικές online σεξουαλικές πράξεις", γράφει μεταξύ άλλων η Wieland, για να συμπληρώσει πως "Η εμμονή και η ακατάσχετη επιθυμία χρήσης του Internet αντανακλά με άσχημο τρόπο στις πραγματικές διαπροσωπικές σχέσεις με συχνό αποτέλεσμα ακόμα και τα διαζύγια".
Σύμφωνα με τις έρευνες της, η Wieland υποστηρίζει πως το 5%-10% των χρηστών του Internet έχουν συμπτώματα εθισμού, τα οποία περιλαμβάνουν από μια γενική αδιαφορία για τη σωματική υγεία και την εμφάνιση, στέρηση ύπνου, μειωμένη φυσική δραστηριότητα και περιορισμένες κοινωνικές επαφές". Η ξηροφθαλμία, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί στα χέρια και στα δάκτυλα είναι επίσης συχνά φαινόμενα.
Οι εθισμένοι στο Internet εμφανίζουν επίσης συμπτώματα των cyber shakes όταν είναι oflline, παρουσιάζοντας ζαλάδες και κάνοντας κινήσεις πληκτρολόγησης όταν δεν βρίσκονται μπροστά από τον υπολογιστή. Επίσης, πολλοί έχουν ιστορικό κατάθλιψης, κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και ψυχικών διαταραχών, ενώ, όπως όλοι οι εθισμένοι, αρνούνται να παραδεχτούν το πρόβλημα τους ισχυριζόμενοι πως δεν είναι δυνατό να έχουν εθιστεί από μια μηχανή.
Η άποψή μας: «παν μέτρον άριστον» λέγαν οι προγονοί μας, με δεδομένη και την άνοδο της θερμοκρασίας και την μακρά περίοδο του καλοκαιριού στην χώρα μας, αδράξτε την ευκαιρία και στον ελεύθερο χρόνο σας παρατήστε τα κουτιά να... τα φάει η σκόνη. Και αφήστε τον εθισμό για τους Αμερικάνους και τους Βορειοευρωπαίους.
Πηγή: CNET News.com
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Ουτως η αλλως, οπως το αρθρο σου αναφερει, οι..."εθισμενοι" στο Ιντερνετ εχουν συνηθως ιστορικο αλλων εθισμων, αρα το προβλημα δεν ειναι το Ιντερνετ αλλα η ιδια η πραγματικοτητα του εθισμου.
Οι τραυματισμοι και οι διαφορες ασθενεις που σιγουρα ενισχυονται απο υπερβολικη χρηση του διαδικτυου σε καμια περιπτωση δεν μπορω να τις περιορισω στο Ιντερνετ, μιας και μπορουν να συμβουν και με αλλες παρομοιες δραστηριοτητες, οπως ο χειρισμος Η/Υ γενικοτερα ή η υπερβολικη παρακολουθηση TV.
Προσωπικα περνω πολλες ωρες απο τη μερα μου στο Ιντερνετ, κυριως σε συνομιλιες με πραγματικους μου φιλους (δηλ. οχι cyber-friends) με πολλους τροπους, με παρουσια μου σε ενδιαφεροντα websites, οπως το παρον και αλλα με συγκεκριμενη θεματολογια ή ηλεκτρονικες εγκυκλοπαιδειες. Εθισμενος βεβαια δεν ειμαι, καθ'οτι δεν υπηρξα ποτε εθισμενος σε τιποτα, δεν χρησιμοποιω ποτε το internet υπερβολικα για χαζους λογους, πχ. gaming και κυριως οταν εχω να κανω κατι σημαντικοτερο, πχ. να συναναστραφω με φιλους, να ασχοληθω με τις υποχρεωσεις μου κλπ. απλα κλεινω τον υπολογιστη χωρις σκεψη. Ελαφρα υπερβολικη η χρηση που κανω σιγουρα ειναι, παντως εχει μειωθει αισθητα απο τα προηγουμενα χρονια που και το σχολειο ηταν πιο χαλαρο. Συνηθως να κατσω μιση ωρα το μεσημερι και 3-4 ωρες το βραδακι. Δηλαδη περιπου περναω το 1/6 της ημερας μου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομιζω οτι η αναφορα ειναι γενικη και γι αυτο απαντησα πως οχι, το Ιντερνετ δε μπορει να αποτελεσει μελλοντικη απειλη ως εθισμος. Πραγματα και καταστασεις που προβαλλονται μεσα απο το Ιντερνετ σιγουρα, αλλα παντως οχι το ιδιο το Ιντερνετ. Θεωρω την εκφραση ατοπη.
Ουτως η αλλως, οπως το αρθρο σου αναφερει, οι..."εθισμενοι" στο Ιντερνετ εχουν συνηθως ιστορικο αλλων εθισμων, αρα το προβλημα δεν ειναι το Ιντερνετ αλλα η ιδια η πραγματικοτητα του εθισμου.
Οι τραυματισμοι και οι διαφορες ασθενεις που σιγουρα ενισχυονται απο υπερβολικη χρηση του διαδικτυου σε καμια περιπτωση δεν μπορω να τις περιορισω στο Ιντερνετ, μιας και μπορουν να συμβουν και με αλλες παρομοιες δραστηριοτητες, οπως ο χειρισμος Η/Υ γενικοτερα ή η υπερβολικη παρακολουθηση TV.
Προσωπικα περνω πολλες ωρες απο τη μερα μου στο Ιντερνετ, κυριως σε συνομιλιες με πραγματικους μου φιλους (δηλ. οχι cyber-friends) με πολλους τροπους, με παρουσια μου σε ενδιαφεροντα websites, οπως το παρον και αλλα με συγκεκριμενη θεματολογια ή ηλεκτρονικες εγκυκλοπαιδειες. Εθισμενος βεβαια δεν ειμαι, καθ'οτι δεν υπηρξα ποτε εθισμενος σε τιποτα, δεν χρησιμοποιω ποτε το internet υπερβολικα για χαζους λογους, πχ. gaming και κυριως οταν εχω να κανω κατι σημαντικοτερο, πχ. να συναναστραφω με φιλους, να ασχοληθω με τις υποχρεωσεις μου κλπ. απλα κλεινω τον υπολογιστη χωρις σκεψη. Ελαφρα υπερβολικη η χρηση που κανω σιγουρα ειναι, παντως εχει μειωθει αισθητα απο τα προηγουμενα χρονια που και το σχολειο ηταν πιο χαλαρο. Συνηθως να κατσω μιση ωρα το μεσημερι και 3-4 ωρες το βραδακι. Δηλαδη περιπου περναω το 1/6 της ημερας μου...
Συμφωνώ, δεν έχει να κάνει με το μέσον αλλά ΄ως πόσο και γιατι το χρησιμοποιεί ο καθένας μας.
Εγώ πιστεύω ότι είμαι αρκετά εθισμένος στο διαδύκτυο καθώς συνήθως κάθομαι όλο το βράδυ σχεδόν τις καθημερινές από 9-10 μέχρι 1-2. Όταν μου είχε χαλάσει το pc δεν μπορούσα να κοιμηθώ εύκολα και έλεγα να πιάσω λίγο πληκτρολόγιο και ποντίκι να συνέλθω, είχα μείνει χωρίς pc 2 εβδομάδες, άθλια εμπειρία!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Να τα πιάσω να τα καρυδώσω

ον τοπικ τώρα:
Πιστεύω ότι το ίντερνετ καθ' εαυτό δεν είναι μελλοντική απειλή, καθώς εθίζεσαι στις υπηρεσίες που προσφέρει το ίντερνετ και όχι στο ίδιο το ίντερνετ.
Μ' αρέσει που έχουν ψηφίσει 15 άτομα και απ' αυτά μόνο τα 3 έχουν δικαιολογήσει την ψήφο τους...

Η αληθεια ειναι πως δυσκολευομαι να μην ανοιγω το pc μια μερα, αλλα δεν εχω προβλημα να σηκωθω ο,τι ώρα να 'ναι και να κανω κατι αλλο, αρκει να μην με πρηζουν οι γονεις μου, τοτε αντιδραω αντίθετα (το χω αυτο γενικως). Επισης στο εξοχικο μου οποτε παω δεν εχω ιντερνετ (βασικα εχω αλλα δεν εχω pc αφου μου βουτηξε το λαπτοπ η αδερφη μου) οποτε φροντιζω να εχω καποιο αλλο παιχνιδι για να απασχολουμαι

Γενικως δεν πιστευω πως ειναι η απειλη του μέλλοντος, γιατι εχει να κανει και με το χαρακτηρα του ατομου καθως και τα ενδιαφεροντα του το ποσο θα ασχοληθει.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγω παντως ναι ψηφισα γιατι το ιντερνετ σε απομακρυνει απο φυσικες δραστηριοτητες σε <<αλλοτριωνει>> περιπου δηλαδηΠοιά 8 άτομα ψήφισαν "ναι"?
Να τα πιάσω να τα καρυδώσω
ον τοπικ τώρα:
Πιστεύω ότι το ίντερνετ καθ' εαυτό δεν είναι μελλοντική απειλή, καθώς εθίζεσαι στις υπηρεσίες που προσφέρει το ίντερνετ και όχι στο ίδιο το ίντερνετ.
Μ' αρέσει που έχουν ψηφίσει 15 άτομα και απ' αυτά μόνο τα 3 έχουν δικαιολογήσει την ψήφο τους
miv
Επιφανές μέλος

Εγω παντως ναι ψηφισα γιατι το ιντερνετ σε απομακρυνει απο φυσικες δραστηριοτητες σε <<αλλοτριωνει>> περιπου δηλαδη
Οταν εισαι υγιης και συνετη, κατα τους αρχαιους, προσωπικοτητα, τοτε ξερεις να κρατας τα μετρα. Ο επιρρεπης στην υπερβολη ακομη κι αν δεν υπηρχε το Ιντερνετ θα εβρισκε δρομο αλλου...
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

καλα με αυτη τη λογικη ας αφησουμε και τα ναρκωτικα και ολα τα αλλα ελευθερα αφου δεν αποτελουν απειλη για τους συνετους ανθρωπους
Κι εγω σου λεω οτι αν ηταν ελευθερα, τουλαχιστον τα ελαφρα, γιατι οταν μιλαμε για βαρια μιλαμε για δηλητηρια, δεν θα ηταν τοσο δημοφιλη...Ειναι γεγονος οτι η απαγορευση ειναι η μεγαλυτερη προκληση.
Θα επαναλαβω βεβαια οτι αυτα τα προκαλει η κοινωνια ηδη απο οικογενειακης βασης. Δε φταινε οι εμποροι που καμποσες χιλιαδες ελληνων εφηβων κανουν χρηση...Οχι, ουτε ο λευκος θανατος, ουτε οι εμποροι, ουτε τα βαπορακια σκοτωνουν τα νιατα. Τα νιατα τα σκοτωνει η κοινωνια...
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

αλλα δεν ειχα κανενα απο αυτα τα συμπτωματα του στυλ να θελω να πιασω το πληκτρολογιο και το ποντικι λολ![]()
Ειρωνικά το είπα, βολέυομαι και με tablet!

Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

Παρ' όλ' αυτά, αποδέχομαι την άποψη όλων σας και βλέπω ότι όλα έχουν μία βάση. Αλλά προσέξτε, το Internet δε θα αποτελούσε ποτέ απειλή αν υπήρχε σωστή διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.
Γιατί όλα, ξεκινάν από τα σχολεία. Όλα τα κοινωνικά προβλήματα (βλ. ναρκωτικά) έχουν κοινό παρονομαστή την παιδεία.
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος

SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος

natasa92
Νεοφερμένο μέλος

υπαρχουν παραδειγματα εθισμου με το ιντερνετ σημερα και θα υπαρξουν στο μελλον..αλλοι καθονται και βαρανε 8,9+ ωρες στα νετ καφε..Γενικα παντως εξαρταται ο χρηστης και το πως το χρησιμοποιει ...εγω μπαινω συνηθως `1 με δυο ωρες πες την ημερα κ πιστευω οτι το ιντερνετ εχει πολλα πραγματα να σου προσφερει(γνωση,ενημερωση) σημαντικοτερα απο ανοητα παιχνιδια που και σε καθηλωνουν και σε αποκλειουν απο αλλες δραστηριοτητες
Συμφωνώ απόλυτα!!!!:no1: Το internet μπορεί, αν η χρήση του είναι υπερβολική, να σε απομακρύνει από φίλους, αθλητισμό, ενδιαφέροντα!!!

Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

Με λίγη προσχή και αρκετό έλεγχο από τους γονείς αντιμετοπίζεται το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα.
Αυτό το ακούω συχνά απο ειδικούς. Μου φαίνεται κάπως ακραία περίπτωση. Δε λέω ότι οι γονείς πρέπει να αδιαφορούν:nono:, αλλά όχι και να βλέπουν κάθε κίνηση σου. Είμαστε σε μία ηλικία που πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι, να κάνουμε πρόγραμμα και να ελέγχουμε τον εαυτό μας.

Εμένα προσωπικά, οι γονείς μου με εμπιστεύονται. Δε κοιτάζουν που μπαίνω ούτε τι κάνω. Βέβαια κι εγώ δεν έχω διανοηθεί ποτέ να μπώ σε....... sites με ακατάλληλο υλικό. Ντάξει.... στην αρχή λίγο η περιέργεια, λίγο η εφηβεία, κοιτάς "Εδω κι εκεί". Αλλά αργότερα πρέπει να υπάρχει ένας αυτοέλεγχος. Δύσκολος να αποκτηθεί, αλλά μεταγενέστερα ένα ισχυρό όπλο για την ζωή σου

miv
Επιφανές μέλος

Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.