viki_thess
Διακεκριμένο μέλος
Η ΒΑΣΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.621 μηνύματα.

31-05-07

13:25
PANNA COTTA
Υλικά
για τη σάλτσα
2 κούπες ράσμπερι
1/4 κούπας ζάχαρη
για την κρέμα
1/3 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη, σε σκόνη
1/2 κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση
Αλέστε στο πολυμίξερ τα ράσμπερι με τη ζάχαρη, περάστε το μίγμα από λεπτή σίτα και φυλάξτε τη διάφανη σάλτσα στο ψυγείο, καλυμμένη. Αλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο 4 πλαστικά φορμάκια για κρεμ καραμελέ. Βάλτε τη ζελατίνη σε 2 - 3 κουταλιές νερό κι αφήστε τη να φουσκώσει. Ζεστάνετέ την κατόπιν να διαλυθεί. Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας επί 15', ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη ζελατίνη. Βάλτε την κατσαρόλα σε κρύο νερό κι όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρά, μοιράστε την στις τέσσερις φόρμες και βάλτε τις στο ψυγείο, να πήξει η panna cotta. Για να ξεφορμάρετε την κρέμα, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού ολόγυρα στην περιφέρεια, ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και στην κρέμα κι αναποδογυρίστε στα πιάτα. Περιχύστε με τη σάλτσα ράσμπερι και σερβίρετε αμέσως
Υλικά
για τη σάλτσα
2 κούπες ράσμπερι
1/4 κούπας ζάχαρη
για την κρέμα
1/3 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη, σε σκόνη
1/2 κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση
Αλέστε στο πολυμίξερ τα ράσμπερι με τη ζάχαρη, περάστε το μίγμα από λεπτή σίτα και φυλάξτε τη διάφανη σάλτσα στο ψυγείο, καλυμμένη. Αλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο 4 πλαστικά φορμάκια για κρεμ καραμελέ. Βάλτε τη ζελατίνη σε 2 - 3 κουταλιές νερό κι αφήστε τη να φουσκώσει. Ζεστάνετέ την κατόπιν να διαλυθεί. Ζεστάνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας επί 15', ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, χωρίς να βράσει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη ζελατίνη. Βάλτε την κατσαρόλα σε κρύο νερό κι όταν η κρέμα κρυώσει ελαφρά, μοιράστε την στις τέσσερις φόρμες και βάλτε τις στο ψυγείο, να πήξει η panna cotta. Για να ξεφορμάρετε την κρέμα, περάστε τη λάμα ενός μαχαιριού ολόγυρα στην περιφέρεια, ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και στην κρέμα κι αναποδογυρίστε στα πιάτα. Περιχύστε με τη σάλτσα ράσμπερι και σερβίρετε αμέσως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.