Υγιεινή διατροφή

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 29,254 μηνύματα.
Εργένης και εδω, αλλά δεν ψήνομαι για αλλαγμένες γευσεις με air fryer. Δε συμφωνώ με όλα στο βωμό της απλότητας. Θέλει το μπελαλίδικό του ένα ωραίο φαγητό να το προετοιμάσεις.

Μπουτι αρνί στο φούρνο με σκόρδα και μυρωδικά σε εσοχές, αλειμένο με μείγμα σως γυρω γυρω, πατατες, λαδόκολλες, αλουμινόχαρτα, είχα γίνει μ...ί. Κόντεψε να μου γυρίσει ολος ο φουρνος με το φαγακι γιατι το ειχα ακουμπήσει στην πόρτα θυμάμαι και ηταν τοσο βαρυ το μπουτι που τραβηξε όλο το φουρνάκι προς τα μπρος. Ευτυχώς το σωσα.

Το χα αφησει μεσα κατι ωρες και έδινε πόνο, βγηκε μετά λουκούμι, έφευγε απο το κοκκαλο αέρα πατέρα. Λουκούμι.
 

Phoenix_

Νεοφερμένος

Η Phoenix_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,782 μηνύματα.
Για το air fryer δεν είχε βγεί πρόσφατα έρευνα που έκανε σύνδεση με καρκινογόνα;

Εγώ αυτό είχα δει και δεν πήρα ποτέ εν τέλει

Experts have identified cancer risks related to high levels of certain chemicals found in some air fryers. Several models of air fryers contain polyfluorinated molecules, also known as “forever chemicals,” in the nonstick coating of the basket.
 

Phoenix_

Νεοφερμένος

Η Phoenix_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Για το air fryer δεν είχε βγεί πρόσφατα έρευνα που έκανε σύνδεση με καρκινογόνα;
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου συγκεκριμένα για την πατάτα, ότι καλό είναι να μη μπαίνει στο Air Fryer, αλλά το λέω με κάθε επιφύλαξη.

Δεν το έχω ψάξει το θέμα του AF ιδιαίτερα.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 29,254 μηνύματα.
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. 👀
Προφανώς ξέρεις να τρως. Από τις μέγιστες αρετές σε έναν άνθρωπο.

Για το air fryer δεν είχε βγεί πρόσφατα έρευνα που έκανε σύνδεση με καρκινογόνα;

Εγώ αυτό είχα δει και δεν πήρα ποτέ εν τέλει
Δε θα μου εκανε καμία εντύπωση. Εδω εχω σταματησει να ζεσταινω φαγητό απο το ψυγειο που εχω σε πλαστικα ταπερ και τα γυριζω στο πιατο κανονικά. Για παραπλήσιους λόγους.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου συγκεκριμένα για την πατάτα, ότι καλό είναι να μη μπαίνει στο Air Fryer, αλλά το λέω με κάθε επιφύλαξη.

Δεν το έχω ψάξει το θέμα του AF ιδιαίτερα.

Ναί. Η πατάτα και γενικά τα αμυλούχα τρόφιμα παράγουν ακρολαμύδιο όταν ψήνονται πάνω απο τους 120 βαθμούς κελσίου.

Για να πείς οτι το αποφευγεις αυτό τα φτιάχνεις όλα στον ατμό ή τα βράζεις.

Δεν σε σώζει ούτε ο φούρνος δηλαδή.
 

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,352 μηνύματα.
Το πρωινό μου είναι αυτό (το τρώω λίγο αργά, γιατί πρωί πρωί δεν μπορούσα ποτέ να φάω). Το μεσημέρι τρώω κανονικά μεσημεριανό, το απόγευμα φρούτα και το βράδυ λίγο από το μεσημεριανό πάλι. Επιτέλους να μπω σε πρόγραμμα😌
IMG_20240529_112210.jpg
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.
Το πρωινό μου είναι αυτό (το τρώω λίγο αργά, γιατί πρωί πρωί δεν μπορούσα ποτέ να φάω). Το μεσημέρι τρώω κανονικά μεσημεριανό, το απόγευμα φρούτα και το βράδυ λίγο από το μεσημεριανό πάλι. Επιτέλους να μπω σε πρόγραμμα😌
View attachment 133099

Βάλε λίγο λαδάκι κορίτσι μου :P
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,802 μηνύματα.

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1,167 μηνύματα.
20240608_192157.jpg

Στηθος κοτοπουλο με μανιταρια ντοματινια και ντοματοχυμο. Τοπ
 

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,352 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος πώς αλλιώς μπορώ να φάω την βρώμη χωρίς γάλα; Σήμερα έβαλα 3 κουταλιές βρώμης σε γάλα, σε ένα μπρίκι μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Αλλά επειδή έχω μια ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, υπάρχει άλλος τρόπος για την βρώμη;
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,422 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος πώς αλλιώς μπορώ να φάω την βρώμη χωρίς γάλα; Σήμερα έβαλα 3 κουταλιές βρώμης σε γάλα, σε ένα μπρίκι μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Αλλά επειδή έχω μια ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, υπάρχει άλλος τρόπος για την βρώμη;
Εγώ φτιάχνω με ντοματούλα, μπορείς να βάλεις και φέτα, λίγο βουτυράκι και τρώγεται σαν να τρως ας πούμε κριθαράκι με ντομάτα. Για βραδινό είναι ωραίο και ελαφρύ ειδικά το χειμώνα.

Ακόμα και σκέτο με φέτα και νερό όπως θα εφτιαχτες άσπρο τραχανά θα το έτρωγα.
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 883 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος πώς αλλιώς μπορώ να φάω την βρώμη χωρίς γάλα; Σήμερα έβαλα 3 κουταλιές βρώμης σε γάλα, σε ένα μπρίκι μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Αλλά επειδή έχω μια ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, υπάρχει άλλος τρόπος για την βρώμη;
Με γαλα σόγιας. (Μπορεις να προσθεσεις και λιγο μελι αν δεν εισαι βιγκαν και γινεται πεντανοστιμο :P)
 

Phoenix_

Νεοφερμένος

Η Phoenix_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Γνωρίζει κάποιος πώς αλλιώς μπορώ να φάω την βρώμη χωρίς γάλα; Σήμερα έβαλα 3 κουταλιές βρώμης σε γάλα, σε ένα μπρίκι μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Αλλά επειδή έχω μια ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, υπάρχει άλλος τρόπος για την βρώμη;

Δοκίμασε γάλα αμυγδαλου. 👌
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 883 μηνύματα.

Phoenix_

Νεοφερμένος

Η Phoenix_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Οχιιιι, αρκετα πικρο. Της σογιας εχει καλυτερη γευση αλλα και περισσοτερες πρωτεινες, το γαλα αμυγδαλου ειναι περισσοτερο για γλυκα :P

Δεν επιλέγω ποτέ προϊόντα σόγιας. Προτιμώ 1000 φορές γάλα αμυγδαλου. Το δύσκολο είναι να βρεις εύγευστο γάλα αμυγδαλου και να μην είναι σχεδόν νερό. 😢

Για τα γούστα μου, δεν ειναι πικρο πάντως. 🤔 Στη χειρότερη, ρίχνεις μέσα κάποιο γλυκαντικό/μέλι κτλ.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,383 μηνύματα.
Δεν επιλέγω ποτέ προϊόντα σόγιας. Προτιμώ 1000 φορές γάλα αμυγδαλου. Το δύσκολο είναι να βρεις εύγευστο γάλα αμυγδαλου και να μην είναι σχεδόν νερό. 😢

Για τα γούστα μου, δεν ειναι πικρο πάντως. 🤔 Στη χειρότερη, ρίχνεις μέσα κάποιο γλυκαντικό/μέλι κτλ.
Θεωρώ ότι το γάλα αμυγδάλου με ξεδιψάει το καλοκαίρι πολύ καλύτερα από το νερό. Εννοείται χωρίς ζάχαρη. Το προτιμώ με σκουπ πρωτείνης για βράδυ.
 

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,352 μηνύματα.
Ναι, σωστά, δεν το σκέφτηκα αυτό με τα άλλα γάλατα.. Υπάρχει και γάλα βρώμης, ωραίος συνδυασμός😛
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 29,254 μηνύματα.
Το στερητικό ζάχαρης πάντως, χτυπαει κατι πονοκεφάλους, άλλο πράγμα, δεν ξερω αν ισχύει γενικώς αλλά εγω αυτο βλέπω.

Σπιτικο εσπρέσσο (τσαμπα μπροστα στα Σταρμπακς, τα φουλ ζάχαρη Σταρμπακς που κόπηκαν μαχαίρι) και σκέτο μάλιστα χωρίς ζάχαρη, μου πηρε 2 φλιτζάνια για να τον συνηθίσω (πλέον τον συνηθισα) και στο πρώτο μάλιστα πριν μέρες πήγα και έφερα τη ζάχαρη, κατι που δεν κανω ποτε στο σπίτι.

Έφαγα ένα παγωτο την Παρασκευή (cheat day) με ζάχαρη και κόντεψα να αναγουλιάσω, τώρα που την έκοψα μαχαίρι. Πριν δε με πείραζε.

Ύπουλο πράγμα η ζάχαρη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top