skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



ακολουθούν οι πρώτες μου δημιουργίες, όπου υπάρχει φωτο. Σκεφτικα να αναρτώ μόνο συνταγες με φωτογραφεία, ώστε να υπέρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα, του φαγητού! εσείς, μπορείται να βάζετε ό,τι συνταγές θέλετε!!!



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



υλικά
πράσινη σαλάτα
κόκκινο μαρούλι
φινόκιο
αβοκάντο
ρόδι
αγγούρι μισό
ντοματίνια κομμένα στην μέση
λιναρόσπορο
φρέσκο κρεμμυδάκι
για dressing
λάδι
μπαλσάμικο
αλάτι – πιπέρι
κρόκο Κοζάνης
πάστα ελιάς
σκόρδο τριμμένο
προετοιμασία
ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ντρέσιγκ το οποίο φτιάχνουμε, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά.. Καλύτερο είναι τα χορταρικά να τα κόβεται με το χέρι και όχι με μεταλλικό σκεύος. Επίσης προτιμείστε να προσθέσετε το dressing αφού το έχετε βάλει στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



Υλικά
10 πατάτες
λάδι, κύμινο, αλάτι, πιπέρι
κιμά σόγιας
μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
κρεμμύδια 6
2 σκελίδες σκόρδο
1 τριμμένο καρότο
καλαμποκάλευρο
τζίντζερ τριμμένο
ντομάτοπελτέ
νερό
προετοιμασία
έχουμε βράσει και καθαρίσει τις πατάτες. Σε ένα μπολ τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, τζίντζερ, πιπέρι, και λίγο νερό. Ανακατεύουμε καλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη. Σε λίγο λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν, κι τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Ρίχνουμε και τον κιμά σόγιας αφού τον έχουμε βράσει πιο πριν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και τον ντομάτοπελτε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μισό πουρέ πατάτας, τις μελιτζάνες, τον κιμά, κρεμμύδι και σκόρδο, ξανά μελιτζάνες και σκεπάζουμε με τον άλλο μισό πουρέ. Τέλος ψήνουμε για 40 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



Υλικά
Για το παντεσπάνι:
2μισι κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη καστανή
10 κουταλιές κακάο
1 ποτ. Χυμό πορτοκαλιού
φουντούκια τριμμένα
λίγο λάδι
λίγο μπαλσάμικο
για την κρέμα:
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα κόκκινο – σαγκουίνι)
2 κούπες αλεύρι
λίγη ζάχαρη καστανή
γάλα σόγιας
προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Έπειτα ψήνουμε το παντεσπάνι στον φούρνο για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και την ζάχαρη, και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή του μίγματος μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει το παντεσπάνι, και καλύπτουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με σταφίδες και νιφάδες βρώμης. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει, και σερβίρουμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



υλικά
½ μάγκο κομμένο σε κομματάκια
½ φινόκιο κομμένο σε κομματάκια
1 καρδιά μαρουλιού ψιλοκομμένη
ντοματίνια 5-6
πράσινη σαλάτα κομμένη
κόκκινο μαρούλι μια τουφίτσα
υλικά για ντρεσιγκ
χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά μπολσάμικο
προετοιμασία
Απλώνουμε στην σαλατιέρα 3 φύλλα μεγάλα μαρουλιού. Προσθέτουμε στο κέντρο το μαρούλι, από πάνω την πράσινη σαλάτα και ακολουθούν το φινόκιο και το μάνγκο. Τέλος βάζουμε γύρο γύρω τα ντοματίνια και στην κορυφή την φουντίτσα κόκκινου μαρουλιού και ένα ντοματίνι. Περιχύνουμε με την σάλτσα την οποία έχουμε ανακατέψει καλά σε ξεχωριστό μπολ. Σερβίρουμε κρύα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



Υλικά
Μισό σακουλάκι κοντά ζυμαρικά (βίδες, κοχύλια, αχιβάδες, πένες)
6 μικρά μανιτάρια λευκά
τόφου μισό κομμάτι
μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες
λάδι – πιπέρι – αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
προετοιμασία
βάζουμε το μπρόκολο να βράσει για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 5 λεπτά και έπειτα τους προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες. Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και το τόφου. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και σβήνουμε και την φωτιά στα μακαρόνια μας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο, αλλά κρατάμε λίγο από το ζουμί τους στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το τοφού και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε. Θα πρέπει τα μακαρόνια με το μπρόκολο να μην έχουν πολλά ζουμιά, και το τοφού να λιώσει σχεδόν για μια πιο ωραία γεύση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος


Κοντά ζυμαρικά με μπρόκολο και μανιτάρια
![]()
Υλικά
Μισό σακουλάκι κοντά ζυμαρικά (βίδες, κοχύλια, αχιβάδες, πένες)
6 μικρά μανιτάρια λευκά
τόφου μισό κομμάτι
μπρόκολο χωρισμένο σε τουφίτσες
λάδι – πιπέρι – αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
προετοιμασία
βάζουμε το μπρόκολο να βράσει για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν για 5 λεπτά και έπειτα τους προσθέτουμε το μπρόκολο. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες. Έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο και το τόφου. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, σβήνουμε την φωτιά, και σβήνουμε και την φωτιά στα μακαρόνια μας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο, αλλά κρατάμε λίγο από το ζουμί τους στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το τοφού και ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε. Θα πρέπει τα μακαρόνια με το μπρόκολο να μην έχουν πολλά ζουμιά, και το τοφού να λιώσει σχεδόν για μια πιο ωραία γεύση.
καλη ακουγεται η συνταγη, αλλα θα κανω μερικες παρεμβασεις


Τα καφε μανιταρια που λεω ειναι οπως τα λευκα, αλλα σε καφετι χρωμα:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος





(βασικά για απραγγκια ψάχνω, αλλά δεν είναι η εποχή τους τώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Εκκολαπτόμενο μέλος



Αυτό που μ' αρέσει σ' αυτή τη συνταγή είναι ότι οι αβγόφετες βγαίνουν πάντα σωστές, γιατί αν σου παραπέσει το αβγό με την κλασική, καταλήγεις να τρως γλυκό ψωμί με μια κρούστα ομελέτας.

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί από φρατζόλα κατά προτίμηση λευκό, αλλά το έχω φτιάξει και με άλλα είδη
μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
Ανακατεύουμε το γάλα, το μπέικιν, τη ζάχαρη και την κανέλα και μουλιάζουμε το ψωμί. Ψήνουμε με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Μια κάπως πιο grown up παραλλαγή είναι να ρίξουμε στο μίγμα λίγο κονιάκ ή σέρι και να σερβίρουμε τις αβγόφετες με τριμμένη κουβερτούρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



υλικά
2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα λάδι
τριμμένα φουντούκια
2 μπανάνες αλεσμένες
6-7 κουτ. κακάο
1/2 ζάχαρη καστανή
προετοιμασία
ανακατεύουμε όλα τα στεγνώ υλικά και έπειτα προσθέτουμε και τα υγρά. ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμ το μίγμα μας σε ταψάκι λαδωμένο λίγο. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!!!(στολίζουμε το πάνω μέρος με φέτες μπανάνας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος



Υλικά για τα μισά μανιτάρια (vegan.thisblueplanet.net)
Μανιτάρια μεγάλα
Σπανάκι
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Σκόρδο
Ελιές
Υλικά για τα άλλα μανιτάρια (αυτοσχεδιασμός δικός μου με άριστο αποτέλεσμα)
Κάπαρη
Κόκκινη πιπεριά
Ντομάτα
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Υλικά για τοφού (vegan.thisblueplanet.net με δικές μου εικαστικές παρεμβάσεις)
Λάδι
Πιπέρι
Τοφού
Σκόρδο
Ντομάτα
Ρίγανη
Προετοιμασία
Βράζουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά. Σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και τις ελιές. Γεμίζουμε κάθε μανιτάρι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βράζουμε και τα άλλα μισά για 5 λεπτά. Γεμίζουμε με τα υλικά της προετοιμασίας αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Για την φέτα τοφού, αφήνουμε το τοφού σε βαθύ μπολ με το λάδι, και τα μπαχαρικά για λίγες ώρες. Έπειτα σε ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε ψιλοκομμένα τα υλικά τα υπόλοιπα συν κι άλλη ρίγανη. Από πάνω βάζουμε το τοφού και ξανά τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 5-10 λεπτά!!!!
Σερβίρουμε όπως στην φωτο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Νεοφερμένο μέλος


Και τώρα η συνταγή που μου άλλαξε τη ζωή.Vegan... αβγόφετες.
Αυτό που μ' αρέσει σ' αυτή τη συνταγή είναι ότι οι αβγόφετες βγαίνουν πάντα σωστές, γιατί αν σου παραπέσει το αβγό με την κλασική, καταλήγεις να τρως γλυκό ψωμί με μια κρούστα ομελέτας.Οι αναλογίες είναι στο περίπου, από μνήμης.
4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί από φρατζόλα κατά προτίμηση λευκό, αλλά το έχω φτιάξει και με άλλα είδη
μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
Ανακατεύουμε το γάλα, το μπέικιν, τη ζάχαρη και την κανέλα και μουλιάζουμε το ψωμί. Ψήνουμε με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Μια κάπως πιο grown up παραλλαγή είναι να ρίξουμε στο μίγμα λίγο κονιάκ ή σέρι και να σερβίρουμε τις αβγόφετες με τριμμένη κουβερτούρα.
Θα το κανω οπωσδηποτε!!!!!!






Βroxnies με μπανάνα και φουντούκι
![]()
υλικά
2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα λάδι
τριμμένα φουντούκια
2 μπανάνες αλεσμένες
6-7 κουτ. κακάο
1/2 ζάχαρη καστανή
προετοιμασία
ανακατεύουμε όλα τα στεγνώ υλικά και έπειτα προσθέτουμε και τα υγρά. ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμ το μίγμα μας σε ταψάκι λαδωμένο λίγο. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε!!!(στολίζουμε το πάνω μέρος με φέτες μπανάνας!
Σοκολατοκολαση!!!

Παιδια καμια ελαφρια συνταγη με τοφου???Οχι να θελει τηγανισμα σε καμια κουπα λαδι ομως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Εκκολαπτόμενο μέλος


Παιδια καμια ελαφρια συνταγη με τοφου???Οχι να θελει τηγανισμα σε καμια κουπα λαδι ομως...![]()
Το πιο σημαντικό στο τόφου είναι να το καταψύξεις πρώτα και μετά να το πιέσεις λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βελτιώνεται πολύ η υφή του έτσι. Από κει και πέρα, μπορείς να το μαρινάρεις (προαιρετικά) και να το ρίξεις με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ή και να το ψήσεις στο φούρνο.
Μια απλή συνταγή που μ' αρέσει πολύ είναι σε stir fry μαζί με πράσα. Τη βασική ιδέα την πήρα από εδώ, μόνο που εγώ το φτιάχνω με ετοιματζίδικες σάλτσες blue dragon, γιατί το κινέζικο δεν είναι το φόρτε μου.

Επίσης πολύ νόστιμη φαίνεται και αυτή η συνταγή, αν και δεν την έχω φτιάξει ακόμα.
Ακόμα μπορείς να κάνεις κροκέτες πανάροντας κομματάκια τόφου σε καλαμποκάλευρο (δίνει καλύτερο αποτέλεσμα απ' το κοινό αλεύρι) με διάφορα μπαχαρικά. Εγώ βάζω αλάτι, κύμινο, καγιέν, πάπρικα και ρίγανη, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Αν θέλεις να τα πανάρεις με φρυγανιά, ένα κόλπο είναι να διαλύσεις λίγο κορν φλάουρ σε νερό και να βουτήξεις πρώτα εκεί το τόφου, αντί για αβγό.

Τέλος, έχω και συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και ρικότα από τόφου, αν σε ενδιαφέρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Νεοφερμένο μέλος


Το πιο σημαντικό στο τόφου είναι να το καταψύξεις πρώτα και μετά να το πιέσεις λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά. Βελτιώνεται πολύ η υφή του έτσι. Από κει και πέρα, μπορείς να το μαρινάρεις (προαιρετικά) και να το ρίξεις με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει ή και να το ψήσεις στο φούρνο.
Μια απλή συνταγή που μ' αρέσει πολύ είναι σε stir fry μαζί με πράσα. Τη βασική ιδέα την πήρα από εδώ, μόνο που εγώ το φτιάχνω με ετοιματζίδικες σάλτσες blue dragon, γιατί το κινέζικο δεν είναι το φόρτε μου.![]()
Επίσης πολύ νόστιμη φαίνεται και αυτή η συνταγή, αν και δεν την έχω φτιάξει ακόμα.
Ακόμα μπορείς να κάνεις κροκέτες πανάροντας κομματάκια τόφου σε καλαμποκάλευρο (δίνει καλύτερο αποτέλεσμα απ' το κοινό αλεύρι) με διάφορα μπαχαρικά. Εγώ βάζω αλάτι, κύμινο, καγιέν, πάπρικα και ρίγανη, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Αν θέλεις να τα πανάρεις με φρυγανιά, ένα κόλπο είναι να διαλύσεις λίγο κορν φλάουρ σε νερό και να βουτήξεις πρώτα εκεί το τόφου, αντί για αβγό.
Τέλος, έχω και συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και ρικότα από τόφου, αν σε ενδιαφέρει.![]()









Και οι κροκετες ακουγονται σουπερ,αυτο θα δοκιμασω πρωτα απ'ολα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Νεοφερμένο μέλος


Τη φετα εσυ την φτιαχνεις?Νομιζα υπαρχει ετοιμη φετα απο σογιοα στο εμποριο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.