iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αλλά τείνω προς την αμερικάνικη εκδοχή μιας και στην ιαπωνική εκδοχή παρατηρώ ότι χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα εφε και αυτά κυρίως ηχητικά άσχετα αν καταφέρνουν να δημιουργήσουν τρόμο εξίσου κάλα.
Όμως και οι δύο εκδοχές έχουν τα θετικά τους.
Για παράδειγμα στην αμερικάνικη εκδοχή μου άρεσε πάρα πολύ η φωτογραφία, στην ιαπωνική η φωτογραφία πιστεύω ότι είναι αδιάφορη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Απο τη μια επειδή εώς τώρα η Ιαπωνική έχει περισσότερες ταινίες και κατα συνέπεια περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση και δεν είναι και τόσο υπερβολική και "αμερικάνιά" όσο η αμερικάνικη υπερέχει.
Απο την άλλη όμως η αμερικάνικη έχει ορισμένα έξυπνα εφέ πχ
Τι να πώ...δύσκολη απόφαση γι'αυτό και ψήφισα οτι είναι ίσες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν ξέρουμε πόσες πληροφορίες δίνει η δεύτερη αμερικάνικη ταινία όπως επίσης εαν υπάρχει τρίτηΑρχική Δημοσίευση από Michelle:η Ιαπωνική έχει περισσότερες ταινίες και κατα συνέπεια περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση
weak and powerless
Διάσημο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εμένα να δείς, να φανταστείς την επόμενη μέρα στο φροντηστίριο ζωγράφιζα σκάλες χεχε...Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:κάθε μία είχε τη δική της ομορφιά. πρώτα είχα δει το αμερικάνικο στον κινηματογράφο και θυμάμαι πως μέχρι να φτάσω στο σπίτι μου έριχνα συνέχεια ματιές πίσω για να δω μήπως με ακολουθεί τίποτα
. μου είχε πάει λίιιιγο να
.
Πάντως αυτό που με φοβίζει στην ιαπωνική είναι οτι το zombie είναι μεγάλο σε ηλικία, στην αμερικάνικη λες, σιγά μια φάπα του κοβώ και το έστειλα από εκεί που ήρθε , στην ιαπωνική τι λες;

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Rattlehead
Δραστήριο μέλος

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Ε έχει επιλογή οτι δέν έχεις δεί και τις δυο, μήν κριτικάρεις την ταινία πρίν τη δείς.Αρχική Δημοσίευση από bunny:Εγώ έχω δει μόνο την αμερικάνικη και ψήφισα αμερικάνικη διοτι οι ιαπωνικες δεν μπορώ να πω πως μου αρέσουν και τόσο.
Doshite nihon no ega kirai desu ka? (Γιατί δε σου αρέσουν οι γιαπονέζικες; )
Subject to change
e-steki.gr Founder

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ προσωπικά από ένα σημείο και μέτα δεν την παρακολουθύσα σοβαρά την ταινία.Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Πάντως αν και το 0 και το 1 μου άρεσαν πολύ, το Ringu 2 ήταν τουλάχιστον για γέλια...
Τελικά καμια φορά τα εφε είναι απαραίτητα σε μια ταινία ... Πολλές φορες είναι αναγκαία μιας και αλλίως προκαλούν τα γέλια κάποιες σκηνές.
Kaimaktsalan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Κλάσεως ανώτερο απο το γιαπωνέζικο και πολύ πιο ενδιαφέρον και λογικό αν και σε κάποια σημεία το παράκαναν με τα εφε!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

billthevampire
Εκκολαπτόμενο μέλος

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από gademis:Ε έχει επιλογή οτι δέν έχεις δεί και τις δυο, μήν κριτικάρεις την ταινία πρίν τη δείς.
Doshite nihon no ega kirai desu ka? (Γιατί δε σου αρέσουν οι γιαπονέζικες; )
Δεν ξέρω δεν μου αρέσουν γενικά τα γιαπωνέζικα έργα και την κατάρα που είδα και στις 2 εκδοσεις η αμερικάνικη μου άρεσε πολύ περισσότερο.
Το the ring 2 μου άρεσε περισσότερο απο το 1
το είδα την προηγούμενη εβδομάδα.
nv
Πολύ δραστήριο μέλος

MonaXoS
Διάσημο μέλος

Το ringu 0 πάντως με πέθανε στα γέλια! Είχε κάτι σκηνές που μόνο σε κωμοδίες θα μπορούσες να δεις!!!!

kleftra
Διάσημο μέλος

Και τα δύο είχαν σκηνές που θύμιζαν παρωδία.
Αν θα διάλεγα θα επέλεγα το ιαπωνικό μόνο και μόνο γιατί έχω βαρεθεί το αμερικάνικο στάτους που παίρνει μια ήδη γνωστή ταινία και την αναπαράγει(Χάθηκαν οι πρωτότυπες ιδέες

δηλαδη σε πολλα Γιαπωνεζικα εργα που εχω δει καμια φορα ακομα και οι ηθοποιοι περπατανε αργα και νομιζεις οτι εχεις βαλει στο dvd την ταχυτητα στο 0.5.

Απο εκει και περα οι Ιαπωνες φτιαχνουν πολυ καλη undergroud ατμοσφαιρα με ενα πιο "φυσικο" στυλ απ' οτι οι Αμερικανοι ενω ξερουν να παιζουν πολυ καλα με τον ηχο και πιο αμεσα τον θεατη.
Και το Αμερικανικο ειναι πολυ ωραιο, αλλα εκει μπαινει και κατι αλλο σε εναν θεατη που του αρεσουν τετοιες ταινιες.Μες το που λεει αμερικανικη παραγωγη, παθαινει κατι σαν ανωσια στον φοβο ρε 'σεις.
Του βγηκε το ονομα του Χολυγουντ γι' αυτο.

Προσωπικα και στις δυο εκδοχες υπαρχουν αρκετα (-).Οπως προειπα το μονο που με κουραζει πραγματικα απο τα ασιατικα ειναι οτι ειναι ....α....ρ....γ.....α....!
Ενω αντιθετα στο Αμερικα, ειναι ικανοι εκει που διπλα στον πρωταγωνιστη εμφανιζεται το πνευμα....να σκασει κι ενα βυτιοφορο εξω...ετσι για να γουσταρουμε.Με λιγα λογια τους παρασυρει λιγο η υπερβολη και ορισμενα "κλισε" που ακολουθουν τοσο σεναριογραφικα (π.χ. συνεχεια να ουρλιαζουν οι ηθοποιοι απο τον φοβο, ενω οι ιαπωνες ξερουν αυτο που λεμε "κακκαλωσε απο τον τρομο"), οσο και στον τροπο γυρισματος μιας ταινιας.(Γωνιες ληψης κτλ κτλ).
Δεν ψηφισα ακομα...και τα δυο καλα ειναι μωρε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.