Guest 990498
Επισκέπτης

Πολύ σωστός.
πς: θα κάνω πολλές ερωτήσεις ακόμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Κατέβασα το πρώτο και είναι πολύ καλό! Σ ευχαριστώ!!υπαρχουν με αλλα και χωρις γραφικο περιβαλλον . Αναλογα το ποσο εξικοιωμενη εισαι με τη κονσολα.
Προσωπικα δεν εχω βρει καποιο που να κατεβαζει το βιντεο και να το μετατρεπει, συνηθως βαζεις 2 προγραμματα, ενα για καθε δουλεια.
https://askubuntu.com/questions/218932/convert-youtube-to-mp3

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

α) via software center ( υποθέτω το χεις βρει )
β) via command line "apt-get install ..."
γ) κατεβάζοντας από κάπου το .deb και εγκαθιστώντας το με dpkg -i
δ) compile from source ( συνήθως δε θα σου χρειαστεί / δε το προτείνω

εκτός απ' το τελευταίο που δεν είναι στον ίδιο βαθμό αυτόματοποιημένο ό,τι κι αν κάνεις το ίδιο πράγμα είναι στο κάτω κάτω με κάθε τρόπο το APT χρησιμοποιείς. Προσωπικά προτιμώ με command line για λόγους απλότητας αλλά ό,τι αρέσει στον καθένα.
τώρα για το koncky αν εννοείς το conky που ξέρω εγώ, απ' ό,τι βλέπω δεν εμφανίζεται στο menu των apps τουλάχιστον σε eOS που είμαι εγώ, το τρέχεις δίνοντας την εντολή "conky" είτε ως command με alt+F2 είτε σε κάποιο random terminal.
αν θες να ανοίγει από μόνο του στο startup μπορείς να το προσθέσεις ως εντολή απ τα system settings νομίζω.
Johnny15
Επιφανές μέλος

g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

g1wrg0s
Επιφανές μέλος

ΣΥνιστω user friendly διανομη, μια τετοια ειναι τα ubuntu
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Θέλω να κάνω μια εισαγωγή στον κόσμο του Linux. Καμιά συμβουλή? Ποια να βάλω? Τι να πρωτομάθω?
αν γενικά δε ξέρεις πολλά εγώ θα σου έλεγα ξεκίνα με κάτι debian based όπως ubuntu, mint, elementary και αν θες να ψαχτείς αργότερα αλλάζεις.
Γενικά για να μην πας ξυπόλυτος τελείως εγώ θα έλεγα κάνε ένα μικρό διάβασμα για το unix γενικότερα, το filesystem, τα δικαιώματα, κάποια basic πράγματα περί terminal, τι είναι shell, βασικές εντολές του στυλ cd, ls, mkdir κλπ. Δεν είναι ότι θα σου χρειαστούν ντε και καλά αλλά καλό να έχεις μια μικρή ιδέα.
πάντως αυτό με τη δουλειά πρώτη φορά το ακούω εγώ νομίζα πως θέλουν όλοι να ξέρεις .NET C# και λοιπές βλακείες, το αντίθετο δηλαδή.
Alma Libre
Επιφανές μέλος

g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Αν ναι τοτε...
Το Linux ειναι ο πυρηνας, απο πανω καθενας που θελει να κανει το δικο του ολοκληρωμενο λειτουργικο του βαζει καποια πραγματα και το βαφτιζει με ενα ονομα Χ. Αυτο το Χ λεγεται μια διανομη του linux.
Αρα εσυ καλεισαι να διαλεξεις διανομη!!! (ubuntu, mint κ.α)
Διαλεξε ποια θες και μετα παμε για εγκατασταση

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Επειδή αυτό το άτομο έχει πλαστά windows, θα προκύψει κάποιο πρόβλημα;
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

Alma Libre
Επιφανές μέλος

thomas l.
Τιμώμενο Μέλος

https://ubuntu-gr.org/getubuntu/downloadΩραία, ευχαριστώ. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο, απλά μπαίνω στο σάιτ και το εγκαθιστώ στον υπολογιστή, έτσι;![]()
δες το βιντεο στο λινκ
θα σε λυσει τις αποριες

Klaus
Διάσημο μέλος

Ωραία, ευχαριστώ. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο, απλά μπαίνω στο σάιτ και το εγκαθιστώ στον υπολογιστή, έτσι;![]()
τα ubuntu έχουν και εγκατάσταση μέσω windows με uninstall για να τα δοκιμάσεις και να μην δέσεις κόμπο τον υπολογιστή σου.
Alma Libre
Επιφανές μέλος

Ας ελπίσουμε πως δεν θα καταστρέψω τον υπολογιστή.

Guest 990498
Επισκέπτης

το μόνο πρόβλημα για το οποίο δυσκολέυομαι να βρω λύσεις
ειναι κάτι αυξομειώσεις στη ποιότητα του ασύρματου νετ
και κάτι κολλήματα στην επανεκκίνηση και το κλείσιμο.
(13,10 έβαλα τελικά)
g1wrg0s
Επιφανές μέλος

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

αλλά ναι, αν έχεις σκοπό να μείνεις σε ubuntu έχε το στο νου σου borat θα είναι και long term τα προσέχουν πιο πολύ αυτά.
Guest 209912
Επισκέπτης

Μάλιστα, σας ευχαριστώ όλους.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα καταστρέψω τον υπολογιστή.![]()
![]()
Θα σου πρότεινα εάν θες να δοκιμάσεις το Linux να το εγκαταστήσεις για αρχή σε ένα virtual pc, ώστε να δεις πως είναι τα πράγματα χωρίς παράλληλα να φοβάσαι μην καταστρέψεις τον υπολογιστή σου. Γενικώς να ξέρεις πως τα Windows είναι αρκετά ανώτερο λειτουργικό όσον αφορά τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη, κακά τα ψέματα. Η πραγματική δύναμη του Linux είναι οι διανομές για Servers, και για hacking/pen testing.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.