Α) Ποιότητα κατασκευής όντως έχει πολύ καλή. Ωστόσο και τα high end Samsung έχουν.
Β) Ισχύει για τις αναβαθμίσεις, όμως δε σημαίνει ότι μοντέλα iPhone 5ετιας ανταπεξερχονται στις τωρινές απαιτήσεις, αρκετοί χρήστες δε θα τα κρατήσουν τόσο για να τις λάβουν, θα έχουν αγοράσει νεότερο μοντέλο εντός 4ετιας. Πλεον για τις νέες σειρές S2x έχουμε updates για 4 χρόνια και security patches για 5 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Αρκετό διάστημα δηλαδή και στη samsung για τα high end τουλάχιστον μοντέλα.
Γ) Τα high end Samsung έχουν τρομερή φωτογραφία και βίντεο, με άπειρη ευελιξία σε ρυθμίσεις (low light, zoom, pro mode, expert raw mode).
Δ) Εγω εχω αγορασμένη antivirus suite στον υπολογιστή το bitdefender με ετήσια συνδρομη που μου επιτρέπει να το βάλω σε 10 συσκευές, μαζί και κινητά android ή iOS. Το έχω περάσει και στο κινητό και είναι φρούριο.
Ε) Για τις εφαρμογές ασχολίαστο. Πόσο πληρώνεις για την κάθε μία; Στο android υπάρχουν απειρες εφαρμογές για τα πάντα, ακόμα και να φτιάξεις τη δική σου, ακόμα και σπασμένες βρίσκονται σε mods. Ανηκουστα πραγματα για το iOS.
ΣΤ) Ένα οικοσύστημα που το πληρώνεις χρυσάφι, μιας και σε αναγκάζει να πάρεις κι άλλες Apple συσκευές. Είχες και Mac εξαρχης βοήθησε στη μετάβαση. Για να πάρει κάποιος εξαρχής ένα Apple οικοσύστημα πόσα χρήματα θελει; Mac σταθερό ή laptop (2700-3000€ και πάνω για 16" να βλεπεις σαν άνθρωπος, οχι να στραβωνεσαι σε 14"), ακουστικά (150-220€), κινητό (1300-1500€ για 256GB ανθρώπινα (εδω εγω εχω γεμισει 320GB μεσα σε μισο χρονο επειδη βγαζω συνεχεια με την καμερα), smartwatch (500-1000€). Πόσο κάνει η σούμα; Τουλάχιστον 4-5 χιλιάρικα. Και είναι λογικό να βολεύει ένα οικοσύστημα, επειδη.. είναι οικοσύστημα, γιαυτό το λόγο δημιουργήθηκε για να διευκολυνεται η συνεργασία μεταξύ ίδιας μάρκας συσκευών. Αυτό ισχύει παντού. Μην ξεχνάς πως το iOS είναι μίας εταιρείας της Apple proprietary OS, ενώ το android το φοράνε όλες οι υπόλοιπες μάρκες κινητών, δεν το έχει κλειστό μία και μόνο εταιρεία (παρόλο που το ξεκίνησε η google).