Η κάρτα με τον αριθμό ΧΙ είναι η Λαγνεία
Μετρίασε την ενέργεια με αγάπη· Άσε την Αγάπη
να απορροφήσει όλα τα πράγματα.
Λάτρεψε το όνομα ____, τετράγωνο, μυστικό,
θαυμάσιο και το όνομα του Οίκου Του 418.
Η παραδοσιακή εικόνα της κάρτας δείχνει μια γυναίκα να δαμάζει ένα λιοντάρι και η παραδοσιακή ονομασία της είναι Δύναμη. Ο Crowley, αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία αλλά και την απεικόνιση για να ταιριάξει, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, με τον νέο αιώνα του Όρου που διανύουμε και κυβερνάται από τα ζώδια του Υδροχόου και του Λέοντα.
O Crowley αναγνωρίζει τρεις ιστορικές περιόδους με αντίστοιχες θρησκευτικές επιρροές:
1. Τον αιώνα της Ίσιδας, όπου η γυναικεία φύση της Θεότητας ήταν ισχυρή και επικρατούσε η μητριαρχία. Την περίοδο αυτή, η Μητέρα Γη, έτρεφε και στέγαζε τον άνθρωπο με αποτέλεσμα την παγανιστική θεοποίησή της.
2. Τον αιώνα του Όσιρη, ή αλλιώς τον Αιώνα του θυσιασμένου Θεού, όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι η θεότητα που θυσιάζεται, όπως στην περίπτωση του Ιησού Χριστού, αλλά και η υποταγή στον Πατέρα Θεό και η στροφή προς την πατριαρχία.
3. Τον αιώνα του Όρου, τον Αιώνα του κυρίαρχου Παιδιού, που ξεκίνησε το 1904, στον οποίο ο Crowley προβλέπει να κυριαρχήσει η πνευματική αναζήτηση και η αυτοπραγμάτωση μέσα από τη συνεργατική διάθεση των φύλων πράγμα που συμβολίζεται άλλωστε και από το «παιδί». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Crowley έβλεπε γόνιμο έδαφος για το Νόμο του Θελήματος και της Αγάπης.
Την ίδια εποχή που ο Crowley τοποθετεί την έναρξη του αιώνα του Ώρου, φαίνεται να τοποθετείται και από την Αστρολογία η έναρξη της εποχής του Υδροχόου. Σύμφωνα με αυτή την αστρολογική αντίληψη, ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο κάθε 2.160 χρόνια και αστρολογικά η έναρξη της εποχής του Υδροχόου, τοποθετείται μεταξύ του 1904 και του 2160. Την περίοδο αυτή αναμένεται να συμβούν σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία και τους κοινωνικούς θεσμούς. Την εποχή του Ιχθύος, άνθισε ο Χριστιανισμός, ενώ τη νέα εποχή του Υδροχόου αναμένεται μια γενική αύξηση της πνευματικότητας.
Η λέξη Δύναμη δεν μπορούσε να περιγράψει αυτό που ο Crowley ήθελε να αποδώσει στην κάρτα, αφού ο όρος Λαγνεία, δε σημαίνει μόνο δύναμη, αλλά και τη χαρά της δύναμης που εφαρμόζεται. Πρόκειται για την εκδηλωμένη έκσταση της Δύναμης.
Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα και στο Εβραϊκό γράμμα Teth που σημαίνει ερπετό. Είναι το κέρουμπ της φωτιάς και κυβερνάται από τον Ήλιο.
Η γυναίκα έφιππη επάνω στο θηρίο, κρατάει με το αριστερό της χέρι τα ηνία, συμβολίζοντας το πάθος που τους ενώνει, ενώ με το δεξί της χέρι σηκώνει ψηλά το Ιερό Δισκοπότηρο που είδαμε στην κάρτα
VIΙ: το Άρμα και έχει εδώ το σχήμα της μήτρας αλλά και του ανεστραμμένου συμβόλου του Λέοντα.
Δείχνει εκστασιασμένη και υπερήφανη όπως και το λιοντάρι.
Τα κεφάλια του θηρίου είναι επτά: Το κεφάλι ενός Αγγέλου, το κεφάλι ενός Αγίου, το κεφάλι ενός Ποιητή, το κεφάλι μιας Μοιχαλίδας, το κεφάλι ενός Θαρραλέου Άνδρα, το κεφάλι ενός Σάτυρου και το κεφάλι του Λέοντα-ερπετού.
Η ουρά του θηρίου θυμίζει κι αυτή ερπετό.
Η γυναίκα ονομάζεται από τον Crowley, Κόκκινη Γυναίκα, σύζυγος του Χάους και αντιστοιχεί στη Μπάμπαλον, τη «μητέρα όλων των βγδελιγμάτων». Θεωρείται το επίκεντρο του Θελήματος, όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του Ηλιακού συστήματος. Είναι εκείνη που μπορεί να περάσει τον αναζητητή με ασφάλεια μέσα από την έρημο και να τον σώσει από την επιρροή του
Choronzon.
Στην κορυφή της κάρτας, βλέπουμε δέκα «κέρατα» που μοιάζουν να εξέρχονται από ένα άστρο στο κέντρο που ακτινοβολεί στο φάσμα του μπλε και του κίτρινου. Στην περίμετρο του άστρου βλέπουμε δέκα κύκλους που θυμίζουν άνθη και αποτελούν τις δέκα σεφίρες του Δέντρου της Ζωής.
Κάτω από τα δυνατά πόδια του θηρίου, μέσα σε ένα μαλακό και μακάβριο ιώδες χρώμα, βλέπουμε, νεφελώδη φαντάσματα ανθρώπων.
Στο σύνολό της η κάρτα, είναι ο υπέρτατος συμβολισμός της υπερηφάνειας, της ενέργειας και της εγκατάλειψης της εποχής του Ώρου.
Θυμόμαστε τα Τσάκρας της Κουνταλίνι, την ρίζα της σεξουαλικής ενέργειας που σαν κοιμισμένο φίδι, ανορθώνεται από την σπονδυλική στήλη μέσω της Τάντρα.

Ο λέοντας-θηρίο, λόγω εξαρτημένων αντανακλαστικών αλλά της θέσης του απέναντι στον Υδροχόο, σηματοδοτεί την παρούσα εποχή, την Εποχή του Υδροχόου.
Τα φαντάσματα στα πόδια του θηρίου, συμβολίζουν το τέλος του Αιώνα του Όσιρι, τη σύνθλιψη των ψυχών των προηγούμενων δουλοπρεπών πνευματικών σχολών. Η γυναίκα και το θηρίο μοιάζουν να τα αγνοούν ολοκληρωτικά.
Σωστή ή λάθος, αυτή ήταν άλλωστε η θεώρηση του Crowley απέναντι στη ζωή: «Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σʼ αυτόν». (
Περισσότερα σε επόμενες δημοσιεύσεις)
Στο Καββαλιστικό Δέντρο, η ατραπός της Λαγνείας, ενώνει την 4η σεφίρα Χέσεντ (Έλεος) με την 5η σεφίρα Γκεβουρά (Αυστηρότητα) και ονομάζεται το μονοπάτι της Αμοιβαιότητας.
Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της πνευματικής αναζήτησης είναι άλλωστε η εναρμόνιση των ηθικών άκρων που ενσωματώνονται σε αυτές τις σεφίρες: Η άνευ όρων συγχώρεση και ο μανιώδης θυμός. Αυτή είναι άλλωστε και η διδασκαλία της Μπάμπαλον, που καταφέρνει να σταθεί στην πλάτη του θηρίου, παραμένοντας σε ήρεμη εγρήγορση.