dooo
Διακεκριμένο μέλος

πάλι τα ίδια θα λέω. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΝΕΫ, δώστα. Αν δεν έχεις, πήγαινε έβερεστ τουλάχιστον, να λιγδώσει το αντεράκι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Τα 500ml μπορείς να τα πιεις άνετα. Τα 2 λίτρα όχι.Αρχική Δημοσίευση από m3nt0r:Αυτές οι συγκρίσεις δεν έχουν πρακτική αξία:
πες ότι παίρνω 250 ml φραπέ με 2.5 ευρώ(μέση τιμή στην πόλη μου)
100ml / Ευρώ δηλαδή
και πές οτι στα starbucks τώρα έχει τα 500 ml 3 ευρώ
166,67 ml / Ευρώ
ωραία λες συμφέρει εκεί, πες οτι ανοίγω ένα μαγαζί το tzampaprama
και χρεώνω:
2000ml 10 Ευρώ
σε ποιό θας πάς; θα πιείς 2 λίτρα καφέ; δεν είναι θέμα αναλογίας ml/ευρώ μόνο και μόνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adespoto
Περιβόητο μέλος

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Μποϋκοτάζ τώρα, εκτός αν φέρουν φραπέ και τάβλια και άσπρες πλαστικές καρέκλες (για να θυμίζει καλοκαίρι σε νησάκι - είπαμε σεβασμός στο πολιτισμό της χώρας...)
dooo
Διακεκριμένο μέλος

adespoto
Περιβόητο μέλος

Ο πολιτισμός του ανθρώπου δεν φαίνεται στο αν πίνει φραπέ και παίζει τάβλι, αλλά στον συνολικό τρόπο ζωής του... Όσο για το αν η Ελλάδα είναι έθνος χωρίς πυξιδα και το οτι οι έλληνες παίζουνε τάβλι, δεν νομίζω οτι έχει καμία σχέση (αλήθεια έχεις μπει ποτε στο play65 να δεις πόσοι είναι έλληνες και πόσοι άλλων εθνικοτήτων; )Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes:Μα να μην έχουν φραπέ ρε παιδιά; Που νομίζουν ότι άνοιξαν μαγαζί, σε καμμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να ψαρώσουμε με τα φρεντο λάττε και ψευτοψαγμένες συναφείς π@π@ριες για κουλτουριάδες; Είναι άλλη η κουλτούρα του καφέ εκεί όπου έρχονται, καμμία σχέση με το άραγμα με τις ώρες που έχουμε συνηθίσει εμείς (και που είναι και το καλύτερο, για ένα αργόσχολο έθνος χωρίς πυξιδα.)
Μποϋκοτάζ τώρα, εκτός αν φέρουν φραπέ και τάβλια και άσπρες πλαστικές καρέκλες (για να θυμίζει καλοκαίρι σε νησάκι - είπαμε σεβασμός στο πολιτισμό της χώρας...)
Εμένα ο "πολιτισμός" μου μου λέει "μην πιάνεσαι κορόιδο για να σου φάνε τα λεφτά, ο καφές δεν είναι το παν στη ζωή σου" και πράττω αναλόγως...
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Διαφωνω, όχι στο ο καφε δεν ειναι το παν, αλλά αν σκεφτόμασταν μόνο έτσι θα είχαμε χάσει πολλά και θα π.χ. πιναμε καφε μόνο στο σπιτι. Για παραδειγμα η λογική αυτή προκύπτει από το η διασκέδαση δεν ειναι το παν και για αυτό να μην βγαίνουμε εξώ πότε ώστε να μην είμαστε κορόιδα και μας τρώνε τα λεφτά.Αρχική Δημοσίευση από adespoto:Εμένα ο "πολιτισμός" μου μου λέει "μην πιάνεσαι κορόιδο για να σου φάνε τα λεφτά, ο καφές δεν είναι το παν στη ζωή σου" και πράττω αναλόγως...
adespoto
Περιβόητο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από adespoto:Εμένα ο "πολιτισμός" μου μου λέει "μην πιάνεσαι κορόιδο για να σου φάνε τα λεφτά, ο καφές δεν είναι το παν στη ζωή σου" και πράττω αναλόγως...
Με αυτό που λες προσβάλλεις όσους πηγαίνουν τακτικά στα Starbucks. Έχεις σκεφτεί οτι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες; Πχ εγώ θεωρώ οτι αξίζει τα λεφτά του και ως εκ τούτου τα πληρώνω.
Όσον αφορά το τάβλι, δεν αναφέρθηκε σαν κάτι υποτιμητικό απο μόνο του αλλά οτι μερικοί έλληνες δεν μπορούν να δουν πέρα απο το συνηθισμένο, κατακρίνουν οτιδήποτε δεν έχουν συνηθίσει ("μα καφετέρια χωρίς φραπέ και τάβλι;; Τραγικό!") χωρίς καν πολλές φορές να μπουν στον κόπο να το δοκιμάσουν. Και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμητικό, όχι το τάβλι.
adespoto
Περιβόητο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Με αυτό που λες προσβάλλεις όσους πηγαίνουν τακτικά στα Starbucks. Έχεις σκεφτεί οτι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες; Πχ εγώ θεωρώ οτι αξίζει τα λεφτά του και ως εκ τούτου τα πληρώνω.
Όσον αφορά το τάβλι, δεν αναφέρθηκε σαν κάτι υποτιμητικό απο μόνο του αλλά οτι μερικοί έλληνες δεν μπορούν να δουν πέρα απο το συνηθισμένο, κατακρίνουν οτιδήποτε δεν έχουν συνηθίσει ("μα καφετέρια χωρίς φραπέ και τάβλι;; Τραγικό!") χωρίς καν πολλές φορές να μπουν στον κόπο να το δοκιμάσουν. Και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμητικό, όχι το τάβλι.
Εγώ δεν προσβάλλω κανέναν, αν κάποιος έχει προτεραιότητα τον καφέ του ας πάει εκεί, εγώ δεν έχω προτεραιότητα τον καφέ μου. Αν πάλι κάποιος έχει χρήματα για να πηγαίνει εκεί 2 φορές τη μέρα πάλι ας πάει εκεί,αφού τα έχει ας τα ξοδέψει όπως θέλει. Και να σου πω και την αλήθεια αμα το πάμε έτσι τότε έχουνε προσβάλλει πολλοί κι εμένα. Προφανώς και έχω σκεφτεί οτι κάποιοι έχουνε διαοφρετικές προτεραιότητες από εμένα και το έχω δεχτεί κιόλας (σε αντίθεση με άλλους).
Όσον αφορά το τάβλι, οκ δεν πιστεύω οτι όλες οι καφετέριες έχουνε τάβλι (τουλάχιστον αυτές στις οποίες πηγαίνω εγώ) και για να σου πω την αλήεθια τάβλι παίζω ελάχιστες φορές οταν είμαι για καφέ. Αλλά πίστεψέ με, έτσι όπως αναφέρθηκε η όλη ιστορία με το τάβλι, ήτανε σαν να είναι το πιο υποτιμητικό πράγμα στην Ελλάδα.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Αυτό που κατακρίνω δεν είναι το τάβλι αλλά όσοι δεν μπορούν να δεχτούν κάτι πέρα απο αυτό που έχουν συνηθίσει και αμέσως το απορρίπτουν.
Όσον αφορά τις προσβολές που λες οτι έχεις δεχτεί, αντί να είσαι στην τσίτα σε κάθε ποστ και να βγάζεις "χολή" όταν σου πουν κάτι που διαφωνείς μήπως να το συζητήσουμε (αν δεν κάνω λάθος σε έχω στο msn μου) μπας και βγει κάποια άκρη; Άλλωστε κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα να συμμετέχεις οπουδήποτε με μισή καρδιά.

faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Φαίνονται αρκετά τεκμηριωμένα τα όσα λέει...

Μιλάμε για μία πολυεθνική έτσι; Έχουν δική τους θεωρία και κουλτούρα... Είναι ροφήματα με βάση τον καφέ, μεγάλες πολυθρόνες να βουλιάζεις με βιβλίο ή λάπτοπ...
και σ' όποιον αρέσει, θα έλεγαν.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου μου.... ίσως επειδή έχω περάσει ΠΟΛΛΑ επαγγελματικά ραντεβού σε αυτά

Ο καπουτσίνο τους δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει....
Να πω την αμαρτία μου δεν έχω δοκιμάσει άλλου τύπου καφέ εκεί αν και έχει πάρα πολλούς
Και γενικώς δεν μου αρέσει να πρέπει να βάζω εγώ τη ζάχαρη στον καφέ μου εκ των υστέρων και να πρέπει να ανακατεύω μια ώρα για να λιώσει...
Πιστεύω ακράδαντα ότι για να είναι σόι ο καφές ΠΡΕΠΕΙ η ζάχαρη να μπει απ την αρχή κι όχι στο τέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

xdimo
Νεοφερμένο μέλος

Ο ελληνάρας πάντα ελληνάρας θα είναι.
Γκιιιιτ γκιτ γκιτ!!![]()

....και κατέληξα να πάρω κάτι με καραμέλα θυμάμαι, καφες πάντως δεν ήταν. Φυσικά, δική μου επιλογή αλλα το ύφος του παλικαριού στο ταμείο μου 'έκατσε'.

ας κανονίσουμε να πάμε για καφέ, να παραγγείλω ΚΑΦΕ! -τα λέμε!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως, όσον αφορά το ειρωνικό υφάκι, όντως ήταν λάθος τους. Εμένα πάντως όποτε έχω πάει Starbucks, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, μου είχαν φανεί πολύ ευγενικοί. Πάντως τους δικαιολογώ και λίγο αν έχουν αγανακτήσει οι άνθρωποι, μια να πηγαίνουν άτομα και να περιμένουν να έρθουν να τους πάρουν παραγγελία, μια να ζητάνε φραπε. Κι εγώ στη θέση τους δεν ξέρω κατα πόσο θα κρατούσα την ψυχραιμία μου.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Δεν μπορουν ξαφνικα ολοι οσοι πανε στα starbucks για πρωτη φορα να ξερουν οτι πρεπει να πας ταμειο! Η ευγενεια ειναι κατι που επιβαλλεται οσο στριμμενος ή ασχετος (και σιγα τη φοβερη γνωση δηλαδη που θα πρεπει να το ξερουν ολοι απο πριν) ειναι ο πελατης.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Πάντως τους δικαιολογώ και λίγο αν έχουν αγανακτήσει οι άνθρωποι, μια να πηγαίνουν άτομα και να περιμένουν να έρθουν να τους πάρουν παραγγελία, μια να ζητάνε φραπε. Κι εγώ στη θέση τους δεν ξέρω κατα πόσο θα κρατούσα την ψυχραιμία μου.
Σωστό κι αυτό...
ΟΜΩΣ.....
όταν προσπαθείς να λανσάρεις έναν νέο τύπο σέρβις και παροχής υπηρεσιών, οφείλεις να κάνεις και την απαραίτητη έρευνα αγοράς όταν είσαι επαγγελματίας....
ΑΝ λοιπόν είχαν κάνει αυτή την έρευνα, θα έβλεπαν ότι για τον Ελληνα ο φραπέ, είναι ότι είναι για τον Ιταλό ο espresso .....και τότε θα έπρεπε να παρέχουν ΥΨΗΛΗ εκπαίδευση στο προσωπικό τους ακόμα και για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού που κατ εμέ είναι δικαιολογημένο καθώς και αναμενόμενο!
Επιπλέον, επειδή γενικώς δεν δέχομαι ποτέ καμία δικαιολογία για κακότροπους σερβιτέρους και μπαρμαν κλπ (Επειδή την έχω κάνει τη δουλειά και ξέρω) αν δεν αντέχεις να κάνεις μια δουλειά... μην την κάνεις! Αυτό ισχύει παντού.... πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με "τουριστικά επαγγέλματα"

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.